Şimdi Ara

Dyson’ın yeni süpürgesi V16 Piston Animal Türkiye’de satışa çıktı: 315 AW emiş gücü, 70 dk şarj (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim :D

• V16 43.999 TL Aldım evde şaun :) Şaka olsun diye aldım ama yok abi v15 varken gerek yok , açmadan iade edecem

Ürünün Türkiye şartlarındaki fiyatını değil, asgari ücretin diğer Avrupa ülkelerine göre şartları ve diğer Avrupa Ülkelerindeki asgari ücretli çalışan nüfusun % kaçı, bizde yüzde kaçı bunu sormak gerekmiyor mu?

• Bunlar süpürge işinin Apple'ı. Paranın tam karşılığını alamazsın. Bende de var emiş gücü ve batarya ömrü güzel, ama toz haznesini elle boşaltmak çok ilkel.

Rakip markalarda otomatik toz boşaltan istasyonlar var robot süpürgelerdeki gibi. Ben toz torbasız süpürge olayını çok beğenmedim açıkcası,

hazne içine kıl toz pislik dolanıyor elle içinden manuel ayıklıyoruz. Torbalılarda böyle saçmalıklar yoktu. Üstelik yan sanayi toz torbaları da çok ucuz. Kullan at.

Ağır inşaat artığı çekmez, bunlar sade toz ve gündelik temizlik için. Klasik süpürge lazım onun için, onlara bile pek önermiyorlar ama ben bosch ile çekmiştim sorun olmadı.

Bende normal süpürge de var, çok nadir kullanıyoruz ama artık.

Neyi sorarsanız sorun hocam. Türkiye şartlarında bu ürün 2 asgari ücret parası ediyor.

Elbette Almanya'da bir asgari ücretle bu üründen 2 tane alınıyor. Ama Almanya ile Türkiye nasıl kıyaslanır? Ben burada dyson "fahiş" fiyata ürün satıyor demiyorum. Türkiye şartlarında pahalı bir ürün.

Dyson’ın yeni süpürgesi V16 Piston Animal Türkiye’de satışa çıktı: 315 AW emiş gücü, 70 dk şarj
    İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.

• YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    attığınız fiyatı euro kuruyla çarpınca Almanya'da daha pahalı, Türkiye fiyatı daha uygun yalnız ürünün. O kadar vergiye rağmen. Bu dyson'dan kaynaklı değil. Şartları oluşturan biziz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theknife -- 22 Ekim 2025; 14:00:31 >
  • theknife T kullanıcısına yanıt

Fiyatı neden euro ile çarpıyorsun? Birim olarak düşünmek lazım ama ben zaten Almanya gibi popüler bir ülke ile bizim ülkeyi kıyaslamıyorum zaten.

İsterim, fakat bir ölümsüz dost isterim.
  • YOURMOVE kullanıcısına yanıt
    Ülkemiz için pahalı derken, neden euro ile çarpıyorsun diyip, asgari ücretle 2 alınıyor diyorsun. Yazdıkların tezat değil mi? Hadi diyelim hesabı yanlış yapıyoruz, O zaman ucuza alacağımız yerli üretim TOGG, Almanya'da yaklaşık 1.6M TL'ye gelirken bizde 2.2 milyon üstünde. Hepsini geçtim, yeni rakıyı hesaplayalım. Bizde 800.-TL'den fazlaya aldığın rakı orda 350.-TL. Bizim asgari ücrete göre hesaplıyorum, gene olmuyor. Türkiye'deki asgari ücret hesabın hatalı, çünkü asgari ücret hesabı hatalı.

• Dyson türkiyenin asgari ücretten haber yok galiba

• nedenyoksun kullanıcısına yanıt

Bu ürünler asgari ücretli için değil. 100-180k ve üstü maaş alan veya gelir sağlayan birsürü insan var. Ülkede gelir adaletsizliği yüksek oranda malesef.

Asgari ücret mantıksız bir tutar olduğu için 3 milyon üstü genç çalışmamayı tercih ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 22 Ekim 2025; 16:11:53 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.