Şimdi Ara

EDC OTOMATİK VİTESLİ RENAULT (MEGANE FLUENCE ) KULLANICI YORUMLARI (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
797
Cevap
15
Favori
295.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sana bu konuda katılmıyorum. Her mekanik parcanın arıza yapma ihtimali oldugu gibi her elektronik parcanın da arıza yapma olasılıgı vardır.

Normalde elektronik parcaların omru ideal sartlarda sonsuzdur. Arıza yapıyorsa bir sebebi var demektir. Aynen mekanik parcalar gibi.

Ama unutulmaması gereken konu ve en onemli konu: butun bu elektronik ekipmanlar daha fazla konfor icin, daha fazla guvenlik icin kullanılıyor. Benim icin olmazsa olmaz olan ve yagmurlu bir gunde esimin hayatını kurtaran ESP de elektronik bir sistemdir ve bundan kim vazgecebilir?

Arıza yapan parcalara da katlanıp yenisiyle degistirmek zahmetine katlanacagız.
  • clio 3 kullanıcısı olarak aracımı ilk aldığımda benimde yakıtım fazla idi fakat ilk bakımdan sonra ciddi bir düşüş oldu bencek sizde ilk bakımızını yaptıktan sonra yakıtınız düşecektir. Ben de sizin gibi fluance dizel edc almayı düşünüyorum. Düşünme nedenin istanbul trafiğin sıkışıklığından debriyaj pedalından kurtulmak için otomatik vitese geçiş yapmak istiyorum. Aracımdan aslında hiç bir şikayetim yok fakat ailenin genişlemesi ve trafik çilesi beni edc itiyor sizi izlemeye devam edeceyim ilk bakımlarınızdan sonra yakıtınızın ciddi oranda düşmesi dileyiyle.

Birde size sormak istediğim bir konu var 85 hp ile 105 hp dizel motorda şehir içinde yakıt olarak fark edermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dartanyan5 -- 27 Eylül 2011; 17:11:49 >

Orijinalden alıntı: dartanyan5

clio 3 kullanıcısı olarak aracımı ilk aldığımda benimde yakıtım fazla idi fakat ilk bakımdan sonra ciddi bir düşüş oldu bencek sizde ilk bakımızını yaptıktan sonra yakıtınız düşecektir. Ben de sizin gibi fluance dizel edc almayı düşünüyorum. Düşünme nedenin istanbul trafiğin sıkışıklığından debriyaj pedalından kurtulmak için otomatik vitese geçiş yapmak istiyorum. Aracımdan aslında hiç bir şikayetim yok fakat ailenin genişlemesi ve trafik çilesi beni edc itiyor sizi izlemeye devam edeceyim ilk bakımlarınızdan sonra yakıtınızın ciddi oranda düşmesi dileyiyle.

Birde size sormak istediğim bir konu var 85 hp ile 105 hp dizel motorda şehir içinde yakıt olarak fark edermi?

soruyu kime sorduğunuzu anlamadım ama EDC kullanıcısı olarak yorumlarımı paylaşabilirim.
    debriyaj pedalından kurtulmak elbette güzel ama bazı kullanıcıların istanbul ve sıkışık trafik tecrübeleri olumlu değil. 1-2 ve 2-1 vites değişimlerinin sarsıntılı olduğunu söylüyorlar. bende de var ama çok rahatsız edici değil.

ben ilk bakımı yaptırdım ve sonrasında 4000km yol yaptım. buna göre bursa şehir içi 6.5 - 7.5 lt arası değişiyor. şehirdışı 130-140kmh hızlarda klima açık 5.5 lt civarında.

85 hp kullanmadım bilmiyorum. ama babamda megane II 80hp var ve hayatımda ondan az yakan bir araba görmedim. ağırlık farkı olabilir. bu yüzden yakıt farkeder.

ama ben edc 110 hp için bu kadar çok yakacağını asla tahmin etmezdim. ben 110hp focus ile ekonomik kullandığımda 4.0 lt, bastığımda 5.5 lt yakıyordum. 1.5 ve dizel bir araçta şehiriçi de olsa 7.5 - 8.0 lt görmek moralini bozuyor insanın. çok dikkat edip sabırlı olursanız (forumda bunu yapanlar var) yakıtı 4.5 lt altına indirmek de mümkün.

• genel olarak da fluence ile ilgili görüşlerimi 4. sayfada belirttim. ama şu an olsa gene fluence edc alırdım.
  • İstanbul köprü trafiğini yaşamadım ama bu sabah ,İzmir mavişehir'de yolda ne çalışması yapıyorlarsa artık, sabah trafiğinde 1 km den az mesafeyi 25 -30 dk da ancak geçebilcek bir sıkışıklıkta EDC den kaynaklanan bir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey joe -- 27 Eylül 2011; 21:47:05 >
  • Üstteki mesajıma ilave olarak,EDC ile tek şikayetim;yokuş aşağı virajlı inişlerde aracın istem dışı hızlanması,sırasıyla bu rahatsızlığı yaşadığım bölgeler,yeni foça dan eski foça'ya gidiş,Bodrum'a yaklaşırken virajlar ve en rahatsız eden Gümüldür'den Menderes'e iniş hele burada önünüzde yavaş bir araç varken sollama olamadığı yerlerde devamlı fren yapma durumu..

Orijinalden alıntı: hey joe

Üstteki mesajıma ilave olarak,EDC ile tek şikayetim;yokuş aşağı virajlı inişlerde aracın istem dışı hızlanması,sırasıyla bu rahatsızlığı yaşadığım bölgeler,yeni foça dan eski foça'ya gidiş,Bodrum'a yaklaşırken virajlar ve en rahatsız eden Gümüldür'den Menderes'e iniş hele burada önünüzde yavaş bir araç varken sollama olamadığı yerlerde devamlı fren yapma durumu..

Başka arabalarda da tam tersi otomatikman vites küçültüp aracın hızlanmasını engeller ama o zaman da hızı korumak için gaza basmak gerekiyor.

Ben EDC'nin bu özelliğini çok sevdim açıkçası.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Üstteki mesajıma ilave olarak,EDC ile tek şikayetim;yokuş aşağı virajlı inişlerde aracın istem dışı hızlanması,sırasıyla bu rahatsızlığı yaşadığım bölgeler,yeni foça dan eski foça'ya gidiş,Bodrum'a yaklaşırken virajlar ve en rahatsız eden Gümüldür'den Menderes'e iniş hele burada önünüzde yavaş bir araç varken sollama olamadığı yerlerde devamlı fren yapma durumu..

Başka arabalarda da tam tersi otomatikman vites küçültüp aracın hızlanmasını engeller ama o zaman da hızı korumak için gaza basmak gerekiyor.

bu özellik güvenlik ve balataların ömrü açısından bence iyi değil

• Çok uzun ve/veya dik rampa inişlerde vitesi manuel olarak küçültme seçeneğini her zaman değerlendiririm tabii. :)

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • quote:

Çok uzun ve/veya dik rampa inişlerde vitesi manuel olarak küçültme seçeneğini her zaman değerlendiririm tabii. :)

Aynen +1.Tekrar,gümüldür inişini yaparsam manüel de ineceğim.gerçi Seferihisar + feribot da olabilir sonuçta bostanlı ya gideceğim.

Orijinalden alıntı: e.mutlu

quote:

quote:

bu özellik güvenlik ve balataların ömrü açısından bence iyi değil

Benim fikrim bu bir özellik değil yazılım ile düzeltilmesini istediğim bir hata.yokuş aşağı önümdeki viraja 6nci viteste girmeyi istemiyorum.

• Yokuş aşağı hızlanmak için gaza bastığınızda vites atmamasina ne diyorsunuz. ??
    Nefretlik bir durum. lan gaza basıyorsam hızlanmak istiyorum demektir. Ne diye kastiriyosun arabayı. Ömrümü yedi bu edc benim. :-)
    Paran varsa Japon, yoksa alman.

• quote:

Kesin senin araçta bir durum var arkadaşım. :)

Gel de bı anlayalım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhkn -- 28 Eylül 2011; 11:43:35 >
  • EDC kullanıcıları arasında yüksek km'ye ulaşıp servise giden ve yaşadığı tecrübeleri paylaşabilecek kimse yokmu henüz?

Ağır bakım zamanı gelen,
    şanzımanda mekanik sorunu olan,
    balatası biten gibi.
  • quote:

acaba manuelle alıp viteside 4 ten 3 çekip o şekilde rampa aşağı inerdiniz frene basmanıza gerek kalmazdı diye düşünüyorum.

Orijinalden alıntı: tgezer

Yokuş aşağı hızlanmak için gaza bastığınızda vites atmamasina ne diyorsunuz. ??
    Nefretlik bir durum. lan gaza basıyorsam hızlanmak istiyorum demektir. Ne diye kastiriyosun arabayı. Ömrümü yedi bu edc benim. :-)

bu gibi durumda manuele almak sorunu çözüyor.Gerçi sorun denemez çok normal bir durum.
    2014 Peugeot 301 1.6 hdi
    2017 Opel Insignia Elite
    Yusuf @ Izmir
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusuf_1977

quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Yokuş aşağı hızlanmak için gaza bastığınızda vites atmamasina ne diyorsunuz. ??

bu gibi durumda manuele almak sorunu çözüyor.Gerçi sorun denemez çok normal bir durum.

Tamam öyle yapalım bundan sonra.

Boşver BMW'yi Mercedesi, paran cebinde kalsın.

Hem içi daha geniş hem de sunroof ve cc dahil tam istediğin donanımda.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.