Şimdi Ara

ECU - YAZILIM ATMA HK.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nedir bu yazılım ile HP artışı ? aynı motor aynı tork aynı moment , mekaniksel olarak da modifikasyon edilen motor parçası da yok , nasıl oluyorda +30+35hp artış bulunuyor bunun hesabını yapabilmek büyük bir mühendislik olmalı araç beyni 0.001 saniyeler içerisinde binlerce kodu okuyan bi sistem anlıyamıyorum yani.. rağbet de var para da var bu işin içinde ama yapılan işlemi kimse bilmiyor.

• bu çocuk nelerle uğraşmaya başlamış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorun ürettiği torkdaki kuvvet; silindirler içinde yanan yakıtın patlamasıyla oluşan kuvettir, motora giren yakıt ne kadar çok olursa o kadar tork-doğal olarak da güç-üretirsiniz.ECU onlarca sensörle aracın hava-yakıt karışımını, yakıtın yanma zamanlarını, motorun sıcaklığını, valflerin açılıp kapanacakları zamanı, yakıt yandıktan sonra çıkan atık gazdaki zararlı gaz miktarını ve daha bir çok şeyi optimize eder.Yani; yakıt tüketimi,CO2 NOx salınımı, gücü , motor ömrünü standartları karşılayacak şekilde ayarlar.Bunlardan bir-yada birkaçından fedakarlık ederseniz tabi ki güç artışı sağlarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

Motorun ürettiği torkdaki kuvvet; silindirler içinde yanan yakıtın patlamasıyla oluşan kuvettir, motora giren yakıt ne kadar çok olursa o kadar tork-doğal olarak da güç-üretirsiniz.ECU onlarca sensörle aracın hava-yakıt karışımını, yakıtın yanma zamanlarını, motorun sıcaklığını, valflerin açılıp kapanacakları zamanı, yakıt yandıktan sonra çıkan atık gazdaki zararlı gaz miktarını ve daha bir çok şeyi optimize eder.Yani; yakıt tüketimi,CO2 NOx salınımı, gücü , motor ömrünü standartları karşılayacak şekilde ayarlar.Bunlardan bir-yada birkaçından fedakarlık ederseniz tabi ki güç artışı sağlarsınız.

bir nevi android te root yapma gibi bişey diyebilirmiyiz?
  • Evet , aynı şekilde. ama yanlışlıkla bootlader kilidini falan açarsak, anakart almamız gerekir.
  • Feint-TR kullanıcısına yanıt
    Trafikte çok rastlıyorum, bazı dizeller yanıyormuş gibi siyah duman salıyor. Bunlar yazılımıyla oynanmış olanlar mıdır ki
  • Bildiğim kadarıyla turbolu araçlarda turbo basıncı yükseltilerek yakıt haritası yeniden yazılıyor +30 hp vb. böyle alınıyor.Atmosferik araçlardan turboya göre daha düşük verim.

Chip tuning'e sadece hp tork artışı sağlar gözü ile bakmamak lazım.İçeride bir beyin(ecu) var ve onun dilinden anlarsanız ona istediğiniz her şeyi yaptırabilirsiniz.Belli bir deviri geçmemesini hızı geçmemesini sağlayabilirsiniz veya hp'yi arttırmak yerine düşürebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GOLDMASTER 55000 Yazılım Atma
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • H100e yazılım atılır +30hp

• Wag grup gibi yazilim konusunda uzman bir firma beygir arttirma isine girmemisse ben o ise guvenmem. Ben anlamiyorum en kaliteli muhendisler otomativ sektorundedir bu adamlar bu optimiZasyonu yapamiyor eee almanyadan bi urun var hepsini yapiyor. Gecin arkadaslar bunlari bu tur seyler anasini aglatiyor motorun.

• avrupali otomobil firmalari 250km/s hizi gecmeyecek araclar uretiyor?

mercedesin cogu modeli 250km/s'i rahatlikla gecebilecekken, AMG modelleri bile 250km/s'de sinirlandirilmis. 5000 euro para ödersin 320km/s'ye cikarmak icin.

sadece beygir gucu yukseltmekle olmuyor, limitsiz birakirsan araci 300km/s'lik lastik lazim, fren lazim, suspansiyon lazim, yuruyen lazim, lazim oglu lazim.

ben de yazilimli 1.6 tdi bir arac kullaniyorum, ama bu tip ciddi yazilimlara hep mesafeli baktim. corsa opc bile olsa, 400hp ciddi rakam.

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

bu çocuk nelerle uğraşmaya başlamış

hyundai demediği ilk mesajı sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Trafikte çok rastlıyorum, bazı dizeller yanıyormuş gibi siyah duman salıyor. Bunlar yazılımıyla oynanmış olanlar mıdır ki

kısmen :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

Motorun ürettiği torkdaki kuvvet; silindirler içinde yanan yakıtın patlamasıyla oluşan kuvettir, motora giren yakıt ne kadar çok olursa o kadar tork-doğal olarak da güç-üretirsiniz.ECU onlarca sensörle aracın hava-yakıt karışımını, yakıtın yanma zamanlarını, motorun sıcaklığını, valflerin açılıp kapanacakları zamanı, yakıt yandıktan sonra çıkan atık gazdaki zararlı gaz miktarını ve daha bir çok şeyi optimize eder.Yani; yakıt tüketimi,CO2 NOx salınımı, gücü , motor ömrünü standartları karşılayacak şekilde ayarlar.Bunlardan bir-yada birkaçından fedakarlık ederseniz tabi ki güç artışı sağlarsınız.

Söylediklerinizin doğruluk payı nedir konuya hakim olamadığımdan bilemiyorum yanlış anlamayın yalancı olduğunuzu söylemiyorum. bahsedilen yazılımın misyonu daha az yakıt daha çok güçtür.. bir şeylerden fedakarlık ederseniz cümlenizle çelişkili değil mi? silindire alınan hava artarsa yakıt yetişemez , yakıt artarsa egsoz salınımı da artar? yani silindirin süpürdüğü hacim belli her ne olursa olsun +30 +35hp yi nasıl hesaplayabiliyor?

• Havaya biraz fazla Co2 bırakayım, 100km'de de 0,5 litre fazla yaksın dersen turbo arabada 30-40 hp rahatlıkla alırsın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.