Şimdi Ara

Edirne’den Kars’a hızlı tren gidecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çin’den sağlanacak krediyle Edirne-Kars arasında hızlı trenlerin sefer yapacağı İpek Demiryolu hattı inşa edilecek.
    Hat İzmir, Diyarbakır, Antalya ve Trabzon'a da gidecek. Trenler 250 km hız yapabilecek.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, gazetecilerle düzenlediği toplantıda, Çin Halk Cumhuriyeti ile imzalanan ve demiryolları yapımını da kapsayan anlaşmaya ilişkin bilgi verdi.

Türkiye'nin 2023 yılına kadar 6 bin kilometre hızlı, 4 bin kilometre de konvansiyonel demiryolu hattı hedefine bu anlaşma sayesinde emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Karaman, bu hedefe ulaşılması için 45 milyar dolar gerektiğini, anlaşma çerçevesinde Çin'in bunun 28 milyar dolarlık kısmının finansını sağlayacağını kaydetti.

Çin'in ülke içinde ve dışında yıllık 2 bin kilometre hızlı tren yapmayı hedeflediğini anlatan Karaman, amaçları doğrultusunda Libya, Cezayir ve ABD'deki bir çok projeyi yürüttüklerini de belirtti.

Karaman, imzalanan anlaşmayla iki ülkenin demiryolu yapımında stratejik ortaklık yapacağını, Çin-Türk ortak firmalarının Türkiye'de ve yurtdışında yüksek hızlı tren yapımında işbirliğine gideceğini ifade etti.

Çin'in, Türk-Çin ortak firmalarca yapılmak üzere Türkiye'de Edirne-Kars arasında İpek Demiryolu'nun inşa edilmesine kredi vereceğini, bu kredinin uzun vadede geri ödenebileceğini bildiren Karaman, Çinliler'in bu hat üzerinde Ankara-İzmir, Ankara-Sivas, Sivas-Erzincan, Erzincan-Trabzon, Sivas-Malatya, Elazığ-Diyarbakır, Eskişehir-Antalya ve Konya-Antalya arasında hızlı tren yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Çin'in demiryolu yapımında Avrupa ülkelerinde de pazar oluşturmaya çalıştığına dikkati çeken Karaman, bu nedenle Türkiye'yi, Avrupa'ya tanıtım sahası olarak gördüklerini kaydetti.

Karaman, ''İster Çin'in ister devletin kredisi olsun, bu, Türkiye'de demiryollarının 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım atmamızı sağlayacak. Başbakanlar düzeyinde anlaşma imzaladık. Devlet kredisi verecekleri için geri ödemeleri kolay olacak. İyi işleyen hatlarda kısa sürede krediler geri ödenebilecek'' diye konuştu.

Süleyman Karaman, Çinlilerle yapılacak İpek Demiryolu Projesindeki hatlarda kullanılacak hızlı trenlerin Sivas'a kadar 250 kilometre, Sivas-Kars arasında ise 180-250 kilometre arasında hız yapabileceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

İSTANBUL-ANKARA ARASI 1.5 SAATE İNECEK

Çinli yetkililerin Ankara-İstanbul arasında 350-400 kilometre hız yapan trenlerle hat yapmayı ve iki il arasını 1,5 saate indirmeyi hedeflediklerini de belirten Karaman, 10 milyar dolara mal olacağı tahmin edilen bu projenin henüz kesinleşmediğini dile getirdi.

TCDD Genel Müdürlüğünün 2011 yılı için 4 milyar TL bütçe talep ettiğini ancak 3 milyar 105 milyon TL'lik bütçe aldığını kaydeden Karaman, kurumun Sivas, Erzincan ve Elazığ'ın da aralarında bulunduğu bazı illerde yapılacak barajlar nedeniyle su altında kalacak demiryollarının yeniden inşası için 3 yılda 500 milyon TL harcama yapacağını anlattı.

Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Bursa'ya yönelik hızlı tren projelerinin devreye girmesi ve yolcu sayısının iyi düzeyde olması halinde bu hatların özel sektöre kiralanabileceğini düşündüğünü belirten Karaman, böylece elde edilecek gelirle, başka illere hızlı tren hattı inşa edilebileceğini kaydetti.

Öte yandan Karaman, kazaların yüzde 99,9'unun personel hatasından kaynaklandığını, bu nedenle Sivas Divriği'de meydana gelen kazadan sonra makinistlerin psikolojik durumlarını belirlemek için danışmanlık hizmeti aldıklarını ve sorunların giderilmesi için adımlar attıklarını söyledi.

• o zaman al sana boğazda 4.köprü geliyo.
  • Sizde buna inandınız?
  • güzel projeler geliyor, ülke bu hızla devam ederse 100. yılımıza muhteşem bi giriş yaparız
  • gerek yok
    doğuya giden trenlere hiç bindiniz mi acaba içleri ne halde ?
    (peynir kokusu bilimum her türlü yemegin kokusu)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atroce

güzel projeler geliyor, ülke bu hızla devam ederse 100. yılımıza muhteşem bi giriş yaparız

+1

Hükümet çalışıyo.
  • Uzan sandım bi an
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: necrovirus

gerek yok
    doğuya giden trenlere hiç bindiniz mi acaba içleri ne halde ?
    (peynir kokusu bilimum her türlü yemegin kokusu)

Bu yaz Kırıkkale'den Diyarbakır'a trenle geldim. Ben pulman kısmından bilet aldım. Ara sıra treni geziyordum. Kompartman vagonlar var dediğin gibi oralara hiç girilmiyor. Tüp getirip yemek yapanı gördüm içerdekilerin hepsinin ayakkabılarını çıkarıp oturduğunu gördüm. Bunun gibi daha neler neler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Sizde buna inandınız?

biraz gezersen ülkeyi görürsün ki yukarıda yazan bir çok hattın en azından hafriyat işleri başlamış bile... Sivas'taki hatları daha bu yaz kendim gördüm, heryanında da yazıyor zaten ''hızlı tren inşaatı'' diye...
  • Kars'dan Kocaeli'ye yataklı vagonda gelmiştm. Demir kokusundan deliriyodum az daha. yolculuk 2 gün 3 gece sürdü.
  • Kırıkkale - Diyarbakır arası 24-25 saat filan sürmüştü heralde genç indiriminden yararlanırsanız 18.75 tl ödüyorsunuz.
    Ama trende ki muhabbetler de bi başka oluyor vagonlar arasında filan hemen kaynaşıyorsun. Yoksa yol bitmiyor.
  • Çok güzel olur,hayırlısı olsun ;)
  • Edirne'den Kars'a dünyadan mars'a ne kadar tren yolu döşenmemiş bölge varsa derhal döşesinler.
  • ozaman karsa gidebileceğim
  • kadir inanır
  • imkan dahilinde degil.krediyi alıp cebe indirecekler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scorpion_tr

quote:

Orijinalden alıntı: atroce

güzel projeler geliyor, ülke bu hızla devam ederse 100. yılımıza muhteşem bi giriş yaparız

+1

Hükümet çalışıyo.

siz de yediniz

2010 şubatında yaptığımız teknik gezide, eskişehir-kocaeli arası hızlı tren projesinin 2016'da en erken teslim edileceğini öğrendik.

arada kuş uçumu 200km kadar mesafe var, tüm Türkiye ne kadar sürede biter az çok çıkarım yapın

oh valla çok güzel kandırılıyor halkımız, keklenme konusunda üstünüze yok.

• Şimdi başlasalar 20 yıl içinde tamamlanır.
    İğneleme için değil normalde zaten uzun sürer böyle şeyler biz de daha uzun sürüyor tabi.

Yanlız 45 milyar dolar yazmış.
    Abow fış aney diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 16 Ekim 2010; 0:51:40 >
  • Burası İstanbul-Ayazma! Burada 3100 konutluk yeni bir yaşam merkezi kuruyoruz. Yüzde 87'si yeşil alan olacak. İçinde golf sahası bile olacak! Hep hayal ederdim, "10. kattaki evin bahçesi olur mu?" diye. Yaptım, olacak! Çünkü bu ülkede herkes havuzlu, güzel, kaliteli bir evde oturmayı hak ediyor! Burada havuzlar olacak. Bir tanesi tam 130 metre kare! Burada meydan var, mağazalar var, her şey var. Burada bir yaşam var! Burası enerjisini kendi üretecek. Elektriğiniz yüzde 20 daha ucuz olacak. Bu yeni projemizde 10 bin lira peşinat veren herkes ev sahibi olacak. İnşaata başladık bile!

reklamı gibi bir başlık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hero4262321

Sizde buna inandınız?

noldu zorunamı gitti ?

Hayırlı olsun bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İyi İsim -- 16 Ekim 2010; 1:06:04 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.