Bu urunden alacaktim fakat gorustugum 1 2 servis urunun problemli oldugunu, baglanti sorunu yasadigini soyledi , bende programlanabilir modelini aldim. Kullanan varsa detaylica yazarsa super olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
** ECA PROTEUS PREMİX **Kullanıcıları (53. sayfa)

-
-
Sorunlu bi model. Bunun yerine honeywell veya daha ucuz cosa tercih edebilirsiniz. Honeywell kullanıyorum modülasyonlu çok memnunum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tam olarak hangi model, kullanımı garantiyi sıkıntıya sokuyor mu
-
Eca servisi garanti dışı kalır diyor. Hangi marka takarsan tak. Eca ürünü satmak için böyle dediklerini düşünüyorum. Çünkü sizin bahsettiğiniz eca akıllı termostat ürünü cosa firmasına ait. Eca nın diğer ot modelleri Honeywell markasına ait.
Benim kullandığım ürün Honeywell Y87RF2008 modeli. Modülasyonlu ve kablosuz benim bulabildiğim tek ürün. Aynı ürünün kablolu versiyonu da var. Sanırım siz telefonda da programlamak için akıllı bi termostat arıyorsunuz. Onun için de bu termostatın yanına Honeywell RFG100 ağ geçidini ilave etmeniz gerekir. İkisinin bugün ki maliyeti 2000 - 2500 lira seviyesinde.
Maliyet çok yüksek hocam değer mi bilmiyorum. Sadece sizin kullandığınız honeywell bile 1500 tl. +1000 tl modülasyon için ödeyeceğiz demek bu, değer mi bilmiyorum, orta kat bol güneş alan yerde oturuyorum. Modülasyon yapması minimum %5 tasarruf sağlamalı ki verdiğim paraya değsin. Siz kullandığınız ürün ile ne kadar tasarruf ettiğinizi düşünüyorsunuz yada biliyorsunuz. Bende ona göre davranayım.
Bizim ki biraz da doğmamış çocuğa don biçmek benim daha kombim yok, araştırıyorum ama kafama yatan model eca proteus fakat bugün bosch condens 2200iw de kafamı karıştırdı daha yeni ve daha verimli gibi duruyor, uygun fiyata bulursam onu da alabilrim
-
1 seneyi geçti takalı ...üstelik elektrikçi kapağın içine monte etti görülmemesi imkansız yani :) 2 defa servis geldi hiç sorun olmadı
-
Bende kombi alırken sizin dediğiniz modeller arasında kaldım. Sonrasında bulunduğum bölgedeki servis şartlarına göre değerlendirip ECA ya karar verdim.
Benim ölçümlerime göre hemen hemen aynı şartlarda geçen iki kış arasında yaklaşık %20 ile %30 fark var.
Şöyleki referans aldığım 2019 kışında evimde ot yoktu ve çatı cephede yalıtım yoktu. 2021 kışında hem çatıya izocam serdim hemde ot kullanmaya başladım. 2019 da günlük sarfiyat 7 m3 altına hiç düşmedi desem yeri. Evi sürekli 21 22 derece tutmaya çalıştığımda. Şu an ot 21 21,5 arasında gün boyu evi sabit tutuyor ve son faturama göre günlük 5.5 m3 sarfiyat var. 2020 kışını referans almıyorum ot olmasına rağmen. 2020 sıcak geçmişti.
Ancak her şey bir kenara maliyetler bir kenara. Bugün kombi yaklaşık 7 bin civarında. 3 de 1 i fiyata ot almak ne kadar makul. Ben alırken yaklaşık fiyatı 450 lira civarıydı. Kullanım şartlarına göre belki 3 kışta kendini amorti edecek Honeywell.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _boyacı -- 23 Şubat 2022; 7:21:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
@disintegration Hocam hiç tanımadığım halde senin başlıkta mesajlarını okuyarak sana güvendim ve ben de ECA Proteus aldım. Pişman olmayacağıma ve memnun kalacağıma da eminim :)
Farklı bir konu daha var çok kişi tarafından yazılmış ancak bir sorumun cevabını alamadım.
Bu kombinin modülasyon özelliğini / avantajı kullanmam için modülasyonlu oda termostatı mı kullanmam gerekiyor?
Termostatların modülasyon özellikli olanlarında fiyatlar ciddi bir şekilde fırlıyor. Amortismanı sizce ne kadar yılda olur?
Ben normal tip (on/off) oda termostatı taksam bu modülasyon karakteri çalışmaz mı kombinin?
Oda termostatını hiç takmasam modülasyon nasıl bir karakterde çalışır?
Buna da cevap verirsen söz bir daha rahatsız etmem :)
Saygılarımla.
-
Kombi tesisat suyuna göre modülasyon yapacak
Dönüş suyuna göre oransal çalışacak. Tesisattaki suyun soğukluğu ve miktarına göre kombi alev boyunu ayarlayacak
Örneğin bazı petekleri kapattın veya termostatik vana taktırdın ve tesisattaki su miktarı %30 azaldı diyelim
Kombi ona göre alev boyunu ayarlayacak
Ayrıca çok soğuk günlerde veya normal soğuklarda da buna benzer çalışacak
İyi bir on/off oda termostatı alabilirsiniz. Mutfak gibi iyi ısınan birkaç peteğe danfoss termostatik vanalar taktırabilirsin
Oda termostatı olan odada termostatik vana olmasın buna dikkkat edin
İyi bir kombi aldınız plastik aksam yok, komponentler kaliteli yerli üretim , premix eşanjörü kaliteli, blokları pirinç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
24/28 ve 30 kwdaki pompa güçleri aynı mı ve de bu pompalar modülasyonlu mu? Bilen biri cevaplarsa sevinirim.
hepsinin pompası grundfos upm3 modülasyonlu sirkülasyon pompası ama hepsinin gücü aynı değildir
fabrikasyon hepsi kombi kapasitesine göre ayarlanmıştır
30 > 28 > 24
-
Hocam Selamlar,
Condens 2200iw almanı öneririm, modülasyon oranı olarak 1:5 bir tık daha Proteus'dan daha iyi. Ayrıca daha önemlisi verimlilik Bosch'da 94, Proteus'da 92. Bu da tasarruf yapmanızı sağlayacaktır. Ses seviyesi önemli mi senin için bilemicem ama C2200 hakkaten çok sessizdir, bu da ayrı bir avantajı. Sana yakın servis olması önemli, yetkililerine linkten bakabilirsin.
-
kombinin kralı
gökdeniz TOPRAKyoutube
Ankarada kombi tesisat proje gibi işlerinizde yardıma ihtiyaciniz var ise arayarak yada videolarimizin altına yorum ekleyebilirsiniz. ankara ici ücretsiz kesifimiz vardır vatsap telegram gibi kanallardan resim video gibi iletiler göndererek fiyat ve teklif alabilirsiniz 05077304829 05077304829 youtube kanalimiza lutfen abone olmayi unutmayiniz. hangi kombi alınır? en iyi yoğuşmalı kombi markaları 2021 kombi tavsiyesi. en iyi kombi hangisi en iyi kombi markası. en az yakan kombi Ankara'da tutulan kombiler. parçası ucuz az yakan kombi tesisat proje peteğim ısınmıyor. Kombi fiyatları. kombi seçimi. kombi önerileri kombi tavsiyeleri. en ucuz kombi fiyatlari. en uzun ömürlü kombiler. kombi resetleme kombim su eksiltiyor kombiye su basma kombi bakımı temizlemesi kombi filitre temizlemesi ankara dogalgaz KOMBİ en az yakan tasarruflu kombiler kombi fiyatlari kombi ömrü hangi kombiyi almaliyim kombi tavsiyeleri kombide olması gereken özellikler iyi bir kombi seçimi nasil yapilir en çok garantili kombiler ek garantili kombiler dikey baca kombiler bacali kombiler hermetik kombi en ideal kombi fiyatlari Tüm sorunlarınızda kombi ihtiyacınızda kombi almak degistirmek istediğinizde lutfen bizimle iletişime geçiniz 05077304829https://www.youtube.com/watch?v=mWmfX5xBRLE -
bu kombi yerden ısıtma evimizde var 3+1 odaların toplam m2si yaklaşık 130m
şikayetimiz, uzak odalar ısınmıyor?
Buna nasıl çözümler üretebiliriz ?
mutfak oturma, salon, çocuk, yatak, banyo, wc, L koridor var 8 vana var.
Kolektör debi ayarlı mı?
Tam yoğuşma sağlaması için hangi derecede çalıştırmak lazım
Teorik olarak 40 derece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarslanhan09 -- 20 Mart 2022; 18:41:10 > -
55 de yanıyor bende hep :)
-
Max 55 olmali,oda termostati bagliysa daha konforlu olur.55 üstüne cikma kafi:) ev isindikdan sonra sıkıntı yok:)
Kombiden radyatörlere giden su sıcaklığı ile radyatörlerden kombiye dönen su sıcaklığı arasında 20°C ΔT fark olması yoğuşmanın en verimli olduğu sıcaklık kabul edilir.
Örnek olarak;
Gidiş 75°C → Dönüş 55°C
Gidiş 65°C → Dönüş 45°C
Gidiş 55°C → Dönüş 35°C
Radyatörlerden dönen suyun en fazla 55°C ve aşağısında kalacak sıcaklıklar olması istenilir. Yoğuşmalı kombilerde 55°C civarı çiğ/çiy noktası kabul edilir.
Kombi kazan sıcaklığınız evinizin ısınabilme şartlarına göre değişeceğinden dolayı en fazla şu derecede yakmalısınız denilemez.
Sonuç olarak kombi kazan sıcaklığınız 75°C de olsa 65°C de olsa dönüşte 20°C ΔT fark olduğunda verimli yoğuşma yapmasını sağlayacaktır. (Dönüş suyunun 55°C civarı geçmemesi şartıyla)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X