Şimdi Ara

E2140 ve E2160 Performans İncelemesi ve E2140 ve E2160 Kullanan ve Kullanacaklar Buraya (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
27.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Razorback

D915'den E2140'a geçsem %kaçlık bir performans kazancı sağlarım acaba?

Teşekkürler...

Test yapmadikca zerre kadar fark anlamazsin

Ben X2 6000+ dan Q6600 e gectim, Hic bir fark yok
  • D915ten E2160'a geçince öyle bir fark anlarsınki şaşarsın yani ama e2160'ı en 3Ghz'e oc etmen lazım. benim eski işlemci D945ti, acayip farkını hissettim oyunlarda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: korozyon

D915ten E2160'a geçince öyle bir fark anlarsınki şaşarsın yani ama e2160'ı en 3Ghz'e oc etmen lazım. benim eski işlemci D945ti, acayip farkını hissettim oyunlarda.

Tamamen sallama bir iddia...

Cok acayip hisettmiş miş... Ne oldu oyun oynarken D945 ile 50 FPS aldigin yerde E2160 ile 60 FPS aldin diyelim... Bunun neresini nasıl hissettin sormasi ayip... Fraps ile ölcmek ayri sey gözle görülür bir fark almak ayri sey...

Ben X2 6000+ ile 3420Mhz lik Q6600 zerre kadar fark hisseetmedim diyorum...

Auril nickli arkadasimiz 4.0 Ghzlik E6850 ile 4.0Ghz lik D935 arasinda zerre kadar fark yok diyor...

Bu durumda ya sen salliyorsun ya da Auril ve Ben salliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt_78 -- 10 Ağustos 2007; 15:11:19 >

• saol Qoolnquite... teşekkürler inceleme için
  • quote:

D915'den E2140'a geçsem %kaçlık bir performans kazancı sağlarım acaba?

Teşekkürler...

İmzamdaki incelemede bütün işlemcilerin performanslarının gösterildiği bir grafik var oraya bakabilirsin, yalnız orada D925 var, D915 yok. D925 ile D915 arasındaki fark ne kadardır bilmiyorum ama fikir vermesi açısından toms'un cpu chartına bakabilirsin. E2140'tan tam verimi O/C yaparak alabilirsin ilave olarak. Overclock bölümünde E2140 ile 3.3 GHz'e ulaşanlar var mesela %110 overclock olabiliyor bu işlemci ama bu birazda şans meselesi. Her zaman böyle olacak diye birşey yok.
  • CoolnQuiet,
    Arkadaşım bahsettiğin linke baktım... Çok büyük emek sarfetmişsin ve çok güzel şeyler yapmışsın...
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...

d915 işlemcimin üstüne 20 usd verip e2140 almayı düşünüyorum. Fazla bir fark olimcak ama en azından core2duo olur mantığındayım... Belkide M0 versyonunu beklerim ama çokta beklemek istemiyorum... çünkü bilgisayarı yapıp anneme vericem...

Bu arada anakart Asus P5LD2-VM SE olucak.. o.c yapmayıda düşünüyorum...
  • quote:

CoolnQuiet,
    Arkadaşım bahsettiğin linke baktım... Çok büyük emek sarfetmişsin ve çok güzel şeyler yapmışsın...
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler...

d915 işlemcimin üstüne 20 usd verip e2140 almayı düşünüyorum. Fazla bir fark olimcak ama en azından core2duo olur mantığındayım... Belkide M0 versyonunu beklerim ama çokta beklemek istemiyorum... çünkü bilgisayarı yapıp anneme vericem...

Bu arada anakart Asus P5LD2-VM SE olucak.. o.c yapmayıda düşünüyorum...

O anakartla O.C isini unut
  • pek yarar bir anakart değil ama yinede bişeyler yapılıyor.. zaten annem kullanıcak...
  • BEN P4 3.0 DAN E2160 Agecmek istiyorum oyunlarda performansı cok artarmı acaba anakartımda p5ld2 motherboard desteklerdeyılmı
  • v2.0 pcb ise destekler... yoksa olmas....
  • rev1 ama kutunun üztünde dula core destekler yazıyor
  • xfx 650i ultra
    corsair 2*1 gb ddr2 675 mhz

böle parcalarla ve stock fanla e2160 kac mhz gorur yada ekstra fan ne kadar etkiler buyuk fark warsa fan onerir misiniz??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kurt_78

quote:

D915ten E2160'a geçince öyle bir fark anlarsınki şaşarsın yani ama e2160'ı en 3Ghz'e oc etmen lazım. benim eski işlemci D945ti, acayip farkını hissettim oyunlarda.

Cok acayip hisettmiş miş... Ne oldu oyun oynarken D945 ile 50 FPS aldigin yerde E2160 ile 60 FPS aldin diyelim... Bunun neresini nasıl hissettin sormasi ayip... Fraps ile ölcmek ayri sey gözle görülür bir fark almak ayri sey...

Auril nickli arkadasimiz 4.0 Ghzlik E6850 ile 4.0Ghz lik D935 arasinda zerre kadar fark yok diyor...

arkadaşlar sallamayın ben D945 den E6850 ye geçtim ve oc yapmadan 1150 puan sadece 3D Mark 2006 da sağladım diğerlerini söylemiyorum her türlü testi uyguladım oyun, süperpi, 3D Mark , vb hep fark var en düşüğü 3D Mark tı tamam mı

• dual core başka core2duo başka.. desteklemez.....
    quote:

Orjinalden alıntı: pes4 hamachi

rev1 ama kutunun üztünde dula core destekler yazıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

quote:

quote:

arkadaşlar sallamayın ben D945 den E6850 ye geçtim ve oc yapmadan 1150 puan sadece 3D Mark 2006 da sağladım diğerlerini söylemiyorum her türlü testi uyguladım oyun, süperpi, 3D Mark , vb hep fark var en düşüğü 3D Mark tı tamam mı

Al iste bi tane daha...

Sen yazdigimi tekrar bi oku ondan sonra konus...

• quote:

Orjinalden alıntı: lastingmoon

xfx 650i ultra

böle parcalarla ve stock fanla e2160 kac mhz gorur yada ekstra fan ne kadar etkiler buyuk fark warsa fan onerir misiniz??

lutfen sorum kaynamasın + olarak bi soru daha 3.2 ghz bi e2160 hd2900xt için darboğaz yapar mı ??
  • quote:

quote:

xfx 650i ultra

lutfen sorum kaynamasın + olarak bi soru daha 3.2 ghz bi e2160 hd2900xt için darboğaz yapar mı ??

Yapar... Ama bu isin sonu yok...

Cünki, E6420, E2160 daha iyi performans verir, E6750 E6420 den daha iyi performans verir, E6850 E6750 den daha iyi performans verir, Q6600 E6850 den daha iyi performans verir, Ve bu böyle gider... Yani darbogaz göreceli bir kavram... Hatta Qx6800 bile QX6950 ye göre ekran kartina darbogaz olusturur... Bu örneklerden aslinda darbogaz denen seyin ne kadar sacma bir sey oldugu anlasiliyor ...

O yüzden bunu dert etmeyin, En güclü islemciyi almadiginiz sürece diger tüm islemciler en güclü islemciye göre ekran kartina darbogaz olusturacaktir...

• quote:

quote:

quote:

xfx 650i ultra

Yapar... Ama bu isin sonu yok...

Cünki, E6420, E2160 daha iyi performans verir, E6750 E6420 den daha iyi performans verir, E6850 E6750 den daha iyi performans verir, Q6600 E6850 den daha iyi performans verir, Ve bu böyle gider... Yani darbogaz göreceli bir kavram... Hatta Qx6800 bile QX6950 ye göre ekran kartina darbogaz olusturur... Bu örneklerden aslinda darbogaz denen seyin ne kadar sacma bir sey oldugu anlasiliyor ...

O yüzden bunu dert etmeyin, En güclü islemciyi almadiginiz sürece diger tüm islemciler en güclü islemciye göre ekran kartina darbogaz olusturacaktir...

arladasım ii demişin hos demişinde daha acıklayıcı ve ilk sorularıma cevap vericek yok mu??

• E2140'ın M0 revizyonu hakında yeni bir gelişme var mı acaba?

Ne zaman piyasaya düşer?
  • quote:

xfx 650i ultra

Bu anakartı inceleyen vardı, anakart bölümünde oraya bak istersen. İşlemcinin default O/C olduğu frekans 3.4 GHz. bu anakartlada aynı değerlere çıkacaktır muhtemelen ama ne yazık ki kesin konuşamıyorum. Bu chipsetle yapılmış O/C testlerine rastlamadım işlemcinin.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.