Şimdi Ara

EDC OTOMATİK VİTESLİ RENAULT (MEGANE FLUENCE ) KULLANICI YORUMLARI (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
797
Cevap
15
Favori
295.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beklans

Dün shellden GTL aldım. 215 tlye doldu. Litre fiyatı 4.10 tl idi. Bugün 4.19 tl. Her zaman eurodisel alıyordum ama bu sefer biraz da pompacinin zoruyla gtl aldım. Ne farkı var hiç bilmiyorum. Eğer arabam GTL aldım diye 250 km/h geçerse sizinle paylaşırım.

unut onu :))

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: tgezer

Gaza az basarak hızlanırsanız belirginlik artıyor. Hatta dediğim silkelemeyi yapıyor bazen. Gaza iyi yüklenerek kalkarsanız geçişler fazla hissedilmiyor

Süper tespit.

Demek ki flu test sürüşünde görevli arkadaşın gaza kökleyerek hızlanması bu gerekçe ileymiş.

Ne varsa tgezer de var yine. :)

hiç süre tutmadım ama 0-100 hızlanması katalog değerinin kesin altında .
    antalya-ankara 550km sürat çoğunlukla 100-110 civarı, afyondan sonra kısa süreli 130-170 arası +160km ankara şehir içi toplamda 710kmde depo doldurularak 6lt/100km, yol bilgisayarı 5.8lt/100km. cc ile max.180e kadar çıkıyor. belki biraz daha beklesem 3-5 daha gidebilir.yol tutuşu iyi konfor iyi. genel olarak arabadan memnunum zaman zaman edc nin saçmalamaya devam etmesi hariç.
    ankara-antalya arası : yolda kaldım vites geçmiyor. peşpeşe ikazlar verdi ''vites kutusunu kontrol ettirin'' + ''esp kontrol ettirin'' + ''yokuşta kalkış desteğini kontrol et'' + ''egzos emisyonu kontrol ettirin ile birlikte motor arıza lambasıda yandı''afyon antalya arası kapkaranlık ıssız bir yer yanımdan vızır vızır kamyonlar arabalar geçiyor kaldım yolda.ertesi gün iş var arabada çocuk var bagaj var çekici gelse çekecek allahbilir nereye muhtemel afyona tam bir rezillik sonu yani. 5-6 defa stop edip çalıştırdım her üç ikazda gelmeye devam ve araba yerinden kımıldamıyor. allahtan karşı şeride filan geçerken olmadı bide öyle olsa düşünün yolun ortasında ne yaparsınız kesin biri gelir çarpar ölürsünüz ailece ve ertesi gün gazetelere haber olursunuz ''salağın biri arabayı yolun ortasında durdurmuş kamyon çarpmış bla bla bla'' .en iyisi arabayı bırakıp kaçmak. neyse 5-6 denemeden sonra en azından vitese geçti diğer ikazlar aynen devam. mecbur sürdüm devam ettim kontrollü şekilde.antalyaya attım kapağı. aradım yol yardımı. dediler bu arızalar serviste bakılmalı.dedim en azından arızaları tespit edin stop edersem yine silebilir arızaları. stop edin pztesi servise götürün dediler. stop ettim tekrar çalıştırdım 5 dk sonra sadece ''esp kontrol ettirin'' diyor diğerleri resetlemiş düzelmiş. tekrar stop ettim 5 dk sonra tekrar çalıştırdım meraktan hiçbir ikaz yada ışık yok hepsi düzelmiş görünüyor.fotoğraflarını çektim tabi ikazların . pztesi servise götürecem. ama artık bu arabayla yola gitmeye korkuyorum sürekli içimde acaba yolda kalırmıyım nerde kalacak araba ve sonrasındaki perişanlık endişesi... bakalım nolacak halledebileceklermi problemi.ha dönüştede 5lt/100km yaktı tabi tırsa tırsa 80-100 arası geldim:)
    herkese kazasız günler iyi bayramlar dilerim. resimleri yüklemeye çalışacam sonra

• iste ben de tum arac forumlarinda bunu soyluyorum. elektronik sistemler birbirlerine kablo ve soketlerle bagli oldugu muddetce bu sorunlar tum elektronik donanimi fazla olan araclarda devam edecektir. bazilari az digerleri fazla olarak.

" Ne kadar elektronik, o kadar sorun "

Orijinalden alıntı: picakmesut

2011 fluence priv dci edc, araç şu an 8560 km.de . son tespitlerimi sizlerle paylaşmak isterim.26-29ekim arası antalya-ankara-antalya
    antalya-ankara 550km sürat çoğunlukla 100-110 civarı, afyondan sonra kısa süreli 130-170 arası +160km ankara şehir içi toplamda 710kmde depo doldurularak 6lt/100km, yol bilgisayarı 5.8lt/100km. cc ile max.180e kadar çıkıyor. belki biraz daha beklesem 3-5 daha gidebilir.yol tutuşu iyi konfor iyi. genel olarak arabadan memnunum zaman zaman edc nin saçmalamaya devam etmesi hariç.
    ankara-antalya arası : yolda kaldım vites geçmiyor. peşpeşe ikazlar verdi ''vites kutusunu kontrol ettirin'' + ''esp kontrol ettirin'' + ''yokuşta kalkış desteğini kontrol et'' + ''egzos emisyonu kontrol ettirin ile birlikte motor arıza lambasıda yandı''afyon antalya arası kapkaranlık ıssız bir yer yanımdan vızır vızır kamyonlar arabalar geçiyor kaldım yolda.ertesi gün iş var arabada çocuk var bagaj var çekici gelse çekecek allahbilir nereye muhtemel afyona tam bir rezillik sonu yani. 5-6 defa stop edip çalıştırdım her üç ikazda gelmeye devam ve araba yerinden kımıldamıyor. allahtan karşı şeride filan geçerken olmadı bide öyle olsa düşünün yolun ortasında ne yaparsınız kesin biri gelir çarpar ölürsünüz ailece ve ertesi gün gazetelere haber olursunuz ''salağın biri arabayı yolun ortasında durdurmuş kamyon çarpmış bla bla bla'' .en iyisi arabayı bırakıp kaçmak. neyse 5-6 denemeden sonra en azından vitese geçti diğer ikazlar aynen devam. mecbur sürdüm devam ettim kontrollü şekilde.antalyaya attım kapağı. aradım yol yardımı. dediler bu arızalar serviste bakılmalı.dedim en azından arızaları tespit edin stop edersem yine silebilir arızaları. stop edin pztesi servise götürün dediler. stop ettim tekrar çalıştırdım 5 dk sonra sadece ''esp kontrol ettirin'' diyor diğerleri resetlemiş düzelmiş. tekrar stop ettim 5 dk sonra tekrar çalıştırdım meraktan hiçbir ikaz yada ışık yok hepsi düzelmiş görünüyor.fotoğraflarını çektim tabi ikazların . pztesi servise götürecem. ama artık bu arabayla yola gitmeye korkuyorum sürekli içimde acaba yolda kalırmıyım nerde kalacak araba ve sonrasındaki perişanlık endişesi... bakalım nolacak halledebileceklermi problemi.ha dönüştede 5lt/100km yaktı tabi tırsa tırsa 80-100 arası geldim:)
    herkese kazasız günler iyi bayramlar dilerim. resimleri yüklemeye çalışacam sonra

iğrenç bir durum

megane HB edc bende de var, 13000km oldu, şükür sıkıntım yok.

ama bir önceki arkadaşın da dediği gibi sizin araca has olabilir.

• dün antalya sarılar servise bıraktım.servisin ilgi alaka ve yaklaşımı gayet olumluydu.edc nin beynine yeniden proğram atmışlar.şimdilik problem kalmadı umarım tekrarlamaz.farı da biraz yukarı aldırttım. sonuçta kul yapısı hatalar olacaktır ufak tefek,asıl önemli olan firmanın malının arkasında durması. birbirimizle paylaştıkça öğreniyoruz bazı şeyleri. herkese selamlar

dün antalya sarılar servise bıraktım.servisin ilgi alaka ve yaklaşımı gayet olumluydu.edc nin beynine yeniden proğram atmışlar.şimdilik problem kalmadı umarım tekrarlamaz.farı da biraz yukarı aldırttım. sonuçta kul yapısı hatalar olacaktır ufak tefek,asıl önemli olan firmanın malının arkasında durması. birbirimizle paylaştıkça öğreniyoruz bazı şeyleri. herkese selamlar

Farlar halojen mi , yoksa bixenonmu idi ?

dün antalya sarılar servise bıraktım.servisin ilgi alaka ve yaklaşımı gayet olumluydu.edc nin beynine yeniden proğram atmışlar.şimdilik problem kalmadı umarım tekrarlamaz.farı da biraz yukarı aldırttım. sonuçta kul yapısı hatalar olacaktır ufak tefek,asıl önemli olan firmanın malının arkasında durması. birbirimizle paylaştıkça öğreniyoruz bazı şeyleri. herkese selamlar

acaba edc'nin sıkışık trafikte bocalaması ile ilgili Renault'nun bir çalışmasının veya yazılım güncellemesinin olup olmadığı hakkında servisin bir fikri var mı?Sorabildiniz mi?

Orijinalden alıntı: malimete

quote:

acaba edc'nin sıkışık trafikte bocalaması ile ilgili Renault'nun bir çalışmasının veya yazılım güncellemesinin olup olmadığı hakkında servisin bir fikri var mı?Sorabildiniz mi?

Olsa da söylemezler . bana hala cevap verecekler şikayetimle ilgili 4 ay geçti . Ben de üstelemiyorum . Nerde trak orda bırak .

• farlar bixenon, kendisi otomatik ayarlıyor.referans noktasından biraz yukarı alacaklardı ama henüz denemedim dolayısıyla sonucunu şu an bilmiyorum.ileride paylaşırım.yeni bir proğram yokmuş fransadan gelen mevcut proğramı yüklüyorlarmış.sıkışık trafikteki bocalamayı sordum, servise gidilip şikayet aktarılırsa duruma göre proğram tekrar yüklenebilir dediler.ne derece çözer bilmiyorum tabiki ama denemekte fayda var sanırım.

quote:

buna bocalama demesek :) sadece 1-2 arasında vites geçişleri hissediliyor. o kadar. ben başka sıkıntı görmedim.

• quote:

farlar bixenon, kendisi otomatik ayarlıyor.referans noktasından biraz yukarı alacaklardı ama henüz denemedim dolayısıyla sonucunu şu an bilmiyorum.ileride paylaşırım.yeni bir proğram yokmuş fransadan gelen mevcut proğramı yüklüyorlarmış.sıkışık trafikteki bocalamayı sordum, servise gidilip şikayet aktarılırsa duruma göre proğram tekrar yüklenebilir dediler.ne derece çözer bilmiyorum tabiki ama denemekte fayda var sanırım.

Farları yukarı aldırttığınızı söylemişsiniz yukarıdaki yazınızda bende de bixenon olduğu için merak ettim .Şimdi alacaklardı ama diyorsunuz ..Hangisi ??

Orijinalden alıntı: e.mutlu

quote:

quote:

buna bocalama demesek :) sadece 1-2 arasında vites geçişleri hissediliyor. o kadar. ben başka sıkıntı görmedim.

sende olmayabilir . ama bendeki tam bir bocalama . ama her zaman olmuyor işte .

• Seninki nasıl bir bocalama? Onu anlamadım. Vites degitirmeyip hangisine gidecegine karar veremeyip sarsıntı mı yapıyor? Bu uzun mu sürüyor?

Ben birkaç kere 1-2 arasında vites geçişini hissettim o kadar. Can sıkacak kadar belli de değildi. Hele ki önceki astra 1.3 cdti easytronic ile kıyaslayınca lafı bile edilmez.
  • dip not olarak söyleyeyim EDC 2012'de(muhtemelen hazirandan sonra) 1.6 130bg energy dci ve bir kaç tce motorda sunulacak getrag'la birlikte test çalışmaları devam ediyor 1.6 energy dci ile ilgili çalışmaların biraz daha uzayabileceği söyleniyor eskileri için de güncelleme olabilir

2011 fluence priv dci edc, araç şu an 8560 km.de . son tespitlerimi sizlerle paylaşmak isterim.26-29ekim arası antalya-ankara-antalya

oldukça kötü bir tecrübe...

keşke arıza sinyaleri silinmese idi. olayın sebebi daha net anlaşılırdı, belkide edc nin suçu yoktu o arıza kayıtlarında...

• farları yukarı almışlar dün akşam denedim gayet iyi olmuş eskiden ancak 20m önümü aydınlatıyordu.proğram atıldıktan sonra dün 150km yol yaptım ş.içi-dışı arabanın çekişi ve vites geçişleri oldukça rahatlamış geldi bana.eşime de sordum sen bir fark hissettinmi diye o da aynı şekilde çekişin ve geçişlerin daha iyi olduğunu söyledi. Buradaki bocalama deyimi, bir corolla vs ile kıyaslandığında dile getirmeye bile değmeyecek sadece 1 den 2 ye geçişteki çok hafif bir vites geçiş hissinden ve ağır kalktığınızda devir yükselmesine rağmen hemen 2 ye geçmemesinden ibaret.yoksa diğerlerini de kısa süre de olsa kullandığımdan söylüyorum edc ile toyota citroen peugeottaki robotize vitesler elmayla armut gibi, kıyas dahi edilemez.
  • arkadaşlar herkese selamlar iyi bayramlar... gördüğüm kadarıyla forum birkaç gündür aktif değil bayramdan olsa gerek.... yazılanların çoğunu okumaya çalıştım.. .ben de dizel otomatik almayı planlıyorum... böyle olunca çok seçenek kalmıyor dsg ya da edc olacak... vw çok pahalı olduğundan renault iyi bir tercih gibi duruyor. ancak değinmeden geçemeyeceğim bir konu var renaultun tasarımları hep güzel olmuştur sıradışı.. ancak konu viteslere gelince tam bir hayal kırıklığı... dsg li vw lere bakıyorum gerçekten çok güzel duruyor vites topuzu. ama renault taki nedir öyle up uzun şekilsiz bir şey... göze hoş gelen bir vites topuzu yapmak niye bu kadar zor anlamıyorum. neyse sizden ricam 1.5 dizel edc previlege sahibi varsa birkaç foto paylasırsa çok memnun olurum tecrubeleriyle birlikte... iyi forumlar herkese...
  • merhaba ben megane III 1.5 dci 105 bg düz vites sahibiyim. şimdi oyak kampanyasından babama fluence edc almayı düşünüyorum en full donanımlı olanı 17inch alüminyum jant deri döşeme ve navigasyon dahil 57.600 TL ye alıyoruz. birinci sorum 17 inch jant için ne düşünüyorsunuz alınmasa bir kayıp mıdır sizce. ikinci sorum megane ile fluence in arka süspansiyonları arasında fark olduğunu duydum bu doğru mu. üçüncü ve son sorum aranızda keşke megane alsaydım diyen oldu mu megane da alabiliriz o açodan soruyorum. şimdiden teşekkürler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.