Şimdi Ara

Edit:FİT BİR VÜCUDA SAHİP OLMAK İÇİN NELER GEREKLİDİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
22.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda bir sürü kişi body ile ilgileniyordur.Benim bu konuda biraz sormak istediklerim var.Filmlerde hep dikkat ederim,insanların karın kasları genellikle yatay ve dikey olarak ayrılıyor.

Burada ki şekilde genel olarak dikey uzanmış.

Burada ise yatay uzanmış.

Kol kaslarına gelecek olursak,kol kaslarıda boyuna ve enine uzanıyor genelde.Bazılarının kolları sadece yukarıda kas olmuşken,diğerlerinin kasları orantılı bir şekilde kola dağıtılıyor.
    Bunların durumu nedir ? Ne tür hareketlerle yatay ve dikey kaslara sahip olabiliriz ?Ben örnek olarak,dikey kaslardan çalışmaya başlamak istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YGA -- 30 Kasım 2010; 19:50:33 >

• Karin kaslarinda yatay dikey ne demek istedin pek anlamadim ama arasinda bi fark yok 2. adamin kaslari abarti o yuzden hayvan gibi sismis sen calistiginda 1.sindeki gibi olacaktir kaslarin 2.si icin 10 yil felan vermek lazim heralde

Koldaki kaslarin duzgun olmasi da tamamen bilincli calismaya baglidir cunku sirf dar calisan yani sadece pazunun ustunu calistiranin kolu iyi durmaz pazuyla bilek arasinda bosluk olur pazu kaslarini uzatan hareketler var onlardan da yapmak gerekir
  • bende şunu merak ediyorum hocaya gidip boy uzatmak için program ver desem acaba boyumda nasıl ve ne kadar bir uzama olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doymamış Yağ Asidi -- 29 Kasım 2010; 22:20:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fâti

Karin kaslarinda yatay dikey ne demek istedin pek anlamadim ama arasinda bi fark yok 2. adamin kaslari abarti o yuzden hayvan gibi sismis sen calistiginda 1.sindeki gibi olacaktir kaslarin 2.si icin 10 yil felan vermek lazim heralde

Koldaki kaslarin duzgun olmasi da tamamen bilincli calismaya baglidir cunku sirf dar calisan yani sadece pazunun ustunu calistiranin kolu iyi durmaz pazuyla bilek arasinda bosluk olur pazu kaslarini uzatan hareketler var onlardan da yapmak gerekir

Hocam gereken cevapları şuan alabildim.Ama demek istediğim tam olarak şuydu,bazı kişilerin karın kasları yatay uzuyor.Bazıları dikey.Buna fark edebilirsin.
    Kol kaslarına gelecek olursak,gerçekten iyi bir vücuda sahip olmak çok zor bence.Şimdi kafana göre her türlü alete,programa giriyorsun,vücudun üçgen falan filan oluyor ama öküz gibi şişiyorsun. Fakat bazı normal aletlerde,nasıl çalışıyorsan vücudun orantılı oluyor.Vücudun vs. şişmeden kol kasların gelişiyor. Ben öyle program istiyorum,şimdi öyle bir fotoğraf bulamadım.Bulursam ekleyeceğim. Anlatabildim umarım.

@Doymamış Yağ Asidi
    Hocam arkadaşlarım buradan böyle programlar aldı.Her eğitmenin sana vereceği program genellikle aynı oluyor.İlk olarak protein almanı , kalsiyum , vitamin almanı öneriyorlar. Günün belirli günleri saat olarak ip atlatıyor.İp atladıktan sonra,duş alıp uyuyorsun.Arkadaşlarım bu durumda sadece 2 cm boy attı.Bol bol barfiks çektiriyorlar.
    Son olarak,barfiks pozisyonunda günde 2dk. asılı kalmayı dene,yararı olur umarım.

• Önce Boğazını İyi Tutacan Ki Yapılanasın.. Yemeden Kas Yapmaya Kalkarsan Çırpı Olursun Daha Fazla.. Önce Beslenmene Dikkat Edecen.. Öbür Türlü Kemiklerin Sayılır..
  • Beslenmene düzen getireceksin bu arada bb yaparsan hiç yoktan vucudu toparlamaya baslarsın her sene bir sonraki senenin ön hazırlıgı olur ve 3sene adam gibi calıstınmı güzelbir vucudun olur sonra ben haywan olmak istiyorum aga sıktımmı heryerimden kas fışkırsın istiyorsan 4yıl da onun üstüne ekleyeceksin

zayıfsan karbonhidrat agırlıklı besleneceksin normal ekmek şeker ve abur cuburdan uzak durmalısın bb de böyle vucut yapabilmek için cok sıkı bir diyet yapman lazım bu şekle gelebilmek için ve dayanabilirmisin bilemem.

sabrın dayanırmı bilmiyorum yumurta tavuk pilav bulgur makarna yemeye ekbesin takviyelerinide 4-6 ay sonra gelişimi arttırmak için kullanırsın keyfine kalmış birşey ama tek kullanmayacagın şey steroid olsun hayatının hatasını yaparsın maymun gibi olursun ... dönüşü yok batırırsın diyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 30 Kasım 2010; 4:13:06 >

• Forumdan VIKING Ersin abiyi davet ediyorum :D sağlik bolumune takilir kendisi konudişina bakiyormu bilmiyorum
    Bu arada şu karin kasi şekline bittim :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MORFEUS

Forumdan VIKING Ersin abiyi davet ediyorum :D sağlik bolumune takilir kendisi konudişina bakiyormu bilmiyorum
    Bu arada şu karin kasi şekline bittim :(

apaçi miş biraz kendisi

illa resim koydurtcaksınız

• Öyle olayimda apaçi olmaya raziyim :D
  • quote:

Öyle olayimda apaçi olmaya raziyim :D

bunlar görüntü

önemli olan zeka

sen işine bak sporunu yap düzenli bunlar cabası işin
  • quote:

Orijinalden alıntı: SummerGlau

quote:

Öyle olayimda apaçi olmaya raziyim :D

bunlar görüntü

önemli olan zeka

sen işine bak sporunu yap düzenli bunlar cabası işin

Devam diyorsun yani :D
  •  Edit:FİT BİR VÜCUDA SAHİP OLMAK İÇİN NELER GEREKLİDİR ?

bu resimdeki karın kası vücuda göre 4-6 ay civarından çok fazla değil.
    ........................................

bu resimdeki karın kası için düzenli çalışma 1 1.5 yılı geçittirmez
    .........................................

aynı şeklide bu resmi de vücuda göre 4-6 ay çalışmayla olacak gibi ama çalışmalardan anlaşılan
    olacaksa güzel bir 4-6 ay olacakmış ki fazla da karına yüklenmemiş

karın kası bazı kişilerde simetrik değil yani hepsi dümdüz yan değil bunda biraz genetik önemli
    yer yer çalışma hareketleri de önemli bir hareketi sürekli yanlış yaparsan simetrisi bozuk
    vücudun gelişebilir

genelde karın kası fazla çalışmazlar çünkü karın kası en tembel kaslardandır bıraktığında salar
    ama sonradan yapmayla öncekine göre hatırlama düzenlenme daha kolay olur tabi
    bu yüzden zayıflama döneminde daha çok yönelirler

soruna gelirsek kaslar yüzme gibi sporlarla uzun yapıya ulaşır aletlerle ise kısa yapıya ulaşır
    ama tabi çeşitli şeylerde var.

O filmde gördükleriniz de body salonlarında çalışmaktadır merak etmeyin illa salona girip de
    şişeceksin diye bir şey yok düzenli olarak uğraş proteinini al güzel bir hocan olsun yapamayacağın
    bir şey yok...fitness olarak yaparsan zaten şişmessin ve çok da şahane vücudun olur
    yani vücut gelişimin hem tempoyu kaldırabilecek güçte atıyorum koşu gibi hemde aletlerle
    olursa fit bir vücudun olur kolay kolay şişmezsin

• Bence cok ufak zamanlardan bahsetmişsin :(
  • yok ufak değil özellikle söyledim şaşırılacağını tahmin ediyorum ama bu zamanlar öyle yapalım da
    olsun bitsin zamanları değil sıkı çalışma sıkı program çok güzel diyetle olan şeyler
    gerisi kolay hadi diyelim kol kasları veya göğüs zaman gerektirir ama karın kasında çok da
    böyle durum yok yani yıllarını almaz hiç değilse

şu fotoğraftaki karın kasından çok daha güzelini daha simetriğini arkadaş yaptı 6 ay gibi bir sürede
    ama daha önceden karın kası biraz vardı tabi yağ olduğu için ve karına yönelmediği için
    belli değildi iyi bir çaışma yaptı yağ oranı düştü daha güzeli oldu.

• karin kasinin sekli daha cok genetik ve yapilan egzersiz ile alakalidir.karin kasinin olusmasi ise vucut yag orani ve calisma ile alakalidir.kola gelirsek, genetik le alaka i varmi bilmiyorum ama calisma sekli bari tutus sekli, bar sekli ile alakalidir.
  • Arkadaşlar gereken cevapları tam olmasa da aldım.Tam almak için iyi bir hocaya başvurmak gerekiyor tahminen.Benim olmak istediğim vücut yada çevremdeki arkadaşlarımın,öyle çok şişipte balon gibi olalım değil.Normal fit olalım,vücudumuz yerli yerinde olsun.Öyle gidipte her yerimiz şişsin,işte oralarımızı buralarımızı oynatalım değil.Fakat bunun için araştırdığıma göre,aletleri tutuş tarzlarımız bile çok önemli.Kaldırmış olduğumuz ağırlığı vs. yanlış yapmamız vücudumuzun dengesini otomatikmen bozuyor.Gidipte başka türlü tutunca kaslar yatay ,başka türlü tutunca dikey uzanıyormuş.Benim merak ettiğim konu ise,ne gibi hareketlerde kaslarımız yatay veya dikey uzanıyor ?
  • İlk vücut plaj vücudu gibi geldi bana. Genelde herkesin olmak istedigi(benim de) o tarz bi vücut. Ne çok abartılı ne de çok çelimsiz. İdeal bence

Ben de body'ye yeni basladım da herkes kasların gelisimi genetiktir diyo. Tamam genetik ama 1 yıl içerisinde ilk resimdeki adam gibi olamaz mıyım ? O kadar da genetigimiz vardır herhalde . 2.resimdeki adam genetik ama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knotaqram34

İlk vücut plaj vücudu gibi geldi bana. Genelde herkesin olmak istedigi(benim de) o tarz bi vücut. Ne çok abartılı ne de çok çelimsiz. İdeal bence

Ben de body'ye yeni basladım da herkes kasların gelisimi genetiktir diyo. Tamam genetik ama 1 yıl içerisinde ilk resimdeki adam gibi olamaz mıyım ? O kadar da genetigimiz vardır herhalde . 2.resimdeki adam genetik ama.

Sanırım sende bendensin.
    Arkadaşlar izlemiş olduğum filmden benim için ideal olanını buldum.Bulunduğum konumda pek iyi hocalar vs. çok destek alabileceğim kişiler yok.Yanlış kişilerle vücudumun da dengesinin bozulmasını istemiyorum.
    Benim istediğim vücuttan örnekler;

Karın kası ;

Kol kası ;

Bu vücudu hergün giderek,düzenli bir çalışmayla kaç ay/senede oluruz ?Aradığım vücudu buldum,şimdi sırada 2. evre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YGA -- 30 Kasım 2010; 18:15:00 >

• Eğer hızlıca karın kası yapmak istiyorsan, ilaç kullan.Daha çabuk kas yaparısın.O adamlar 4-5 ayda yaptığını 1 ayda yaparsın,ama ilaci kestiğin gibi söner kasların :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atagalip61

Eğer hızlıca karın kası yapmak istiyorsan, ilaç kullan.Daha çabuk kas yaparısın.O adamlar 4-5 ayda yaptığını 1 ayda yaparsın,ama ilaci kestiğin gibi söner kasların :)

Hocam,böyle işlerde ilaç vs. tarzı şeyler asla kullanmam.O zaman bunun sportifliği kalmıyor :) Ben ilaç kullanayım,vücudum şık görünsün.Çok saçma..

Gidipte adam gibi çalışarak 1 senede yaparım.Başım ağrımaz iki gün sonra.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.