Şimdi Ara

EE mühendisliğini bırakmak ve tercihler hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
11
Favori
9.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Bende ee ile pc arasindaydim napacam şimdi

    şuna pc yazmayin artik :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sooso

    Bende EE müh. Okuyorum 3. Sınıf oluyorum. Suanlik memnunum helede mezun olup iş bulan kişileri gördükçe dahada iştahlaniyorum. Sana sorsalar tavsiye etmezsin ama bana sorsalar tavsiye ederim iş sahası çok geniş bir bölüm.

    Ben elektronik haberleşme mühendisliği 2. Sınıfa geçtim katılıyorum size

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslekte 2. yılını geçirmiş bir Sosyal Bilgiler öğretmeni, bir abiniz olarak tercih yapacak olanlara tavsiyem şudur; Çevrenizdekileri dinlemeyin. Buna aileniz de dahil. Tavsiyelerini alın ve tercihinizi kendiniz yapın. Bana da çok söylediler o bölüm okunur mu hiç bir daha gir sınava başka bölüm oku diye. Şimdi çalışma şartlarımı görenler beni haklı buluyorlar. Emin olun size kimse öğretmenlik mesleğini önermeyecektir. Ben ise öneriyorum. Sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği, Okul Öncesi öğretmenliği, PDR, Türkçe öğretmenliği. Bu bölümlere puanı yetenler, ben öğretmenlik yapabilirim diyenler tercih etsin. Saydığım bölümlerin önü açık. Ataması en fazla olan bölümler. Özellikle İngilizce. Devlet okulunda kadronuz varsa Türkiye şartlarında yapılabilecek en güzel meslektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeşime okutayım.
  • Xreleave kullanıcısına yanıt
    Aslında her üniversitede aynı dersler veriliyor. Odtü'de okuyan aynı bölümde olduğum arkadaşımla birlikte aynı konuları çalıştığımızı bilirim. Olanaklar ve etiket hariç pek bir fark yok, ki olanaklar da araştırmasını, keşfetmesini bilene var. Yoksa iyi üniversitelerde okuyan çoğu öğrenci "Nasıl olsa iyi yere geldim, yatmak benim hakkım" deyip yatıyor(bir işyerinde çalışmıyor, gönüllü staj yapmıyor anlamında), ve mezun olduklarında bildikleri hep teorik. Okul farketmiyor bu durumda.

    Diğer yazdıklarınıza katılıyorum.
  • Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Haklısın.

    Şu aralar Anadolu da bir üniversitesinden yeni mezun oldum. Mezun olduğum ilk dakika iyi denebilecek bir maaşla ciddi arge faliyetleri yürüten bir yerde işe başladım. Başka yerlerden teklifler v.s aldım. İşi severek yapana kapıların sonuna kadar açık oldugunu gördüm kısaca. Herşeye rağmen haklı oldugunu düşünüyorum. Bilinmesi gereken o kadar çok program teorik programlama dili cizim programı tecrübe v.s var ki..... Sosyallik istemiyorsan başımı bilgisayardan devreden kaldırmayım diyorsan farklı..
  • Mc_Leopard kullanıcısına yanıt
    Hocam gerçekten de işini severek yapana, isteyerek çalışana mutlaka bir kapı açılıyor. Buradan ortalama bir öğrenci olarak mezun olsam dahi şevkli, azimli bir mühendis asla olamayacaktım ben mesela. Haliyle başka alanlara yönelmek farz olacaktı. Böyle bir sapmayı önceden görebiliyorken de lisans hayatında böyle bir zulüm çekmek mantıklı gelmediğinden bırakmaya karar verdim zaten.
  • neyi iyi yaptığınıza bağlı. makine bölümü fizik ağırlıklı, eem ise ağır matematik ve biraz da fizik ağırlıklıdır. siz hangisine güveniyosanız o yönde tercih yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seferihsn kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle makine seçmeliyim o zaman hocam. Elinize sağlık çok teşekkürler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü itü bilkent gibi üniversitelerde yazdığın durumların geçerli olduğunu sanmıyorum. istisnalar vardır elbet.
  • meslek hayatlarını da incele seçmeden önce . okul meslekten çok farklı olabiliyor. çalışma ortamlarını iyi araştır. ona göre de karar ver. iyi çalışmalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tercih2017 T kullanıcısına yanıt
    Tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım hocam. Yazıda bölümün zor olduğundan tercih yapacak adayların kendilerini tanımadan yazmalarının çok yanlış olacağı bir bölüm olduğundan bahsettim. Odtü itü bilkent gibi üniversitelerde bahsettiğim zorluğun geçerli olmadığını düşünüyorsanız nahoş bir sürprizle karşılaşmanız gayet olası :D
  • bekotor B kullanıcısına yanıt
    odtü ve bilkentte hocaların daha iyi olacağını ve öğrencilerinin bölümlerinin mantığını anlayacağını düşünüyorum.
  • Öncelikle zeyrek ve munis bir kişilik olduğunuza dair hissikalbelvukuu taşıdığımı istirham etmek isterim. özellikle artık insanların meyus bir halde bekleme izdirabina gark olduğu ve namütenahi gibi gelmeye başlayan bu dönemde gerçekten berceste hakikatler ile insanların sarfınazar tavrıyla yaklaştığı bu konuya böylesine efsunkar bir yaklaşım ilgimi ziyadesiyle celbetti.





    Haddizatında zevahiren böylesine girift bir meseleye bu fevkalbeşer yaklaşım size feriştah demeye yeter de artar benim nazarımda.Ee bölümü esasında tumturaklı bölümler kapsamında ele alınan bir bölüm.Bu da esasında safderun insanlara zarar veren bir durum.Mamafih buralara yanlış bir şekilde gidip canhıraş feryatlar halinde bu hale düşmeleri gerçekten içler acısı olur.Filhakia çoğu konuda sizinle mutabık olduğumu belirtmek isterim.



    Sizin bu pınarınız karşısında laf şöylemek olsa olsa lafıgüzaf olsa gerek.Tevekkeli karşı çıkmaya çalışan tufeyli insanların pestenkerani soyleyislerine önem dahi vermeyiniz.Kendinize iyi bakınız bu hakikatler karşısında sizlere gerçekten ziyadesiyle müteşekkir kaldık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MontenegroVaas kullanıcısına yanıt
    Bu apple'da çalışan adam selçuk üniversitesi girişliymiş daha sonra uludağ üniversitesine geçiş yapmış. Mühendislik isteyen arkadaşlara motivasyon olabilir.
    part 1:https://www.youtube.com/watch?v=J2iirocG_Rc
    part 2:https://www.youtube.com/watch?v=MSRj7qipSXM&t=25s
  • tercih2017 T kullanıcısına yanıt
    Öğrencinin bölümün mantığını anlamasını üniversitenin kalitesinden ziyade o yüksek sıralamayı yapan öğrencinin bilincine bağlamak daha doğru olur. Tıp okuması gerekirken mühendislik yazan, mühendis olması gerekirken tıp okuyarak kendisine yazık eden pek çok kişi tanıyorum. Bazıları bunun bilincinde bazıları değil ama okuduğun bölümün felsefesini anlamak orada mutlu olmanı sağlayacak bir şart değil maalesef.
  • V3tra kullanıcısına yanıt
    Bir yerlerde "amin" demem gerekeceğine dair inancımı hiç yitirmeden sabırla okudum, idrak ettim ve desteğinize müteşekkirim hocam. Hislerimiz ve düşüncelerimiz karşılıklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sooso

    Bende EE müh. Okuyorum 3. Sınıf oluyorum. Suanlik memnunum helede mezun olup iş bulan kişileri gördükçe dahada iştahlaniyorum. Sana sorsalar tavsiye etmezsin ama bana sorsalar tavsiye ederim iş sahası çok geniş bir bölüm.

    EE okumak anlatilana gore cok zahmetliymis peki okuduktan sonra bu emeklerin karsiligini maddi olarak alabiliyor musunuz ? Ben de muhendilsik yazicam ilk 30 binde gelicek muhtemelen insaat makine EE ve otomativ muhendisliklerini dusunuyorum , EE biraz daha yakin benim endisem maddi olarak karsiligini alamamak sizce yine de yazayim mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crazy Goat

    yazinizi okuyinca beniim dusuncelerimi tarif ettiginiz gördüm



    kendim veteriner hekimlik okuyorum



    hayvanlari seviyorum,biyoloji derslerim iyiydi ve meslek yonunden imkani iyi oldugu için bu meslegi sectim baslamdan önce cok iyi hayallerim vardi



    gel gelelim ki basladik fakulteye o zevk o heyecanla maratona atildik iyi arkadasliklar kurdum ancak gun gectikce ne yapiyorum ben doye düşünmeye basladim.bu meslek daha cok uygulamali bir meslek ancak agir agir teorik dersler görüyoruz sacma yerleri sırf hocalar istiyor diye ezber yapmak zorunda kaliyoruz o kadar bilgi yiginindan biktim ki sadece sinav zamanlari ezberleyip not alip geciyordum saeece ezber mantik kurma yok bu bilgiyi kullanmayo öğreten yok uygulama derslerimde bile agir teorik dersler görüyoruz gorduk de hala goruyoruz sorf hocalarin egolari yuzunden boyle sanki butun bilgileri aklimda tutabileceğim gun gevtikce düşünüyorum ezber sinavi gec unut eee sonra ne olacak dedim geleceğimi yonelendirmeliyim diye düşündüm birkac hocama gitt kendimi nasil gelistiririm diye a pek de sonuc alamadim.simdi o heyecan ve sevkim kalmadi sadece ezber ile ders geçmeye bakıyorum zaten hocalar da bunu istiyor son gun calisan da geciyor ben de emegimin bir karsiligi yok bilmiyorum mutsuzum

    aynı ben :D ama ben bıraktım kanka bu yıl sıfırdan başlıyom




  • Stadhouder kullanıcısına yanıt
    Kardeşim öncelikle hakkinda hayırlısı olsun. Şu şekilde diyeyim teknik bir üni gidersen sahaya yönelik daha çok eğitim alıyorsun ama normal üni de matematik ağırlıklı dersler aliyosun. İş sahası olarak devlet memurluğu 5 bin civarında başlama ücreti. Şuan için temiz para ve şirkette çalışan bir kaç tanıdık edindik özel şirket bunlar. Bir arkadaş henüz 3 yıllık mezun 5 bine yakın maaş alıyor il ve yurt dışı seyahatleri ile birlikte. Mesleğin ilk başlarında seyahat çok olduğu söyleniyor ki araştırırsan iş ilanlarına genelinde seyahat engeli bulunmayan yazıyor. Diğer tanıdık ise çalıştığı şirkette baş mühendis seviyesine gelmiş geçen sene 10 bin TL civarı alıyordu ve şirket aracı vardı altında. Herşey şirkete ait rahat bir yaşamı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.