Değerli arkadaşlar bu konuyu açma sebebim kendi içimi döküp üye olmadan da olsa takip ettiğim bu forumda bilgili, tecrübeli insanların fikirlerini alabilmek. Kendimi bildim bileli hep Hukuk ya da Siyasal gibi bölümler okumak istiyordum. Sosyal bilimlere genel anlamda ilgim var. Araştırmayı, okumayı seviyorum. 2022 yılında girdiğim YKS'de TM 186 (söz30) bine girdim. Burada yalan söylememin kendimi kandırmaktan başka bir şey olmayacağını bilerek ne ise onu söyleyeceğim. Bu sıralamanın sebebi son aylar hariç pek YKS çalışmamış olmamdı. Matematik temelim olmadığı için biraz onunla uğraştım. Sınav senemde bile çoğunlukla ilgili alanlarıma yoğunlaştım. Gerçekleri "görmediğim" bir dönemdi. Çalışarak gelen bir sıralama değildi. Özel hayatımı dökmek istemediğim için yazmadığım farklı sebepler de var ve bunlar bahane niteliğinde sebepler değil.
Mezuna kalmanın neticesinde bu yıl TM 59 (söz15) bine girdim. Bu sene çalıştım. (Özellikle yaz aylarında) Seçim döneminde 1-2 ay verimsiz geçti hatta bazı dönemler hiç çalışmadığım oldu. Deprem gündeminden de doğal olarak etkilendim. Bazı çalışmalara katıldım. Oradan da bir miktar zaman gitti. Nihayetinde az veya çok çalıştım. En azından sonlara doğru* çalışma disiplini kazandım. Kendimi psikolojik olarak yorgun hissediyorum. Muhtemelen şu dönemde sağlıklı da düşünemiyorum. Pek alanım olmamasına rağmen insanlar işletmenin şu an en mantıklı yol olacağı dönünde tavsiye veriyorlar. (Bu tavsiyenin sebebi de iş hayatına atılıp gelir elde etmek. Kendi ilgi ve yeteneklerime uygunluk değil.) Şu konumda ne yapılabilir gerçekten bilmiyorum. Olur da bir nebze de olsa bir fikir sunacak olan var ise saygı çerçevesinde seve seve dinlerim. Sevgilerimle. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustesar23 -- 4 Ağustos 2023; 10:49:18 > |
Bildirim