Şimdi Ara

E8400 Hangisi Sıcaklık Dogru gösterıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar benım işlemcının sıcaklık derecesı kac hangı program dogru gosterıyo anlamadım bırı 17 .18 dıgerı cekırdek ısı 48 50 nasıl oluyo cupu 18 cekırdek nasıl 48 oluyo cekırdekle cupu aynı degılmı arkadaşlar acaba sensörlermi bozuk tşk. saygılar.

sistem

asus p5k se
    intel e8400
    rem2+1 800 mhz
    hd 3650
    hdd 250 .410as

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seven44 -- 11 Haziran 2008; 21:16:59 >

• seven kardeşim anakart ile işlemcimiz aynı benimde aklıma takıldı cpu ile çekirdek farklımı :) üstelik arada epey bi fark var

cpu : 5
    çekirdek 1 46
    çekirdek 2 46

iyice kafam karıştı
  • 45nm işlemciler genelde böyledir. Bence core sıcaklıklarını gösteren programlar yalnış göstermektedir. CORE 1-4 ısısını değil de CPU sıcaklığını dikkate almak lazım. Benim 7200 CPU 25C, CORE 1-2 45 filandır (boşta). Elimi dokundurduğum zaman hiç te sıcak değildir. Chipset işlemciden daha sıcaktır, ki o 35-37 civarında oluyor genelde (elle hissedilir).
    BIOS CPU sıcaklığını dikkate alıyor, senin FAN hızın de onu kanıtlıyor. İşlemci soğuk, devir düşük.
  • biosta bakıyorum aynı işlemci sucaklıgı 18 20 derece ama cekırdek ısıyı nasıl ögrenecegız.cekırdekle cupu aynı degılmı ya kafam karışiyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seven44 -- 12 Haziran 2008; 7:33:53 >
  • bende de aynı işlemciden var ve bu konuyla ilgili bayağ bi yazı okudum.
    normal değerler işlemci 25-30 derece arası , çekirdekler ise 40-45 arası yük altında ise en fazla 60 olmalıymış. hardwaresensor ün en son sürümünü indirin bakın.
  • Çok saçma. Naıl oluo ya?

Çekirdek 50*C, CPU 18*C
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alx

45nm işlemciler genelde böyledir. Bence core sıcaklıklarını gösteren programlar yalnış göstermektedir. CORE 1-4 ısısını değil de CPU sıcaklığını dikkate almak lazım. Benim 7200 CPU 25C, CORE 1-2 45 filandır (boşta). Elimi dokundurduğum zaman hiç te sıcak değildir. Chipset işlemciden daha sıcaktır, ki o 35-37 civarında oluyor genelde (elle hissedilir).
    BIOS CPU sıcaklığını dikkate alıyor, senin FAN hızın de onu kanıtlıyor. İşlemci soğuk, devir düşük.

Çekirdekler arasında sıcaklık farkı işlemci üzerindeki IHS denilen metalin tam düz olmamasından kaynaklanıyor ve çoğu işlemcide vardır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    cpu fan ters duz fark edermi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • buyrun arkadaşlar buda hardwaresensor gine aynı kafayı yıyecem valla nasıl oluyo ya beyler.

• bence hepsi yanlış
    bende ki 8400 31-32 dercede çalışıyor.10-15 derecede nasıl çalıştırıyorsun.özel fan felan mı taktın
  • quote:

Orjinalden alıntı: uchihaitachi

bence hepsi yanlış
    bende ki 8400 31-32 dercede çalışıyor.10-15 derecede nasıl çalıştırıyorsun.özel fan felan mı taktın

hayır dostum kendı orjınal fanı sende nasıl 32 derece anlamıyorum ya bızde bır sorun var galıba senın cekırdek ısın kac acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seven44 -- 12 Haziran 2008; 16:07:50 >
  • çekirdeğe bakmadım.ama 10-15 derece stok fanla değil uçuk bi fanla bile abartı bi rakam.kesinlikle yanlış değerler (bence).
    bende 30 civarında duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: uchihaitachi

çekirdeğe bakmadım.ama 10-15 derece stok fanla değil uçuk bi fanla bile abartı bi rakam.kesinlikle yanlış değerler (bence).
    bende 30 civarında duruyor.

sorun ne ozaman dostum benım sıstemdemı sorun var yoksa tum e8400 sorun var
  • benim cpu 36 çekirdekler de 36
  • quote:

Orjinalden alıntı: onti

benim cpu 36 çekirdekler de 36

nasıl oluyo ozaman bizimki neden boyle
  • programları indirdim deneyip bakacağım.
    ama 10-15 derece imkansız.eğer oda sıcalığıda buna yakın değilse.teknik olarak en fazla oda sıcaklığına kadar soğutulabilir zaten.ekstra bişey kullanmıyorsan tabi.bu değerlerde her türlü sorun var.
    bu kadar kafaya takmaya değmez aslında.res atmıyorsa kitlenmiyorsa sorun yok.güle güle kullan
  • Valla bu ısı olayı hakkaten bi karmaşa. Speedfan farklı gösteriyor everst farklı. Coretemp kurdum o daha farklı...
  • arkadaşlar 3 saat bıle acıl kalsa hıç bır oyun oynanması ısı gıne aynı durumda 20 gecmıyo bende şuan bakıyorum 16 nasıl oluyo
  • Bariz yanlis degerler. Benim tavsiyem eger sistemde gozle gorulur bi sorun yoksa isi olayini hic kafaya takmayin. Hastalik gibi bisi cunku.
  • Bir yerde sistem stabil değildir diye okumuştum bu şekilde sıcaklıklar var ise ama net bilgi verecek tecrübeli ağabeylerimizi bekleyelim
  • arkadaşlar everstin değerleri 3-4 derce aşağı yukarı fark etsede doğrudur...yani şu an bende asus ps-k wıfı-ap anakart kullanıyorum voltaj değerlerine baktınızmı asus autoda voltajı 1.11v veriyo gigbyte p35-ds3r vardı onda 1.32 v di ve işlemci sıcaklığı 25 üstündeydi...e şimdi ausu anakrtı kulanıyorum 21 derce gösteriyo yani voltajdan..konuyu açan arkadaşta asus p5k-se kullanıyomuş onda da büyük ihtimal öyledir elle voltajı 1.325v çıkarın bakalım ne olacak 20-25 altına düşmez tahminim...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.