Şimdi Ara

Ege Bölgesi: Tarihi, Yemekleri ve Denizi ve Gezilecek Yerler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ege Bölgesi: Tarihi, Yemekleri ve Denizi ve Gezilecek Yerler


    Türkiye'nin belki de en renkli ve pek çok kültürü bir arada barındıran bölgesi konumunda olan Ege Bölgesi, ülkemizin yüz ölçüsü bakımından %11 ' i oluşturmasına karşın nüfus yoğunluğu bakımından Marmara Bölgesi'nden sonra nüfus yoğunluğu en yüksek olan bölgemiz burasıdır. Burayı diğer bölgelerden ayıran pek çok özellik mevcuttur. Tarihi, yemekleri, manzarası, insan ilişkileri, medeniyeti ve atmosferi çok farklıdır. İnsanlar buraya yalnızca iş koşullarının elverişli olması dolayısıyla gelmezler. Yukarıda saydığım kıstasları baz alarak gelirler ve bölgede yaşamaya başlarlar.
    Tarihi açıdan Yunanlılar ile pek çok ticari alışveriş içerisinde yer alan bir bölgedir. Arkeoloji çalışmaları ile M.ö 3000'li yıllara ait bulgulara rastlanmıştır. Karanlık Çağ harici diğer tüm çağlarda M.ö 3000 yılından itibaren bu bölgede olanı biteni kaynaklar aracılığıyla öğrenebilmekteyiz. Akdeniz iklimi hakimdir.Bitki örtüsü ise makidir. Kızılçam ormanlarına da rastlanmaktadır.
    Tarımın en fazla yapıldığı bölgeler arasındadır. Pek çok sebzenin, meyvenin üretimi burada yapılmaktadır. Üretimi yapılan ürünler arasında buğday, mısır, domates, fasulye, soğan, patates, zeytin, kavun, karpuz ve daha saymakla bitmeyecek birçok ürün mevcuttur.
    Ege kültürüne has yemekleri ise yerli yabancı herkesin beğenisini kazanmaktadır. Kabak çiçeği dolması, şevketi bostan, börülce, İzmir köfte, zeytinyağlı fava, çökertme kebabı, turp otu salatası, otlu börek, pazı sarması, zeytinyağlı yaprak sarması,Ege usulü keşkek yemeği bölgemize özel yemekler arasındadır. Ege Bölgesi'nde geleneksel yemekler yapan her dükkanda rahatlıkla yenilebilir.
    Gezmeye doyamayacağınız pek çok sahil ve deniz manzarası mevcuttur. Bu yerler arasında belki de en popüler olanı Konak Kordon'dur. Bir tarafta çimenler, bir tarafta bisiklet yolu ve güzelim deniz... Medeniyetin ve anlayışın hakim olduğu bir şehir olan İzmir'de yaşamak ve okumak için her yıl binlerce öğrencinin akınına uğruyor. Özellikle gözlemlendiği kadarıyla buraya okumak için gelen öğrencilerin önemli bir kısmı eğitim öğretim hayatından sonra da İzmir'de yaşamaya devam etmektedir. Ege Bölgesi'nin diğer şehirleri için de aynı durum geçerlidir. Bu konu hakkında belli bi araştırma yok fakat açıkça şunu diyebiliriz ki Türkiye'nin en huzurlu bölgesi Ege Bölgesi'dir.

    Kaynakca :https://egebolgesi.com/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.