Şimdi Ara

Confort mu, Collection mu, Ghia mı?? Yardım!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
12.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sizden yardım istiyorum... Şimdi ben bayadır araba arayışındayım ilk arabam olacak bu arada..20.000 TL bütçem var 2003 ve üstü araçlara bakıyorum..Tabi biraz acemilik olduğu için sağlam bi araç seçmek istedim. Herhalde doğru seçim yaptım diye düşünüyorum... Şimdi asıl sorum şu; Confort mu Collection mu yoksa 2 3 bin daha koyup Ghia mı baksam..Bide sedanmı HB mi benim ikiside hoşuma gidiyo ama genç bi insan için HB daha iyi duruyo ...Donanımları farkları yakıt durumları parça fiyatları kısaca bu araçlar hakkında geniş bi bilgi verirmisiniz ...

• arkadaşım iyiki acmıssın konuyo bende aynı durumdayım araştırıyorum forumu gezerken buldum yok sa ben açacaktım bu konuyu. verilecek cevapları merakla beklıyorum simdiden teşekkurler.
  • arkadaşlar sanırım focus I düşünüyorsunuz. elbette donanım olarak ghia en üst seviyede olanı. diğerlerine göre 2002'deki makyajdan sonra ghia'da cd çalar, kadife koltuklar,orta kol dayanağı, krem döşeme(veya gri), gövde rengi kapı kolları, yan çıtalar ve ön panjur, alüminyum jantlar (collection'da da farklı alüminyum jantlar var), metal arka plaka üstü çıta, standart 4 hava yastığı, alarm, çift kilitleme aklıma gelen fazladan sunulan özellikler.

bence bu durumda ghia almaya değer.. tabii iknci el araçta aracın diriliği, temiz kullanılmış ve sorunsuz olması çok önemli. ghia, olmassa collection veya gold collection düşünmekte fayda var.doğrusu yanlış hatırlamıyorsam comfort donanım olarak epey boş bir araç ve ben tercih etmezdim.

sonuç olarak: bir focus sahibiyim ve yaklaşık 4,5 yıldır aracımı sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.dönemini aşan özgün-devrimci tasarımı (bence) ve üstün yol tutuşu için bile tercih edilebilir.

umarım gönlünüze göre araçlara sahip olursunuz..

• Teşekkür ederim ..Cebime uygun olarak 2000 model ghia yerine 2003-2004 hatta 2005 model collection almayı daha mantıklı buluyorum..Şuan ghia 2003 veya 2004 temiz az km de bi aracı alacak bütçem yok açıkcası..Olmadı 2 sene collectiona biner satarım..Daha üst model araçlara bakarız..Sizce daha mantıklı değilmi..Görüşleriniz nedir??
  • rica ederim.
    20.000 tl bütçem var demişsiniz, piyasayı çok yakından takip etmiyorum ama makyajlı kasa focusI ghia o paraya bulunabilir gibi geliyor, nette fiyatlar biraz abartılı gibi.. ama ghia olmassa collection da iyi seçim bence, daha eski, daha fazla yıpranmış bir ghiadansa tabii ki daha yeni, daha temiz bir collection yeğdir.. ikinci el araçta zaten en önemli şeyler bence aracın temizliği,sorunsuzluğu, kaza-boya durumu, km'si, model yılı gibi konulardır. bu kriterlere göre bir collection ghiadan gözle görülür şekilde iyiyse onu tercih etmek daha uygun olur. yani düşünceniz mantıklı, 2000 ghia yerine daha yeni-temiz bir collection bence de daha doğru olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zooropa -- 6 Ocak 2011; 16:46:09 >
  • Evet biraz netteki fiyatlar banada fazla geliyo..Ankaradaki araç pazarlarını bi dolaşmak gerekiyo aslında..Bakalım hayırlısı olsun..
  • arkadaşlar merhaba. bu foruma 2003-2005 arası focuslarla ilgili bende bir çok şey yazdım. tanıyanlar bilir. yaklaşık 8 aydır focus arıyorum. hemen bulurum diye opel corsamı sattım ama hala alamadım. ancak artık piyasadaki (ankara oto pazarı dahil) tüm focuslar hakkında tam bilgiye sahip oldum. tabii modeller hakkında da.

şimdi piyasadaki fiyat durumu hakkında sana şöyle söyleyim. 2009 sonunda comfortların boyasız hasarsız yani alınabilecek olanları 19,000 TL'idi (arkadaşım 2004 boyasız 75,000 km'de comfortu bu fiyata aldı). ben 2010un sonunda aramaya başladım comfortlar 20,000 TL civarındaydı. şuan 21000-22000 TL.collection-ghia larda boyası çok olmayan alınabilecek araçlar çoktan 22,500-23,500 TL arasına çıktı. ayrıca önceden pazarlık yapınca 1000 TL indirim yapılırken şuan 300 TL indirirsen şanslı sayılırsın. kaç kişiyle 100 TL pazarlık yaptığı için tartıştım.

focus alıcısı için bu mevsimdeki başka bi sıkıntı da eskiden günde 10 tane yeni araç ilana çıkarken. artık okadar satılığa çıkmıyor. ayrıca sedanlara taksiciler, hp'lere galericiler talip olduğu için uygun fiyatlı araçlar en fazla 2 gün bekliyor. bu arada ankara oto pazarında satılan focusların çoğu ya galeriden ya da kaza kaydı olan araçlar. nadiren iyi araçlar bulunuyor. sana tavsiyem kesinlikle galericilerden uzak durmandır.

comfort-collection-ghia farklarına gelince. ghia alırsan en itibarlı focustur. ilerde hızlı satarsın, sınıfın en dolusudur. digital klima, park sensörü iç ve dış görünümdeki farkları var. ama kadife koltuklar çok çabuk kirleniyor ve kiri gösteriyor. temizlemesi çok zor. çift renk gövde de bence o kadar güzel durmuyor. ben ghia için 1000TL fazla vermem açıkcası ancak collection fiyatına bulursam alırım.

2004-2005 collection ve comfort arasında aslında çok fark yok. en önemli fark fazladan 2 adet hava yastığı bence. çelik jant var diye ikinci el araba alırken tercih belirlenmez.

eğer piyasada temiz, motorun çalışmasında sorun olmayan, vites geçişleri (özellikle 1den 2ye) sorunsuz olan bakımlı ve lpg li aracı 21,000 TL'ye bulursan şuan ki piyasada sakın kaçırma. comfort ghia önemli değil. zaten focus 1ler genel olarak eskimeye başlayan araçlar. 6-7 yıllık hale geldiler. benim gibi başka hiç bi modele markaya bakmayacak kadar seviyosan bu araçları, çok da kafa karıştıracak şeylere takılma derim bu saatten sonra. internet ortamında bi satıcı çok fazla satmaya niyetli olmadığı aracını bilerek yüksek fiyattan ilana veriyor, diğer satıcılarda gidip o yüksek fiyatı baz alıp kendininkini de daha yüksek fiyattan veriyor. böyle saçma bi piyasada fiyat sürekli yukarı doğru artıyor. işin ilginç tarafı fiyatı artsa da alıcı bulunabiliyor. ben bayramdan sonra fiyatlar düşer dedim daha da arttı. sonra bu geçicidir, yılbaşından sonra düşer dedim iyice da arttı. altın gibi mübarek oyüzden bulup almaya bak derim. bir hafta izin alıp ankaraya geldim yine pahalılıktan dolayı eli boş dönüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yaris mi Corsa mı??? Yardımm!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.