Şimdi Ara

Müzik İçin Denon DRA 800H Bilgisayar da Hdmi mi Dac mı kullanmalımıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba ev sistemleri ve hi-fi konularında çok yeniyim vakit buldukça bolca konular okuyorum hi-fi ve kaliteli ses için avr önerilmiyor. genelde fakat ses kalitesi kadar yüksek sese olan ilgimde fazla olduğu için 45 50 rms çıkış gücü olan amfi modeli yerine bu modeli tercih ettim. atölyede bilgisayar üzerinden müzik dinlemekteyim. fiio k7 dac ım mevcut. fakat şuan hdmi ile bağlantı kurdum satın aldığım mağaza da içerisinde kendi dac ı var ve alman gereken en iyi sesi zaten alırsın bilgisini verdi şuan içinde ses gücünden ve kalitesinden de memnunum yani herhangi bir şikayetimde yok ama hi-fi den uzaklaşmak ta istemiyorum. bu cihazı dac bağlayıp direk analog ses alsam daha mı doğru hareket etmiş olurum. hdmi olmayan pma modellerini bilgisayara dac olmadan bağlayabiliyormuyuz onuda merak ettim

.

Mevcut Durum:

Kaynak: PC

DAC: Denon'un dahili DAC'ı

Kaynak->DAC bağlantısı: HDMI

öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkürler.

evet bilgisayarım şuanda hdmi ile denon 800 e bağlı ve monitorum de denona bağlı. ben rca ile dacı denona bağlayıp dac ı da bilgisayarıma bağlasam daha hi-fi ses alır mıyım. bu geçen sürede de hdmi ile monitorümü kullanırken manager ayarını kullanamadığımı fark ettim. ve bu benim için oldukça önemli çünki bilgisayarda iş yaparken kısıyorum birşeyler izlerken açıyorum yani günde en az 3 4 kere ekan parlaklığını açıp kapatıyorum ve şuan bunu monitör üzerinden yapmak zorundayım. buda epey canımı sıktı. sırf bu sebepten de dac kullanmak mantıksız ama daha doğru olacaksa bu sebeplerden dac ı devreye alabilirim. deneyemiyorum çünkü 1 adet rca kablom var oda sub a bağlı.

• Hemen gidip bir rca kablosu aldım ve bilgisayarımı fiio k7 ye k7 mi denon 800 üme bağladım pure mod a aldım. herşey mükemmel oldu. hdmi ile müzik mi dinlenir abi ya. hiç bir fark olmayacağını söyleyenler gitsin kumda oynasın dünya kadar yabancı forumda fark yok fark yok boşa masraf diyip duruyor millet. yok öyle bir dünya. analog gelen sesi analog olarak direk işeyen bir sistem nasıl olur fark olmaz. böyle kullanıyorum. monitör ayarlarımda normale döndü oh be.

Sağlıkla dinleyin.

Benim önerimden önce siz halletmişsiniz.

Gerçi ben, "ikisini de deneyin, hangisi hoşunuza giderse" diyecektim.

Şimdiki durum şöyle mi?

Kaynak: PC

DAC: Fiio

Kaynak>DAC bağlantısı: USB

Ampli: Denon

DAC>Ampli: bağlantısı: RCA

O zaman USB ve RCA kablo ve uç deneme zamanıdır.

Aynen hocam çok teşekkürler. denemek en doğrusu idi ama kanıtsal olarak evet daha iyidiri bilmek istiyor insan yoksa plasebo da ele geçirebilir ama gerçekten fark var. hdmi den gelen ses çok aşırı net şekilde parlak ve dengesiz. fiio dan sonra ses müthiş dengelendi tüm parlaklık gitti gerçekten hi-fi dinlediğini hissediyor insan. usb kablomda DM oldukça kaliteli. rca da ofc forx sub a giden powerbass %100 bakır. hepsi kaliteli keşke pma serisi amfi olsaydı bu eşleşmelerle ama 45rms nedir abi ya. çok düşük kağıt üzerinde de olsa o parayı 45rms bir sisteme vermem. bu şekilde oldukça kaliteli bir sonuç elde ediyorum.

bu arada sistemimde monitor audio bronze sub umda polk 440 çok memnunum gönül isterki 200 300 bin liralık amfi deneyimleyelim ama. olacak işler değil malesef.

15 W Class-D power, 6n1 lambalı presi olan entegre benim Lowtherlara fazlaydı mesela.

750 mW 2A3 denemk istedim hep.

7 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.