Şimdi Ara

Ebaydan Hız sabitleme ve kol dayama almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba Lancia ypsilon, dolayısıyla Türkiye'de böyle bir satın alma imkanı yok. Bir tek ebay'de parçaları bulabildim.

Cruise control; (bu satıcı italyan ve anladığım kadarıyla arabanın ne kadar orijinal parçası varsa satıyor yani bu parça orijinal ve Türkiye'ye gönderim yapıyor. Orijinal xenon farlara baktım bu satıcıdan tanesi 380euro çiftini sipariş etsem 760 euro + %20 de gümrükte vergi öderim o iş pek kafama yatmadı, orijinal olmayan bir xenon far takmak gibi bir niyetimde zaten yok.)
    http://www.ebay.com/itm/LANCIA-NEW-YPSILON-2011-DEVIOLUCI-CON-CRUISE-CONTROL-735529512-ORIGINALE-/251323847700?pt=Ricambi_automobili&hash=item3a84119414

Kol dayama;
    Bir kaç alternatif buldum birisi ucuz, diğeri de daha güzel ve benim koltuklara daha uyumlu gibi geliyor.
    Ucuz olan;
    http://www.ebay.com/itm/Accoudoir-pour-LANCIA-YPSILON-from-2011-adjustable-armrest-for-mittelarmlehne-/260903005671?pt=JG_FR_Auto_Pi%C3%A8ces&hash=item3cbf07ede7

Daha güzel ve koltuk renklerine daha uyumlu olan;(bu satıcıda italyan ve yanında may not ship to turkey diyor yani Türkiye satışı olmayabilir diyor)
    http://www.ebay.com/itm/BRACCIOLO-AUTO-SPECIFICO-ECOPELLE-NERA-LANCIA-YPSILON-III-2011-MONTAGGIO-VELOCE-/370922165035?pt=Ricambi_automobili&hash=item565caf132b
    Diğer ikisinin aksine Türkiye'ye gönderim yapan; (benim koltuk rengiyle alakası yok maalesef)
    http://www.ebay.com/itm/BRACCIOLO-CHIUSO-LANCIA-YPSILON-2011-SIMILPELLE-NERA-Y003-SN-/261169149458?pt=Ricambi_automobili&hash=item3ccee4f612

Kol dayamaların orijinal olduğundan kuşkuluyum. Birde satıcılar italyan ebayden daha önce alışveriş yapan arkadaşlar prosedürün nasıl işlediğini anlatabilir mi?

Arkadaşlar bu parçaları Fiyat olarak yorumlarsak, sizce değer mi? Ayrıca diğer bir sorun ben bunları serviste garanti bozulmadan taktırabilir miyim? Aklıma bu gece geldiği için servisi aramadım daha, aramaktan çok Final sınavımdan sonra yüz yüze gidip konuşmayı planlıyorum ama bu pazartesi arayıp konuşadabilirim. Garanti bozulursa sadece hız sabitleme ve kol dayamayla ilgili sıkıntı çıkarsa onların garantisi olmaz diye tahmin ediyorum ama öyle mi olur yoksa hız sabitleme elektronik beyinle ilişkiye girip işi karıştırır mı ?

Bambaşka bir sorun; daha önce ebayden alış veriş yapan var mı araba parçası için, bunların gümrükte takılması gibi bir durum oluşur mu ?

Not: Aracımı seviyorum ve uzun yıllar binmeyi planlıyorum ancak uzun yolda yorması sebebiyle Bu iki donanımın olmasını çok istiyorum bana göre parçalar için toplam 475 lira çok sıkıntı değil sonuçta daha en az 5-6 yıl bineceğim arabaya ve her uzun yola çıktığımda keşke demek istemiyorum. Ancak işçilik ne kadara patlar ve garanti durumu beni kuşkulandırıyor. Gerçi bu garanti ve işçilik olayını buraya sormam pek doğru değil, pazartesi Lancia bilen otomotivi arayıp soracağım. Lancia Türkiye'den çekileceği için bu yıl bitmeden bu işi yaptırmak hedefindeyim. Ancak takdir edersinizki ebay falan karışık işler sizce şansımı denemeye değer mi ?

İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler.

• Beğendiğim kol dayamayla ilgili satıcıya mesaj attım sadece avrupa'ya gönderirim Türkiye'ye göndermem diyor maalesef :( diğer Türkiye gönderimi açık olan kol dayama için mesaj attım o da hangi ülkedensin dedi Türkiye yazdım daha geri dönmedi. Bizi sahtekar ve ya dolandırıcı olarak mı görüyorlar yoksa cidden kargo dedikleri gibi buraya göndermiyor mu bilemiyorum :/
  • dolandırıcı damgası yemişiz, başka siteye bak istersen
  • bu zamana kadar çok kol dayama kullandım orjinalinden şaşmamak lazım şu an orj takılı araacımda 200 TL ye aldım 20 TL ye taktırdım üzerine yüklensem bile hiç bir esneme ve ses yapmıyor ömürlük oldu diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

dolandırıcı damgası yemişiz, başka siteye bak istersen

yokki. Araba ypsilon olunca yok yani. Bir iki tane Chrysler ypsilon kol dayama buldum onlarda pound üzerinden satış yapıyor ve direksiyon sağda olması sebebiyle benim arabaya uymayabilir diye düşünüyorum. Bu konuda bu kadar para veripte riske atamam. Başka sitelerden de 1-2 tane buldum ama kurumsal siteler değil. Yani ebayda en azından bir güvencen oluyor o sitelerde ödedin parayı göndermedi diyelim yapacak bir şeyin yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

Beğendiğim kol dayamayla ilgili satıcıya mesaj attım sadece avrupa'ya gönderirim Türkiye'ye göndermem diyor maalesef :( diğer Türkiye gönderimi açık olan kol dayama için mesaj attım o da hangi ülkedensin dedi Türkiye yazdım daha geri dönmedi. Bizi sahtekar ve ya dolandırıcı olarak mı görüyorlar yoksa cidden kargo dedikleri gibi buraya göndermiyor mu bilemiyorum :/

Gümrükte tutarsiz uygulamalar olduğu için gondermiyorlar. Türk insanı ile alakali değil.

Ben aynı urunden 7 tane aldım , 4 u kapıya geldi , 3 u gumruge. Posta pulu parası aldilar tanesine 50 tl den 150 tl verdim. Aldım. 1 ay sonra posta pulu ücreti 2 tl ye indi ( eski fiyati da buydu )
    Neden diye sordum "öyle" dediler.

Ben olsam ben de gondermem...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Beğendiğim kol dayamayla ilgili satıcıya mesaj attım sadece avrupa'ya gönderirim Türkiye'ye göndermem diyor maalesef :( diğer Türkiye gönderimi açık olan kol dayama için mesaj attım o da hangi ülkedensin dedi Türkiye yazdım daha geri dönmedi. Bizi sahtekar ve ya dolandırıcı olarak mı görüyorlar yoksa cidden kargo dedikleri gibi buraya göndermiyor mu bilemiyorum :/

Gümrükte tutarsiz uygulamalar olduğu için gondermiyorlar. Türk insanı ile alakali değil.

Ben aynı urunden 7 tane aldım , 4 u kapıya geldi , 3 u gumruge. Posta pulu parası aldilar tanesine 50 tl den 150 tl verdim. Aldım. 1 ay sonra posta pulu ücreti 2 tl ye indi ( eski fiyati da buydu )

gümrükte yasaklı mallardan değilki bu. Yani çok çok fiyatı 75 eurodan fazla olduğu için görevli muayne memuru takarsa %18 vergisini ödeyip öyle alırsın ki artık ödemeler için bulunduğun şehre kadar geliyor. Hani yasaklı mallardan olsa anlarım. (cep tel, kozmetik ürünleri, supplement gıdalar vs gümrükte takılıyor içeri sokamıyorsun). Sonuçta araba parçası :/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben sürekli aliexpress, ebay, dinodirect tarzı sitelerden alışveriş yapıyorum hiç sorun yaşamadım. Geç de olsa geliyor. Kırkyılda bir gümrükte içine bakıyorlar açıp onda da 3 tl ücret alıyorlar ..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

gümrükte yasaklı mallardan değilki bu. Yani çok çok fiyatı 75 eurodan fazla olduğu için görevli muayne memuru takarsa %18 vergisini ödeyip öyle alırsın ki artık ödemeler için bulunduğun şehre kadar geliyor. Hani yasaklı mallardan olsa anlarım. (cep tel, kozmetik ürünleri, supplement gıdalar vs gümrükte takılıyor içeri sokamıyorsun). Sonuçta araba parçası :/

Ben de yasaklı bişey almadım , ama uygulamalar dediğim gibi tutarsizdi.

Bir diyalog da şöyle idi : 50 tl posta pulu parasına çok deyince adam kutuyu kapatıp iade dedi direk. Tamam desem ürün satıcıya dönecek satıcı ödediği kargo parasiyla kalacak ( ürün eline saglam gelirse )

valla saticiyi ikna edebilirseniz Gümrükte cok sıkıntı cikmaz.sonucta klasik araclar icin rum parcalar gumrukten vergisini odeyerk geçiyor. Olay saticiya kalmış bhrada. Risk alacak.

• hocam bana gondertirsiniz ben trye gelince veya burdan postayla size atarim

• quote:

Orijinalden alıntı: Earth_Dreams

hocam bana gondertirsiniz ben trye gelince veya burdan postayla size atarim

siz neredesiniz ?
  • quote:

quote:

siz neredesiniz ?

finlandiyadayim ekim ayi gibi gelmeyi dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

siz neredesiniz ?

finlandiyadayim ekim ayi gibi gelmeyi dusunuyorum.

hocam teklif için teşekkürler. Ancak size zahmet vermiyeyim, hemde çift kargo parası çıkmasın üstümüze, en olmadı woodman bilmemne diye bir sitede buldum 30-40 dolara kargoluyorlar ödeme paypal usulü. Birde bu sitede orijinal satış yapılıyor istediğim rengi,kumaşı ve işlemeyi seçip sipariş verebilirim.Kargo biraz tuzlu ancak sitenin güvenilir olup olmadığını tespit edebilirsem mecburen ebaydekiler göndermezse buradan alacağım.
    http://www.woodcompany.com/shop_ec_eng.htm#!/~/product/category=4743234&id=24852908

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusau -- 15 Haziran 2014; 11:48:48 >

• biraz önce aracı aldığım yeri aradım. Servis danışmanıyla görüştüm. Kendileri böyle bir şey ekleyemeyeceklerini söylediler. Ben yurt dışından getirtsem dahi takmayacaklarını belirttiler. Zaten hız sabitlemenin sonradan eklenemeyeceğini belirttiler. Bir sürü sensöre ve beyine müdahele gerektiğini söylediler. Kol dayamayla ilgili yer yoktur o yüzden ekleyemeyiz koltuğu bozarsın dediler. Tamam dedim kapattım. Aklıma yattı mı hayır. Ancak sanırım bir süre rafa kaldırıp garanti bitiminde yaptırmam gerekebilir. Yoksa garantiyi bozacaklar.

Diğer bir konu hız sabitleme; takılamayacağını söylüyor ancak sadece yedek parça olarak mı mevcut verdiğim link onu sorgulamak lazım. O yüzden satıcıya mesaj atıp işin aslını öğrenmeye çalışacağım. Eğer satıcı uyumlu derse garantiyi boş verip başka yerde taktıradabilirim.
  • Sorun hem gumruk hem de bizim dolandirici turk insanindan kaynaklaniyor.

Zamaninda adamlari dolandirdilar dolandirdilar simdi de gondermiyor haliyle.Kurunun yaninda yasta yaniyor maalesef.

Ben aracim icin audi logolu sibop kapagi aliyordum 5 euro'ya , profil bilgimden turkey yazisini gorunce "siz turklere kargo yok dolandiricisiniz " gibisinden mesaj atmisti.dil doktum o kadar ama yok yollamadi.

Bende baska birisinden aldim 2 tane.Alisveris yorumuna da "super hizlu odeme guvenilir satici tesekkurler" yazmis :)

Not : polonyali bi saticiydi.Hadin beyler 3 5 euro luk dolarlik biseyler alalimda adamlara guven gelsin sonra sanzuman motor getirtiriz

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

Sorun hem gumruk hem de bizim dolandirici turk insanindan kaynaklaniyor.

Zamaninda adamlari dolandirdilar dolandirdilar simdi de gondermiyor haliyle.Kurunun yaninda yasta yaniyor maalesef.

Ben aracim icin audi logolu sibop kapagi aliyordum 5 euro'ya , profil bilgimden turkey yazisini gorunce "siz turklere kargo yok dolandiricisiniz " gibisinden mesaj atmisti.dil doktum o kadar ama yok yollamadi.

Bende baska birisinden aldim 2 tane.Alisveris yorumuna da "super hizlu odeme guvenilir satici tesekkurler" yazmis :)

Not : polonyali bi saticiydi.Hadin beyler 3 5 euro luk dolarlik biseyler alalimda adamlara guven gelsin sonra sanzuman motor getirtiriz

yahu tamamda paypaldan ödüyorsun, adam parayı alınca gönderiyor. Yani desenki çok pahalı ürün o da değil. Ama adamlarada hak vermiyor değilim. Gerçi gümrük eskisi gibi değil mal yasaklı olmadığı sürece vergisini vs ödeyip her türlü alırsın. Sonuçta alacağımız bir kol dayama bir hız sabitleyici. Birde çakallar Türkiye'ye daha pahalıya satıyor. ilanlara baktım 50 pound AB'nin has ülkelerine, diğerlerine 65 pound.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.