Bildirim
Ebay dan Avr Receiver getiren varmı ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
ups ile isterseniz belki adresinize kadar gelebilir bir kac kişinin ki bu sekilde oldu shipping yaklasık 300 dolar tutar
veya gumruge takılırsa istabula gelip 100 veya 150 dolar corba parası atmanız gerekebilir bir cok ebay kullanıcısı malesef buraya gonderi yapmıyor once satıcıya gonderip gondermedigini sorun -
quote:
Orjinalden alıntı: soztutar
ups ile isterseniz belki adresinize kadar gelebilir bir kac kişinin ki bu sekilde oldu shipping yaklasık 300 dolar tutar
veya gumruge takılırsa istabula gelip 100 veya 150 dolar corba parası atmanız gerekebilir bir cok ebay kullanıcısı malesef buraya gonderi yapmıyor once satıcıya gonderip gondermedigini sorun
Balıkesir gümrüğüne gelmez mi yani istanbulda mı kalır ?
Ayrıca benim almayı düşündüğüm cihaz
http://www.bhphotovideo.com/c/product/561321-REG/Pioneer_VSX_1018AH_K_VSX_1018AH_7_1_Channel_A_V_Receiver.html
Buradan aldığımda Ups kargo ile gönderiyor ve toplam maliyet 615 $ sizce nasıl olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasans -- 17 Ekim 2008; 11:01:31 >
-
dostum sanırsam bandırmada gümrük var.orada tanıdığın varsa istanbul kadar sorun yaşamazsın...bende bose lifestyle hoparlörler ile ilgileniyorum..ebayda takipteyim.ama arkadaş vasıtası ile getirtmek daha güvenli geldi.. -
inşallah takılmadan gelir.usps mi güvenli ups mi ? -
quote:
Orjinalden alıntı: hasans
inşallah takılmadan gelir.usps mi güvenli ups mi ?
Sakın ups ile almayın o amfiyi mümkün değil gümrükten çekemezsiniz.Alacaksanız usps ile alın.Ancak bu amfi 110v ve muhtemelen birçok sorun yaşayacaksınız. -
quote:
Orjinalden alıntı: aBaBaDaN
quote:
inşallah takılmadan gelir.usps mi güvenli ups mi ?
Sakın ups ile almayın o amfiyi mümkün değil gümrükten çekemezsiniz.Alacaksanız usps ile alın.Ancak bu amfi 110v ve muhtemelen birçok sorun yaşayacaksınız.
Neden gümrükten çekemem Ups garantili değilmi ?Ayrıca 110 volt çevirici ile kullanamam mı? -
Almadan önce bh dan kesin taahhüt alın ups ile göndereceğinle alakalı. Kendileri tamam ups ile yollarım deyip alakasız kargo firmaları ile gönderir, ondan onra adı sanı duyulmamış kargo firmasının temsilcisini aramakla uğraşırsınız. -
Ups kargo ile gelirse veya diğer kargolarla nasıl bir problem olur arkadaşlar gümrükten çekemzsiniz diyorlar. -
quote:
Ups kargo ile gelirse veya diğer kargolarla nasıl bir problem olur arkadaşlar gümrükten çekemzsiniz diyorlar.
Pmden gönderdim ancak burayada yazayım.Ups ile çabuk gelir daha az zarar görerekte gelebilir belki.Ancak sorun geldikten sonra başlar.Özel kargo şirketleri ile bu tür elektronik eşya almayın arkadaşlar.Size olabilecekleri yazayım.Ürün İstanbula gelecektir.Burada ups in kendi memurları kontrol edecek ve %100 gümrükte kalacaktır.Bundan sonra bi kere sizin İstanbula gitmeniz gerekecek.İkincisi gittiğinizde sizden muhtemelen ithalat belgesini ve garanti belgesini isteyecekler.Bunlar olmadığı için bi 1 hafta bunları çıkarmak için uğraşacaksınız.Ayrıca sizden bir müşavir tutmanız istenecek.Bu müşavirde sizin işlemlerinizle ilgilnemek için muhtemelen bi 300-400 lira para isteyecek.Belki çok daha farklı şeylerde ortaya çıkacak.Ancak usps ile gelirse bandırmaya gelir.Gİdersiniz oradan verginizi verip receiverınızı çok uğraşmadan alabilirsiniz.Usps ups e göre pahalı olsada onu ercih edin.Bu arada usps normalde ups ten çok daha ucuzdur fakat burada nedense daha pahalı.
Not:Bi çok forumdan edindiğim bilgileri aktardım
-
BH dan görünen UPS in neden ucuz olduğunu söyleyeyim, BH genelde oraya ups yazar ama hava kargo ile gönderir, ucuz görünmesinin sebebi o. Malı aldıktan sonra işin aslı ortaya çıkar ,y ani door to door değil, door to airport oluverir kargonunuz ;)
UPS size kendi müşavirlik yapmak ister, hatta baskı yapar. Eğer müşavirlik hizmeti almazsanız işler biraz uzar, malın ardiyede kaldığı gün başına 100 ytl ( geçen yılın fiyatı) ücret isterler vs vs.
BH eskiden panalpina ile çalışıyordu, bunlar kafalarına göre ordino ücreti isterler, mal gümrüğe indiğinde aramazlar vs vs. Bunlar kendim benim bizzat yaşadığım sorunlar, Türkiyede gönlünüze göre netten sipariş verip birşeyler almak kazıklanmayı göze almak demek malesef. -
bazı cihazlarda voltage selector switch diye voltaj seçici var.benim yıllar önce aldığım receiver cihaz örneğin: pioneer vsx-d701s aldığın cihazda bunada dikkat edebilirsin -
pioner 220 v da çalışabilirmi ani -
quote:
pioner 220 v da çalışabilirmi ani
Sizin alacağınızda 120v yazıyor bu çalışmaz.Böyle amfileri araştırıp ona göre alabilirsiniz.Ben bi kaç tane 110-220v uyumlu amfi görmüştüm -
110 v cihazları 220 v çevirici ile kullanmanın sakıncası varmıdır ?
Günlerdir okumadığım ebay shippinle ilgili yazı kalmadı.Hangi Gönderi daha mantıklı bir türlü anlamadım.
Ups kargo ile gelirse gümrükte kalabilir.
Usps ile gönderi olursa uzun sürüyor ve kaybolma riski var.
Galiba bu gidişle yurtdışından getirme fikrinden vazgeçeceğim galiba.
Yada yurtdışından birini bulup getirteceğiz. -
yardımcı olmaya çalışayım.
gümrük kanununa göre tüm 100€ geçen elektronik malzeme,araba parçası vb ürünler, bunların dışındaki ürünlerde 180€ (bu yanlış olabilir belki 130) geçmeyen ürünler gümrük kanununa tabidir. %25 ötv 18 kdv bide italatçı olmadığın için adlarını bilmediğim 2 tane de Eziyet vergisi.....
bu yüzden ebay yada alacagın yerin shipping bölümünü okuyup vaktini harcama. birçogunda international tax etc.... gibi vergiler beni ilgilendirmez maddesi muhakkak var.
neyse... bu genel bilgilendirmenin ardından kendi tecrübelerimi paylaşayım. sakin ha sakın özel herhangi bir kargo şirketi ile gümrüğe takılabilme riski taşıyan herhangi bir ürünü isteme. Usps esastır! dierlerinin anlaşmalı gümrük muşavirleri var ve orda çorba parası olayını da döndüremiyorsun. usps devlet işi bizde. postaneden kağıt geliyor icabında gelen kargonun durumuna göre postaneden bile işini görebiliyosun. usps dede bi ben görmedim ve duymadım kaybolan kargo olaylarını. ha dersen ki uzun zamanda gelecek evet. international Priority Mail bile rahat 2 haftayı geçiyor.
bence riske girme diyecem.ama spariş vermek bile bile lades olur. iyi geceler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhappyb -- 20 Ekim 2008; 2:41:06 >
-
quote:
Orjinalden alıntı: dhappyb
yardımcı olmaya çalışayım.
gümrük kanununa göre tüm 100� geçen elektronik malzeme,araba parçası vb ürünler, bunların dışındaki ürünlerde 180� (bu yanlış olabilir belki 130) geçmeyen ürünler gümrük kanununa tabidir. %25 ötv 18 kdv bide italatçı olmadığın için adlarını bilmediğim 2 tane de Eziyet vergisi.....
bu yüzden ebay yada alacagın yerin shipping bölümünü okuyup vaktini harcama. birçogunda international tax etc.... gibi vergiler beni ilgilendirmez maddesi muhakkak var.
neyse... bu genel bilgilendirmenin ardından kendi tecrübelerimi paylaşayım. sakin ha sakın özel herhangi bir kargo şirketi ile gümrüğe takılabilme riski taşıyan herhangi bir ürünü isteme. Usps esastır! dierlerinin anlaşmalı gümrük muşavirleri var ve orda çorba parası olayını da döndüremiyorsun. usps devlet işi bizde. postaneden kağıt geliyor icabında gelen kargonun durumuna göre postaneden bile işini görebiliyosun. usps dede bi ben görmedim ve duymadım kaybolan kargo olaylarını. ha dersen ki uzun zamanda gelecek evet. international Priority Mail bile rahat 2 haftayı geçiyor.
bence riske girme diyecem.ama spariş vermek bile bile lades olur. iyi geceler
Haklısın o zaman yapacak birşey yok ya riske gircez usps ile getirteceğiz yada Buradan pahalı pahalı alacağız
-
arkadaşlar yeni kanundan haberiniz yok galiba?
100-1500€ internetten alınan ürünlerde sadece %10 maktu vergi + damga pulu (30küsür ytl) ücret alınıyor.. -
quote:
Orjinalden alıntı: CaRaBeeN
arkadaşlar yeni kanundan haberiniz yok galiba?
100-1500€ internetten alınan ürünlerde sadece %10 maktu vergi + damga pulu (30küsür ytl) ücret alınıyor..
Kanunu biliyorum buradaki gümrük görevlisi söyledi.Ancak :Ups geldiğinde kargo hava alanı gümrüğünde kalıyormuş.Oda baya masraflı oluyor yani. -
Bu konu son 6 ay icinde 3 ayri konuda baya tartisildi bir arama yapilirsa bilgi alıınabilir. Kisaca dönüştürücü olmaz büyük trafo almak lazm, gumrukten cekmek icin gumrukcu, ardiye ordino kdv masraflari var, ürünler cok agir cok saglam nakliye odeniyor.
Benzer içerikler
- projeksiyon ekran boyutu ayarlama
- soundbar tavsiye
- kablosuz ev sinema sistemi tavsiye
- android teyp ekolayzer ayarı
- tv"ye bluetooth özelliği kazandırma
- en iyi hoparlör markaları
- en iyi ses sistemi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X