Şimdi Ara

EDEBİYATSOS1 NETLEMİZİ YAZALIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yıl cumhuriyet dönemi eser-yazar sorulmaması netleri ne yönde etkiledi? Tarih ve coğrafya zor muydu. Genel olarak edbsos1 de beklediğiniz netler ile yaptığınız netler nasıldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanoğlugaffur -- 30 Haziran 2020; 12:21:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Edb Geçen seneninkine daha yorum ağırlıklı eleyiciydi bana göre,hiç test çözmeden youtebedan konu anlatımı dinleyerek çalıştım 36.25 yaptım ama çok video izlediğim için. O coğrafyadaki Kei sorusu edebiyattaki harname sorusu akım sorusu tarihteki osmanlı bankası sorusu basit değil bunlar.

• babuş şahsen en zor denemelerde bile 22-2 23-1 yaptım en son zamanlarda.bu salak saçma edebiyat sorulaarından ise 20-4 yapabildim.6 tane paragraf sormuşlar insafsızlar.emeklerime acıyorum.200 tane yazar şair ezberledik.romnanın içeriğine karakterine kadar.gel gör ki buradan 2 soru çıksın.çok yazık yani. tarihse bir tık kolaydı sözele nazaran sözele hard yapmışlar. tarih 10-0 coğ 5-1 yaptım
  • son hafta edebıyat bakan adamdan daha az yapmısım bu leke üzerimden silinmeyeecek galııba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 1 haftalık çaba 35 Net

• Harname yi ev halkına okuyup yarım saat açıklamasını yapmıştım. Sınavda harnameyi görünce sevindim. Yoksa asla yapamazdım.
    Ben Abdülhak Hamit sorusunu 10 dakika okudum birşey anlamadım. Edebiyattan tek yamlışım o. Tarihte Atatürk ve Osmanlı bankasını yanlış yapmışım. 36.25 net geldi. Geçen yıl 29 yapmıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İhsanoğlugaffur -- 30 Haziran 2020; 12:35:47 >
  • edb 19/3(geçen senekinden 1 tık eleyici garip sordukları için)
    tarih 7/2(geçen senekinden 2-3 tık eleyici)
    coğ 6/0(geçen senekinden 1 tık eleyici)
    total 30,75
    ben gibi birçok kişi hak ettiğini alamadı bu edebsos testinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 30 Haziran 2020; 12:32:54 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok garip bi sınavdı bence 20+ ya sabitlediğim edebiyat 22.75 geldi,tarih 8.75,coğrafya 6

bence zorluk olarak
    edebiyat 2019>>2020
    tarih2020>2019
    coğrafya 2020>2019

• //

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towns -- 5 Mart 2021; 14:14:21 >
  • edebiyat 22 net yaptım. eleyici sorular vardı ama yazar eser özet sorulmaması çok büyük hayal kırıklığı oldu.
    tarih 6.5 net yaptım. zorluk düzeyi geçen sene ile aynıydı.
    coğrafya 3.5 net yaptım. geçen sene mf olarak sadece genel kültür ile 6 net yapmıştım. bu sene gerçekten daha zordu.
    genel olarak geçen sene ile eşit ya da 1 tık daha zordu. ama matematik yüzünden daha zor olmasının pek bir anlamı kalmadı malesef.
  • 2019: tarih ve cog 0 calisma, edeb son 1 ay rustu hocadan baktim.cikmis bile çözmedim

21-3 edeb
    7-3 tarih
    6-0 cog

*tarihten dogru yaptigim soru iptal oldu ve 6-3 kaldi

bu sene.kopek gibi calistim. taramadigim,bakmadigim video kaynak deneme cikmis.kalmadi. oabt bile cozdum

23-1 edeb
    8-2 tarih
    5-1 cografya

en kotu denememden daha kotu geldi.bu seneki calismayi gecen sene yapsam.o sinavda 39 yapardim(1 soru iptal)

• Towns T kullanıcısına yanıt
    benim de edeb yanlisi paragraftan

• Ben şunu merak ediyorum: sayısal çalışan bir öğrenci bu yıl ki edebiyatsos1'den ortalama kaç net bırakabilir. Zira sayısal öğrencilerinin bir nölümü tıp veya diş kazanamayınca hukuka yöneliyor. Bu yıl matematik kolay olduğu için sayısal öğrencilerin çoğu 35+ matematik neti yaptı. Sayısalda yığılma fazla olacağından geçen yıla göre tıp ve diş puanları 10-15 puan yükselecek gibi duruyor. Bu durumun hukuk puanlarını ne kadar etkileyeceği bu öğrencilerin edebiyat ve sosyal1'den ne kadar yaptıkları ile çok alakalı.

• Edebiyat 2 yanlış yaptım ama eksiğim yoktu yani o kadar üstünde durup çalışsam bile o serv-i hıramanlı soruyu yapamazdım benim için imkansız bir soruydu o eleyici soru sayısı geçen seneye oranla daha azdı edebiyatta bana göre yorum yapmakta zorlananlar ve sırf ezber yapıp çözenler için zor bir sınavdı ama eleyiciliği azdı özellikle divan ve paragraf sorularını(4+7'den 11 taneydi sanırım sınavın yarısı) son haftalarda açıp göz atan sayısalcılar bile yapabilirdi aynı şekilde coğrafya da beklediğimden kolaydı (1922'li örgüt sorusu hariç)

Edebiyat 2 senedir bu şekilde geliyor bu senede böyle geleceğini biliyordum o yüzden oturup yazar-eser çalışması yapmadım birçok kişi benden çok eser biliyordur denemelerde murtaza,yılanların öcü gibi en çok bilindik toplumcu gerçekçi sorularını bile hep yanlış yapıyorudum mesela ama çok kafaya takmadım deneme netlerimle paralel geldi zaten edebiyat roman özetlerinden orhan pamuk,peyami safa gibi yazarlardan banko soru bekliyordum ama 12 müfredatı kalkınca roman çalışmayı bıraktım çünkü kolay kolay soramazlardı müfredat muallaktaydı.

Tarih bana göre ayt'nin en seçici ve zor kısmıydı normal netlerimden düşük çıktı özellikle erkanı harbiye ve bankalı soru bana çok zor geldi orta ve kaliteliydi ayt tarih ama normal netlerimden düşük geldi birazda kendi salaklığım doğru yapıp sonradan değiştirdim 2-3 soruyu sınav heyecanıyla

• Edb 20.25 sosyal 7.5 coğrafya 4.75

• 40 geldi. Coğrafyayı Allah'a emanet etmiştim. Büyük bir riskti ama şanslıymışım. Ben uluslararası örgütleri araştırmayı seven birisiyim. Zor soruyu da oradan sormuşlar, güzel oldu. Tarihte Osmanlı Bankası sorusuna ilk olarak II ve III dedim ama "Ulan sanki Osmanlı Bankasını yabancılar açmıştı" deyip hepsi işaretledim. Buradan Selami Yalçın'a teşekkürü borç bilirim.

Normalde 35+ yapıyordum fakat sadece iki kere kırkı görmüştüm. Sınavla beraber üçüncü oldu. Baya şanslıydım tarihte ve coğrafyada zorladıkları yerlerde.

Edebiyat kolaydı bence. Soru tarzını değiştirmişler, bu bir afallamaya sebep olabilirdi ama sorguladıkları bilgiler çok temel şeylerdi bence: Nabi, Baki, Garip Şiiri, Ahmet Haşim, Mesnevi, Felatun Bey... Tarih ve coğrafya edebiyata göre çok daha şıktı bence. Zorluk skalası genişti Sosyal 1'in. Güzel yorum soruları da vardı hem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB3FB489A -- 30 Haziran 2020; 13:34:19 >
  • İhsanoğlugaffur kullanıcısına yanıt
    yapamazlar hocam sos1 ezberleyip yapilacak bir sinav değildi, bilgiyi bilmek ve yorumlamak lazimdi. cumh sanatçı sorsa gör eseri bas cevabı, öyle bisey yoktu. keza tarih ve cog son 2 yilin en zorlariydi.

22-2 edb
    9-1 tarih
    5-1 cog yaptım

edit: sos1 kısmını 65 dakikada bitirdim, çok düşünmekten dolayı. normalde 30dk da vurup geçersin hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bingeathome -- 30 Haziran 2020; 13:0:16 >
  • edb 22-2 biri paragraftan gitti keyif kaciriyor
    tarih 9-1
    cografya 6-0

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Beyler toplu konu açtım tüm netlerini içeren bakabilir misiniz ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bingeathome B kullanıcısına yanıt
    Hocam 6 paragraf bvardı nasıl yapamazlar gerisini yapamazlar kabul ediyorum belki. 3 4 tane daha

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.