Şimdi Ara

efsane sony setler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler öncelikle herkeze iyi akşamlar...forumda araştırmaya üşendim malum yarın çalışma günü biraz dinlenmem lazım onedenle bana kısaca efsane olan sony setleri yazarmısınız en yüksek bass ve çıkışı veren setten başlayarak...teşekkürler

• http://www.thevintageknob.org/sony-TA-N77ES.html
    Bugune kadar 10 civarinda Sony amfi kullandim en cok buju sattiktan sonra basimi taslara vurdum.tam anlamiyla bir efsane tabiki bana gore baskasini bilmem....
    Diger efsane Sony modellerine bu siteden bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FH-85 seksenlerin efsanesiymiş.

rx-99'da da bir efsanelik var gibi.
  • Tan77es bende kullanmistim. Mukemmeldi. Sonra birdaha aldim ama oynanmis denk gelmisti. Ses cikisina elektrik kaciriyormus benim sifir klipsch forte-ii nin sol tekini yemisti. 80-90 li yillarda sony ve pioneer ciddi power ampliler uretti.

• Yıllar önce mhc - rx8 seti olan bir arkadaşım vardı.yaklaşık 50 metre mesafeden sesini açardı sanki mahalleden tesisatlı araç geçiyormuş gibi tatlı bass sesi gelirdi. Lbt xb6 ve mhc gn88 d yide hayalmeyal hatırlıyorum.sizce bu setler efsanemi kullandınız yada yakından incelediniz mi
  • bende karar veremedim ama sanırım eleman müzik setiyle daha bir ilgili.
    muzik seti topiklerini pek okumadıma ama bir vakitler Vestel'in bayiliğini yaptığı JVC müzik setleri canavar gibiydi.
    AIWA XH-AG1000 Dolby Prologic çok hoşuma giderdi. prologic istemediğimden (pahalıydı birazda. avr vardı) gittim AIWA NSX-970 sırf merakımdan yahut egomu tatmin etmek için aldım. te 2000'de hala çalışıyor full tamtakır.
    SONY LBT serileri kudurmuş setlerdir. VX90AV set ve hoparlöleri şaşırtıcı etkili. gerçek bas-reflex hop. benim der gibi. VX90AV devrinden daha uzun tır gibi Sony setler vardı aklıma gelmedi modeli. MHC-VX77 dış makyaj çizgisine benzerdi.
    güçlü bas denince bir dostum de hemde pek sevgili bir dostumda Arçelik m.seti vardı. la dedim buna para mı verdin ne yaptın diye...
    üst frekansları mid-tiz hiç beğenmesem baslar ortalığı çok kuvvetli etkiliyordu. buldum resmini MS5740VCD, MS5760

• bende de xb80av var
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

bende karar veremedim ama sanırım eleman müzik setiyle daha bir ilgili.
    muzik seti topiklerini pek okumadıma ama bir vakitler Vestel'in bayiliğini yaptığı JVC müzik setleri canavar gibiydi.
    AIWA XH-AG1000 Dolby Prologic çok hoşuma giderdi. prologic istemediğimden (pahalıydı birazda. avr vardı) gittim AIWA NSX-970 sırf merakımdan yahut egomu tatmin etmek için aldım. te 2000'de hala çalışıyor full tamtakır.
    SONY LBT serileri kudurmuş setlerdir. VX90AV set ve hoparlöleri şaşırtıcı etkili. gerçek bas-reflex hop. benim der gibi. VX90AV devrinden daha uzun tır gibi Sony setler vardı aklıma gelmedi modeli. MHC-VX77 dış makyaj çizgisine benzerdi.
    güçlü bas denince bir dostum de hemde pek sevgili bir dostumda Arçelik m.seti vardı. la dedim buna para mı verdin ne yaptın diye...
    üst frekansları mid-tiz hiç beğenmesem baslar ortalığı çok kuvvetli etkiliyordu. buldum resmini MS5740VCD, MS5760

Arçeligin o setini hatırlıyorum hayal meyal fena bi set degil zaten eski ürünler genelde kaliteli oluyor

• valla o zaman için bile Arçelik biraz dandik sayılırdı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

valla o zaman için bile Arçelik biraz dandik sayılırdı :)

Zaten arçelik kaliyeli bi marka degil fakat yinede eski ürünlerde biraz kalîte vardı şimdilerde sony bile plastik kalitesi olarak pekte iyi degil
  • merhaba arkadaşlar bende hala arçelik ms-5740 var ilk sahibiyim her fonksiyonu kusursuz saat gibi :) dediğiniz gibi mid tiz iyi olmasada baslar iyi çünkü subwoofer var birde amfisi bi-ampli bu aradada bu setler arçeliğin üretimi değil samsung üretimidir herkese iyi forumlar
  • müzik setinden önce arçelik samsung dan buzdolabı gibi cihazlar alırdı. müzik setini görür görmez South Korea menşeli olduğunu anlamam bir oldu. hasılı kelam müzik seti. ha MS5740 eski arçelik setlerden kat be kat daha iyi kıyasa gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba arkadaşlar bende hala arçelik ms-5740 var ilk sahibiyim her fonksiyonu kusursuz saat gibi :) dediğiniz gibi mid tiz iyi olmasada baslar iyi çünkü subwoofer var birde amfisi bi-ampli bu aradada bu setler arçeliğin üretimi değil samsung üretimidir herkese iyi forumlar

o setlerde detay ve derinlik yok ne yazikki güçlü bile olsa samsung müzikten ne anlar müzik alanında deneyimi olmayan, iddiası da bulunmayan bir marka.
    eskinin kaliteli başlıca müzik seti markaları sony, aiwa, jvc, kenwood, pioneer, philips, technics vs diye gider.
    sony rx99, vx8 gibi markalardaki derinlik kalite gerçekten güzel, tabiki de bu saydıklarım hi-fi anlamında kıyaslanmamalı.
    aiwalardaki o bbe sound gerçekten ne dinlediğini yaşatır insanı.
    pioneer daki ses dengesi,
    philipslerdeki temiz ve dinamik ses.

• merhaba hocam yalnız o kadar da yere vurulacak bi set değil samsung ve arçelik bi-ampli yapısıyla farklı hoparlör kombinasyonlarıyla güzel sonuçlar elde edilebiliyor benimde elimden sony philips jvc geçti tabi onlar daha farklı
  • Sony efsanelerini yazıcak yokmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba hocam yalnız o kadar da yere vurulacak bi set değil samsung ve arçelik bi-ampli yapısıyla farklı hoparlör kombinasyonlarıyla güzel sonuçlar elde edilebiliyor benimde elimden sony philips jvc geçti tabi onlar daha farklı

yalnız burada yanlışlık var. aslında samsungda ve eski nesil aiwalarda bi-amp değil multi channel amfi vardır.
    bi-amp daha farklı bir olay o Panasoniclerde var. bu samsung ve aiwalarda direk olarak subwoofer var oysa bi-amp sistemde low-channelda bas ve mid sesleer, high channel da ise tiz ve mid sesler çalışır.
    bu samsunglarda ve aiwalarda ise direk olarak subwooferı besleyen bir amfi var yapı farklı. bu yapıda da ben aiwanın sesini özellikle tiz de çok daha fazla beğenirim, özellikle bbe efektini.

• Premier prt 26100 müzik seti ve arçelik ms5740 var hangisini alıyım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.