Şimdi Ara

E7400 overclock degerleri öneri bekliyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  E7400 overclock degerleri öneri bekliyorum..

    Biraz Araştırarak overclock yaptım resimdeki degerlere ulaştım... degerler nasıl daha iyi performans elde etemem mumkunmu onerileriniz nelerdir .. işlemci stock fan da sistem imzada.. Sıcaklık degerleri fazla geldi bana o yzuden danışayım dedim..... Ramle ilgili bişey yapmadım neler yapabilirim... Önerilerinizi bekliyorumm.

    Not: Volt lar la oynamadım... prime95 35 dk calıştıktan sonraki verilerdir..

    EDİT1: islemci voltunu 1,2 den 1,3 e cektim ısı bir derece değişti fakat performansta arttı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mürşit -- 22 Ekim 2009; 19:44:22 >







  • walla oneri vermediniz uzuldum ama sunu diyim 3,4 te stabil gibi suan ısıda dert olmadı zannedersem :D
  • hocam stok fanla yapabildiysen bu hızı ya şanslısın ya da işi iyi biliyorsun.
    bende 3.53 stabil çalıştırıyorum daha da zorlayabilirim ama çok fazla yıpratmakta istemiyordum şimdilik makinamı. şu anda çok hızlı zaten sistemim ama sen stok fanla yaptım diyorsun beni gaza getirdin bende 3.8'e çıkmazsam :))
    işlemcimiz aynı thermaltake 500w kasa var. thermalteke silent cpu cooler var. 2x2gb corsair 1066 ram var. benim asıl sorunum ramlere oc yapamamak. beceremiyorum. en son koku geldi pc'den ramlerle oynarken.voltaj 2.1 yapınca sapıtıyor ramler. ~930 mhz civarına çekince sorun yaşamıyorum ama 1000'in üzerine çıkaramadım bir türlü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzolgun -- 22 Ekim 2009; 14:29:44 >
  • bende stock fanda suan ama zaten anakartım pek fazla oc ye izin vermiyor.. voltaj 1.2 yukardaki resimde ben onu 1.3 yaptıktan sonra cok daha iyi performans verdi işlemci.. ramlerle ben daha oynamadım henuz ama gozum kara onlarıda iyi bi arastırma yapıp oynayacagım.. asıl sıkıntım anakart benim .. secenekler arayuz cok farklı.. acıklamalar biraz kısıtlı :D.. ayrıca bazı oc ayarlarıda kilitli.. çakma bios bile bulamadım o ayarları acmak için .. sonra pekde gerek olmadıgını dusundum işlemcide bu yeterli bana.. yabancı kaynaklardada bu anakartla ilgili oc bilgileri yok pek ... bu degerlerde stabil devam ederse ki halendaha oyunlardan yanada bi sorunum olmadı sistem benim işimi baya gorecek gibi...seninde deiğin gibi ram olayını biraz kurcalıcam.. yorumun için tesekkürler ayrıca iki gundur tek sen yorum yaptın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.