Şimdi Ara

e=mc2 ispatı bilen var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• E=mc2 e=h.c/lamda mc2=h.c/lamda cler gider mc=h/lamda mc =h/lambda=momentum momentumun h/lambda olduğunu biliyoruz al sana ispat

• aynştayn bilir herhalde
  • 23Oguzhansaa 2 kullanıcısına yanıt
    Kardeş bu ispat değil ki.mc2 ile hc/lamda birleştirilip momentuma ulaşılıyor.ben mc2 çıkarılışını sordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkan263

Kardeş bu ispat değil ki.mc2 ile hc/lamda birleştirilip momentuma ulaşılıyor.ben mc2 çıkarılışını sordum.

Kardeş sen niye bunları bu kadar takıyorsun ? Bundan önce açılmış 200 tane daha Şunun ispatı nedir Tarzı konun varda ondan sordum

• Enerji = Kütle x Işık hızı x Işık hızı işte. Bilim adamları için bulunması şuanki koşullarda pek de zor olmayan denklem. Neyi ispat edilmesini istiyorsun anlamadım. Sonuçta aynı Yol = Hız x zaman gibi. Hız sabit kaldığı sürece her geçen zaman kadar yol alırsın.
  • Hız.zaman=yol direkt birimlerden bile bulunuyor ama enerji neden mc3 değil de mc2.bu lazımdı kardeş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şöyle demeliyim ki bu formül küçük kütleli bir cismin ne kadar büyük potansiyel enerjiye sahip olduğunu gösterir. Yani 5 gram plütonyumun kütlesini ışık hızının karesiyle çarparsak çok büyük bir enerjiye sahip oluruz. Tabi kütleli cisimlerin bu potansiyelini ortaya çıkarmak da ayrı bir bilimsel işlem.

• 1 joule = 1 Newton * 1 metre
    1 joule = 1 kg * 1 m/s² * 1 m
    1 joule = 1 kg * 1 m²/s²
    1 joule = 1 kg m²/s²

Bu yüzden mc2. Tamamen birimsel.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaraSalvatruca

quote:

Orijinalden alıntı: erkan263

Kardeş sen niye bunları bu kadar takıyorsun ? Bundan önce açılmış 200 tane daha Şunun ispatı nedir Tarzı konun varda ondan sordum

Ezbere karşıyım kardeş. Ayrıca 10 tane bile ispat sormadım az abartsaydın.

• Birimlerde sayı yoktur. Bu yüzden sıkıntı çıkabilir.neden 1/2mc2 olmuyor.normal hızdaki gibi.

• fizikte çoğu şey kabuldür zaten yani oynamalar çoktur.ihmal edilen çok şey vardır formüllerde

• 23Oguzhansaa 2 kullanıcısına yanıt
    Lise fiziğinde kabul usta.ünide hava direncini bile katarsın.ben genel fizik için sormuştum.

• Haklı olabilirsin üni fizik kitabı görmüştüm bir tane çok tuhaftı.

• Çünkü biz bir cismin kütlesinin sahip olduğu enerjiyi hesaplamak için kullanıyoruz. Dolayısıyla bu cismin kütlesi m'dir. Yani cismin genelinin sahip olduğu enerjiyi hesaplayacagimiz için m olarak alırız.

• Eğer o cisim belli bir hızda gitseydi F.x=1/2mv2 lik enerjisi olacaktı.ama ışık hızında bu katsayı düşüyor.cismin kütlesiyle ilgili değil.

• Ben zamanında bayağı araştırmıştım ve kısaca özetlemem gerekirse; Bildiğimiz gibi cismin konumuna ve hareketine göre potansiyel ve kinetik enerji formülleri var, peki bu E=mc^2 nerden çıktı? Neden kinetik enerjiye dahil edilmiyor? Ve öğrendiklerim sonucunda KE=1/2mv^2 formülünde v(hız) yerine ışık hızına ulaşmış bir cisim/madde için yazılabilecek bir birim yok çünkü bir belirsizliktir. Bu nedenle E=mc^2'yi bulmuştur ve'' Işık enerjisine ulaşan bir cismin/madde'nin enerjisi kütlesi ile doğru orantılıdır'' yorumundan bu formüle ulaşmıştır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.