Şimdi Ara

EE mühendisliğini bırakmak ve tercihler hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
11
Favori
9.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mezuntemeciii kullanıcısına yanıt
    Hocam insan kendisini tanıyamadan, bilinçsizce tercih yaparsa 10k'da da sıkıntı çeker 90k'da da 5k'da da bunun bir genellemesi yok. 2k'dan bilkent ee okuyan arkadaşım da dertli 30 küsür k'dan 9 eylül'de okuyan da. Çoğu mühendislik zor ve okunması sıkıntılı. Önemli olan o zorlukları aşmaya çalışırken kendinden soğumayacak kadar bölümüne adanmış olmak.
  • Çok fazla bilinçsiz tercih yapılıyor.

    Aile zorlaması bir yandan, ismi olan bir mühendislik yazma derdi bir yandan. Öğrenciler bir sağa bir sola savruluyor.

    Tercih formunu doldururken yazılan bölümlerinin ders planlarında alan derslerin öncelikle tek tek incelenmesi lazım. Sonra kazanılan bölüm cehenneme dönüyor.

    Umarım bundan sonrası istediğiniz gibi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar zaten yurt dışında yüksek lisans yapma şansınız yoksa ya da ilk 25k'ya giremediyseniz mühendislik yazmayın.
  • Haklı bir isyan, bende benzerini makine için söylerdim.

    Arkadaşlar Tükiye Cumhuriyeti Devletinin belli top üniversiteleri haricinde mühendislik eğitimi verilmemektedir. Bu belli başlı üniversitelerde bile yıldan yılda mezun kalitesi düşmektedir.

    Ben kendimden çok emin konuşuyorumki; ülkemizin mühendislik dallarındaki akademisyenlerinin %60+ aktif olarak özel sektörde çalışamayacak kapasitede ve yetkinlikte insanlardan oluşmaktadır. Alın koyun bir şirkete iş yürütemezler, iş çözemezler. Pekçok akademisyenin hayatında hiçbir iş tecrübesi olmamış, hayatında hiçbir fabrikaya girmemiş, hayatında hiçbir sanayi odaklı proje (akademik vır ırlamaları saymıyorum onlardan maaşımızı verin bende oda buda şuda üretir no problem) üretmemiş, hayatında işçi ile muhatap olmamış, hayatında patron altında çalışmamış, hayatında müdür kaprisi çekmemiş, hayatında aile şirketinde patronun embesil kızıyla muhatap olmamış adamlar "mühendislik" öğrettiğini sanıyor bu ülkede. Hadi oradan !

    Pekçoğu lisans bitince okuldan dışarı bile adımını atmamış insanlar size sadece ezberciliği, standardı, eski müfredatı, monotonluğu öğretiyor.

    Ülkemizin mühendislik kalitesi pekçok gelişmiş ülkenin gerisindedir. Ve bunun tek sebebi ülkenin akademik sisteminin bir fiyasko olması, iyi yönetilememsi, torpile çok açık olmasıdır.

    Mühendisliği memurluk gib hayal eden arkadaşlar etmeyiniz. Ülkede mühendislik dallarında aşırı rekabet var. Ampül sağolsun dağa taşa ünivesite kurarak genç nufusa hayal sattı, insanların yıllarını ve paralarını heba etmelerine sebep oldu.

    Geçen gün linkedinde geziniyorum doğuda 200+ le girilen bir okulda makine okumuş bir genç isyan ediyordu aylardır iş arıyorum bulamıyorum diye. İşte bunun sorumlusu ülkenin yükseöğretim politikasını belirlemekte aciziyete düşen yeteneksiz insanlardır. Yazık değilmi bu gencin kayettiği yıllarına, harcadığı paraya, ümitlenen ailesine, ne kadar zorladılar bilmiyorum fakat sınavlar için çalıştığı günlere-saatlere.

    Bölümü sevmedende bölümü bitirsiniz arkadaşlar. İyi ezberleyin, kurnaz olun, çıkmış soru bulun, hocanın kullandığı kitabı bulun ona çalışın v.b. mezun olursunuz. ama sonrası ? sevmediğiniz bir bölümde çalışmak ölüm gibidir. Samimi bir arkadaşımla beraber mezun olduk. Onun bir gram hevesi yoktu bölümle alakalı, 4-5 şirket değiştirdi sonunda mesleği bırakıp ailesinin dsteği ile memleketinde üniversite öğrencilerine yönelik cafe açıp işletmeciliğini yapmakta. İnanın konuştuğumuzda kaybettiği yıllara, okuldan sonra kaybettiği 2 yılada çok üzülüyor, şu an mutlu olduğunu söylüyor.

    Allah herkese mutlu huzurlu ve refahla dolu bir hayat nasip etsin. Bu ülkede her geçen yıl gençlerin işi zorlaşıyor, rekabet artıyor, bekelnti artıyor.

    Aaaaayırlısı osssun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 7 Temmuz 2017; 14:52:37 >




  • Straight Edge Messiah kullanıcısına yanıt
    Ne yazalım kardeşim? Ben mezunum 100k civarı gelecek mühendislik okumak istiyorum ne yapayım yani? Kendime en yakın gördüğüm yapabileceğime inandığım şey mühendislik 25k olamadım olamıyorum sen böyle yazdın diye olamayacak mıyım mühendis? O zaman mühendisliklere sınır çeksinler 25k diye hani 240k barajı var ya onu 25k yapsınlar madem.Mühendislikte klişe bir laf vardır iş kendinde bitiyor diye.Kendini analiz edememiş okumak olmak İçin okuyan insanlar dışında Benim gibi 100k da hayalleri olan insanlarda var sen ve senin gibiler kendince sınır çekip bu insanların motivasyonunu düşürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazinizi okuyinca beniim dusuncelerimi tarif ettiginiz gördüm



    kendim veteriner hekimlik okuyorum



    hayvanlari seviyorum,biyoloji derslerim iyiydi ve meslek yonunden imkani iyi oldugu için bu meslegi sectim baslamdan önce cok iyi hayallerim vardi



    gel gelelim ki basladik fakulteye o zevk o heyecanla maratona atildik iyi arkadasliklar kurdum ancak gun gectikce ne yapiyorum ben doye düşünmeye basladim.bu meslek daha cok uygulamali bir meslek ancak agir agir teorik dersler görüyoruz sacma yerleri sırf hocalar istiyor diye ezber yapmak zorunda kaliyoruz o kadar bilgi yiginindan biktim ki sadece sinav zamanlari ezberleyip not alip geciyordum saeece ezber mantik kurma yok bu bilgiyi kullanmayo öğreten yok uygulama derslerimde bile agir teorik dersler görüyoruz gorduk de hala goruyoruz sorf hocalarin egolari yuzunden boyle sanki butun bilgileri aklimda tutabileceğim gun gevtikce düşünüyorum ezber sinavi gec unut eee sonra ne olacak dedim geleceğimi yonelendirmeliyim diye düşündüm birkac hocama gitt kendimi nasil gelistiririm diye a pek de sonuc alamadim.simdi o heyecan ve sevkim kalmadi sadece ezber ile ders geçmeye bakıyorum zaten hocalar da bunu istiyor son gun calisan da geciyor ben de emegimin bir karsiligi yok bilmiyorum mutsuzum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MontenegroVaas

    Ne yazalım kardeşim? Ben mezunum 100k civarı gelecek mühendislik okumak istiyorum ne yapayım yani? Kendime en yakın gördüğüm yapabileceğime inandığım şey mühendislik 25k olamadım olamıyorum sen böyle yazdın diye olamayacak mıyım mühendis? O zaman mühendisliklere sınır çeksinler 25k diye hani 240k barajı var ya onu 25k yapsınlar madem.Mühendislikte klişe bir laf vardır iş kendinde bitiyor diye.Kendini analiz edememiş okumak olmak İçin okuyan insanlar dışında Benim gibi 100k da hayalleri olan insanlarda var sen ve senin gibiler kendince sınır çekip bu insanların motivasyonunu düşürüyor.

    Kardeşim olay tamamen yurt dışına kapağı atabilmekte .100k da olan bir üniversiteden mezun olup yurtdışında falan yüksek lisans yapamazsan dışarıya açılman çok zor bu bir gerçek. Türkiye'de de maalesef mühendislerin çoğu istedikleri , hayal ettikleri ortamlarda da çalışamıyor. He senin için bunlar fazla önemli değilse , ben her ortamda çalışırım maaşımda orta seviyelerde birşey olsun yeter ki mühendis olayım diyorsan tabii ki olursun. He tabii ki hala yurt dışına çıkabilme şansın hala var ama üst seviyendeki kişilerle arandaki arayı onlardan daha çok çalışarak kapatman lazım üniversite zamanında. Bunlarda kolay işler değil her yaz staj falan yaparsan okulda öğrendiklerinden daha fazlasın kendin çabalayarak öğrenirsen hala olabilir.




  • Straight Edge Messiah kullanıcısına yanıt
    Hedefim yurt dışında yüksek yapmak zaten ayrıca sevdiğim mühendislik olduktan sonra seve seve kendimi geliştirip iyi yerlere gelmek isterim.Ayrıca hiç küçük hayallerim yok ama işte bişey yazarken böyle bana yazdığınız gibi yazın yani 25k altı mühendislik yazmasın saçma bir cümle evet ülkemizin gerçeği 5 tane iyi üniversite var sadece onlar dışında diğerlerinde fark Yok haklısınız ama herkes biyoloji kimya fizik bilmek zorunda değil mühendis adam (bilgisayar) napacak biyolojiyi ? Bu saydıklarımı iyi yapamayanlarda giremiyor o üniversitelere.Yani işin özeti hayaller/hırs/azim/istek gerisi teferruat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MontenegroVaas -- 7 Temmuz 2017; 15:36:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana özelden yazar mısın üniversiteni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki neden hukuk değilse iktisat istiyorsunuz hocam ? merak ettim sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bekotor

    Taban puanı da tavan puanı da yıldız teknikten yüksek olan bir devlet üniversitesinde okuyorum hocam ve açıkçası son gün çalışıp yüksek ortalama yapan arkadaşlarınızın -ytü'nün prestiji için- yalan söylediğini umuyorum. Zira böyle bir şey ihtimal dahilinde bile değil okuduğum üniversitede. Yazımda kalburüstü üniversiteler ifadesini belirtmişken bunlara yıldız teknik'i de katmıştım ancak dediğiniz durumdaysa yeniden düşünmekte fayda var.

    Üniversite düzeyinde matematik ve fizik ile herhangi bir sorunum yok, bölümün matematik temelli olmayan detay derslerinde ve laboratuar uygulamalarında ciddi anlamda zorlandığımı yazıda belirttim. Bunun en büyük sebebinin, uğraşırken keyif almamam ve bunun sonucunda da uğraşmak için bir motivasyon oluşturamamam olduğu da anlaşılıyor olsa gerek, zira en büyük hatamın kendimi tanımadan böyle spesifik bir bölüme girmiş olmam olduğu konusunda şüphem yok. Yine de yorumunuz ve isabetsiz de olsa tahmininiz için teşekkür ederim

    Aslinda seni biraz tilt etmek istedim ama dogru duzgun cevap verince sen ben tilt oldum



    Eger tekrar hazirlanip en az bi dort yil daha okumak maddi olarak onunde engel olusturmayacaksa hic dusunme birak okulu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şuan ee 3. sınıfım. ben de 1. ve 2. sınıfta bırakmayı düşündüm. alttan derslerim vardı. fiziği ve matematiği lisede çok iyi olan bir insandım ama integrallerden ve elektronik hesaplamalardan bıkmıştım. ama bu bölümü gerçekten istediğim için bırakırsam nereye gitmek istediğime karar veremedim. sonuç olarak şuan son sınıfa geçtim . 3. sınıfta çok çalıştım , saçlarım döküldü 21 yaşında :) ama mutluyum , hatta öyleki dönemimdekiler elekrik veya elektronik seçerken ben 2 bölümden de ders aldım. sonuç olarak gerçekten istiyorsanız , uykusuz gecelere razıysanız , sınav haftaları hergün ağrı kesici içebilirim diyorsanız gelin :) şaka bir tarafa gelecekte belki de en avantajlı mesleklerin başında gelecek bu meslek. donanımlı olabilmek önemli tabi. okunmayacak kadar zor değil ama bazen keşke diyorsunuz. ama bilin ki tıp da , hukuk da kolay değil. üniversite yatma yeri hiç değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seferihsn kullanıcısına yanıt
    Yazıda bahsettiğim ülkenin ihtiyacı olan kitleye güzel bir örneksiniz hocam. Bölümün katacağı donanım gerçekten muazzam ama herkese hitap etmediği de bir gerçek. Umarım o kırılma noktalarını sizin gibi aşabilecek kişiler yazar sadece burayı da başka genç insanlar hayatından 2-3 yıl kaybetmek zorunda kalmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seferihsn

    şuan ee 3. sınıfım. ben de 1. ve 2. sınıfta bırakmayı düşündüm. alttan derslerim vardı. fiziği ve matematiği lisede çok iyi olan bir insandım ama integrallerden ve elektronik hesaplamalardan bıkmıştım. ama bu bölümü gerçekten istediğim için bırakırsam nereye gitmek istediğime karar veremedim. sonuç olarak şuan son sınıfa geçtim . 3. sınıfta çok çalıştım , saçlarım döküldü 21 yaşında :) ama mutluyum , hatta öyleki dönemimdekiler elekrik veya elektronik seçerken ben 2 bölümden de ders aldım. sonuç olarak gerçekten istiyorsanız , uykusuz gecelere razıysanız , sınav haftaları hergün ağrı kesici içebilirim diyorsanız gelin :) şaka bir tarafa gelecekte belki de en avantajlı mesleklerin başında gelecek bu meslek. donanımlı olabilmek önemli tabi. okunmayacak kadar zor değil ama bazen keşke diyorsunuz. ama bilin ki tıp da , hukuk da kolay değil. üniversite yatma yeri hiç değil.

    Hocam arkadaşlarınızdan falan bilginiz vardır diye soruyorum. Makine ile ee arasında zorluk açısından fark var mı? Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam valla benim amacım da tilt etmek değildi Dediğim gibi, seçeneklerimi değerlendireceğim.
  • Yazılanları tamamen okumadım ama haklısın diyebilirim. Bu arada bende EE mezunuyum. Benimde naçizane tavsiyemi şudur ki 3 boyutlu cisimleri kafanızda oturtmanız gerekli. Hele hele 2. sınıfta bu şey çok gerekli. 3 boyutlu düşünme kısmı hallolsa bile sınav kağıtları 2 boyutlu ve siyah-beyaz olduğundan ötürü, 3 boyutlu şeyi 2 boyut üzerinden de anlamanız gerekiyor. Zaten 3. ve 4. sınıfta mesleki dersler geldiğinden bu tip şeyler ile pek uğraşmıyorsunuz. Buna ek olarak EE mühendisleri artık bilgisayar ve makine ile de iç içe girmeye başladı. Sizden bilgisayar mühendisi olarak güzel kod yazmanız yada makine mühendisi kadar güzel çizim yapmanız beklenmiyor fakat el alışkanlığınızın olması gerekli.

    Uzun lafın kısası EE mühendisliği, yazarın da bahsettiği gibi, adamı donanımsal olarak çok fazla şey kazandırma potansiyeline sahip. Lisans yıllarınızı sosyallik altında heba ederseniz benim gibi, mezun olduğunuzda torpil ararsınız. Haliyle karı kızla gezip tozmak yerine yazları düşük maaş ile yazılım firmaları yada elektrik üzerine, yada sevdiğiniz sektörden bir firmalarda zaman geçirirseniz çok ekmeğini yersiniz bu mesleğin.

    Diyeceksiniz ki sen kimsin de bunları söylüyorsun; ben de bu bölüme babamın tavsiyesi üzerine, ömrümde hiç devre kurmamış biri olarak geldim. Lisansım sırasında WoW oynayarak çok güzel zaman öldürdüğümden ötürü şimdi avel avel geziniyor, bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.

    Son olarak mühendislik seçecekseniz gideceğiniz okulun laboratuvar durumlarına, hocaların CV'lerine ve o bölümde ki öğrenciler ile kesinlikle konuşun. Laboratuvarlarınız dandik yada lisans öğrencisine erişim kısıtlı ise çok sıkıntı çekersiniz. Gittiğiniz okulda mutlaka ama mutlaka Robot Kulübü gibi kulüpler var mı diye sorun, varsa o kulüplerin başarılarına bakın. Çünkü artık yeni yuvanız o kulüpler olacak, eğer elektronik seviyorsanız.

    Hayat gönlünüzce olsun efendim




  • Bende ee ile pc arasindaydim napacam şimdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendislik yazsam da kafam okul boyunca rahat olmayacaktı. O yüzden tıp yazdım. Meslekte başın çok ağrıyacak diyenler olabilir. Okurken rahat diyelim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bir konu olmuş herkesin klavyesine sağlık



    Bende bir elektronikçi olarak tavsiyelerim olacak tercih yapacak arkadaşlara



    Eğer mühendislik ve özelinde de elektrik elektronik makine mekatronik gibi bölümler düşünüyorsanız gerçekten mesleğe ilginiz olacak hevesli aç istekli olacaksınız yazın yoksa zulüm gelir size



    Kesinlikle ama kesinlikle teorik bilginizin yanına pratik bilgide eklemelisiniz yoksa sadece imza yetkisi sahibi boş beleş bir kişi olursunuz ve ortalama bir firma bile sizi istemeyecektir sanayideki 16 yaşındaki çırak sizden değerli olacaktır bu bir gerçek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende EE müh. Okuyorum 3. Sınıf oluyorum. Suanlik memnunum helede mezun olup iş bulan kişileri gördükçe dahada iştahlaniyorum. Sana sorsalar tavsiye etmezsin ama bana sorsalar tavsiye ederim iş sahası çok geniş bir bölüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.