e-SIM yüklendikten sonra, telefonunuzda interneti hangi hat üzerinden kullanacağınızı bir nevi manuel olarak siz belirliyorsunuz. Bu nedenle, e-SIM yerine Türkiye hattınıza otomatik olarak geçiş yapılıp internet kullanılmamaktadır. Eğer hattınız Turkcell ise, yalnızca yurt dışı internetini kapatmanız mümkündür. Bunun için IPTAL YURTDISI INTERNET yazarak 2222’ye SMS göndermeniz yeterlidir. İnternet kapalıyken, diğer hizmetler daha çok sizin kontrolünüzde olur. Gelen SMS’ler ücretsizdir. SMS göndermez ve gelen ya da giden aramaları yanıtlamazsanız, ilave bir ücretlendirme söz konusu olmaz. Eğer yine de endişeniz varsa, tarifeye bağlı olarak yurt dışında otomatik devreye giren paketleri de iptal edebilirsiniz. Böylece, örneğin yalnızca birkaç saniyelik bir arama nedeniyle beklenmedik bir ücretle karşılaşma riskiniz ortadan kalkar. @giga1905 sizin sorunuza da yanıt vermiş olmuşum :) |
E-sim yurt dışı internet kampanyaları. Pahali 'Tarifen yurt dışında' paketlerine son. (175. sayfa)

-
-
Geçen hafta Almanya seyahatimde Pingwe esim aldım. O2 operatörünü kullanıyordu. Şehir merkezlerinde iyiydi ancak şehirler arası yollarda çekimi çok güçlü değildi. Daha önce BNESİM üzerinden aldığım hatlar hep vodafone.de altyapısını kullanıyordu ve çok daha iyiydi diyebilirim.
-
Selamlar herkese,
Yunan Adasına gideceğiz 3 kişi. 1Kişi e sim alıp diğerlerine dağıtmak istiyoruz. Bazı esim sağlayıcıları desteklemiyor. Destekleyip memnun olduğunuz var mı ?
-
An itibariyle e sim uygulamaları üzerinden satın alma yapmak istiyoruz ama satın alma işlemi gerçekleştirilmiyor. Karşılaşan çözümü olan var mı ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
BNESim’den aldığım paketi Yunan adasında (Kos/İstanköy) sorunsuz bir şekilde kullanmıştım. İnternet paylaşımı gibi konularda da herhangi bir problem yaşamadım.
Alternatif olarak, esimdb.com üzerinden diğer sağlayıcıların fiyatlarını karşılaştırabilir; ardından ilgili sağlayıcıyla çevrimiçi sohbet vb. yollarla iletişime geçerek internet paylaşımı (sharing / tethering / hotspot) konusunda net bilgi alabilirsiniz.
Yalnızca, interneti birden fazla kişiyle paylaştığınızda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var:
- e-SIM kullanılan telefonun şarjı, internet paylaşımı sırasında daha hızlı tükenebilir.
- Telefonun internet paylaşım mesafesi sınırlı olduğundan, ana cihazdan uzaklaşıldığında bağlantı kopmaları yaşanabilir.
-
Malum, diğer bazı e-SIM operatörlerine de erişim engeli getirilmeye başlandı:
https://www.diken.com.tr/10-esim-saglayicisina-daha-erisim-engeli
Bu durumda iki alternatif yöntem deneyebilirsiniz:
- VPN kullanarak erişim sağlamak: Engellenen sağlayıcının sitesine VPN ile ulaşarak satın alma ve aktivasyon işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
- Satın alma işlemini yurt dışında yapmak: İşlemi oradayken tamamlamayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede erişim sorunlarıyla karşılaşmazsınız. Fakat bu adımı oraya bırakmanın elbette getireceği riskler olduğunu unutmayın.
-
arkadaşlar Bosnadayım. bne Avrupa paketi almıştım hanıma ama Bosnada geçerli değilmiş. Ne önerirsiniz yerel hat mı alayım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dun sirf denemek icin mobimatterdan 1 gb bi paket aldim turk telekom sinyali aliyor ama internet yok. Yurt disindan gelen turistler icin hakkaten buyuk sorun olacak bu durum.
Bende sadece test etmek için ana hattımı kapatıp BNE sim hattımı açtım, internet sorunsuz çalışıyor. Aktif esimler de sorun olmayacağını tahmin ediyorum (Aksi çok saçma olur gerçekten). Benim anladığım btk esim operatörlerinin internet sitelerine (ve domain'lerine) erişim engeli koymuş, TR vatandaşları "kolayca" esim alamasın diye. VPN vs ile bu kolayca atlatılır, ama bilmeyen için iş biraz çetrefilli tabii. Diğer taraftan uygulama üzerinden yükleme vs.'de sorun görmedim. Muhtemelen app doğrudan esim operatörünün sitesine değil, apple üzerinden iletişim kurduğu için bloklanamıyor (Sadece fikir yürütüyorum)
i.ç.
-
App bende de bloklu olmadi normal aciliyor engelleme basladigindan beri belki dediğiniz gibi calisiyordur. Ben ilk kez esim yukledim denedigim telefona normalde kullandigim telefonda daha onceden yuklenmis ama suan surrsi hitmis bir esim bukunuyor ona yukleme yapsam belki calisir bilemiyorum ama iphone xr da denedim o yuklemeyi sinyal almasina ragmen lte yazisi gelmiyor.
bir kerede bizim markayı deneseniz güzel olurdu :))
-
arkadaşlar bnesimden Avrupada geçerli diye aldığım sim Bosna hersekte geçerli değilmiş interneti kullanamadım ama whatsappı kullanabildim yine de. Bu da böyle bir bilgiydi işte belki işinize yarar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __kadıköyRAP__ -- 25 Temmuz 2025; 22:14:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam yunanistan için esim almaktansa oranın hatını alın. 1 hafta sınırsız interneti olan cosmote (whatsup) simcard 15 Euro. Kapsama ve hız olarak baya iyi firmadır.
-
Merhabalar şu anda türkiyede engellenmeyen esim kaldımı
Eğer engllemeden kastınınız TR'da çalışan e-sim ise, bildiğim kadarı ile bu yönde bir engelleme yok. Geçenlerde BNE sim hattımı denemiştim, sorunsuz çalışıyor.
Mevcut engelleme görebildiğim kadarı ile e-sim operatörlerinin domain'lerine doğru yapılan bir erişim kısıtlaması. örnek: https://www.bnesim.com/ adresine web browser üzerinden erişemiyorsunuz. ANCAK appstore daki uygulamasını indirip tüm işlemlerinizi oradan yapmanıza bir engel yok. Uygulamada sanırım farklı bir erişim altyapısı var, doğrudan örnek bnesim.com adresi ile iletişim kurmuyor.
i.ç.
-
Bu durumda türkiyeyi de kapsayan bir esim alsam türkiyede çekmemezlik yapmaz benim sorduğum buydu aslında türk operatörleriyle çalışmasıydı onu engellemiyorlar anladığım kadarıyle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X