Şimdi Ara

E kitap okuyucu almışken en iyisi mi alınmalı? (Kindle PW2 hk.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstediğim kitapları alamamaktan gına geldi para biriktirip e kitap okuyucu alacağım ilk defa.

E kitap okuyucu almamdaki en büyük amaç korsan kitap okuyabilmektir. Elimde yüze yakın kitap var illegal yoldan indirdiğim ama göz sağlığı ve ekran parlaklığı yüzünden okuyamıyorum.

Madem alıyorum almışken en iyisini alayım uzun süre idare etsin dedim ve netten araştırmalarıma göre en fazla beğenilen ürün Kindle Paperwhite 2 olduğunu saptadım. Her şeyin yerildiği ekşide bile bu ürünü övmüşler.

kılıfsız 340 küsür lira , kılıflı 399 küsür lira. Şuan 70 liram olduğunu vaysayar ve öğrenci masraflarımı da göz önünde bulundurursak 2014 Aralıkta ya da 2015 in Ocak ayında anca alabilirim. Ama alacağım ürün kaliteliyse uzun süre biriktirmem önemli değil.

%90 roman okumak için (hepsini korsan olarak tabi) % 10 da konu anlatımlı pdf ders notlarına çalışmak için alacağım. Elimde bulunan e kitaplar epub. Sanırım kindle epub yerine mobi. Destekliyormuş ebup u mobiye çevirmek uzun sürer mi ve pc de mi çevrilir e kitap cihazında mı?

son olarak pdf çok sıkıntı yaratır mı? Ya da kindle pw2de pdf yi uygun bir formata çevirebilir miyim?

özetle almışken Kindle Paperwhite almamı önerir misiniz? Bu cihazı kullananlar varsa görüşlerini beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Valjean -- 5 Temmuz 2014; 18:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2015'e kadar zaten Paperwhite 3 çıkar (aynı fiyata), o yüzden beklemeniz mantıklı. Açıkçası kılıfa o kadar para vermenizi önermem, kesinlikle değmez. Kaldı ki o kılıf cihazı çiziyor. Alacaksanız ucuzundan, 10 liralıklarından, sırf cihaz boştayken veya taşırken korumak için alın. Yoksa kılıfla mümkünü yok rahatça okuyamıyorsunuz zaten.

Calibre adlı programla sorunsuz şekilde 10 saniyede epub-mobi çevirebiliyorsunuz. Ancak aynı durum PDF için geçerli değil. PDF'i çevirmek zahmetli bayağı, düzenleme yapmak gerekiyor. Ancak PDF pek de gerekli değil, zaten eskikitaplarım+ekşi meritokrasi'de binlerce e-kitap var. Eğer text (word-txt) halde değilse ders notlarınız için pek tavsiye etmem, maalesef ekran boyutu pek elverişli değil.

Ben Paperwhite 1 kullanıyorum, son derece memnunum. Yerli yabancı kitaplardan tutun da mangalara kadar rahatlıkla okuyabiliyorum. Şiddetle tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wheel

2015'e kadar zaten Paperwhite 3 çıkar (aynı fiyata), o yüzden beklemeniz mantıklı. Açıkçası kılıfa o kadar para vermenizi önermem, kesinlikle değmez. Kaldı ki o kılıf cihazı çiziyor. Alacaksanız ucuzundan, 10 liralıklarından, sırf cihaz boştayken veya taşırken korumak için alın. Yoksa kılıfla mümkünü yok rahatça okuyamıyorsunuz zaten.

Calibre adlı programla sorunsuz şekilde 10 saniyede epub-mobi çevirebiliyorsunuz. Ancak aynı durum PDF için geçerli değil. PDF'i çevirmek zahmetli bayağı, düzenleme yapmak gerekiyor. Ancak PDF pek de gerekli değil, zaten eskikitaplarım+ekşi meritokrasi'de binlerce e-kitap var. Eğer text (word-txt) halde değilse ders notlarınız için pek tavsiye etmem, maalesef ekran boyutu pek elverişli değil.

Ben Paperwhite 1 kullanıyorum, son derece memnunum. Yerli yabancı kitaplardan tutun da mangalara kadar rahatlıkla okuyabiliyorum. Şiddetle tavsiye ederim.

Teşekkürler. Korsan olarak rahatça okuyabiliyorsun değil mi yani kitap satın almana gerek yok? Cihaza bu kadar vermişken bir de her defasında kitaplara veremem. Ancak kindle sadece orjinal açıyor diyorlardı bu da kafama takıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathLost

quote:

2015'e kadar zaten Paperwhite 3 çıkar (aynı fiyata), o yüzden beklemeniz mantıklı. Açıkçası kılıfa o kadar para vermenizi önermem, kesinlikle değmez. Kaldı ki o kılıf cihazı çiziyor. Alacaksanız ucuzundan, 10 liralıklarından, sırf cihaz boştayken veya taşırken korumak için alın. Yoksa kılıfla mümkünü yok rahatça okuyamıyorsunuz zaten.

Teşekkürler. Korsan olarak rahatça okuyabiliyorsun değil mi yani kitap satın almana gerek yok? Cihaza bu kadar vermişken bir de her defasında kitaplara veremem. Ancak kindle sadece orjinal açıyor diyorlardı bu da kafama takıldı.

Tabii korsan okuyabiliyorsunuz rahatça. Zaten korsan olmayan Türkçe e-kitap yok. (DR veya Idefix'ten satın alsanız bile dosyayı hackleyip korumasını kaldırmanız gerekiyor)

• Hocam alin bence. Ben aldim gecen hafta. Soyle soyliyim. 1 haftada 5000 kitap yukledim. Gerisini siz dusunun.

• Hocam ışığı es geçebilirim derseniz 2. el Kindle 4 alın derim. Dokunmatik olması avantaj olacaktır. 170-180 e satıyorlar. Kindle kalitesine zaten laf yok.

Edit: Sanırım bu modelde dokunmatik yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 6 Temmuz 2014; 1:18:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arandur

Hocam ışığı es geçebilirim derseniz 2. el Kindle 4 alın derim. Dokunmatik olması avantaj olacaktır. 170-180 e satıyorlar. Kindle kalitesine zaten laf yok.

Edit: Sanırım bu modelde dokunmatik yokmuş.

Işık ne kadar kaliteliyse göz sağlığını da o kadar olumlu etkiler diye biliyorum hatta bu cihazda mümkün mü bilmiyorum ama gece karanlıkta da okumak isterdim. Ek olarak 2.el pek tercih etmiyorum. Sizce de almışken biraz daha biriktirip en
    Kalitelisini almak daha mantıklı değil mi? Uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum kısmetse.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    E-Kitap Okuyucu Tavsiyesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben amazon'dan dokunmatik olmayanini almistim, 125 liraya gelmisti. Öyle 300-400 lira vermene gerek yok. En iyi kindle=en ucuz kindle.

• bende de paperwhite2 var , çok memnunum. Pdf 'leri rahatlıkla okuyabiliyorsunuz , bir sıkıntı olmuyor. Işıklı olması çok iyi bir özelliği . Gece kitap okumak şahane oluyor , ışık gözünüzü yormuyor.

fakat epub'ları mobiye dönüştürebilmeyi henüz bulamadım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ben de. Genelde akademik kaynaklar okuduğum için pdf dışında bir şey okumadım. Bir romanı mobi tarzında okumak güzel olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma*** -- 27 Temmuz 2014; 12:52:02 >
  • Dharma*** kullanıcısına yanıt
    pw2 var bende kesinlikle al doğru düşünmüşsün ekşi sözlük meritokrasisine de bak binlerce kitap var orda da

@dharma calibre yazın google a indirin programı tutun epubı atın içine sonra sağ tıkla dnüştür diyip sağ üstten dönüştüreceğiniz formatı .mobi yapın dönüştür diyin bu kadar..

mobiyi belgelerimde calibre dosyasında bulabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

pw2 var bende kesinlikle al doğru düşünmüşsün ekşi sözlük meritokrasisine de bak binlerce kitap var orda da

@dharma calibre yazın google a indirin programı tutun epubı atın içine sonra sağ tıkla dnüştür diyip sağ üstten dönüştüreceğiniz formatı .mobi yapın dönüştür diyin bu kadar..

mobiyi belgelerimde calibre dosyasında bulabilirsiniz

tamamdır teşekkürler :)

yaptım ve kindle 'a attım şahane oldu, kesinlikle almalısın pw 2 ' i @ deathlost :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma*** -- 27 Temmuz 2014; 14:02:55 >

• bcan402 kullanıcısına yanıt
    bcan 402 , belki biliyorsundur sana sorayım.
    ilk aldığım zaman anasayfada kitapları yan yana gösteriyordu , sonra yanlışlıkla bir şeylere bastım , şimdi anasayfada kitaplar alt alta gözüküyor liste şeklinde. Eski haline getirmek istiyorum ama bulamadım bir türlü , sen nasıl düzelteceğimi biliyor musun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dharma***

bcan 402 , belki biliyorsundur sana sorayım.
    ilk aldığım zaman anasayfada kitapları yan yana gösteriyordu , sonra yanlışlıkla bir şeylere bastım , şimdi anasayfada kitaplar alt alta gözüküyor liste şeklinde. Eski haline getirmek istiyorum ama bulamadım bir türlü , sen nasıl düzelteceğimi biliyor musun ?

Sağ üstteki menü tuşuna bas ardından Cover View e tıkla.
  • Ben kitabın sayfalarını hissetmekten yanayım, e-kitap sıkıcı geliyor kitap farketmeden.
  • teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okur-Yazar

Ben kitabın sayfalarını hissetmekten yanayım, e-kitap sıkıcı geliyor kitap farketmeden.

E-okucuyla denediniz mi hiç e-kitabı?
  • Bende var pw2 mukemmel bir cihaz her yerde okuyorum kitap ayrıca ayni kilifi aliexpresste 20tlye aldım hocam

• quote:

quote:

Ben kitabın sayfalarını hissetmekten yanayım, e-kitap sıkıcı geliyor kitap farketmeden.

E-okucuyla denediniz mi hiç e-kitabı?

Telefonumda denedim, ama henüz e-okuyucuda denemedim. Pek farkedeceğini düşünmüyorum, kitabın sayfasını hissetmek beni mutlu ediyor.
  • quote:

Telefonumda denedim, ama henüz e-okuyucuda denemedim. Pek farkedeceğini düşünmüyorum, kitabın sayfasını hissetmek beni mutlu ediyor.

Çok fark etmiyor zaten, çok çok çok fark ediyor.
    E-okuyucunun verdiği hissiyat basılı kitapların verdiği hissiyattan daha hoş.
  • türkiyede şu an kindle oldukça popüler ama diğer cihazlara da göz at bence. kindle sadece mobi formatındaki dosyaları destekliyor, türkiyedeki satıcılar ve internetteki kitaplar hep epub formatında. epub destekli bir cihaz daha rahat olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.