Şimdi Ara

#*# E-Bisiklet Hakkında Sorular ? ! ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu şarjlı bisikletti evde şarj etmek için tek seçeneğim bataryasını söküp eve çıkarmak olur sanırsam.(5. kata bisikleti çıkaramayağıma göre başka seçeneğim yok galiba :) )

Ben pedallı bşi almayı düşünüyorum.Pedal çevirdikçe şarj olanlar varmış
    Mesela şunun gibi bşi alabilirim
    http://akulumotor.com/site/page.asp?dsy_id=3925

Şimdi sorulara geçelim ...

Bunun bataryasını sökmek çok zaman alır mı ?
    Bataryası gerçektende 40 KM dayanıyor mu?
    Mesela 1 KM pedal çevirsek ne kadar mesafelik şarj doldurur ?
    Ayrıca biselect sormuştum yazın..Bataryasına 6 ay garanti olduğunu söylemişti eleman..Acaba batarya arızamı çıkarıyor?
    Kullanan arkadaşlar memnun musunuz acaba?

Cevaplarınız için şimdiden tşkler.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 31 Mart 2008; 12:48:02 >

• aküsü tık diye çıkıyor.yazlıkta 1 yıl bekleyince 20 km giden akü sadece 1-2 km gider oldu.randımanı düştü.sanırım yattığı için oldu.sürekli doldur boşalt yapılan batarya uzun yaşar.pedalla ne kadar şarj eder hiç denemedim zaten pedal çevireceksem ne halta yarar bu bide onun ağırlığını yuklenmiş olursun
  • Aleykümselam...
    Bataryasını çıkarmak 5 sn sürmez.Menzili 30/40km aralığı.5 saatte şarj oluyor.Pedal çevirme özelliği binevi yedek şarj gibi.Mesala eve gidiyosun şarj bitti eve 2 km var diyelim 1km pedal çevir 1km şarjla git.Yokuş aşşağı giderkende kendi kendini şarj edebiliyor.40km/s hızı varmış iyi bence ideal.Socuçta elektrikli bisiklete biniyorsun.Yokuş performansına değinirsem sorun olmuyor.90kglık birini dik bir rampada durmadan götürebiliyor.Götüremedimi tam gaz ver hafifte pedal destegi.En önemlisi ise bedava gezebiliyorsun.40 kmde 18ykr elektrik harcıyor.Bedava sayılır yani.Benim görüşlerim bunlar sorun olursa cevaplayabilirim.
  • hocam ben 1, yıldır kullanıom.
    ilk aldığımda full batarya ile 55-60 km gidiyordu.
    şimdi ise 10 km ya gidiyo ya gidmiyo.
    evet garantisi de 6 ay

servisine gittim.bataryayı akücüde şoklama yaptır dedi.( arabaların aküsünü şarz eder gibi belli bir süre dursun dedi)

yaptık.ilk hafta süpperdi.eskisi gibi 50-60 km gidiodu.ama bir hafta sonra yine aynı

yeni batarya 300 ytl.

yani senin annıcağın bataryanın ömrü yaklaşık 1 yıl

mukayesesini sen yap artık .

her yıl 300 ytl kafadan masrafın var.dış lastik 35 ytliç lastik 10 ytl (başkası da uymuyor

fren balatasıydı şarj makinesiydi kontak anahtarıydı lambasıydı düdüğüydü derken senelik masrafın artıyor tabiki

ben yukarda saydığım parçaları değiştirdim.ordan biliyorum fiyatları.

tam bir çin işkencesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dainesee -- 30 Nisan 2008; 21:11:18 >

• Ya kardeşim ne kasıyosun al az yakan , servisi-parçası ucuz olan uygun fiyatlı bir Scooter...
  • plaka istememesi bence en karlı yani
    yoksa aku derdi arıza ihitmali filan cok ugras

satıs fiyatıda cok pahalı bence
    aku fiyatıda gayet kazıkmıs

her turlu birtane 1300ytl ye alicagin cup motor 10basıyor
  • Bu konuyu şimdi tesadüfen gördüm.Bi zamanlar e-bisiklet almaya karar vermiştim fakat kullananların hiçbirisinden olumlu bi yorum gelmedi.

Ondan dolayı motosiklet almaya karar verdim ve nitekim sipariş verdim Allah nasip ederse yarın yani pazartesi günü teslim alacağım.

Aşağıdaki motosikletten aldım.( Hatuna sulanmayın )

Ramzey 125 cc SCOOTER QM 125T - 10E

#*# E-Bisiklet Hakkında Sorular ? ! ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayabusa+ -- 4 Mayıs 2008; 14:01:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DGS Hakkında Küçük Bir Soru
    7 yıl önce açıldı
    Mpv ler hakkında bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • garantisi 2 yıl demişler ama her parçası değil...işine gelen parçalar 2 yıl

işine gelmeyen parçalar 6 ay

mesela :

Aküsünün garantisi 6 ay....

akünün ömrü ... 1yıl

akünün fiyatı : 300 YTL

kendim kullanıyorum 1,5 yıldır.ordan biliyorum.ilk aldığımda çok güseldi.ful batarya ile 60 km ye yakın yol uapıyordu.ama 1 yıl olduktan sonra akünün ömrü bitmeye başladı.şimdi full şarjla 10 km bile gitmio.

2 sefer ön çatalı kırıldı.(firkete yada maşa diye tabir ediliyor)

oturağın alt tarafı param parça oldu.deforme olduğundan oturuş pozisyonu da bozulmuş oluyor

altı yere çok yakın.kaldırımlara çıkarken ne kadar dikkat etsende vuruyor.ve vuran yer de tam bataryanın yani akünün bulunduğu yer.arabalardaki gibi karter muhafaza gibi bişi yok.saf plastik olduğundan vura vura zaman içerisinde o kısım da deformasyondan nasibini alıyor.

aldıktan 2 ay sonra ayaklığı kırıldı.

5 ay sonra frenleri zayıflamaya başladı.fren balatalarının ömrü de 6 ay sanırım

7-8 ay sonra kontak ve direksiyon kilidi mekanizması parçalandı.o da tek satılmıyor.
    kontak,oturak açma mekanizması,aküyü kilitleme mekanizması hepsi komple satılıyor

ilk çıkanların lastikleri çık ince ve zayıftı.(ince ve zayıf olmasına rağmen fiyatı kalın ve kuvvetli )

dış lastik 35 YTL ,aynı ebattaki çocuk bisikletinin dış lastiğinin fiyatı sadece ve sadece 4 YTL

gerçi şimdi yeni çıkanların lastikleri baya bi kalın.şu çin malı motorların ki gibi aynı.ama onun fiyatı da o na göre kalın olur zannedersem

aldıktan 2 ay sonra da fren müşülleri arızalandı.sürekli takılı kalıyor.sürekli yanık kalıyor fren lambaları.dolayısıyle aküden yiyor.fiyatını sormadım ama kalın olduğu kesin...

taktik şu arkadaşlar.....

piyasaya ucuz mal sürüp ... servisten,yedek parçadan kazanmak

alacak olan arkadaşlara iyi düşünüp , değerlendirmelerini şiddetle tavsiye ederim.

işte bazı parçaların garanti belgesi üzerinde yazan garanti tarihleri :

gösterge panosu : 1 yıl

denetleyici : 1 yıl

gaz : 6 ay

fren : 6 ay

düğme : 6 ay

şarj cihazı : 1 yıl

güç kildi : 6 ay

pil : 6 ay

fırçalı motor: 1 yıl

fırçasız motor : 1 yıl

çerçeve : 1 yıl

üstteki belirtilen süre,parçalardaki tasarım üretim veya işlem sorunlarından kaynaklanan hasar anlamına gelir ve insandan kaynaklananları veya diğer faktörleri içermez.diğer parçaların onarım süresi 3 aydır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dainesee -- 10 Mayıs 2008; 19:50:15 >

• bu konu ile ilgili .... sanayi ticaret bakanlığı sanayi ticaret müdürlüğünün izin belgesini sizlere aktarıyorum.

elektrikli bisiklet ile birlikte size verilen kullanma klavuzunun en arka sayfasında "çok küçük" puntolarla yazılmış olan izin belgenizi elektrikli bisiklet almayı düşünen arkadaşlara takdim ediyorum.

tarayıcım olmadığı için manule olarak klavye ile yazıyorum.

T.C

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI

Sanayi Genel Müdürlüğü

sayı:B:14.0sgm.012.01/99

konu:Tip onayı muhafiyeti

MO BİS BİSİKLET İTH.İHR.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ

Merdivenköy mah.ressam salih ermez cad.alkan apt. NO : 35 kadıköy/ İSTANBUL

İlgi: 01.06.2006 tarihli yazınız.

ilgide kayıtlı yazınız konusu ekli listede tanımlanan eğlence amaçlı elektrikli motosikletler ; yürürlükteki tip onayı yönetmelikleri kapsamı dışında değerlendirildiğinden karayollarına çıkarılmaması uygunluk belgesi düzenlenmemesi ve trafik tescillerinin yaptırılmaması kaydıyla tip onayı belgesi düzenlenmesine gerek bulunmakatadır.

ancak,sözkonusu araçların beyanınız ve belirttiğimiz şartlar dışında kullanıldığının anlaşılması halinde,ilgili mevzuat çevresinde işlem yapılacaktır.

bu bağlamda,gerekli tedbirlerin alınması hususunu rica ederim.

abdullah altınsoy

bakan a.

genel müdür yardımcısı

işbu yukarıdaki izin belgesi ile plakasız kullanıma tabii olduğundan,kanunen trafik tescili yapılamaz.

..............................................................................................................................................................
    bi avukat arkadaşımın şu sözleri hiç bir zaman aklımdan çıkmaz.bilmeyen arkadaşlarda öğrensin

bir cümlenin başında "ancak,ama,fakat,lakin..." gibi bi ibare varsa o cümleden önce okuduğun herşeyi unut derdi hep

"yaniii eğlence amacını dışında kullanıldığını tesbit edersemmmm"........ diyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.