EDUP EP=RT2960 openwrt nasıl günceleyebirim

-
-
bu konuda bir mesaj atmıştım ama ne zaman hangi konuda attım bilemiyorum. yazılım versiyonu önemli. iki ya da 3 farklı versiyon mu ne vardı bunu hatırlayamadım maalesef. biri sık güncelleme yapıyor diğer çok az güncelleme yapıyordu diye hatırlıyorum ama üçüncüsü var mıydı, bundan emin olamadım. edup aldığın için bunun güncellemelerini takip etmen gerekecek sanırım. hele bir eline geçsin. güzel görünüyor. paylaşımlarını bekliyoruz, hayırlı olsun.
hatırladım başka bir openwrt cihazın openwrt olarak, iki veya üç farklı versiyonu vardı. bunlardan biri sık güncelleme alırken diğer almıyor veya daha az alıyor demiştim. diğer konuda da belirtildiği üzere cihazın yazılımı kendisine özel olduğu için openwrt'nin güncellemelerini değil, edup'u güncellemeler için takip etmen gerekecek görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 15 Mayıs 2025; 18:42:23 > -
Sagolasın bakalım elime ulaşınca baya bi kurcalıcam bunu bakalım nasıl olcak günceleme için bi günceleme dosyası buldum ama güncelemesini arayüzden mi yapmam gerkcek yada terminal mi bakalım elime ulaşmak üzere
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
iyi güle güle kullan. özellikleri için görseller atarsan diğer üyeler de inceleme fırsatı bulmuş olur. görünüş olarak kalitesi nasıl? yani dokunduğunda ve eline aldığında, malzeme kalitesi nasıl? ağırlık olarak olsun vs.
bu arada openwrt versiyonun güncelleştirilebilir görünüyor. senin için en doğru olan firmware: "confiabits_mt7621-v1-squashfs-sysupgrade.bin" muhtemelen.
https://mirror-03.infra.openwrt.org/releases/24.10.1/targets/ramips/mt7621/ (bu adresde 6 farklı versiyon var. sende yüklü olan v1)
web ara yüzünde güncelleme sayfasında, yüklü olan firmware'i backup al diyeceğim ama bu özellik olmasa gerek. ayar yedekleme ise farklı şey bu ikisini karıştırma. cihazın ram ve hdd özelliği, yeni firmware'i yüklemen için yeterli. sorun çıkacağını sanmıyorum. yine de diğer arkadaşlardan da teyit isteyip, sen de araştırabilirsin. hatta satın aldığın üreticiye sor derim. onlar sana doğru linki yine gönderir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 26 Mayıs 2025; 14:26:31 >
-
-
sen dediğim gibi üretici firmaya mail at. yüklü sürümünü belirt. güncel sürüme nasıl güncelleyebileceğini sor. bunun haricinde sürüm yükseltmeye çalışmasan iyi olur. sadece mevcut yazılımdaki güncelleştirme ve paket yükleme seçeneklerini kullanacak olman en sağlıklısı olacak. ama yine de merak edeceksin eminim.
ssh ile cihaza bağlan ve aşağıdaki komut ile yüklü olan openwrt profili için bilgi al bakalım. ona göre değerlendiririz. zaten ssh ile bağlanarak openwrt güncellenebilir.
cat /etc/board.json | grep confiabits
bu komuttan sonra "confiabits_mt7621-v1" çıktısı görürsen eğer, linkteki firmware ile uyumlu olduğu belli olmuş olur. ya da çıktıya göre firmwarte bakılır.
-
-
Elimde bilgisayar yok mobil ssh ile paket yüklüyorum kolay oluyor arayüze göre
Bu yazılım güncelemeyi arayüzden yapanilirmiyiz ki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
evet benim verdiğim profil uygun değilmiş! kullanırsan cihazın brick olur. senin profil "simax1800t" olarak görünüyor. tamamen senin cihaza özel. şu komutta ne görüyorsun?
cat /etc/openwrt_release
bu arada mevcut firmware'i veya bütün blokları şimdiden yedekle istersen:
önce kaç blok var buna bak:
cat /proc/mtd
dd if=/dev/mtd0 of=/tmp/mtd0_backup.bin
--------------------------------------------------------------------------
dosyayı pc'ye nasıl alırsın? mesela winscp kur ve giriş yap yine.
dosya protokolü SCP veya SFTP (ikisi de olur)
sunucu adı 192.168... (router IP’n neyse)
kullanıcı adı ...
parola router'ın root şifresi
tmp dizinine gir, mtd0_backup.bin dosyasını pc'ye sürükle ve bırak.
--------------------------------------------------------------------------
tüm flash'ı yani blokları da yedekleyebilirsin.
önce kaç blok var buna bak:
cat /proc/mtd
örnek çıktı:
mtd0: 00040000 00010000 "u-boot"
mtd1: 007b0000 00010000 "firmware"
mtd2: 00180000 00010000 "kernel"
mtd3: 00630000 00010000 "rootfs"
sonra yedekle.
dd if=/dev/mtd0 of=/tmp/u-boot_backup.bin
dd if=/dev/mtd1 of=/tmp/firmware_backup.bin
dd if=/dev/mtd2 of=/tmp/kernel_backup.bin
dd if=/dev/mtd3 of=/tmp/rootfs_backup.bin
komutta ne gördüğünü yaz yine bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 27 Mayıs 2025; 23:34:4 >
-
şöyle bir konu var. bence sen güncelleme için sağdan soldan arayış yapma
doğrudan erdup'u muhatap al. arada bir mail atıp güncelleme istersin.
https://forum.openwrt.org/t/edup-ep-rt2960-ax1800-strange-openwrt-router/198933/6
-
Hocam ben bu cihaz a zapret yükleyeceğim git hub dan dosyayı indiriyorum software kısmından yuklemeye gelince hata alıyorum zapret i nasıl yukleyebilirim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X