Şimdi Ara

Eczacilik FTR Odyoloji Ergoterapi Gerontoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
8.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Ygs'de 18bindeydim Lys'yle 24bine dusurdum. Cocukluktan beri tek istedigim meslek eczacilikti ama birkac gundur arastirdigim kadariyla geleceginin pek iyi olmadigini ogrendim. Acikcasi biraz da sogudum. Simdi ftr ve odyoloji de dusunuyorum. Ama bunlarla ilgili de pek bir bilgim yok. Sizce ne yapmaliyim eczacilik bu siralamayla gelir mi? Gelirse de yazmali miyim? Gelecegi nasil olur? Ftr ve odyoloji icin ne dusunmeliyim?
    Lutfen bir seyler soyleyin kafam cok karisti.
    Not: tercih onceligim Istanbul olacak. Belki yakin cevredeki illeri ve Ankara'yi da yazabilirim. Ve tum bunlar yerine itu de kimya veya gida gibi muhendislikleri dusunmeli miyim??
    Edit: Ergoterapi ve gerontoloji ile ilgili bilgisi olan var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enisee -- 5 Temmuz 2013; 1:30:21 >

• neden kimse bir sey yazmiyor ya?
  • Beni bu forumda kimse neden takmiyor acabaa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enisee

neden kimse bir sey yazmiyor ya?
    up up up up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0114F579C

up up up up

Alıntıları Göster
    eczacılık dediğin gibi sıkıntıda ama bilemiyorum benimde senin gibi ftr ile felan alakam yok özellikle kanunu okuduktan sonra korkmaya başladım bende hayılrısı olsun kardeş iyi araştır ftr ecz lığı geçecek diyolardı bide bildiğim kadarıyla şu anın trendlerinden:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: baddevvils

eczacılık dediğin gibi sıkıntıda ama bilemiyorum benimde senin gibi ftr ile felan alakam yok özellikle kanunu okuduktan sonra korkmaya başladım bende hayılrısı olsun kardeş iyi araştır ftr ecz lığı geçecek diyolardı bide bildiğim kadarıyla şu anın trendlerinden:D

evet su anin trendi ftr gibi gorunuyor ama birkac yil once molekuler biyoloji ve genetikte yasanilan sikintinnin yasanilmasindan da korkuyorum onun icin de gelecegin meslegi vs. demislerdi. Ftr nin de sonu oyle olursa korkusuyla eczacilik mi daha iyi acaba diyorum sonucta koklu bir meslek ve cogu acidan ftr'ye gore daha rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: enisee

quote:

Orijinalden alıntı: baddevvils

evet su anin trendi ftr gibi gorunuyor ama birkac yil once molekuler biyoloji ve genetikte yasanilan sikintinnin yasanilmasindan da korkuyorum onun icin de gelecegin meslegi vs. demislerdi. Ftr nin de sonu oyle olursa korkusuyla eczacilik mi daha iyi acaba diyorum sonucta koklu bir meslek ve cogu acidan ftr'ye gore daha rahat

Alıntıları Göster
    Hayallerin peşinden gitmek gerek. Ben ftr yazacam hayalimdi. Sende Eczacılık yaz hayalinse. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılık
    5 yıl önce açıldı
    Ceng tıp diş
    4 yıl önce açıldı
    Sdü tıp
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hkkckr

Hayallerin peşinden gitmek gerek. Ben ftr yazacam hayalimdi. Sende Eczacılık yaz hayalinse. :)

Alıntıları Göster
    trakya ege sivas - anadolu eczalar sizce kaç k ile kapatır. doğular bence 30 u rahat görür gibi ama bunlar sıkntılı

• quote:

Orijinalden alıntı: tryunar

trakya ege sivas - anadolu eczalar sizce kaç k ile kapatır. doğular bence 30 u rahat görür gibi ama bunlar sıkntılı

Bence de sıkıntılı ama neden olmasın? İhtimali yüksek malum tıp kontenjanları, eczacılıktan vazgeçişler ve mühendisliğe kayışlar falan.
    Sen lys'den umutluydun bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yeni açılan devlet ecz.var onların kılavuzda kontenjanları var ama puan yok nasıl iş anlamadım..ben 40binim smdi.annem yaz diyo onlarıda ama anlatamıyorum o kadar düşmez diye.sen ne düşünüyorsun bu konuda?

• quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

quote:

Yeni açılan devlet ecz.var onların kılavuzda kontenjanları var ama puan yok nasıl iş anlamadım..ben 40binim smdi.annem yaz diyo onlarıda ama anlatamıyorum o kadar düşmez diye.sen ne düşünüyorsun bu konuda?

Alıntıları Göster
    eczaciliği boş ver

moleküler biyoloji ve genetik mevzusunda haklisin balon bir bölüm ama ftr öyle değil bu alanda açik olmasindan dolayi bu kadar popülerleşti

• quote:

Orijinalden alıntı: masteropxxx

eczaciliği boş ver

moleküler biyoloji ve genetik mevzusunda haklisin balon bir bölüm ama ftr öyle değil bu alanda açik olmasindan dolayi bu kadar popülerleşti

Alıntıları Göster
    moleküler biyoloji ve genetik balon bölüm ha :).Türk aklı sadece para kazanmaya odaklı olduğu için böyle yoksa Türkiyedeki ilk 10 bindeki adamlar tıp falan değilde doğa bilimlerini yazardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drixer

moleküler biyoloji ve genetik balon bölüm ha :).Türk aklı sadece para kazanmaya odaklı olduğu için böyle yoksa Türkiyedeki ilk 10 bindeki adamlar tıp falan değilde doğa bilimlerini yazardı.

Alıntıları Göster
    moleküler biyolojiyi küçümsüyorsun.balom bölüm diyorsun.yazık çok yazık burdan o bölümü yazıcakları etkiliyorsun.o senin kendi düşüncen.ve kesinlikle yanlış düşünüyorsun.dünyada tek ülke türkiye değil,genetikle yurt dışına açıldın mı bi eczacinin 3kati kazanrsin tanidklarim var hemde 1-2tanede değil..önemli olan kişinin kendini geliştirmesi ve etrafındakilere kulak asmaması.hayallerinin peşinden gitmelisin

@masteropxxx

• quote:

Alıntıları Göster
    Odyoloji yaz mezun yok ihtiyaç çok fazla. Şimdi moleküler biyoloji ve genetiğinde geleceği parlaktı diyebilirsiniz.Ama MBG türkiyede çok olmaz çünki labratuvar ortamı gerektren bir meslek türkiyede o labaratuvarların kurulması falan zor iş.Ama odyoloji direk duyma ve konuşma bozuklukları yani türkiyede alt yapısı var

• quote:

Orijinalden alıntı: syberling

Odyoloji yaz mezun yok ihtiyaç çok fazla. Şimdi moleküler biyoloji ve genetiğinde geleceği parlaktı diyebilirsiniz.Ama MBG türkiyede çok olmaz çünki labratuvar ortamı gerektren bir meslek türkiyede o labaratuvarların kurulması falan zor iş.Ama odyoloji direk duyma ve konuşma bozuklukları yani türkiyede alt yapısı var

Alıntıları Göster
    Tesekkur ederim yorumlariniz icin. Peki bu siralamalarla eczacilik ftr ve odyolojiden istanbul ve cevresinde yerlesebilir miyim?

• quote:

moleküler biyoloji hem de balonun önde gideni . yıllarca geleceğin mesleği diye yutturdular. mezunları en fazla dersanelerde biyoloji öğretmenliği yapabildi.

yurtdışı hikayelerine felan da inanmayın. itü yurtdışında bi üniversiteyle ortak çalışma yapmaya kalktı. rezil olup geldiler. adamların çalışmalara ayırdıkları bütçe teknik imkanlar bizimkinin on katı kadardı. insan geleceğini ben idealist olucam diye riske atmamalı. idealistlik mantık çerçevesinin dışına çıkarsa hayalperestlik olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 4 Temmuz 2013; 12:02:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr_gölge

quote:

moleküler biyoloji hem de balonun önde gideni . yıllarca geleceğin mesleği diye yutturdular. mezunları en fazla dersanelerde biyoloji öğretmenliği yapabildi.

yurtdışı hikayelerine felan da inanmayın. itü yurtdışında bi üniversiteyle ortak çalışma yapmaya kalktı. rezil olup geldiler. adamların çalışmalara ayırdıkları bütçe teknik imkanlar bizimkinin on katı kadardı. insan geleceğini ben idealist olucam diye riske atmamalı. idealistlik mantık çerçevesinin dışına çıkarsa hayalperestlik olur.

Odyoloji hakkında bir bilginiz var mı belki tercih edebilirim

• quote:

quote:

2012 de yerleşen son öğrencinin puanı ve sıralaması yer aldığı için bu sene orası boş ilk defa öğrenci alacak ve yeni açılan eczanın sıralamaları bence doğuda 30 u bulabilr ama 40 a kadar gelir mi bilmiyorum açıkçası çok zor bir ihtimal. ama sen tabiki çok istiyorsan van ı da diyarbakırı da trakyayı da yaz. genelde o sıralamalarda özeller tercih ediliyor ama yüzde 50 falan. tabi bu sana bağlı

• Türkiyede ne zaman ne olacağı belli olmuyor..Ben öğretmenlik mezunuyum üniversiteyi kazandığımda ve atandığımda branşım çok revaçtaydı şimdi ordan oraya tayinim çıkartılıyo bir yere sığdıramadılar sürekli sistemi değiştirip duruyolar.
    Ben de eczacılığı düşünüyorum bu arada.İnşallah hakkımızda hayırlısı olur.

• quote:

quote:

quote:

2012 de yerleşen son öğrencinin puanı ve sıralaması yer aldığı için bu sene orası boş ilk defa öğrenci alacak ve yeni açılan eczanın sıralamaları bence doğuda 30 u bulabilr ama 40 a kadar gelir mi bilmiyorum açıkçası çok zor bir ihtimal. ama sen tabiki çok istiyorsan van ı da diyarbakırı da trakyayı da yaz. genelde o sıralamalarda özeller tercih ediliyor ama yüzde 50 falan. tabi bu sana bağlı

ben yazıcam bütün devlet ecz. ondan sonra da ya özel tıp ya da özel ecz. yazacağım.Ama özelleri yazacaksam mesleği seçmem gerek çünkü şifa 50 binden almış garanti gelir.bezmialem de 60 lardan almış.Yani tıp mı ecz mı...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.