Şimdi Ara

edc şanzıman 1 den 2 ye geçişte sarsıntı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
19.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • EDC şanzımanda kararsızlık sorunu yaşayan arkadaşlar, bilinen büyükçe Renault servislerinden birine gidin ve bu sorunla ilgili bir yazılım olup olmadığını sorun. Bildiğim kadarıyla böyle bir güncelleme var ve sorunu büyük ölçüde azaltıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kergit


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Vay be konudaki araç bir Vw olsaydi ve şanzıman dsg olsaydi buralar yıkıliyodu şimdi.. Ama ne hikmetse Dsg dışındaki başka çift kavrama şanzımanlarda arıza çıkınca herkesin kurduğu cümleler aynı.. "normal bir durum,olabilir vb."

    Kronik bir silkelemeden bahsediyoruz.
    Dsg de ağzı yananlar ufak tefek masraflarla kurtulamadığı için insanların isyanı büyük oluyor.
    Yinede edcyi kötüleyelim isterseniz aklınız kalmasın içiniz rahatlasın


    Nasıl yani anlamadım. Garantisi biten EDC arızalandığında ufak tefek masraflarlamı kurtuluyorsunuz ? Mesela garantisi bitmiş bir arızalı EDC şanzımanın değişim masrafı nedir ?

    Hocam bu konu dsg ile kıyas yapmak için açılmadı.
    Mesele Edc ile ilgili.
    Ne amaçla geldiğinizi anlamakta güçlük çekiyorum




  • Haklısınız. İstikrarlı basarsanız sorun olmuyor.
  • Konu hortlamış ama olsun.

    İstikrarlı bassanız da, hafif rampada iseniz 1-2 geçişinde titreme doğal. Bir de bayır aşağı inerken motor freni yapmayı bazen abartıyor. 4000 devre çıktığına şahit oldum. Garip bir kalibrasyonu var şanzımanın. İki farklı zamanda alınmış aynı arabada denedim, ikisi de aynı. Sadece ikincide bu motor devri artışı çok yok. 1-2 titremesi aynen devam ama.

    Ayrıca bayır yukarı geri kaçırma yapıyor biraz. Eksi yan olarak görüyorum. Frene dibine kadar basmazsan arabayı hafif ilerletmeye çalışıyor, ona da dikkat edin.
  • Arkadaşlar
    Bu konudan oldukça muzdarip olan ve çok araştıran biri olarak yazıyorum. Bu yıl başka bir siteden öğrendiğim ve derhal uyguladığım bir çözümü anlatmak istiyorum.Bu EDC lerin beyinleri oldukça fazla elektrik tüketen ve bunu araba çalışırkende aküden karşılayan bir çalışma prensibine sahipmiş. Bu yüzden hareket halinde yeterli elektrik akımı alamadığı için kararsızlık yaşayıp bizim şikayetlerimizden sarsıntı, vitese geçip geçmeme konusundaki kararsızlık vs gibi sorunlar baş gösterebiliyor.
    Bu sebeple mevcutta akü amperleri 60ah ve civari olan arkadaşların mutlaka ve mutlaka akülerini 72-74 amper bandında bir akü ile değiştirmeleri durumunda sorun %99 halloluyor.Şahsen mutlu 72ah alarak bunu yaşayan ve daha önce serviste yazılım güncellemesi yaptıran biri olarakta söylüyorum ki. akü işi bu işin can damarı imiş. ben çok sorun yaşıyordum bazen arabamdan soğuyordum ama akü değişiminden sonra araç yeniden doğdu diyebilirim. detaylı bilgi için araştıranlar mutlaka bulacaklar. burada site adı vermeyeyim herhalde doğru olmaz. herkese hayırlı ve keyifli sürüşler.




  • Merhaba;


    Tekrar konuyu açmış oluyorum ama ben epey sıkıldım bu konudan. 4 yıldır EDC araç kullanıyorum. Aldığımdan bu yana bu sorun var. Yıllardır gittiğim usta bir gün Bostacı sanayideki meşhur otomatik vites ustalarına gideceğini söyleyince bende onunla gittim. Bu sorunu her biri yılların ustası olan 3 ayrı yere gittiğimde anlattım. Hepsi ağız birliği yapmış gibi anlatır anlatmaz "kavrama sorunu" diyor. Anlatıyorum "Usta kavrama olsa diğer geçişlerde de sorun olması gerekmez mi? Bence bu sorun yazılım sorunu" diye. En son artık vazgeçtim. İnternette sorunla ilgili dolanırken www.edckavrama.com diye bir site gördüm ve aradım. Bana sorunun bir ayarla ilgili olabileceği söylendi. Bir aksilik olmazsa yarıyıl tatilinde ustayı ziyaret edip durumu inceleyeceğiz. Sonucu size yazarım.





  • ottomanj O kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar, Bende aynı sorunu yaşıyorum 1 ile 2 arası düşük hızlarda sarsıyor. Bir usta kmnin yüksekliğinden dolayı edc tamburu (Kumanda Manşonu) aşınmıştır. Ondan olabilir demişti. Fakat yorumlara bakınca düşük km li araçlarda da var. Siz çözüm bulabildiniz mi?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.