Şimdi Ara

Eco Mod mu ? Confort Mod mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
62.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Protherm marka kombimiz var.Binada dış cephe yok.Bu zamana kadar Eco modda çalıştı ama hem maddi açıdan hem ısınma açısından pek verim alamadık :S 4 tane petek sabit açık kalıyor.Dereceyi 40 - 45 derece arası ayarlıyoruz ve fatura 230-260 lira arası geliyor.Bilen arkadaşlara sorum şu, Confort Mod daha mı iyidir ? hem fiyat açısından hem ısınma açısından...Teşekkür ederim



  • Adı üstünde eco mod yani ekonomi modu. Madem ki 40 45 derecelerde o faturaları eco modda ödediniz, bence duruma şükredin. Comfort modda kombi dönüş suyu sıcaklığını da sabit ayarda tutmak için güya kitapçıkta açıklandığı üzere alev boyunu kısarak modülasyonlu çalıştığı ifade edilyor. Comfort gerçekten konfor sağlar ısınırsınız, ama eco modda evinize gelen o 200 küsürlü faturaları çok ararsınız. Abartısız söylüyorum comfort modda kombi aynı derecelerde yakmaya kalkarsanız en az %35 -40 daha faza gaz harcar, bu da faturayı şişirir. Ya ısınacağım deyip fazla ödeyeceksiniz, ya da kazak giyip ekonomik faturalara sevineceksiniz, tercih sizin.Bu arada faturalarınız bence yüksek değil, gerçi evin büyüklüğüne,konumuna, alt üst kattan ısı almasına, petek mertajına ve daha pekçok faktörü değerlendirip konuşmak gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fairwolf

    Adı üstünde eco mod yani ekonomi modu. Madem ki 40 45 derecelerde o faturaları eco modda ödediniz, bence duruma şükredin. Comfort modda kombi dönüş suyu sıcaklığını da sabit ayarda tutmak için güya kitapçıkta açıklandığı üzere alev boyunu kısarak modülasyonlu çalıştığı ifade edilyor. Comfort gerçekten konfor sağlar ısınırsınız, ama eco modda evinize gelen o 200 küsürlü faturaları çok ararsınız. Abartısız söylüyorum comfort modda kombi aynı derecelerde yakmaya kalkarsanız en az %35 -40 daha faza gaz harcar, bu da faturayı şişirir. Ya ısınacağım deyip fazla ödeyeceksiniz, ya da kazak giyip ekonomik faturalara sevineceksiniz, tercih sizin.Bu arada faturalarınız bence yüksek değil, gerçi evin büyüklüğüne,konumuna, alt üst kattan ısı almasına, petek mertajına ve daha pekçok faktörü değerlendirip konuşmak gerek.


    O zaman eco moda dönüş yapalım.Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende de protherm kombi var hocam. E ve C harfleri görünüyor ekranda. Genelde Eco'da duruyor ama mesela birkaç gün öncesinden başladım, gece yatarken 11 gibi Comfort modunda alıyorum, sabah namaza işe kalkınca 7de de Eco moduna geçiriyorum. Gece komforlu oluyor biraz daha. C modunda petekler daha klas yanıyor, faturaya illa ki yansıyacaktır ama doktora para vermekten de iyidir hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.