Şimdi Ara

Ege Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gene özel mesajlar gelmeye başladı, buradan konu açarak bilgilendirmem daha kolay olacak sanki :) daha önceden konu açılmıştır belki bakamadım.

Sınav sistemi;
    okul 1. ve 2. sınıfta 3 blok(dönem) 3. sınıfta 4 bloktur. bloklar arasında 1 hafta tatil olur, 1. sınıflar 23 eylül gibi başlar, haziran başında biter, 2. ve 3. sınıflar 1 eylülde başlar haziran sonu gibi biter. başka tatil var mı demeyin yok :)

BAS sınavları;
    okul başlar başlamaz 1. sınıftan itibaren 3 haftada 1 BAS(blok ara sınavı) denilen sınava girersin, bu sınav klasik ve ortalama 20 sorudur, bazen çok kolay sorarlar, bazen nevrin döner.
    Blok büyüklüğüne göre 2 veya 3 BAS sınavına girersin blok içerisinde.
    BAS sınavlarının ortalamaya etkisi %25 tir, Bu sınavlardan 0 bile alsan sınıfta kalmazsın, ortalaman düşük olur sadece.

Uygulama sınavları;
    Bloğun son haftası, 1. sınıflar fizyoloji, anatomi, histoloji gibi derslerden sınava girer, ürkütücü ve streslidir, 60 almazsan bütüne kalırsın(diğer tüm tıp fakültelerden farklı olarak).
    Bütte mutlaka vermen gerekir, vermezsen sene içinde 2 den fazla uygulama sınavını bütte veremezsen sınıfta kalırsın ortalaman ne kadar yüksek olursa olsun.
    Ama daha uygulama sınavları yüzünden sınıfta kalan duymadım, nadirdir.
    Uygulama sınavlarının avantajı genelde ortalamayı çok yükseltirler, benim gibi vasat bir öğrenci bile 3 yıldır her blok ortalama 85-90 ortalama yapar bun sınavlardan.

Uygulama sınavları ortalamaya %25 etkiler aynı BAS sınavlarında olduğu gibi.

BYS(Blok yazılı sınavı)

Bloğun sonuna geldiğinde bloğu kapsayan 100 soruluk test sınavıdır, isminin zıttı bir şekilde :)
    Bloğa göre zor veya kolay olabiliyor, alman gereken belirli bir puan yok.
    %50 etkiliyor otalamayı.

Şimdi bu sınavların etkisini pratikte göstereyim :)

BAS1 72,5
    BAS2 79,75
    BAS3 47,0
    BAS ortalamsı : 66,42

Uygulama sınavları;
    Anatomi 88,0
    Fizyoloji 90,0
    Histoloji 100,0
    Yab.Dil 88,0
    BUN(blok uygulama notları) ortalaması : 92,51
    BYS sınavı
    71

BBD(blok başarı düzeyi): BYS * %50 + BUN(blok uygulama notu) * %25 + BAS * %25

BBD: 75,2325

Ortalaman 60 üstü olduğunda geçiyorsun bloğu, eğer ortalaman 60 aşşağısı oldumu, YSYS denilen yazın ortasında yapılan tüm seneyi kapsayan 180 soruluk test sınava giriyorsun.

Genel sene ortalamanın %65i, YSYS'nin %35 i alınıyor, eğer 60 ortalamayı gene tutturamazsan sınıfta kalıyorsun. YSYS nin bütü var, 2 kere giriyorsun yani sonuç olarak geçemezsen yazın sınava.

Kişisel görüşüm, 1. sınıfı diğer tüm fakültelere göre zorlayıcı bir okul, 2. sınıfta öyle ama 3. sınıfı türkiyenin geçmesi en rahat okullarından biri, temposu yoğun ama geçmesi rahat bir fakülte diyebilirim ege tıp için.

Devam zorunluğu teorik derslerde yok, uygulama derslerin var. Ege kampüsün en güzel yerindedir tıp fakültesi.

Tıp ı severek yazdıysan en donanımlı ayrılacağın fakülte ege tıptır, eğitimi cidden kaliteli zorla öğretiyorlar denilebilir :) ama tıp seçtim, biraz rahat edeyim kafasındaysan komite sistemi olan bir yeri seç derim, temposu ilk 2 sene daha hafiftir en azından.

4. sınıfta klasik staj sisteminden farklı olarak bir iki stajın sınavına birden giriyorsun ve 60 doğru şartı var. bu biraz kasıntı diyorlar ama daha 4 olmadım :)

Tus için gelecek arkadaşlar eğer puanı cerrahpaşayı tutuyorsa kesinlikle ege yazmasın, intörnken canını çıkarıyormuş ege, ben doktor olacam, tus 2. planda kafası da aslağa olmasın, tus demek herşey demektir bunu kafınıza yazın, kesinlikle ctf puanı tutturup egeye gelme hatasını yapmayın.

aklıma gelenler bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 3 Temmuz 2015; 6:10:22 >

• Biraz daha yüzeyel anlatsaydın valla bence en kötü yanı trimester olması, sen abuk subuk aralık mart aylarında kimse yokken tatil yapmak zorunda kalıyorsun arkadaslarını göremiyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AKDENİZ TIP VS EGE TIP
    5 yıl önce açıldı
    MARMARA TIP
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.