Şimdi Ara

Ecosia ile arama yaptıkça ağaç dikin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün İnternet'te gezinirken yeni bir arama motoru keşfettim: Ecosia.

Bu sitede yaptığınız aramalarda reklamlar görüyorsunuz. (Adb1ock'unuzu bu site için kapatmanız iyi olurdu.)
    Reklam gelirlerinin %80'i ağaç dikimine gidiyor. %20'si ise sunucu masrafı, öğle yemeği, vs...

Ecosia, her 11-16 saniye arası bir sürede yeni bir ağaç dikecek kadar para topluyor.
    Kullanıcı arama yapıp reklama tıkladığında, sisteme 0.5 cent kazandırıyor. Ağaç dikimi ise 28 cent. Yani reklamlara tıklanan her 26 arama bir ağaç demek.
    Sistem bağışları kabul ediyor, her ay tüm gelirler (reklam, bağış vs...) ve bunların neye harcandığı yayınlanıyor.

Aylık raporları:https://www.dropbox.com/sh/l45p3wry5u80z1i/AACxzlMBa5ZWK3MwYK9FHD4ha?dl=0
    Bağış raporları:https://www.dropbox.com/sh/9nc0nod3h1mo23j/AADB7avoT-nVxECdHegp2rYpa?dl=0

Arama motorunun, yerelleştirme özelliği var yani Türkiye için sonuçlar alabiliyorsunuz. Arama sonuçları varsayılan olarak Bing destekli ama ayarlardan Google sonuçları alabiliyorsunuz.

Sağ üst köşede dikimi için katkı sağladığınız ağaç sayısı mevcut, ana sayfada ise dikilen ağaç sayısı güncel olarak bildiriliyor.

Sitenin hedefi 2020 yılında 1 milyar ağaca ulaşmak.

iOS:https://itunes.apple.com/us/app/ecosia/id670881887?mt=8
    Android:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ecosia.android
    Chrome eklentisi:https://chrome.google.com/webstore/detail/ecosia-the-search-engine/clellnciejhoedgepbdilbkdkaoecgpc

Bing için:

Google için:

Ayarlar sayfam:

• Nereye dikiyolar acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sosisli Süt kullanıcısına yanıt
    Güzel soru

• quote:

Orijinalden alıntı: Sosisli Süt

Nereye dikiyolar acaba?

ikinci videoda belirtildiği gibi madagaskar, burkina faso, peru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Time Lord -- 12 Eylül 2016; 18:06:52 >
  • Tarayıcın

• inandırıcı gelmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: KelKodVer

Tarayıcın

Chrome
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

inandırıcı gelmedi

kanıt yayınlıyorlar, yalan bile olsa desteklemeye değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Time Lord

quote:

Nereye dikiyolar acaba?

Çok güzelmiş ya, haber verdiğiniz için teşekkürler. Bilgisayar çok kullanmasam da deneyeceğim. Uplayalım bari, umarım ülkemizde de ağaç dikmeyle ilgili kampanyalar olur. Dağlarımız çok çorak.

Edit: ooo mobil için de varmış, yükleyelim bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 12 Eylül 2016; 21:51:35 >
  • quote:

quote:

quote:

Nereye dikiyolar acaba?

Çok güzelmiş ya, haber verdiğiniz için teşekkürler. Bilgisayar çok kullanmasam da deneyeceğim. Uplayalım bari, umarım ülkemizde de ağaç dikmeyle ilgili kampanyalar olur. Dağlarımız çok çorak.

Yapılır da insanlar destek vermez.

• Şu an ios için yüklüyorum evde de pc için yaparım çok teşekkürler

• iOS için kaydedilen paroları aktarma var mı? Olsa safariyi bile bırakırım

• İlk fırsatta deniyecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

iOS için kaydedilen paroları aktarma var mı? Olsa safariyi bile bırakırım

bilmiyorum ayos kullanmıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deve Katili

iOS için kaydedilen paroları aktarma var mı? Olsa safariyi bile bırakırım

bilmiyorum ayos kullanmıyorum

Yükledim şimdi ecosia'dan yazıyorum ama seçenekler sekmesi çok yavan, pc sürümünün ayarlarıyla aynı sanırım telefonlarla alakalı bir seçenek yok. Yine de foruma girerken falan kullanırım güzelmiş.

• Düşünce güzel, bende kurdum bakalım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Nereye dikiyolar acaba?

tesvik edecek projeler lazim iste hocam, gunluk hayatlarina bir etkisi olmayacak sekilde falan. Mesela marketlerde 5-10 kurus para ustu icin bi kutu olur kasanin hemen yaninda, guzelcene ikna edici sekiller sukullar. Her gelen alisveristen artan 10-15 kurus para ustunu atsa, uzun surecte temsili miktarlar toplanabilir. Dikilen agaclarin da reklami iyi yapilabilirse insanlarin vicdani biraz daha rahat olur. Belki de bu supermarket bazinda degil de belediye bazinda olabilir, daha guven verici olmasi acisindan. Bizimkisi de hayal.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nereye dikiyolar acaba?

tesvik edecek projeler lazim iste hocam, gunluk hayatlarina bir etkisi olmayacak sekilde falan. Mesela marketlerde 5-10 kurus para ustu icin bi kutu olur kasanin hemen yaninda, guzelcene ikna edici sekiller sukullar. Her gelen alisveristen artan 10-15 kurus para ustunu atsa, uzun surecte temsili miktarlar toplanabilir. Dikilen agaclarin da reklami iyi yapilabilirse insanlarin vicdani biraz daha rahat olur. Belki de bu supermarket bazinda degil de belediye bazinda olabilir, daha guven verici olmasi acisindan. Bizimkisi de hayal.

zaten kolay bu adamların yaptıklarını yapmak, burda ağaç dikilecek çok yer var. her gün dikilecek yer belirleyip ortama uygun bir kasa fidanla çıplak araziye gidip dikim yapmak falan kolay iş, kur tripodu, kaydını yap, videoyu 5 kat kadar hızlandır, youtube'a yükle. iş büyüdü mü, yanına arkadaş çağır falan. ama durum şu, burda yapmaya kalkarsan olay büyüyünce diğer stklar kötülemeye başlayacaklar, kopyalayıp üstüne yatmaya vs çalışacaklar. gayet olağan bir şey çünkü kendi çıkarlar yok vekendilerini daha güçlü görüyorlar.

• Ilk ciktiginda biraz kullanmistim da bayagi tirtti. Simdi nasil olmus bakalim

• Biraz kullandım 12 ağaç gösteriyor. Bu kadar ucuz mu ağaç dikmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qrolica -- 13 Eylül 2016; 5:55:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.