Şimdi Ara

E2140 ve E2160 Performans İncelemesi ve E2140 ve E2160 Kullanan ve Kullanacaklar Buraya (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
0
Favori
27.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • E2160 kullanan ve kullanmayı düşünen arkadaşların çabalarını koordine etmelerine yardımcı olmak ve kullanmadan elde ettikleri neticeleri diğer arkadaşlarıyla paylaşmalarına imkan vermek için incelemeyi genişletmeye karar verdim. Aslında E2160 işlemcisine duyulan ilgiden dolayı, E2160 kullanan ve kullanacaklar buraya diye ayrı bir konu açacaktım ama mevcut olan bu incelemeden devam etmenin konuya katılanlara bir ön bilgi verecek olması nedeniyle daha faydalı olacağını düşündüm.

    E2160 işlemcisini kullanan ve kullanmayı düşünen arkadaşların elde ettikleri tecrübelerini paylaşmalarını bekliyoruz. Örneğin hangi anakartla hangi O/C değerlerine çıkabildikleri gibi henüz netlik kazanmamış hususlar veya yaşadıkları memnuniyetler yada memnuniyetsizlikler gibi konular olabilir. Böylelikle bu işlemcinin kullanımından sağlanan fayda maximuma çıkartılabilir diye düşünüyorum.
  • CoolnQiuet.

    Bence AMD yi öylece silip atmamalıyız.
    Yeni işlemciler geldikten sonra değerlendirmeliyiz.

    Bir de forumda Biostar anakartla AMD X2 3600 ile %100 overclock yapan arkadaşımız var. Hatta modlu biosunu falan bile koydu donanımhabere.

    Bana kalırsa ucuza mal ettiği sistemle overclock yapmak ve oyun da oynamak isteyen kullanıcılar için hâlâ X2 3600 ve Biostar 690G den daha iyi çözüm yok. İntelde bana üzerinde onboard ekran kartı olup oyun oynanabilen doğru dürüst anakart gösterin tamam diyeyim. Ama yok.

    Hem 3800 X2 = 75$
    Biostar 690G Anakart (Katı Kapasitörlü) : 75$

    150 $ a %100 Overclock olan , Ekran kartı ile Hele %100 overclocktan sonra gayet güzel şekilde oyun oynayabileceğiniz bir sistem.

    Intelde varsa gösterin.




  • Öncelikli olarak oyun oynamak isteyen birisi onboard ekran kartı olan bir anakart almak istemez o ayrımı baştan yapmak lazım. Yani kullanıcılar ikiye ayrılır basit manada; oyun oynamak isteyenler ve istemeyenler diye, ilk gurup bütçesine ve oyun oynamaya verdiği öneme göre ekran kartına yatırım yapar, ikinci gurup ise daha çok ofis bilgisayarları dediğimiz onboard ekran kartı olan motherboard'lar alır ve oyun oynamaya yönelik beklentisi yüksek değildir elindekiyle yetinir. Öncelikli olarak bu kavramları birbirinden ayırmak lazım.

    Benim CPU'ları incelememdeki amaç hesaplama güçlerini ortaya dökerek, son kullanıcıya satın alma zamanında karar vermesine yardımcı olmaktı, sizin burada bahsettiğiniz ise olayı farklı bir kategoriye sokuyor. Burada amaç 150 dolara en iyi oyunu oynatan sistemin hangi CPU üreticisine ait olduğunu ortaya çıkarmak değil. Burada amaç: En iyi hesaplama performansını en makul fiyata hangi üreticinin verdiğini belirlemek öncelikle bunlar arasındaki çizgiyi iyi ayırt etmek lazım.

    Ayrıca kastettiğiniz konu bu ise orada yapılan %100 O/C değil, %53 O/C çünkü 1,9 GHz'de çalışan bir işlemciyi 2,9 GHz'e O/C etmek onu forumdaki bir kullanıcının dediği gibi %100 O/C etmek değildir, %53 O/C etmektir. %100 olması için 3,8 GHz'te çalıştırılması gerekir ve 3600+ ın O/C kapasiteside yaklaşık o değerlerdedir anormal bir durum yok yani. E2160 ile ise iyi bir anakart ile örneğin şimdilik bildiğim Asus Commando ile stok fan ile 3,4 GHz'e çıkabilirsiniz ki bu %89 O/C'tur çünkü işlemcinin default FSB değeri 1.8 GHz malum. Şimdi başka sorularınız varsa alabilirim.




  • Bu arada önemli birşey daha. İntel hâlâ tek işlemcide 4 çekirdeği yapabilmiş değilken Amd ninki çıkmak üzere.

    Bir de Küresel ısınmanın öneminin arttığı bu günlerde AMD voltaj ve sıcaklığı düşürüyor. Intelde ise aynı.

    AMD 35Watt lık işlemci yaptı. Batıyor diyorsunuz ama batmakta olan Tranmeta ya 7.5 MİLYARRR $ yardım yapıyor.
    ATI yi satın alıyor.

    Ben buna anca gülerim.

    AMD bence gümbür gümbür geliyor. İntel ise son çırpınışlarını yapıyor. Yakında 8 fiziki çekirdekli ve 4 tane ekran kartı takılabilen AMD ler çıkınca en yüksek performans "UZUNCA BİR SÜRE" AMD de olacak. İntel ise hâlâ 8 mb , 10 mb L2 Cache yapadursun.

    Bu arada yıllardır AMD yi taklit eden İntel yine aynısını yapıp Ram kontrolörlerini AMD gibi işlemcinin içine entegre edecekmiş. Oysa ki Intel bize göyâ eğitime gelmişti. Orada kendini bilmezin birisi anlatırken "Bellek kontrolünün işlemciye entegre olması pek bi etki etmez, performans olarak aynı" demişti. Ben de içimden gülmüştüm.

    İşte haberi : http://forum.donanimhaber.com/m_15087750/tm.htm

    İşte gerçek 4 çekirdekli AMD Anakartı:
     E2140 ve E2160 Performans İncelemesi ve E2140 ve E2160 Kullanan ve Kullanacaklar Buraya


    Bu da İntelin 4 çekirdekli zannetiğiniz işlemcisi ( Yada öyle lanse ettiği) :
    Haberi FX57 nin yazısından kopyaladım. Görüldüğü gibi 1 işlemcide 4 çekirdek YOK!!!!!!!!!!
    quote:

    3GHz saat hızına sahip olan Core 2 Extreme QX6850 üzerinde 8MB seviye 2 ön bellek bulunuyor. 1333MHz fsb hızı ile gelen işlemci belirttiğimiz gibi 4 çekirdekli bir yapıya sahip. Tabi bildiğiniz üzere Intel'in çözümleri hala doğal 4 çekridekli bir yapıda değil. Zira bu işlemci üzerinde de Core 2 Duo E6850 zarının iki tanesi yer almakta. 130 watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olan işlemci Intel'in "Extreme" işlemcilerinde uyguladığı geleneği bozmayarak masaüstü için hazırlanan en pahalı Intel işlemci sıfatını da almaya hazırlanıyor.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Size olacak olanı söyleyeyim. AMD Atiyi satın aldığı için İntel Nvidia ya yanaşmaya başladı. Bunu yeni P6N çipsetli Nvidia çipli anakartlardan görebilirsiniz. Nvidia dan çip almak İntele göre P35 yani kendi çipini satmayıp dışarıya para çıkması demek. Oysaki AMD Nvidia yı bırakıp yukarıdaki resimde gördiğünüz gibi kendi çipini üretip satmaya başladı. Sadece 690G çipinden 1 milyon tane sattı. Yani artık paralar AMD ye gelmeye, İntelde ise dışarı çıkmaya başladı. Intel Nvidia yı satın almadığı sürece AMD güçlenmeye devam edecek ve yeni işlemcileri ile bunu pekiştirecek.




  • Son söylediklerinizin konumuzla olan alakası nedir. Ben burada intel ya da AMD fanatikliği yapmıyorum. Burada amaç son kullanıcının parasını son kuruşuna kadar performans olarak CPU üreticilerinden almasına yardımcı olabilmek yoksa intel veya AMD olmuş bir önemi yok benim için.
  • AMD son kullanici bazinda 8 cekirdege Intelden cok daha önce gecicek. Tabii yeni bir erteleme olmazsa. Fiyatlarida gayet uygun olucak. Cünki Sunucu sistemleri icin hazrilanan K10 larin en düsük versiyonu olan 1.9Ghz lik model 320$ a satilacakki masasütüler daha ucuz olacagi icin PhenomX4 lerin en düsük versiyonu 250$ civari olacak gibi görünüyor. Yani 500$ a 8 cekirdekli bir sistem. Kulaga cok hos geliyor
  • Arkadaşlar artık bırakalım şu, yok intel daha iyidir yok AMD daha iyidir taraftarlığını. Siz zannediyor musunuz ki, adamlar bizi düşünüyor, adamların yani intel ve AMD'nin düşündüğü tek birşey var o da ceplerine giren paranın ne kadar fazla olduğu. O yüzden bizimde bu adamların böyle düşünmesine karşılık olarak sadece verdiğimiz paraya karşılık satın aldığımız performansı düşünmemiz gerekiyor. Yoksa intel olmuş kime ne, AMD olmuş kime ne. Olaya bakış açımız böyle olmalı bence.
  • quote:

    Öncelikli olarak oyun oynamak isteyen birisi onboard ekran kartı olan bir anakart almak istemez o ayrımı baştan yapmak lazım. Yani kullanıcılar ikiye ayrılır basit manada; oyun oynamak isteyenler ve istemeyenler diye, ilk gurup bütçesine ve oyun oynamaya verdiği öneme göre ekran kartına yatırım yapar, ikinci gurup ise daha çok ofis bilgisayarları dediğimiz onboard ekran kartı olan motherboard'lar alır ve oyun oynamaya yönelik beklentisi yüksek değildir elindekiyle yetinir. Öncelikli olarak bu kavramları birbirinden ayırmak lazım.


    İşte arkadaşım bu işi bilenler o şekilde yapmıyor. Adamın şu an bütçesi belli bir bilgisayar alacak ama atıyorum kafadan şu an 1.000 ytl verebiliyor. Adam ekran kartı iyi olan bir sistem alırsa 17" LCD alacak ama ekran kartının her zaman yenisi çıkıyor ve adam da bunun bilincinde. Kaldı ki istediği ekran kartı daha iyisi.

    İşte o adam benim dediğim sistemi yapıp ekran kartı onboard Biostar la X2 3600 alıyor. Yanında da 20" LCD monitörü hem de 1600*1200 çözünürlüklü 240$ a alıyor.

    3-4 ay sonra da biriktirdiği parayla , zaten fiyatı en az 100$ dücek olan 8800GTS yi bir çakıyo kardeşim.
    Olay bu...

    8 yıldır sistem satıyorum. En iyisinin bu olduğunu bilirim. Çünkü monitörü 1 kere alırsın ama ekran kartını sonra paran olduğu zaman gidip istediğini ekleyebilirsin. Böylece ufak veya düşük çözünürlüklü monitör kullanmak zorunda kalmazsın.

    Daha yeni bir aile dostuma 500 milyona X2 3800, Asus 690G, 2 x 1 Gb DDR2 667, 200Gb Samsung, DVD-RW, Kasa, Klavye Mouse sattım hemde taksitle.

    Bu sisteme ekran kartı koysaydım aynı fiyat olsaydı 1 Gb ram ve daha düşük disk almak zorunda kalacaktı. Ekran kartı da 50$ lık birşey olacaktı.

    Ama beni dinlediler. Şimdi 6 ay sonra borçları bitince 50$ a bir tane Palit 7300GT Sonic DDR3 takarlarsa çok daha iyi bir sisteme sahip olacaklar. 7300GT Sonic çok süper demiyorum ama 500 Milyona da bundan iyisi olmaz zaten.

    Bu arada dediğim ekran kartının şu an ben 12 taksitle bile 67$ dan satabiliyorum.
    6 ay sonra 50 $ a düşer. Düşmez demeyin lütfen.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Arkadaşlar artık bırakalım şu, yok intel daha iyidir yok AMD daha iyidir taraftarlığını. Siz zannediyor musunuz ki, adamlar bizi düşünüyor, adamların yani intel ve AMD'nin düşündüğü tek birşey var o da ceplerine giren paranın ne kadar fazla olduğu. O yüzden bizimde bu adamların böyle düşünmesine karşılık olarak sadece verdiğimiz paraya karşılık satın aldığımız performansı düşünmemiz gerekiyor. Yoksa intel olmuş kime ne, AMD olmuş kime ne. Olaya bakış açımız böyle olmalı bence.


    En iyisini burda demişsin. Benim AMD yi sevme nedenimde buydu kanka.
    Zira AMD olmasaydı İntel hala bize daha yavaş işlemcileri daha pahalı satıyor olurdu. AMD sayesinde girdikleri yarışta bizim işimize yaradı. Onların yarışında fiyatlar kızıştı indi. Bizimse paramız daha fazla cebimize kaldı.

    Sen en iyisini demişsin. Tamamen katılıyorum.

    Bizim stoklara bakıyorum. 198$ dan gelen Pentium4 3.0 Ghz. CPU nun şu an fiyatı 66$
    Düşünsene adamlar bize yetim traşına kadar geçiriyorlarmış.




  • arkdslr bısey sormk ıstıyorum bn su anda pentıum 4 2.4 kullnıyorum ıslemcı olrk yenı anarktıma bu ıslemcıyı gecrmk ıstıyodum ynlz e2160 bu kdr uygun olnca kafm karstı acaba bn e2160 alsam daha ıımı bnm su andakı ıslemcımden ozellıklede overclock ıcın dııl ama oyn vede ınternet muzık msn ıcın kullnıcam pcmı sızce cok fazla performans artısı olrmu

    saygılar...
  • Valla performans artışı sana da bağlı. Donanımın ne. P4 2.4 kullanığına göre büyük ihtimalle DDR400 falan kullanıyorsundur.

    DDR2 ye geçebilecekmisin. Bunu bütçe olarak soruyorum. DDR2 ye geçeceksen ramlerini satıp tekrar ram alman gerekecektir.

    Ekran kartın PCI Express mi. Oyun oynayacağını söylemişsin. Onboard alamayacağına göre ekran kartın PCI express değilse kendi kartını satıp yeni bir ekran kartı da alman gerekecektir.

    Bütün bunları alabileceksen o zaman geçebilirsin. Ama ben senin yerinde olsam beklerdim. Hem yeni işlemciler gelecek ve diğerlerinin fiyatları düşecek hem de şu anda çok değişiklikler oluyor. 2 ay kadar beklersen yeni yongalar da gelmiş ve fiyatlar üç aşağı beş yukarı oturmuş olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OverClocKing

    Valla performans artışı sana da bağlı. Donanımın ne. P4 2.4 kullanığına göre büyük ihtimalle DDR400 falan kullanıyorsundur.

    DDR2 ye geçebilecekmisin. Bunu bütçe olarak soruyorum. DDR2 ye geçeceksen ramlerini satıp tekrar ram alman gerekecektir.

    Ekran kartın PCI Express mi. Oyun oynayacağını söylemişsin. Onboard alamayacağına göre ekran kartın PCI express değilse kendi kartını satıp yeni bir ekran kartı da alman gerekecektir.

    Bütün bunları alabileceksen o zaman geçebilirsin. Ama ben senin yerinde olsam beklerdim. Hem yeni işlemciler gelecek ve diğerlerinin fiyatları düşecek hem de şu anda çok değişiklikler oluyor. 2 ay kadar beklersen yeni yongalar da gelmiş ve fiyatlar üç aşağı beş yukarı oturmuş olur.


    hocam ztn ımzamdakı ustte bulunn parcalar elımde war yanı anakart asus commando elımde su anda war team n dark 2 gb 800 luk ramı war bıde yaknda ıns ya x1950xt yada x1950pro alıcam psu olarak ta ıns yaknda tagan 430 alcm yanı dıer hdd eskı kasmdakını gecıcı kullnıcam baskada bısey kalmıyoo ztn yanı alıcagım fazla bısey yok o yzdn sadece 150 ytl ye degermı yoksa ıkncı el e4300 mu alım

    saygılar...




  • L2 revizyon bir (önceki revizyon, yeni revizyon M0) E2140 ile alper ileri nikli kullanıcı 3.36 GHz e ulaşmayı başardı arkadaşlar. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İlgili konuya buradan ulaşabilirsiniz. CPU almayı düşünen arkadaşların bu işlemciyi de mutlaka göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyorum.
  • ben imzamdaki sistemi aldım 1 ay önce. stalker,doom3,fear,silienthill4,cod2,medaol of honor pasific assault gibi oyunlarda 1 gram dahi takılma olmadı. Genelde monitörüm 17 olduğundan 1024*768 high detayda oynuyorum. Ekran kartındanda memnunum. 2*1 gb veritech 800mhz Ramler beni sevindiriyor.

    işlemciyi denemek için video convert yaparken aynı anda cod2 oynadım. stalker dede denedim. Hiçbir takılma yaşamadım.

    stok fanla bi ara fsb yi 330 a ramide 800 mhz ye sabiştledim. Sorunsuz 2,72 ye çıktı. Daha fazlası için işlemcime kıyamadıım için default ayarlara döndüm. Çünkü default ayarlarda da hiç bi takılma olmuyor. Bilgisayarda 10-15 oyun birkaç video programı, ofis, bi sürü ıvır zıvır yüklü. Makinanın kapanması en fazla 6 sn sürüyor. Açılması ise en fazla 12 sn kadar.

    Kısacası monitör için 19 inç almadım diye pişmanım ama onun dışında bu sistemi aldığım için mutluyum.

    2160 bence f/p olarak doyurucu ve güzel bir işlemci. Sıcaklık bende 39 nın üzerine hiç çıkmadı.

    normalde ise 29-33 arasında geziniyor. Tabi fan stok fan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 7 Ağustos 2007; 13:11:30 >




  • Overclock konusunda biraz daha yüklenebilirsin bu işlemciye çünkü 3.4 GHz'te çalışıyor sorunsuzca ve korkmanada gerek yok yüksek voltaj koruması var Core 2 Duo mimarisinin. Fakat son karar yinede sana ait, risk almayı sevmiyorsan, standart halde kullanmaya devam edebilirsin ama böyle bir işlemciye sahip olupta standart kullanmakta ferrariye sahip olabilecekken renault yu tercih etmeye benziyor. Renault sahiplerinin kulaklarını çınlatmam umarım.
  • e2160 için anakart tavsiyeniz ne olur acaba? (ucuz) intel matrix raid olması gerekiyor ama....


    Teşekkürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Razorback

    e2160 için anakart tavsiyeniz ne olur acaba? (ucuz) intel matrix raid olması gerekiyor ama....


    Teşekkürler...


    gigabyte p965 ds3
  • Pahalı ama.....

    quote:

    Orjinalden alıntı: sonsuzuncu


    quote:

    Orjinalden alıntı: Razorback

    e2160 için anakart tavsiyeniz ne olur acaba? (ucuz) intel matrix raid olması gerekiyor ama....


    Teşekkürler...


    gigabyte p965 ds3
  • D915'den E2140'a geçsem %kaçlık bir performans kazancı sağlarım acaba?

    Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.