Şimdi Ara

Eczacılık hakkında sorularınız varsa yanıtlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anadolu Üniversitesi'nde Eczacılık 5. sınıf öğrencisiyim, nasipse mayıs ayında mezun olucam.2014 senesinde bu forumdan çok faydalanmıştım, eğer eczacılık hakkında herhangi bir sorunuz varsa size yardımcı olabilirim.Başarı sıralamam aşağıdaki gibiydi;

YGS başarı sıralamam: 27.000
    LYS başarı sıralamam: 23.500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 22 Mart 2019; 16:22:23 >

• Mezunlarının durumu nedir,nerelerde çalışıyorlar ? Sizin için maddi ve manevi olarak tatmin edici bir meslek mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kazancaminş

Mezunlarının durumu nedir,nerelerde çalışıyorlar ? Sizin için maddi ve manevi olarak tatmin edici bir meslek mi ?
    Şu zamana kadar eczacılıktan mezun olanların neredeyse %90 ı kendi eczanesini açıyordu.Çünkü hem bir nevi kendi işinin patronu oluyorsun hem de kar marjı çok yüksek.Ama yeni gelen yasa ile buna sınırlama getirildi ve artık her 3500 kişiye 1 eczane düşcek şekilde eczane açılabiliyor.Buna ilave olarak eczacılık fakültesinden mezun olan biri eczane açmak istiyorsa artık bir sene yardımcı eczacılık yapması gerekiyor.Bu yardımcı eczacılık işi staj gibi değil, asgari ücretin 1.5 katı kadar maaş alıyorsun ve eczacı ünvanın oluyor.Ben eczane açmıyacam dersen de hastane eczacılığı, ilaç deposunda sorumlu ecz., kozmetik sanayinde, kısacası ilacın, kozmetiğin ve bitkinin olduğu her alanda çalışabiliyorsun.Şunu da söylemek gerek ben şu ana kadar işsiz eczacı duymadım.Manevi yönden kesinlikle tatmin edici bir meslek olduğunu düşünüyorum ama maddi yönden tatmin edici olması ise tamamen sana bağlı.

• Arif sen misin? Sensen üç kez tıklat bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 eczane açmanın maliyeti nedir ? kiralar şehire bölgeye göre değişir ama ben başlangıçta gereken miktarı merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

1 eczane açmanın maliyeti nedir ? kiralar şehire bölgeye göre değişir ama ben başlangıçta gereken miktarı merak ediyorum.
    Aslında sanıldığı kadar pahalı değil.Eczane açıcağınız için dükkan sahibi sizden daha fazla kira istiyor.İlaçları depo ile anlaşıp sattıktan sonra ödemek koşuluyla alabiliyorsunuz.Batmanız durumunda da ilaçları depoya geri iade ediyorsunuz ve ilaçla ilgili bir borcunuz kalmıyor.Bunun dışında eczanenin dekorasyonuna(laptop,raflar,soğutucu dolaplar, çelik kasa vs.) bütçeniz kadarıyla para harcıyorsunuz.Genel hatlarıyla eczane açarken para harcadığınız konular bunlar.Ama eğer devren eczane alıcam diyorsanız yerine göre değişmek ile birlikte en kötüsü yaklaşık 150.000 tl den başlıyor.
  • Sağlık ocağının yanında bir eczane ortalama ne kadar kazanıyor. Ve böyle işlerde özellikle hastane yanında dükkan açmak istersen mafya falan dönüyor diyolar doğru mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hacettepe hakkında sorunuz?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D45810E99

Sağlık ocağının yanında bir eczane ortalama ne kadar kazanıyor. Ve böyle işlerde özellikle hastane yanında dükkan açmak istersen mafya falan dönüyor diyolar doğru mu
    Eğer tek eczaneyse çok iyi kazanır.Tabi bu sağlık ocağına gelen günlük hasta sayısına göre de değişir.Hastane çevresinde mafya işlerini ben görmedim.
  • Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Neden puanlar tıpa yada dişe göre düşük ? Prestijli bir meslek çünkü para si da iyiyse yani dişten iyi bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversiteye göre başarı değişiyormu hayat başarısı gelir olarakda genelde.

• bende eczacılık istiodum hep ama bu saatten sonra ve yeni yasalrdan sonra önü kapandı dedielr , sırada dukkan acmak için bekleyen bir sürü eczacı varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytmat.

Üniversiteye göre başarı değişiyormu hayat başarısı gelir olarakda genelde.
    Eczacılıkta üniversitenin pek bir önemi yok aslında.Puanlarının tıpa ve dişe göre düşük olmasında bir sürü etken var önemli olan kendini tanıyıp ona göre bi meslek seçmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 5 Nisan 2019; 2:45:30 >
  • Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Etkenler neler olabilir sence?

• quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Eczacılıkta üniversitenin pek bir önemi yok aslında.Puanlarının tıpa ve dişe göre düşük olmasında bir sürü etken var önemli olan kendini tanıyıp ona göre bi meslek seçmek.

Alıntıları Göster
    Özel sektörde imkanlarınız geniş mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: uchihagaeshi

Özel sektörde imkanlarınız geniş mi?

Alıntıları Göster
    Gerek özel sektörde gerek kamuda iş imkanları çoğu meslekten fazla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.