Şimdi Ara

Edebiyat kadar gereksiz bir şey yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadelik, basitlik benim için önemlidir, süslü püslü şeyleri sevmiyorum. Edebiyatta bir çeşit süsleme sayılır bu yüzden gereksiz buluyorum.

Edebiyat hayata, insanlığa ne katıyor?

• edebiyat bilgin varsa yatağa kız atmakta üstüne yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just My Life

edebiyat bilgin varsa yatağa kız atmakta üstüne yok

YOK ARTIK

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grand Morbid Funeral

quote:

YOK ARTIK

Edebiyat kadar gereksiz bir şey yok

• Felsefeye ne diyeceksin. Bir lafı, laf ebeliğiyle uzata uzata konudan konuya geçerek insanlara zulm ediyorlar.En azından lise eğitiminde ki Felsefe dersinde öğretilen bu

• edebiyat iyidir ben severim, eskiden bende gereksiz diyordum ama zevkli esasen
  • quote:

Bu arkadaşı dinleyin. Çene yapan insanlar var ya hep hani, onlar işte bu tip edebiyatçılardan çıkıyor hep.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Edebiyatı süslü bir dilden sanıyorsun galiba. O dediğin Divan Edebiyatı oluyor. Ağır , anlaşılmaz , yabancı sözcüklerin olduğu bir dil. Onun dışında sade , gerçekçi bir dil de var edebiyatta. Realizm ve naturalizm de bunların içindedir. Edebiyatı bunlardan ibaret sanmak aslında dar görüşlülüğün en büyük kanıtıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

quote:

Bu arkadaşı dinleyin. Çene yapan insanlar var ya hep hani, onlar işte bu tip edebiyatçılardan çıkıyor hep.

Kızlar ve çoğu kadınlar sahte ve süslü şeylere bayılıyorlar evet. Çünkü kendileri de öyle.

Sosyal medyadaki edebiyattan;

-Üzücü toplumsal olaylarda insanların edebi malzeme çıkarmalarından,
    -İktidara veya eski sevgiliye laf sokarken edebiyat yapılmasından
    -Kitap okuyan kızlarımızın kitabın fotoğrafını yanında kahveyle çekip internete atmasından veya beğendiği bir sözü kitaptan fotoğraflayıp instagrama atmasından (instagram'in amacı anı paylaşmaktır)
    -İnsanların edebiyatı prim malzemesi olarak kullanmasından ve de bunlara prim verenlerden ötürü

SOĞUDUM.

Sanatsa sanat abi, amacını saptırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Discursive -- 14 Ekim 2015; 2:17:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maksim Gorki

Edebiyatı süslü bir dilden sanıyorsun galiba. O dediğin Divan Edebiyatı oluyor. Ağır , anlaşılmaz , yabancı sözcüklerin olduğu bir dil. Onun dışında sade , gerçekçi bir dil de var edebiyatta. Realizm ve naturalizm de bunların içindedir. Edebiyatı bunlardan ibaret sanmak aslında dar görüşlülüğün en büyük kanıtıdır.

Dilin süslü olmasından değil anlatımın süslü olmasından bahsediyorum. Senin, açtığım bir konudan bana dar görüşlü diyebilmense senin sığ düşünce yapını gösteriyor aslında.
  • Çoluk çocuğu dert edinmeyi bırak o zaman anlarsın
  • İlber Ortaylı su yorumları görse kendini asardı...

Pis Cahiller

• Bilimsel bir yanit istiyorsan edebiyat sanat dali oldugu icin erkegin disiyi etkilemek icin kullandigi tavuz kusu misali bir sus kardes.Urememizi sagliyor.

• Let us go then, you and I,
    When the evening is spread out against the sky,
    Like a patient etherised upon a table.
    ...

Daha güzel seçilemezdi kelimeler.
    Şimdi ben bunu ilgi çekmek için instagrama 50 tane filtreyle kahvesini kalemini kağıdını çekip atan kız paylaştı diye sevmeyeyim mi ? Mantıksız.
    Ha sevmeyebilirsin tabii ki edebiyatı. Seveceksin diye bir olay yok. Öne sürdüğün gerekçeler felaket mantıksız yalnız.
  • Bir dönemin kültürel yapısını anlamak için o döneme ait bi kaç şiir okumak yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

Orijinalden alıntı: Hayat Lokumu

quote:

Kızlar ve çoğu kadınlar sahte ve süslü şeylere bayılıyorlar evet. Çünkü kendileri de öyle.

Edebiyattan neden tiksindiğime gelirsek;

-Üzücü toplumsal olaylarda insanların edebi malzeme çıkarmalarından,
    -İktidara veya eski sevgiliye laf sokarken edebiyat yapılmasından
    -Kitap okuyan kızlarımızın kitabın fotoğrafını yanında kahveyle çekip internete atmasından veya beğendiği bir sözü kitaptan fotoğraflayıp instagrama atmasından (instagram'in amacı anı paylaşmaktır)
    -İnsanların edebiyatı prim malzemesi olarak kullanmasından ve de bunlara prim verenlerden ötürü

SOĞUDUM.

Sanatsa sanat abi, amacını saptırmayın.

Hiç Rus edebiyatı okudun mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Benighted.

Let us go then, you and I,
    When the evening is spread out against the sky,
    Like a patient etherised upon a table.
    ...

Daha güzel seçilemezdi kelimeler.
    Şimdi ben bunu ilgi çekmek için instagrama 50 tane filtreyle kahvesini kalemini kağıdını çekip atan kız paylaştı diye sevmeyeyim mi ? Mantıksız.
    Ha sevmeyebilirsin tabii ki edebiyatı. Seveceksin diye bir olay yok. Öne sürdüğün gerekçeler felaket mantıksız yalnız.

Hoca benim az önce bahsettiğim edebiyatı hatun düşürmek için kullanan tayfa içindi. Asıl sorguladığım, neden bir şeyleri servis ederken süslenip püslenme ihtiyacı hissedildiği.

Buradaki kaygı nedir?

İyi kurgulanmış, sade ve temiz anlatımı severim. Ama gereksiz yere bulandırılmış, yazarın ifade netliğindeki sorunu okuyucuda iyi esermiş algısı yaratıp lehine çevrildiği eserleri sevmiyorum.

Einstein'ın sevdiğim bir lafı var:

"If you can't explain it simply you don't understand it well enough."

• quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

quote:

Orijinalden alıntı: Maksim Gorki

Edebiyatı süslü bir dilden sanıyorsun galiba. O dediğin Divan Edebiyatı oluyor. Ağır , anlaşılmaz , yabancı sözcüklerin olduğu bir dil. Onun dışında sade , gerçekçi bir dil de var edebiyatta. Realizm ve naturalizm de bunların içindedir. Edebiyatı bunlardan ibaret sanmak aslında dar görüşlülüğün en büyük kanıtıdır.

Dilin süslü olmasından değil anlatımın süslü olmasından bahsediyorum. Senin, açtığım bir konudan bana dar görüşlü diyebilmense senin sığ düşünce yapını gösteriyor aslında.

Dil , anlatım aracıdır. Yani dil süslü olmadan anlatım süslü olmaz. Ayrıca dar görüşlü derken seni değil , bu görüşe hâkim olan herkesi genelleme içine alarak bahsettim. Şimdi sen gelip Steinbeck'i anlamıyorum diyemezsin , aynı şekilde Jack London'u anlayamıyorum diyemezsin. Bunlar da edebiyatçı insanlar.

• Sanat toplum içindir der uzaklaşırım

• Bir bilim ve doğa sever olarak ben de edebiyatı gereksiz buluyorum. İnsanlığa hiçbir faydası yok.
    Ama felsefe için ayni şeyi düşünmüyorum. Felsefe=düşünce bilimi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.