Şimdi Ara

Edifier S730 mu Razer Mako mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;
    Aylardır araştırmama rağmen bir sonuç elde edemedim. Şu iki hoparlör arasında kalmış durumdayım. Edifier S730 - Razer Mako. Esas amacım kaliteli müzik dinlemek fakat Razer da THX onaylı surround özellikli. Edifier S730'unda ise digital optik girişleri başta olmak üzere giriş çeşitliliği çok. Ayrıca kablosuz ve çok fonksiyonel kablolu bir kumandası var.
    RMS değerleri ise şöyle;
    Edifier S730: 75 X 2 Uydular + 150 Subwoofer (Fiyatı 680 T.L. Civarı)
    Razer Mako: 50 X 2 Uydular + 200 Subwoofer (Fiyatı 650 T.L. Civarı)

    Bunların yanında Bose'ninde 2+1 sistemleri var fakat yurtdışı fiyatları yukarıdakilerle aynı olmasına rağmen TR'deki fiyatları çok uçuk. KDV dahil 1000 T.L. civarında.

    Sizce hangi hoparlörü tercih etmeliyim?



  • Hocam kaliteli müzik dinlemek demişsin razer i dinlemedim ama edifieri dinledim kaliteli müzik beklentisi kişiden kişiye değişse de fiyatının hakkını veren bir set değil.Madem müzik için 2.1 sisteme o kadar bütçe ayırdınız size kesinlikle jamo i300 almanızı öneririm.Sesini dinlemedim ama hakkında çok yorum okudum araştırmanızı tavsiye ederim.Bir de markası belli

    Öneri sıralamam:
    1-Jamo i300
    2-audioengine 5
    3-aego m

    Bunların fiyatları biraz daha fazla olabilir aam emin olun aradaki farka değer.Bu yazdığım sistemlerini hiç denemedim az çok takipçiler varsa bilirler.Jamo i300 ü önermemin nedeni ise tasarımının çok hoş olması.




  • Edifier müzik kousunda benim de beğendiğim markalardan biri olma yolunda
    arkadaşın yazdığı sistemler hakkında tam bir fikrim yok ancak dinlediğim 2.1 sistemler arasında en iyiler arasında geliyor s730
  • quote:

    Öneri sıralamam:
    1-Jamo i300
    2-audioengine 5
    3-aego m


    Sevgili dostum önerin için teşekkürler ancak bu sistemlere baktığımda RMS değerlerinin s730 ve mako'dan pek düşükler. Tabi Sadece RMS herşey demek değil sanırım ama genede sanki daha aşağıdalarmış gibi geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunbuloglu

    quote:

    Öneri sıralamam:
    1-Jamo i300
    2-audioengine 5
    3-aego m


    Sevgili dostum önerin için teşekkürler ancak bu sistemlere baktığımda RMS değerlerinin s730 ve mako'dan pek düşükler. Tabi Sadece RMS herşey demek değil sanırım ama genede sanki daha aşağıdalarmış gibi geldi.


    hocam iyi müzik dinlemek istiyorsan rms ye değil kaliteye bakıcaksın

    Tabiki rms de önemli fakat bir yanda edifier bir yanda jamo,audioengine,aego artık kararı siz vericeksiniz.İyice araştırmanızı öneririm.




  • Görüş bildiren arkadaşlara teşekkürler. Bu arada biraz daha nette araştırma yaptım. 2+1 Sistemler içinde THX sertifikası olup 3 boyutlu ses verebilen Mako'dan başka sitem yok sanırım. Sadece giriş konusunda biraz kısır heralde. Bu konuda deneyimi olan arkadaş yok mu acaba?
  • Bende jamo i300 var sesi yarıdan fazla açamıyorum ve inanılmaz net bi ses alıyorum kalite kokuyor aletten dış kaplamasından tutun sesine ama bu konuda prof değilim bu konuda çok iyi kulağı olan arkadaşlar vardır onların net bi yorumunu alman daha iyi olur ses kartı ıle birlikte benim için şu anda jamoi300 çok iyi saygılar.
  • Jamo İ300 edifier s730 ayarında bişey galiba. Çünkü RMS değerleri aynı. Tabi boyutlara bakılırsa S730 epey devasa kalıyor. Yalınız Jamo I300 I-Pod için yapılmış sanırım. Yani bilgisayar için üretilmiş olmasını isterdim. Ipod modülü biraz itici geldi. Bir de şu mako'nun surround özelliğine takılmış durumdayım. Gerçek surround ses verebiliyormu acaba? Yani hem surround ses hemde kaliteli stereo ses verebiliyor mu?
  • arkadaş o kadar parayı gözden çıkarabiliyosan bence logitech z cinema al ben edifier taraftarıyım normalde gerçekten alınca pişman etmicek markalardan biri ama benim ilk tercihim z cinema olurdu
  • Öncelikle fikir beyan edenlere teşkekkür ederim. Sonunda kararımı verdim ve dün Edifier S730 siparişimi verdim. Bugün eve geldi. Şu an birkaç saatlik deneyimimi yazıyorum. Eve geldiğimde paketini gördüğümde dehşete kapıldım. Yaklaşık 80x50x50 cm büyüklüğünde bir kutusu var. Kutuyu açtığımda ise devasa bir subwoofer ile karşılaştım. Yaklaşık 50x40x40 ebatlarında. Uydular da epey büyük ve üzerlerinde bir adet Mid ve bir adet ipek tiz hoparlörü mevcut. Gerekli bağlantıları yaptım ve koaksiyelden bilgisayara bağladım. Ses deneyimine gelince: eski 5+1 Jazz 9911 speakerlerimden sonra bu hoparlör dehşet kaliteli. Kesinlikle distorsiyona girmiyor. Genel olarak söylemem gerekirse çok büyük olması dışında hiçbir eksisini görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunbuloglu

    Öncelikle fikir beyan edenlere teşkekkür ederim. Sonunda kararımı verdim ve dün Edifier S730 siparişimi verdim. Bugün eve geldi. Şu an birkaç saatlik deneyimimi yazıyorum. Eve geldiğimde paketini gördüğümde dehşete kapıldım. Yaklaşık 80x50x50 cm büyüklüğünde bir kutusu var. Kutuyu açtığımda ise devasa bir subwoofer ile karşılaştım. Yaklaşık 50x40x40 ebatlarında. Uydular da epey büyük ve üzerlerinde bir adet Mid ve bir adet ipek tiz hoparlörü mevcut. Gerekli bağlantıları yaptım ve koaksiyelden bilgisayara bağladım. Ses deneyimine gelince: eski 5+1 Jazz 9911 speakerlerimden sonra bu hoparlör dehşet kaliteli. Kesinlikle distorsiyona girmiyor. Genel olarak söylemem gerekirse çok büyük olması dışında hiçbir eksisini görmedim.



    Hocam büyüklüğün de bir sebebi vardır. Sistemdeki malzemeler, devreler derken bir sürü parça ve kablo ortaya çıkıyor.




  • Şu saatte son derece kısık seste müzik dinliyorum. Çok kısık olmasına rağmen ses çok kaliteli sadece az geliyor. Sesi açtığımda ise açtıkça daha çeyreğine bile gelmemişim gibi bir hisse kapılmıştım. Daha sonra youtube'a girip 5+1 surround test videlarından birini dinledim. Şaşırtıcı ama ses arkamdan geliyor gibi oldu arasıra. Bu nasıl oldu anlamadım??? Tabi sevindirici bişey. Hem müzik dinle hem film izle. Tabi bu yazdıklarım sadece benim düşüncelerim. Eğer yer ve para sıkıntınız yoksa kesinlikle tavsiye ederim. Sıradan hoparlörler ile arasında dağlar kadar fark var. Mako'nun wooferi büyüklük olarak bu wooferin çeyreği kadar felan galiba ama 200 watt gücünde olduğu yazıyor sitesinde. Şimdi düşünüyorum da böyle bir hoparlör 150 watt iken makonun wooferi nasıl oluyorda 200 watt olur anlamadım.




  • Hayırlı olsun bence 2+1 ler arasında en iyisi edifier s730.iyi bir tercih etmişsiniz.Nereden aldınız acaba?hiç bir sitede bulamadım ürünü
  • Güle güle kullan.Ama ben senin yerinde olsam jamo veya audioengine den birini alırdım kaliteli müzik söz konusu ise.Ama siz memnun kaldıysanız sorun yok zaten.Hayırlı olsun.
  • Teşekkürler.
    Audioengine a2 sordum mavihifiye 260 dolar kdv dahil a5 ise 490 dolar.
  • quote:

    Hayırlı olsun bence 2+1 ler arasında en iyisi edifier s730.iyi bir tercih etmişsiniz.Nereden aldınız acaba?hiç bir sitede bulamadım ürünü

    Teşekkürler. Vatan bilgisayarda sadece birkaç mağazada 1 adet stok kalmıştı. Teşhir ürünü dediler. Birde mağazaların kendi telefonlarını aradım sadece Topkapı şubesinde 1 adet açılmamış ürün kalmış. Diğerleri teşhir ürünüymüş öyle söyledi reyon görevlileri. Bende Topkapı şubesindeki kalan son kapalı kutuyu aldım gerçekten kapaılı kutu çıktı Tabi Türkiye distribütörünü de aramıştım hiç kalmamış. Bütün internet satış sitelerinde stoklar bitmiş. Yani almak isterseniz son kalan 1 adet sağlam teşhir ürünü Batıkent şubesinde var. Söğütözündeki arızalıymış zaten. Onlarda aradılar distrübütörü, kalmamış. uzun bir süre stoklara girmeyebilir.




  • quote:

    Güle güle kullan.Ama ben senin yerinde olsam jamo veya audioengine den birini alırdım kaliteli müzik söz konusu ise .Ama siz memnun kaldıysanız sorun yok zaten.Hayırlı olsun.


    Teşekkür ederim. Gerçekten kaliteli bir hoparlör seti.
  • çok kaliteli ve güçlü bir 2.1 sistem almışsınız. güle güle kullanın.
  • Teşekkürler Tibitermo.
    Şunu birkez daha anladım ki edifier s730 bir bilgisayar için alınacak en multimedya 2+1 seti. Giriş olarakta digital bağlantısının olması bir ayrıcalık. Çünkü hem coaxiel hemde normal analog olarak bilgisayara bağlayıp denedim. Digital bağlantı gerçekten çok farkediyor. Uydular hem mid hem tiz olarak oldukça başarılı. Bass performansını ise söylemeye gerek yok. Subwoofer'in sesini sonuna kadar kısmama rağmen sadece uydular bile yeterli bass sunabiliyor. Kablolu ve uzaktan kumandaları harika. Sadece şunu iyi belirlemek lazım Eğer daha çok film izliyor ve surround ses arıyorsanız bu set size göre değil. Ama müzik istiyorsanız bu set tam size göre. Hele birde güzel bir ses karınız varsa tadından yenmez. Bendeki Gigabyte'ın anakartı üzerinde gelen onboard ses kartı. Ancak onboard olmasına karşın piyasadki birçok ses karından iyi sayılır. Surround ses ihtiyacını karşılamak için ise iyi bir surround kulaklık daha iyi olur sanırım. Hem kablo dağınıklığına yolaçmaz bilgisayar daha derli toplu durur.




  • Bu arada bazı parçalarda daha önce duymadığım ayrıntıları duydum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.