ea 2,8k sıralama öncelikli istanbul kafamda bau bilgi ya da istanbul hukuk ve gsü siyaset var sizce bu sıralamayla bunları yazmak mantıklı mı başka bölüm önerin var mı |
EA'cilari yerlestiriyorum (2023 edition) (11. sayfa)

-
-
Ben sıralaması 40-50 bin aralığında hukuk isteyen bir öğrencinin tahmini kaç sıralamalarında üniversitelere yerleşeceğini tahmin etmenizi istiyorum
(2022 yerleşenlerine göre)
Bu merakımın sebebi de hukukla ilgili teoriler. Bknz.''2022 Yerleşmelerine bakmayın, bu sene sıralamalar tekrar yukarı çıkacak.''
Her şey aleyhimize nedense...
-
Hocam ui' de bol bol makale yazi okursun hakkinda essay yazarsin hatta sinavlarin hepsi yazma agirlikli diye biliyorum @Metufkcr reis daha iyi bilir gorunce aciklar sana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam dusundugun bolumler birbirinden farkli oldugu icin ne diyecegimi bilemedim ama hukuk disinda gsu siyaset ve itu econ iyi secenek bence ist adina
Hocam siz kendinizi en kotusune hazirlayin iyisi gelirse ne mutlu size veriler 2020'ye isaret ediyor has ea ci kayniyor on siralar o yuzden devlet hukuk 30-35 bandinda kapatir siz yine de yazin tabi ama vakifa girersiniz diye dusunuyorum
Hocam 73k ile nereleri yazabilirim?
-
2021'de 40 bin civarında kapattı siz biraz uçtunuz
Ama haklısınız daha garantici olmak lazım...Teşekkürler.
-
Ui için yazılanlar doğru okuyacan yazacan. Maalesef. Ama şöyle bir itirafta bulunuyum 4.0larda niyetin yoksa ders notlarını ezberle slaytlara bak yeter dersi geçmen için yeterli. Yazma konusunda ben en fazla 3 sayfa yazmışımdır sınavlarda (online olanlara girme orada baya yazdım 😆) ben 3 sayfa yazarken 10sayfa yazan arkadaşlarda vardı. Günün sonu ben 3.0 onlar 3.90larla mezun oldular. Yani ne yapmak istediğinize bir karar vermeniz gerekebilir. Ama bölüme ilginiz yoksa bölüm tam bir çileye dönebilir. Ben hevesle girip hevesini kaybedip kurumsalda bir yanımı yırtmaya başladığım için hele son senemde acı çekerek ağlayarak hatta hocalara yalvarıp dd ile geçerek mezun oldum. Genel hatları zaten arkadaş söylemiş.
Spesifik soru varsa alabilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
hocam hedefim gsü hukuktu ama gelmeyince gsü konusunda mı hukuk konusunda mı kararlı kalayım bilemiyorum hukukun yurtdışına açık olmaması ondan uzaklaştırdı biraz ama siyaset de tercih dönemine kadar hiç aklımda yoktu açıkçası ilerde kamu ya da akademi yerine özel sektörde çalışmak istiyorum gsü siyaset de buna çok imkan sağlamıyormuş gibi geldi econ olarak da itü yerine bilgi düşünmüştüm lse anlaşmasından dolayı
-
gsü mezunu olarak söyleyebilirim ki isteyen için yurt dışı imkanı en iyi üniversitelerden biri. Siyaset uluslar bölüm olarak çok fark etmiyor özel sektöre açık. Bir tek finans istenirse ekstra bir şeyler yapmak gerekir yoksa marketing olsun diğer departmanlar olsun rahat bir şekilde iş bulunur özel sektörde de.
gsü en çok diğer okullara göre erasmusta sağladığı kolaylık ve sonrasında yurt dışında yaşamak için en olanaklı okul olduğu için kafamdaydı
bir de fransızcayı nasıl hallettiğinizi sorabilir miyim gsü ile ilgili en büyük endişelerimden biri bu daha önce hiç fransızca eğitimi almadım ve ortalama seviyede ingilizce biliyorum sadece hazırlıkta çok zorlanır mıyım
-
Ben bonjour bile bilmiyordum diyebilirim giderken. Hiç ilgim de yoktu hatta dile ama zorlanmadan öğrendim ve geçtim. Gittiğimde İngilizcem de o kadar iyi değildi ama ikisi paralel bir şekilde iyileşti. Seviye olarak şöyle söyleyeyim YDS’ye girdim geçen sene iki dilde de 91.25 aldım. İngilizce öğrenmek için hazırlık okumaya gerek olduğunu düşünmüyorum açıkçası çok daha basit Fransızcaya göre. Fransızca daha zor ama halledilmeyecek bir zorluğu da yok şahsen ben zorunlu Almanca aldırdılar Almancada lisede görmeme rağmen daha çok zorlandım. Gözünüz korkmasın en iyi şekilde öğretiyor okul. Ayrıca Türkiye’de her öğrencinin hibe alarak erasmusa gidebildiği büyük olasılıkla tek okul GSÜ. O konuda hiçbir rakibi yok.
boğaziçi felsefe kaçla kapatır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
10-12k arasi diye tahmin ediyorum
Sayısalciyim
Altlara ea yazabilirim
Ea siralama 5k (hukuk kesinlikle olmasin 😁)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bilkent’te de herkes hibeyi alıyor bu sene. Okul çoğu yıl herkese verebiliyor. Gsü her ne kadar erasmus ile frankofon bir yere öğrenci gönderse de sosyal bilimler özelinde ders izlencelerini ve hocaların çalışma konularını incelediğimde anglosakson dünyaya epey uzak. 18 yaşında tercih ederken kimseye bir şey ifade etmez bu belki ama felsefe ve iktisatta özellikle büyüyen bir anglosakson geleneğin nüfuzu var artık eğer akademiden devam edilecekse.
Marmara,istanbul turkce iktisat/isletme
Vakif hukuk
Gazi,deu,akdeniz ybs
Ilgilerine ve sehir tercihine gore sirala hocam
Odtu ui-pols(birbirinin aynisi), boun turizm, marmara ybs(yazilima hard ilgin varsa ama ceng daha mantikli yine),
Bu arada TTK’nın bursunu hatırlatmak isterim. Detaylarına ulaşabilirsiniz aratarak. Sosyal bilimler seçeceklere fena olmayan miktarda burs veriyor. Ama şöyle bir detay var. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’ni sosyal bilimden saymıyor TTK. Saçmalığını burda tartışmayacağım. Eğer siyaset bilimi (sadece gsü’de bu bölüm var) siyaset bilimi ve ui, ui, psikoloji, sosyoloji, felsefe seçecekseniz bu burstan haberiniz olsun. Normalde Uİ ve Siyaset bilimi ve kamu yönetimi arasında seçeceklere fark etmez, ders programına bak öyle seç derdim ama Uİ burs alabiliyorken diğeri alamıyor aptalca prosedürler yüzünden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 1 Ağustos 2022; 13:53:34 >
İlk defa razıyız o zaman TTK'den. "Siyaset bilimi" mevcut ahvalde bir bilim falan değildir. Bu departman yeryüzünden silinmeli. Op-ed hallicesi işlerle, normatifliğe boğularak bilim olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X