Şimdi Ara

e-okul raporları neden alınamıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ne yaptı isem problemi çözemedim.Yardımcı olursanız duacınız olurum.
    MEB'e ait e-okul denen bir sistemimiz var.Raporları alamıyoruz.Problemi giderme adına şunları yaptık:
    A.Crystal ActiveX Report Viewer Control :install_flash_player_ax'ın en son sürümü olan 10.0.22.87 sürümünü yükledim. Olmadı.

B.İnternette aramalarım sonucu bir siteden şu bilgileri görüdüm:Bunları da uyguladım.
    1. "http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer11/ActiveXControls/activexviewer.cab" dosyasını bilgisayarınıza indirin..
    2. Klasör içerisinde bulunan (sviewhlp.dll , CRViewer.dll , swebrs.dll,REPORTPARAMETERDIALOG.DLL,CSELEXPT.OCX) dosyalarını "c:\WINDOWS\SYSTEM32" klasörüne kopyalayın..
    3. başlat-çalıştır...
    REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CRVIEWER.DLL
    REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\CSELEXPT.OCX
    REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\REPORTPARAMETERDIALOG.DLL
    REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SVIEWHLP.DLL
    REGSVR32 C:\WINDOWS\SYSTEM32\SWEBRS.DLL komutunu verin....

C.Internet Explorer 7.0.6000.16827 sürümünü tekrar yükledim. Ancak sorun yine devam ediyor.

D.Mozilla ile adı geçen sayfayı açmaya çalıştım.Ancak yene olmadı.

F.Anlamsız bulabilirsiniz ama ilgisi olabilir diye Adobe Reader 9 kurdum.

En son benim can yoldaşım DONANIMHABER'e yazmaya karar verdim.Zira tüm sorunlarımı donanımhaberle çözdüm.Sizlere paylaştım.İlgilenirseniz sevinirim.Teşekkür ediyorum.

NOT:Windows xp'yi kurarken SP3 birlikte kurdum.Acaba sorun SP3'ten kaynaklanmış olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Necmettin -- 16 Nisan 2009; 0:37:45 >

• Tekrar Merhabalar,
    Arkadaşlar sorunu çözdük.Belki aynı sorunu bizler gibi yaşayan arkdaşlar çıkabilir,paylaşalım istedik.
    Bir internet sayfası açtık.Oradan araçlar menüsünden internet seçeneklerine girdik.Programlar başlığına
    gelerek en altta ki seçenek olan "Eklentileri yönet" sekmesine tıkladık.Açılan sayfada "Crystal ActiveX rEPORT Viewer Web Report Source 11.5" dosyası ve şu an hatırlayamadığım bir diğer dosyanın devre dışı olduğunu gördük.Üzerlerine tıklayarak aynı pencerenin alt bölümündeki etkinleştir kutusunu işaretledik.Tamam deyip çıktık.Tekrar e - okula girdik.Oradan raporları açtık.Daha önce görünmeyen tüm raporların aktif olduğunu gördük.
    Saygı değer arkadaşlar yalın anlatım için lütfen kusura bakmayın.Teknik ifadelerle kısa yoldan anlatımak benim için zor.Bakkal hesabı oldu ama kusura bakmayın.Hem de gecenin 1:30 olmuş :)))

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.