Şimdi Ara

EEE PC 900 (XANDROS Linux'lü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar EEE PC ile ilgili konuları üstünkörü şekilde gözden geçirdim ama ya ben göremedim ya da soru daha once sorulmamış..
    Şöyle açıklayayım.
    Linux'lu EEE PC'mi olduğu gibi kullanıp usb hdd'ye de xp kurup gerektiğinde o şekilde kullanmak istiyorum. bunun için de XP'yi boot edecek şekilde USB HDD'ye kurabilmek ve çalıştırmak lazım.
    Açıkçası bir kaç method buldum yabancı sitelerde ama aranızda deneyen ve kullanabilen var mı bu yontemi onu öğrenmek istedim..
    Umarım bilgi verecek tecrübede birileri vardır orada.
    Yoksa da bir iki hafta içinde kendim deneyip sizlerle paylaşırım fikirlerimi.

• Teorik olarak USB HD'ye XP yüklemende bir engel yok.
    Ancak XP yi bir USB HD e yüklersen XP'yi her açmak istediğinde biostan açılış aygıt sıralamasını değiştirmen gerekecek, yani Linuxun açılış yöneticisi pek işine yaramaz, manuel olarak biostan işletim sistemi seçiyor gibi olacaksın.
  • okuduğum ve incelediğim kadarı ile XP'nin external HDD'ye kurulumu için bazı dosyaların .iso image'den extract edilip edit edilip sonra tekrar iso'ya gömülmesi gerekiyormuş yoksa boot sıralamasını değiştirsen bile boot edişi sırasında mavi ekran'Da boot problemi veriyormuş..
    VElhasılı kelam USB HDD'yi bağlayıp CD'yi takıp kur dediğinde olmuyormuş..
    evet arkadaşlar başka fikri veya deneyimi olan var mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.