Merhaba arkadaşlar, y-mf4:31670 geldi. Ege-deü-iyte makine-inşaat müh. yazmayı düşünüyorum ama ege ve deü deki bölümler %100 ingilizce değil zannedersem. Ama ege inşaat'ta hazırlık okuyan birini tanıyorum. Şimdi burada itüdeki gibi %30 ingilizce olayı mı var veya ingilizce dersler mi görülüyor. Benim ingilizcem çok kötü değil ama pratikte sıfır olduğu kesin işin açıkcası hedefimde ege-deü-iyte falan yoktu ama bu sene yerleşmeye karar verdim. Seneye ingilizcemi iyi bir düzeye çıkarmayı düşünüyorum. Toefl gibi bir sınavdan yüksek bir puan almak için 1 sene yeterli mi? gerekirse okul dışında bir hazırlık kursuna da gidebilirim. Bu sınavdan iyi bir puan alıp okulu bırakıp ygs-lys'ye hazırlanmayı düşünüyorum. Yani her türlü 1 sene gidecek zaten ama 2 sene ardarda hazırlanmak benim için çok zor olacak yani kafamı biraz dağıtmam lazım.
Asıl sormak istediklerim -Ege-deü'de hazırlık okumak zorunlu değil mi? ingilizce dersler var mı? -Ege-deü-iyte bu üniversiteler iyi bir ingilizce hazırlık eğitimi verir mi? -Toefl gibi bir sınav için 1 yıl yeterli olmaz mı? Yani itü-odtü için yeterliliği kabul edilecek bir puan almak için.
ege ve dokuz eylülde hazırlığı geçemessin temin edebilirim.yüksek lisansların sınavını yapıyorlar.ee mühendisliğinde(hazırlıktaki en yüksek bölüm) 80 kişiden 3'ü geçti.
İytedeki hazırlık seni heryerde kabul gören bir ingilizce seviyesine ulaştırır deu ve ege ile mukayese edilemez ...