Şimdi Ara

Ege Turu planlıyorum.. (Yardım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
7
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    arabada kalınmaz.
    benden tavsiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çizdiğiniz rota üzerinde bulunan didim, kuşadası, çeşme, gezisinden bu sabah döndüm.

öncelikle 1 haftalık gezi için arabada konaklamayı kesinlikle unutun perişan olursunuz. ben kuşadasında ve çeşmede 1 gece kaldım.

buralar sakin dinlenmiş kafa ile gezilmesi gereken yerler sonuçta doğal güzellik görmek amacıyla yola çıkıyorsunuz. çadırda kalmak yada ucuz pansiyonda gecelik konaklamak tercihiniz olsun.

rotanızda kuşadasında direk izmire geçmek yerine kuşadası seferihisar yapıp oradan çeşmeye geçebilirisiniz. yol boyunca bir yanınız deniz bir yanınız yeşil ilerliyorsunuz. ayrıca yoluda araç sürmek için çok keyifli

datça marmaris fethiye bodrum. buralarda görülecek çok yer var. arabayla uğrayayım bakıp giderim mantığı ile birşey anlayamazsınız.
  • Sadece muğla bir haftada ancak gezilebilir hakkıyla. izmir ve antalya içinde üçer gün ayır en az. Daha balıkesir aydın çanakkale hesaba katmadım. Ortalama gezme süren 17-18 gün bu rotada. Arabada yatarsan dayak yemiş gibi olur sabah gezemezsin. fethiye marmaris demre bodrum gibi yerlerden tekne turuna katılırsın. Günler su gibi geçip gider.
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Didim-Kemer arasi haric butun yolu bilirim. Kemere de gittim ama aydin denizli uzerinden. Mugla yok yani bende.

Guzergah guzel ama cok yorar vr zaman ister. Bir de didime kadar gitmisken altinkum plajina girmemezlik yapma. Daha bu aksam ordaydim :) Su an izmirdeyim.

Sorun olursa burdan sorabilirsin hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 29 Mayıs 2016; 23:16:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 günde anca bu yolu bitirirsin gezmek işi yalan olur...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aracınız nedir ? Tek mi çıkacaksınız seyahate ? Ona göre önerilerde bulunacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dstrykmrs -- 29 Mayıs 2016; 23:26:31 >
  • Çeşme o kadar zaman harcanacak bir yer değil eğer surf yapmayacaksan. Onun yerine Olympos'a bir gün ayır. Akşam saat 24.00 Çıralı'ya çık alevlerde şarap içinde sucuk pişir. Arabayı aşağıda bırakıp dağa yürümek gerekiyor. Prienne'yi de düşünebilirsin. Hem tarih hem manzara var. Kuşadasında Meryemana ya çıkabilirsin.
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=116310529&p=1

Buyur hocam, ben de haftaya basliyorum

• Bu rotadan 3-4 günde hiç bir şey anlamazsınız bence de bütün yol arabada geçer. En az 1 hafta 10 gün ayırmak lazım güzel gezebilmek için. Bu arada doğayı seviyorum demişsiniz çadır kurup kamp yapın bence arabada yatılmaz 1 hafta hele Fieste'da hiç yatılmaz, arka koltukları yatırsan tam düz olmuyor, sert birde, hb boydan küçük, olacak iş değil bence. Birde tek mi çıkacaksınız böyle bir seyehate ?
  • Geçen yıl bunun adanaya kadar olanını yapmıştık arkadaşlarla 10 gün çadır hayatı çok zevkliydi yalnız biz kaş yolunu kullanmadık orası sıkıntı biraz

• her yerde radar var dikkatli ol,, özellikle söke girişinde ve çıkışında ekseri radar olur ,, ayrıca söke-milas arası gezici radar olabiliyor ,,,, bu arada güzergahınızı hakkıyla gezmeniz 10-15 gün gerekir, arabada yatmanızı da tavsiye etmem, booking.com da çok ucuz konaklama alternatifleri bulabilirsiniz
  • Yol guzergahi veremem ama bi kac kelam edebilirim. Dediginiz guzergaha 3-4 gun yetmez yeter de oyle boyle yeter. Izmir den sonra dediginiz guzergahta yol uzerimi bilmiyorum ama aydin ortaklardan gecerken sira sira cop sisciler var mutlaka ugrayin derim. Bodrum bitezden yaklasik 1 saat mesafede guzel koylu dizisinin cekildigi koy var oraya ugrayabilirsiniz. Kemerde dogalik manzaralik bi yer yok. En azindan merkezinde yok. Kaldi ki soyle bi durum var bodrumdan kemer yanlis hatirlamiyorsam 400 km den fazla ve baya zaman alir o yolculuk.

Hersey gonlunuzce olsun. Kolay gelsin Allah kaza bela vermesin.

• Bence de hata yapıyorsunuz. Oraları gördüm ise mesele, tamam o zaman. 3-4 gün ve gezmek ise amaç; Eskişehir-Afyon-Denizli'den Akyaka, Marmaris, Datça yapın bir ya da iki gün. Daha sonra Dalaman, Fethiye, Kaş.

Sakın Fethiye'den Antalya'ya akşam çıkmayın. Kaş yolları berbattır Finike'ye kadar. Korkuteli dağ yolu da işe yaramaz. Kumluca, Kemer, Antalya hattında benim önerim; Phaselis ve onun kadar övülen Çıralı(burayı görmedim).

İki yıl önce İstanbul-Alanya, beş kişi dizel yeni kasa Auris ile Kurban Bayramı'nda, sanırım Ekim'de seyahat etmiştim. Denizli'den sonra Fethiye'ye uğrayalim diyerek hatanın babasını yapmıştık. Yolu kaçırdım ve salla deyip izbe yollardan Köyceğiz'e indik. Fethiye ve Ölüdeniz sevdasına akşamı ettik. Ekim'de Ölüdeniz tamamen ölü, hiç tavsiye etmem bu arada.
    Kaş mı Korkuteli mi? Tabii ki Kaş dedim ve gece gece hiç bir halt göremedim? Finike'ye kendimizi zor attık. Yemek ve dinlenme derken yola çıkıp biteceğine artık inanmadan Pestil vaziyette Alanya Konaklı'ya vardık.

İşin içine tarih girecek ise; Troya, Bergama, doğal güzellikler ise; Ayvalık Cunda, Sığacık, Güzelçamlı, Marmaris-Datça, Ölüdeniz ile tarihi kalıntıların yanında, çam kokusu eşliğinde ve milli park korumasında Faselis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 30 Mayıs 2016; 0:52:52 >

• Zaman çok kısa kesinlikle yetmez, süreyi uzatıp rotayı da Mersin'e kadar uzatmalısınız bence. Antalya-Mersin arasında görülecek çok yer var.

• İzmirden başlayarak egeden akdenize indim 3-4 gün çok az seçtiğiniz rota için.

Ayrıca eğer tadında bir gezi istiyorsanız bu şekilde yapmayın size tavsiyem. İzmire kadar ayrı bir gezi, İzmirden Antalya tarafına ayrı bir gezi. Antalya ayrı bir gezi.

Aracınızda mutlaka katlanır, kolay kuruyan - temizlenen şezlong ( sandalye değil ).
    Büyük bir güneş şemsiyesi.
    Yere sermelik örtü.
    Hatta katlanır küçük sehpa.
    Bir kaç ayrı mayo ( ıslak mayoyla gezmeyin tatilin büyük kısmı helada geçmesin =) ).
    Bir kaç ayrı havlu.
    Deniz terliği kesinlikle olsun. Bazı yerlerin suyu güzel ama deniz tabanı biraz can acıtıcı olabiliyor.
    Yolda yemek için fazlaca salatalık ve su.
    Bol bozuk para.

Akşamları kesinlikle otelde veya benzeri yerde uyuyun. Yola sabah 5 gibi çıkın. Hem etrafı görürsünüz hem de güzelce uykunuzu almış güvenli yolculuk yapmış olursunuz.
    Yolculuk sırasında gözleme ayran satan yerlerde mola verebilirsiniz. Aman gözlemeyi fazla kaçırmayın yüzerken sıkıntı oluyor. Aracınızı bolca yıkatın. Yol üzeri ücretsiz yıkamalara girin ki araç serinlesin. Kesinlikle mp3 de doldurun. Radyo bir yerden sonra baya bilir. Antalyayı kıyı boyu gezecekseniz yakıtınız bol olsun çünkü akaryakıt istasyonu sayısı oldukça az egeye dönük tarafında. Alanya tarafında sıkıntı yok.

Bodrum ve marmarisin merkezini yürüyerek gezin ama merkezlerinde denize girmeyin. Koylarını keşfetmeye çalışın. Didimi asla pas geçmeyin ama yine merkezi değil koylarını bulmaya çalışın. Çadır kamp mekanlarına göz atabilirsiniz.

Araçta mutlaka yemeye hazır az yağlı hamur işi şeyler de olsun.

Bir de saat başı aracın lastiklerini kontrol edin. Geçen sene bu yüzden yeni sayılabilecek lastik bir anda paramparça oldu.

İyi yolculuklar dilerim...

•  Ege Turu planlıyorum.. (Yardım)

• 3 gün imkansız. Çanakkale'ye gidip gezmen bile 1 gün
  • Hakkını verirsen 1 ay yiyecek rota.

Bi turizm firması için Dalyan Antalya arası ören yerlerini fotoğrafladım, mihmandarım ve izinlerim olduğu halde 15 gün sürdü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahmeturan

Bence yolda kalma ihtimaline karşın arabada 5 litrelik ayçiçek yağı bulundur. Ne olur ne olmaz.

yağı ne yapacak?kamp içinmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın bir konusu vardı. Yakıtım bitti yağ koysam ne olur diye, herkesin aklında kalmış o konu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.