Şimdi Ara

ECO modu ne işe yarıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
193.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dacia Lodgy Stepway 1.5 dci sahibiyiz.
    Ön konsolda bulunan ECO tuşu tam olarak ne işe yarıyor?
    Yakıt tüketimini azalttığı söyleniyor ama 100 kmde ortalama tüketim 7.5 litreydi
    eco moduyla 100 kmde yine 7.5 litre yaktı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

ECO Modu: Tanımı ve Faydaları

ECO modu, araçların yakıt verimliliğini artırmak için tasarlanmış bir sürüş modudur. Aracın motor performansını ve diğer sistemlerini ayarlayarak yakıt tüketimi ve emisyonları azaltır.

Kaç ECO Modu Vardır?

ECO modlarının sayısı araç modeline göre değişir. Bazı araçlarda yalnızca bir ECO modu bulunurken, diğerlerinde "ECO" ve "Fast ECO" gibi birden fazla seçenek bulunabilir.

ECO Modu Nasıl Çalışır?

ECO modu, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli ayarları ve özellikleri kullanır:

• Motor gücünü ve torkunu azaltma
    • Vites değiştirme noktalarını değiştirme
    • Klima ve diğer elektrikli yüklerin kullanımını sınırlama
    • Hız sabitleyiciyi daha verimli bir şekilde kullanma

ECO Modunun Faydaları

ECO modunu kullanmanın aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faydaları vardır:

• Yakıt verimliliğinin artması
    • Emisyonların azalması
    • Bakım maliyetlerinin düşmesi

ECO Modunun Dezavantajları ({eco modu zararları})

ECO modunun aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı potansiyel dezavantajları vardır:

• Aracın performansının azalması
    • Sollama veya yokuş çıkma gibi durumlarda güç eksikliği
    • Bazı özellikleri sınırlama (ör. klima)

Uzun Yolda ECO Modu Kullanılır mı?

Uzun yolda ECO modu kullanmak yakıt verimliliğini artırabilir, ancak araç performansından ödün vermeye hazırlıklı olmalısın. Özellikle sollama veya yokuş çıkma gibi durumlarda ECO modundan çıkmanız gerekebilir.

Fast ECO Ne Demek?

Fast ECO, standart ECO modundan daha agresif bir sürüş modudur. Daha fazla yakıt tasarrufu sağlar ancak daha da fazla performans kaybına neden olur.

ECO Modu Kullanımı

Araç kullanım kılavuzunda belirtilen talimatları izleyerek ECO modunu doğru şekilde kullanabilirsin. ECO modunu yalnızca yakıt verimliliğini artırmak istediğinde kullanmalı, performansa ihtiyaç duyduğun durumlarda moddan çıkmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: sssemih24

Arkadaşlar Dacia Lodgy Stepway 1.5 dci sahibiyiz.
    Ön konsolda bulunan ECO tuşu tam olarak ne işe yarıyor?
    Yakıt tüketimini azalttığı söyleniyor ama 100 kmde ortalama tüketim 7.5 litreydi
    eco moduyla 100 kmde yine 7.5 litre yaktı.

eco mod gaz tepkilerini geciktiriyor.
    aracın gücünü kısıtlıyor.
    ani gaza yüklenmelerde turbonun tam kapasite çalışmasını engelliyor.
    klima performansını düşürüyor.

ş.dışında uzun yol sürüşlerinde kapatmanızı tavsiye ederim.zaten uzun yolda pek faydası olmuyor
  • ECO Mod şehir içi kullanımda, dur-kalkın çok olduğu yerlerde, %10 civarı yakıt tasarrufu yaptırabilir.
    Güce ihtiyaç duyduğum yerlerde, yokuş çıkarken veya 6. viteste hızım 70'i geçerse ECO modu kapatıyorum.
  • bence bir işe yaramıyor. hatta yine bence zararı bile var. motor tepkisini düsürdügünden ani sollamalarda herzaman alıştıgın performası alamazsan sıkıntı cıkartabilir. ben hiç kullanmıyorum. zaten araç dizel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: druen

bence bir işe yaramıyor. hatta yine bence zararı bile var. motor tepkisini düsürdügünden ani sollamalarda herzaman alıştıgın performası alamazsan sıkıntı cıkartabilir. ben hiç kullanmıyorum. zaten araç dizel.

Aynen bende artık kullanmamaya başladım.
    İstanbul trafiğinde zaten her halükarda ortalama tüketim 8-9 litreyi buluyor eco modunun bir işe yaradığı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

bence bir işe yaramıyor. hatta yine bence zararı bile var. motor tepkisini düsürdügünden ani sollamalarda herzaman alıştıgın performası alamazsan sıkıntı cıkartabilir. ben hiç kullanmıyorum. zaten araç dizel.

İstanbul trafiğinde zaten her halükarda ortalama tüketim 8-9 litreyi buluyor eco modunun bir işe yaradığı yok.

valla ben 0.9 motorda bile ecoyu kapatınca motoru zapt edemiyorum gereğinden fazla güç geliyor.sizin araçların dizellerin torku daha yüksek eco açmak faydalı olabilir.çünkü ecoyu açınca araç daha düzgün biçimde kontrollü hızlanıyor.buda özellikle 2000 dd en sonra turboyu kontrol ederek daha az yaktırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 15 Ekim 2015; 21:15:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

quote:

valla ben 0.9 motorda bile ecoyu kapatınca motoru zapt edemiyorum gereğinden fazla güç geliyor.sizin araçların dizellerin torku daha yüksek eco açmak faydalı olabilir.çünkü ecoyu açınca araç daha düzgün biçimde kontrollü hızlanıyor.buda özellikle 2000 dd en sonra turboyu kontrol ederek daha az yaktırıyor.

Bugün istanbul trafiğinde eco mod kapalı gaza mümkün olduğunca az basarak kullandım.
    Ve şimdiye kadarki şehir içi rekor minimum yakıt tüketimim 6.6 litre :)

ECO modu ne işe yarıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    14 yıl önce açıldı
    24 gostergesi ne işe yarıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • showstopper41 S kullanıcısına yanıt
    6. vites mi var senin arabada?
  • druen kullanıcısına yanıt
    Evet var. Araç 2015 Duster 4x4.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: predator93

quote:

quote:

Bugün istanbul trafiğinde eco mod kapalı gaza mümkün olduğunca az basarak kullandım.
    Ve şimdiye kadarki şehir içi rekor minimum yakıt tüketimim 6.6 litre :)

ECO modu ne işe yarıyor?

eco mod, ilk kalkış anında ve 2.viteste çok faydası oluyor.aşırı gelen gazı kısıtlıyor gereksiz torku kısıtlıyor ve az yakıtla ilerlemesini sağlıyor.ş.içinde çok faydalı eco açıkken gaza çok dikkatli basmanıza gerek kalmıyor 2000 deviri geçince gazı kısıyor ve vites uyarı ışığı bir üst vitesi istiyor.

• uzun yolda eco modla ilgili bir tecrübemi paylaşmak isterim.araç 0.9 tce sandero stepway.

Malatya kayseri yolunda mazıkıran geçidi vardır çok dik rampaları vardır.Rampada 4.viteste 80 kmh hızla eco kapalı ilerlerken ortalama 14-15 lt gösteriyordu ve acaba "ecoyu rampada açsam motor nasıl tepki verir" diyerek ecoyu açtım ve aracın çekişinin düştüğünü hissettim ve yol bilgisayarı anlık 11.3 lt de sabit kaldı ve ne kadar gaza bassam da bu değeri geçmedi.motor daha fazla gaz yemedi ve hızım azalmaya başladı ve vites küçültme uyarısı çıktı fazla beklemeden ecoyu kapattım araç tekrar eski canlılığına kavuştu.
  • Sandero stepwayım var aracı sıfır aldım ilk aldığım zaman test ettim yararından çok zararı var emin olun ..

• quote:

Orijinalden alıntı: murat8361

Sandero stepwayım var aracı sıfır aldım ilk aldığım zaman test ettim yararından çok zararı var emin olun ..

ben katılmıyorum.

Eco modu açmak ani hızlanmaları engellediği için motorun iç parçalarını,şanzımanı ve en önemlisi turboyu korur.

ecoyu kapatınca araba performans moduna bağlanıyor.ilk 2 viteste 4000 devirden önce vites değişemiyorum ve çok dengesiz hızlanıyor ama ecoyu açınca motor daha lineer hızlanıyor ve daha az yakıyor.

bu söylediklerim şehir içinde geçerli.uzun yolda kesinlikle eco kapalı olmalı!
  • Ecoyu koymakla yanlış yapmışlar bence eco kapalıyken aracı kullanıp sonrada eco kullanılırsa araç gitmediği için kaza bile yaptırır insana..en son eco devredeyken ilk zamanlar alt devirden canlı yere geçmesini beklemekten gına geliyordu hatta sollamalarda tehlikeler oluşmaya başlamıştı .
    Lineer hızlanma diye birşey yok gaz pedalını nasıl kullanırsanız araç o şekil cevap verir.. sanki çok aşırı güçlü araçlarımız altı üstü 90hp 220nm ..500 hp lik bir araç bile sakin kullanılabilir..pedala az basarsın az gidrr çok basarsın çok gider..kullanamayanlar için zaten bir sürü elektronik sistemler icad ettiler.
    Performans modu diye bişey yok .kendi kendinize mod uydurmayın arkadaşlar
    Yani eco gerçekten gereksiz .kullandığım zamanlar ani bir hızlanma isteğim olduğunda eco düğmesini arıyordum kapatmak için
    Yakıt ekonomisinindede ben bir faydasını görmedim ..

• quote:

Ecoyu koymakla yanlış yapmışlar bence eco kapalıyken aracı kullanıp sonrada eco kullanılırsa araç gitmediği için kaza bile yaptırır insana..en son eco devredeyken ilk zamanlar alt devirden canlı yere geçmesini beklemekten gına geliyordu hatta sollamalarda tehlikeler oluşmaya başlamıştı .
    Lineer hızlanma diye birşey yok gaz pedalını nasıl kullanırsanız araç o şekil cevap verir.. sanki çok aşırı güçlü araçlarımız altı üstü 90hp 220nm ..500 hp lik bir araç bile sakin kullanılabilir..pedala az basarsın az gidrr çok basarsın çok gider..kullanamayanlar için zaten bir sürü elektronik sistemler icad ettiler.
    Performans modu diye bişey yok .kendi kendinize mod uydurmayın arkadaşlar
    Yani eco gerçekten gereksiz .kullandığım zamanlar ani bir hızlanma isteğim olduğunda eco düğmesini arıyordum kapatmak için
    Yakıt ekonomisinindede ben bir faydasını görmedim ..

Benim aracım benzinli Tce90 İlk 2 vitesin oranları kısa olduğu için çok ani hızlanıyor.bunu kontrol altına almak için eco açıyorum.dizelde ilk gaz tepkisi nasıl bilmiyorum şanzıman uzun oranlı olmasıda etkili.

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Evet olabilir ..Dizellerde çok güçlü dikkat edilmezse 1-2 viteslerde patinaja düşmek çok kolay .

• quote:

Evet olabilir ..Dizellerde çok güçlü dikkat edilmezse 1-2 viteslerde patinaja düşmek çok kolay .

ben o yüzden dedim 0.9 motor bile deli gibi patinaj sarıyor.
  • eco modu 1 haftadır devamlı kullandım yakıta bir etkisi varmı bilmiyorum ama aracım ısındıktan sonraki kalkışlarda titreme yapıyordu son bir haftadır titreme kesildi garip bi durum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.