Şimdi Ara

EDC MCP CVT VS. Sürdüm Otomatikten İyice Nefret Etmeye Başladım Manuel Gibisi Yok (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
5.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Britain

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anadolu86

Manual gibisi yok , otomatikte araca hükmedemezsin. Otomatik vites araba kullanmayı beceremeyen kadınlar için icat edilmiştir. Ama yoğun trafikte işe yarıyor debriyajla uğraşmıyorsunuz ama zevk yok

Şu cevaba like atan insanlar nasıl bir kafada anlamak zor. Manuel dediğin şey artık çağ dışı kalmış bir teknoloji. Bir makinenin yapabileceği işi niye ben yapayım? Adam yazıyor programlamasını, mekaniğini ayarlıyor, sana da sadece gaza basıp keyfine bakmak kalıyor. Hala bazı çağ dışı insanlar gelip böyle yorumlar atıyor. Otomobil sektörü size kalsa manuel şanzımanda kalırdık yüz sene, daha iyisi geliştirmeye çalışmazlardı.

manuel dediğin şeyin çağdışı falan kaldığı yok, arabada şanzıman denen şey varolduğu sürece de seçenek olarak sunulacak bir şanzıman sistemidir, birçok sürücü için de önemli olan aracın tüm kontrolünün kendinde olmasıdır, özellikle de performanslı araçlarda düz vites önemlidir, vitesten de çok o debriyajın varlığı önemlidir, arıza risklerinden kaynaklı tercih edilmesini hesaba bile katmıyorum tabi

bu yüzden bundan 85 yıl önce kullanılmaya başlanmış otomatik vitesin araba kullanmayı beceremeyen kadınlar için icat edildiğini söylemek ne kadar saçmaysa, düz vitesin çağdışı olduğunu düşünmek de bir o kadar saçmadır

Şuan gayette şanzıman sistemleri var ve neden hiçbir lüks ve pahalı otomobil üreticisinde manuel şanzıman seçeneği göremiyoruz? Mercedesin audinin bmwnin hangi arabasında manuel şanzıman bir gösterir misin bana? Geleceğin markası Tesla da şanzıman denen bir şey bile yok, hala bazı geri kafalı tipler gelip böyle yorumlar atıyor. Sen git ucuz manuel şanzımanlı arabanı al, güzelce kontrol et kardeşim. İyi kontroller.

seni kandırmışlar galiba araban otomatik olursa zengin sayılıyorsun diye, bak orada sen de anlarsın diye bir rakam koydum, 85 yıl, otomatik şanzıman senin kendini zengin sandığın arabanla ilk çıkmadı, 85 yıldır zaten var, araba konusunda bilgili olmadığın belli 89 model broadwaylerde bile vardı, yani bu kadar heyecanlanman anlamsız

ona buna bak demişsin de, yabancı dilin yetebilirse eğer sen bir zahmet et de üreticilerin anadillerindeki web sitelerinden araç seçeneklerine bak, bir gir bakalım 2018 model bmw 5 serisi audi a6 serisi mercedes e serisi araçlarda almanyada düz vites seçeneği var mıymış yok muymuş anlarsın, araç üretim gerekliliklerini senin gibi burada otomatik vites kullanınca kendini zengin sananlar belirlemiyor dünyada

bu geri kafalı muhabbetleri falan da komik, şanzıman aktarma organıdır, tam hakimiyet isteyen özellikle de performanslı araçlarda her zaman düz vitesi tercih edecektir, acemi olanlar bilmez ancak aracından maksimum gücü almak isteyen kişi vites tercihini şanzıman motoruna bırakamaz

Otomatik vitesin zenginlikle bir alakası olduğunu söylemedim, sadece lüks ve pahalı araçlarda manuel şanzıman çok çok nadir görülen bir şey. Manuel şanzımanlı 2017-2018 model lüks veya performans odaklı bir araç bulursan linkini paylaş, eyvallah derim. Ama bu manuelin daha iyi bir şanzıman türü olduğunu göstermez. Manuelin daha iyi sürüş kontrolu sağladığını da göstermez. Manuel daha iyi sürüş kontrolü sağlasaydı motorsporlarında kullanılan araçlar manuel olurdu. Hangi yarış arabasında manuel şanzıman var, hiçbirinde yok. Çünkü kimse ilkel bir şekilde debriyaja basıp kavrama yapıp vites değiştirmekle uğraşmaz. Performans odaklı arabalarda, örneğin lamborghini, ferrari, yada audi r8 tarzı arabalarda maneul şanzıman hayatımda görmedim. Ha sen tiptronik olarak vitesi değiştirmeyi diyorsan, onu kullanıyorlar. O maneul şanzımandan sayılmaz.

sen git ucuz manuel şanzımanlı arabanı al gibi saçma sapan tabirler kullanmamak lazım o zaman, dedim işte bmw 5 mercedes e ve audi a6 üretici ülke web sitesine gir, seçeneklerde manuel şanzımanı görürsün, her zaman da bu böyleydi

ben düz vitesin daha iyi bir şanzıman türü olduğunu söylemedim zaten, düz vites bir seçenektir aynı otomatik gibi, aracını daha etkin kontrol etmek isteyen düz vites tercih eder ve evet düz vites daha iyi sürüş kontrolü sağlar, bak kendin söylüyorsun motor sporları diye, motor sporlarında kullanılan şanzımanlar geliştirilmiş manuel şanzımanlardır, özellikle ralli türü yarışlarda araçların şanzımanları kesinlikle otomatik tercih edilmez, modifiye odaklı işlemlerde otomatik şanzımanlıysa bile araç düze çevrilir, bu etkin kontrol sağlamak içindir

manuel şanzımanın daha fazla kontrol sağlayıp sağlamadığı tartışmaya açık bir konu değil, zaten teknolojinin hayatı kolaylaştırma odaklı ilerlemesinde hala manuel şanzımanın kullanılmaya devam edilmesinin tek nedeni bu, son kullanıcı odaklı süper spor araçlardaki otomatik şanzımanların varlığı araçların müşterileridir, bundaki farkı da bu tarz markaların aynı araçların yol tipiyle motor sporları tipini satışa çıkardığında görebilirsin, motor sporları versiyonu yani piste çıkardıkları araçlar manuel şanzımanla sunuluyor, bak kendi örneğinden gidelim, audi r8 i hayatında manuel şanzımanla görmemiş olabilirsin, ya hiç girip de baktın mı var mı? evet manuel şanzımanlısı var ve hala üretiliyor hatta sadece pist için üretilmiş olan audi r8 yarış modelinde otomatik seçeneği yok, 6 ileri özel versiyon manuel şanzımanlı ve debriyaj pedalı mevcut, yani aynı üretici süper spor bir aracı manuel ve otomatik seçenekle üretiyor, en tepe noktasında piste uygun ürettiğine ise manuel şanzıman koyuyor, daha denecek birşey yoktur herhalde...

canlı örneklere gelirsek de, kendimde de r8 kadar sayılmasa da yarısı kadar güç veren spor sayılabilecek bir araç var, o da quattro o da 300 beygir seviyesine yakın, 6 ileri yarı otomatik dsg şanzımanlı ve düz viteslisine göre hiç de tatmin edici bir kontrol vermiyor, 8 ileri steptronic şanzımanlı araç da kullanıyorum arada bir, bunda da durum farksız, ben limitleri zorlarım, limitleri zorladığında otomatik vites sadece kaza yaptırır o kadar, yoksa fındık motorlu trafikte dur kalk gidip geleyim diye kullanılan bir araçta manuel şanzımanın tabiki bir esprisi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 27 Kasım 2017; 22:55:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WarSaw

quote:

Orijinalden alıntı: 22tupac

quote:

otomatik vites kadınlar için araç satışını artırmak için düşünülmüş araç sürme yardımcısı.

şu kadınları aşağılayan mesajlardan ne zaman vazgeçilecek bu forumda?
    zevk meselesi isteyen otomatik alır neresini anlamıyorsun?
    koca BMW kadınlara mı satıyor o kadar aracını?
    gülünç duruma düşmeyin

gülünç duruma düşmeyin derken gülünç duruma düşmekte ayrı bir komedi :))

kadınları aşağılayıcı derken yazdıklarımdan ne anladın çok merak ettim. öksürük şurubu öksürenler için, bacak protezi bacağı olmayanlar için üretilmiştir derken herbirinde bunların ayrı ayrı aşağılandığını düşünüyorsun bence en yakın psikoloğa koşa koşa gitmelisin.

Kendi yazdığını anlamamışsın galiba, basitçe anlatıyım:

Otomatik vites kadınlar için araç satışını artırır demek = kadınlar manueli zor kullanıyor, araba kullanabilmek için bir yardımcıya ihtiyaçları var demek, o da = kadınlar erkeklere göre daha beceriksiz demek, o da = kadınları aşağılamak

erkeklerin mekanik konularda kadınlardan daha becerikli olduğu bir gerçek bunda aşağılanacak ne var otomotiv üreticileri bu yönde adım attıysa bunuda söylemenin neresi aşağılamak oluyor. kusura bakmayında sizde en ufak lafa bile aşağılanma kompleksi varda oturun kendinizi sorgulayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• otomatik vites arabaların artmasına paralel olarak kadın sürücü sayısı bayağı arttı ,bu bir gerçek
    lakin kalabalık trafik de gerçekten otomatik aranıyor ,dur kalklarda sürekli debriyaj vites olayı gına getirtiyor
    sıfırdan otomatik vites ile başlayan birisi belki hiç manuel aramaz ama çok uzun süre manuel kullanan birisi arayabilir
    gerçi yıllar geçtikçe her şey otomatik olmaya doğru gidiyor ,ileride belki de vites tartışması bile tarih olacak :)
  • CVT ile ilgili konu ilk mesajında olumsuz bir yer göremedim. CVT ile sıkıntınız nedir?
  • Mevcut aracım ZF8 kullanıyor.

Bir önceki aracım ZF6 kullanıyordu.

EAT6 sanziman tipli araç kullandım.

Powershift ve EDC kullandım.

CVT çok kısa deneyimledim ama performans törpüsü ruhsuz araçtan soğutan bir sanziman.

Kesinlikle en konforlu ve en serisi DSG-6. 2000 motor ve üstü araçlarda kullanılan ıslak tip DSG. 7 ileri DSG ile aynı karaktere ama çok daha sağlam bir yapıya sahip.

7 ileri DSG kuru tip olduğundan şehir içerisinde saatli bomba gibi dolaşıyorsunuz, sırf sanziman ne zaman patlayacak stresi bile bütün konforunu yerle bir ediyor. DSG 6 ile bu dert neredeyse hiç yok.
  • onu bunu bilmem ama manuel vites sağlık açısından faydalı,, varislere iyi geldiğini düşünüyorum,, tıp bilimi araştırsın, buradan çağrı yapıyorum,,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağırlıklı olarak tek ve çift kavramalı araçlar kullanmışsınız. zf8, zf9, aisin6 veya aisin8 şanzımanlara sahip olan bir araç kullanmanızı öneririm. o zaman otomatiklere bakış açınız değişebilir.
  • quote:

quote:

quote:

otomatik vites kadınlar için araç satışını artırmak için düşünülmüş araç sürme yardımcısı.

gülünç duruma düşmeyin

kadınları aşağılayıcı derken yazdıklarımdan ne anladın çok merak ettim. öksürük şurubu öksürenler için, bacak protezi bacağı olmayanlar için üretilmiştir derken herbirinde bunların ayrı ayrı aşağılandığını düşünüyorsun bence en yakın psikoloğa koşa koşa gitmelisin.

sen daha ne yazdığının farkında değilsin

quote:

otomatik vites kadınlar için araç satışını artırmak için düşünülmüş araç sürme yardımcısı

bu ne demek?
    kadınlar yardım olmadan araç süremez demek. o kadar kafaları çalışmıyor demek
    gerçi kime ne anlatıyorum adam daha yazdığı şeyin farkında değil

• Donald Draper kullanıcısına yanıt
    Hayatımda ilk defa zf8i kötüleyen biri gördüm. Manuele dönün acil dileğiniz gerçekleşsin kısa zamanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse bahsetmemiş, mazdanın skyactive şanzımanları zf ve aisinden aşağı kalmaz. "Asla otomatik araç kullanmam" diyen ben yeni nesil tork konvertörlü (skyactive) kullanınca "asla manuel araç kullanmam" noktasına geldim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abdllh34

Hayatımda ilk defa zf8i kötüleyen biri gördüm. Manuele dönün acil dileğiniz gerçekleşsin kısa zamanda

Hocam yanlış anlaşılmasın ZF'i kötülemedim. Otomatik şanzımanlar arasında en iyilerden biri.

Fakat maalesef hiç biri benim gözümde manuel'den iyi değil.

Borusan 2018 sonunda yeni kasa 3 serisinde manuel getirse ya da Mercedes 2018'de makyajlı kasa C serisinde manuel getirirse amacım manuele geçmek. Getirmezlerse istemedende olsa otomatik almak zorunda kalacağım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

gülünç duruma düşmeyin

quote:

otomatik vites kadınlar için araç satışını artırmak için düşünülmüş araç sürme yardımcısı

bu ne demek?

Sen kadınmısın?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Schneeflocke kullanıcısına yanıt
    Valla ben Istanbul da yaşamıyorum öncelikle. Ankara doğma büyümeyim 38 yaşındayım ve tam 20 yıldır Ankara da trafikteyim aralıksız. Şu yaşıma kadar hep manuel kullandım ve mayısda otomatik keyfine vardım. Manuelin ne kadar saçma bir heves olduğunu gördüm. Bu keyfi size de tavsiye ederim.

• ZF kullan da gerçek otomatik şanzıman gör. ZF'ten iyisi yok.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

gülünç duruma düşmeyin

quote:

bu ne demek?

Sen kadınmısın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: anadolu86

Manual gibisi yok , otomatikte araca hükmedemezsin. Otomatik vites araba kullanmayı beceremeyen kadınlar için icat edilmiştir. Ama yoğun trafikte işe yarıyor debriyajla uğraşmıyorsunuz ama zevk yok

Şu cevaba like atan insanlar nasıl bir kafada anlamak zor. Manuel dediğin şey artık çağ dışı kalmış bir teknoloji. Bir makinenin yapabileceği işi niye ben yapayım? Adam yazıyor programlamasını, mekaniğini ayarlıyor, sana da sadece gaza basıp keyfine bakmak kalıyor. Hala bazı çağ dışı insanlar gelip böyle yorumlar atıyor. Otomobil sektörü size kalsa manuel şanzımanda kalırdık yüz sene, daha iyisi geliştirmeye çalışmazlardı.

O zaman otobüse binin. Araba sürmek komple amelelik ya da Tesla satın alın. Ben trafik yoğunluğunun olmadığı bir şehirde yaşıyorum. Ne gerek var otomatiğe ? Manuel'i daha çok seviyorum diye çağ dışı mı oluyorum ? 2. arabam otomatik bu arada.

• Düşük zeka seviyesine sahip feministlerin tarzında bir muhabbet dönmüş.

Şimdi "Halı yıkama robotları kadınlar için icat edilmiştir." sözü kadınları aşağılamak mı oluyor ? Yani kadınlar halı yıkayamıyor, robotlar onlara yardımcı oluyor öyle mi ? Ya da bulaşık deterjanları vs bunlarda hep kadını aşağılamak için var. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi hep kadını aşağılamak için yapıldı. ZEKAYA BAKAR MISIN MAŞALLAH.

Feministliğin ön şartının zeka geriliği olduğunu tüm dünya kabul etti. Ama bu meriçlerin ya da beta erkeklerin durumunu kimse çözemedi.

Ayrıca konuyla alakasız yukarıda Britain kardeş ben hiç manuel Ferrari, Lamborghini görmedim demişsin. :D Bu araçların Manuelleri şuan otomatiklerinden daha pahalıya satılıyor. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 29 Kasım 2017; 14:16:6 >

• Gorod kullanıcısına yanıt
    ne uzadı konu ya
    arkadaşım bak
    otomatik şanzımanın kadınlar için üretildiğini savunan bir tez var
    ya da yardımcı olmak için
    altında yatan şey ise kadınların ancak otomatik vitesi sürebileceği tezi
    bana aşırı saçma geldiği için cevap verdim
    sana normal geliyorsa bir şey diyemeyeceğim
    başka ülkelerde özellikle abdde otomatik satışlarının pazar payını söylemeye gerek yok

çamaşır makinesi ile yaptığın kıyas ise muazzam zeka parıltıları içeriyor diyor
    ve daha da cevap yazmayacağımı belirtiyorum
  • kendi arabam manuel ve manuelciyim bende. 1 hafta kadar eniştemin mcp li c4 ünü kullandım trafikte muazzam bi olay yormuyor hatta sinirlendirmiyor. sinir konusuda sinirlenince 1 e cat diye atarım bunda öyle bi imkan olmadığı için zarar verilmiyor kolay kolay. şehir içi için otomatik cidden iyi ama uzun yol için ayni söyleyemeyecegim.

• Direksiyona ilk oturuşumdan beri düz vitesi savunurdum 35 bin kilometrelik otomatik macerasından sonra özellikle düz aradım sürekli ama şu sıralar ne yalan söyleyim bi otomatik olsa çok iyi olur dediğim epey fazla
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.