Şimdi Ara

E8400 + Maximus Formula ---> AMD AM3+

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, AMD AM3+ sisteme geçiş yapmak istiyorum, şu anda kullandığım sistem E8400 @4ghz + Asus Maximus Formula X38 + G.Skill 4gb Trident 1066mhz ram. Bu sistemi bir tanıdığıma satacağım (özel işlemci soğutucusu, harddisk ve 2-3 adette fan ekleyeceğim) yaklaşık 590-600 tl civarı para geçicek elime, bu gelen paraylada AM3+ e geçmek istiyorum.

Anakart olarak Gigabyte 990XA-UD3 alacağım, onda bi sorun yok, işlemci ve ram konusunda ise biraz yardım alsam fena olmayacak, Phenom II X4 955 düşündüm işlemci olarak yada daha düşük bişeyler alıp Bulldozer gelince ona geçerim yalnız burda kriterim alacağım en düşük işlemci E8400 ayarında olmalı, overclock yapmayı severim. Bu konuda tavsiyeniz ve önereceğiniz işlemci ne olur?

Ram konusunda şunlar indirime girmiş,http://www.teknobiyotik.com/geil-plus-8gb-ddr3-1600mhz-cl9-low-voltage-dual-kit-2x4gb.html , bunu düşünüyorum ama tavsiyelerede açığım, illa 8gb olacak diye bişeyde yok, 4gb olur kalite bişey olur, öylede olur.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ramlar 8gb olsa da olur ancak 8gb olan o modelin kalitesi yüksek değil
    pnp serisi lın kingston

anakartınız iyi am3+ buldozer
    cpu önerisi 955 olacaktı zaten iyi
    ilk başta farklı bir konu ile karıştırıp atmışım mesajı pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .wise. -- 3 Eylül 2011; 6:22:48 >
  • Anakart tercihiniz güzel, 990xa ideal şu ara.

İşlemci seçimi de güzel, ancak stok fanı çok sesli bu yüzden bütçenizi zorlamazsa cpu cooler alın.

Ramler de f/p olarak gayet iyiler.

O.C meselesine gelince de, B.E X4 955 şansınıza iyi çıkarsa voltajsız 3.7-3.8ghz olur, üstü için voltaj istiyor ve tavsiye etmiyorum, bir getirisi olmuyor stabil voltajsız max. değeri bulup yapıp kullanmak en iyisi.
  • Alacağınız en düşük işlemci Athlon II 645 olur diğerlerine verilen paraya değmez bulldozer öncesi, sözkonusu athlon 4 çekirdek olmasına rağmen e8400ü tamı tamına alt edemez.

http://www.anandtech.com/bench/Product/188?vs=56

bu yüzden x4 955 in de şu sıralar stokta olmadığını göz önüne alırsak x4 965 uygun bir seçim olacaktır performans açısından

http://www.anandtech.com/bench/Product/102?vs=56

Bahsettiğiniz ramler ise fiyat aralığında kaldığı sürece uygundur. Ram'in getirisi veya götürüsü diğer parçalar kadar önemli olmadığı için içinize sinen bir model uygun olacaktır ki zaten en uygun modellerden birini seçmişsiniz

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2kol3bacak -- 3 Eylül 2011; 4:28:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.