Şimdi Ara

EA/TM 2. Mezunluk Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar bu konuyu açma sebebim kendi içimi döküp üye olmadan da olsa takip ettiğim bu forumda bilgili, tecrübeli insanların fikirlerini alabilmek.

Kendimi bildim bileli hep Hukuk ya da Siyasal gibi bölümler okumak istiyordum. Sosyal bilimlere genel anlamda ilgim var. Araştırmayı, okumayı seviyorum.

2022 yılında girdiğim YKS'de TM 186 (söz30) bine girdim. Burada yalan söylememin kendimi kandırmaktan başka bir şey olmayacağını bilerek ne ise onu söyleyeceğim. Bu sıralamanın sebebi son aylar hariç pek YKS çalışmamış olmamdı. Matematik temelim olmadığı için biraz onunla uğraştım. Sınav senemde bile çoğunlukla ilgili alanlarıma yoğunlaştım. Gerçekleri "görmediğim" bir dönemdi. Çalışarak gelen bir sıralama değildi. Özel hayatımı dökmek istemediğim için yazmadığım farklı sebepler de var ve bunlar bahane niteliğinde sebepler değil.

Mezuna kalmanın neticesinde bu yıl TM 59 (söz15) bine girdim. Bu sene çalıştım. (Özellikle yaz aylarında) Seçim döneminde 1-2 ay verimsiz geçti hatta bazı dönemler hiç çalışmadığım oldu. Deprem gündeminden de doğal olarak etkilendim. Bazı çalışmalara katıldım. Oradan da bir miktar zaman gitti. Nihayetinde az veya çok çalıştım. En azından sonlara doğru* çalışma disiplini kazandım.

Kendimi psikolojik olarak yorgun hissediyorum. Muhtemelen şu dönemde sağlıklı da düşünemiyorum. Pek alanım olmamasına rağmen insanlar işletmenin şu an en mantıklı yol olacağı dönünde tavsiye veriyorlar. (Bu tavsiyenin sebebi de iş hayatına atılıp gelir elde etmek. Kendi ilgi ve yeteneklerime uygunluk değil.)

Şu konumda ne yapılabilir gerçekten bilmiyorum. Olur da bir nebze de olsa bir fikir sunacak olan var ise saygı çerçevesinde seve seve dinlerim.

Sevgilerimle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustesar23 -- 4 Ağustos 2023; 10:49:18 >

• tm 59 k sıralama yaptıysan ankara siyasal düşünebilirsin

• Teslanınkeki T kullanıcısına yanıt

2020 - 20K

2021 - 52K

2022 - 50K

59kya çekme durumun olabilir mi bilmiyorum hocam

• bende 160 k dan 13k ya çektim odtü uluslararası ilişkiler istiyordum tabi istediğim sıralama gelmedi malesef hacettepe uluslar yazacağım.bu bölümlerde birazda kendini ne kadar geliştirdiğin önemli diye düşünüyorum.

• 150kdan 8kya cektim

gercekten calisma disiplinini edindigini ve yks'nin olayini kavradigini dussunuyorsan kal bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslanınkeki T kullanıcısına yanıt

merak ettiğimden soruyorum. Mezun olunca ne yapmak istiyorsunuz?

• kara parçası kullanıcısına yanıt

Nereyi yazcan la

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3.mezunluk vs vakıf tıp
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mareşalpapagan kullanıcısına yanıt
    Akademi veya dışişleri düşünüyorum dış politikayı güncel takip ederim bunlar üzerine makale okumaları yapıyorum hoşuma gidiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • starface99 kullanıcısına yanıt

hukuk

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.