Şimdi Ara

Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025} (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
10
Favori
12.506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pek bir ilgisi yok bu durumla. Ben 9070XT 16GB ile oynuyorum 4K Ultra'da en yüksek senaryo da bile 12GB'ın üzerinde Vram kullanımı görmedim. Sistemde 32GB ram var, bellek kullanımı ise 14-15GB arasında genellikle, gayet normal bu değerler. 8GB altı kartlarla bile verimli çalışır bu oyun.

Stutter problemi de yaşamadım 60 FPS kilitli gayet stabil oyun.

Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MisterX06 -- 22 Eylül 2025; 18:39:11 >

• hastayım şu tip insanlara ya. bitmiyor forumda bunlardan.

cihanın insanı vram memory leak sorunu var diyor. bende yok ben sorunsuz oynuyorum deyip SS atmanın mantığı nedir?

sen haklısın biz haksız mıyız? ya da tam tersi mi? neyin kanıtı bu? var bir sıkıntı işte ki yazıyoruz, yazılıyor değil mi?

12GB vram kullanımının üzerini görmemen sorun olmadığı anlamına da gelmiyor. 7-8Gb vram kullanımı ile başlayıp 12-13GB lara gelip sorun yok daha vramım var kullanmıyor deyince de sorun olmadığı anlamına gelmiyor.

sorun da az çok anlaşılmaya başlanmış. high texture ayarında bir sıkıntı var. medium texture a göre inanılmaz fazla vram dolduruyor.

Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}BenchmarKingyoutube
    Big thanks to Techland for providing a copy of the game! ⏰Timestamps: 00:00 Intro 00:19 Beautiful visuals, but some aspects look dated 01:12 Performance stability 01:30 Flawed Reflex Implementation Causing Stutters 02:05 Broken DLSS Frame Generation 02:38 Possible VRAM Leak issue / Texture Quality 03:32 Upscaling (DLSS4,FSR3,TAAU and XeSS) 04:28 Renderer Mode: DX11 vs DX12 / Asynchronous Compute 05:30 LOD Quality 05:56 Draw Distance Multiplier 06:37 Particles Quality 07:08 Shadow Quality 07:29 Screen Space Shadows 07:47 Ambient Occlusion Quality 08:07 Global Illumination Quality 08:25 Reflections Quality 08:44 Fog Quality 09:08 Postprocess Quality 09:37 Optimized Settings 09:54 Max Settings Vs High Preset Vs Optimized Settings / Conclusion 11:10 Support the Channel (Patreon) 11:26 Outro ►Optimized Settings : -Renderer: D3D12 -Asynchronous Compute: On -Texture Quality: Medium (Potential VRAM leak when using High Textures) -LOD Quality: Low or High -Draw Distance Multiplier: 130 to 150 -Particles Quality: Medium -Shadow Quality: Low or Medium -Screen Space Shadows: On -Ambient Occlusion Quality: Medium -Global Illumination Quality: High -Reflections Quality: Medium or High -Fog Quality: Medium -Postprocess Quality: High *Reflex and DLSS Frame Generation are currently broken (stuttering and improper toggling) ✨Support the channel by: 🔴 Subscribing and watching my videos 🔴 Using the Super Thanks Button under the video 🔴 Buying me a coffee: https://ko-fi.com/benchmarking 🔴 Or support via PayPal: https://www.paypal.com/paypalme/bench... ✨Become a Patron and download my latest videos in the highest possible quality free from Youtube's compression: https://www.patreon.com/BenchmarKing ►Follow Me on X (Twitter): https://x.com/BMKing23 ►Follow Me on Bluesky: https://bsky.app/profile/gamesbenchmarking.bsky.social ►Check out more optimization guides: https://youtube.com/playlist?list=PLoW6k48APmp37pvrrbMVrUNeOArhCFG60 ►Join the channel: https://www.youtube.com/channel/UCEL03vxCWzPzXcarexAIFHg/join ►Full Specs: ●CPU: AMD Ryzen 7 5700X3D. ●Motherboard: Asus Prime B550m-k. ●GPU1: ASUS DUAL GeForce RTX 3060 Ti V2 MINI. ●GPU2: GIGABYTE GeForce GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G. ●RAM: G.Skill Trident Z Neo 32 GB (2x16 GB) 3600 MHz DDR4 CL16. ●SSD: Samsung 980 pro 1TB + WD Black SN770 1TB. ●PSU: Corsair RM750 80+ Gold Certified. ●Case: Lian Li LANCOOL 215. ●Windows 11 Pro Version 24H2.
    https://www.youtube.com/watch?v=CLGKeflC8xA

03:01'den itibaren izleyin

medium texture - 5980mb

high texture - 7357mb

ile açılışını yapıyor. aynı oynanış sürelerinin sonunda (videoda dakika 3:23 de durdun)

medium texture - 6522mb

high texture - 9572mb

oynanış süreleri artsa belki high texture daha da artacak.

yani güzel kardeşim, var mıymış memory leak sorunu?

farkı anla diye çıkardım bak. aynı oynanış sürelerinde iki ayar arasındaki vram kullanım farkına bak.

high texture'de memory leak değil belki vram memory'nin genel kullanım sorunu da olabilir. doldur boşaltı yapamıyor gibi. yani o an ekranda olmayan texture belekten silinmiyor gibi de olabilir. teknik olarak bildiğim konular değil. ama bir sıkıntı olduğu kesin. bu kadar fark olmamalı iki ayar arasında.

özellikle 8GB kart kullananlar. kesinlikle texture ayarını medium yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 22 Eylül 2025; 19:42:52 >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.

• @Gaara34

Peki medium ile high arasinda kaplamalarda çok fark varmi bende hersey ultra vram 8gb yetio fps yuksek fakat çok fark yoksa arada mediumda oynarim duzelttik diyene kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended... so the world might be mended.
  • Gaara34 kullanıcısına yanıt

sabah izledim de eng olmadigi icin pek anlamadim benim tercihim high benim önerim low fln diye anlatiyo heralde kisaca texture high mi medium mu onu ogrencdktim neyse sagol yardimci oldugun icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salihamcalarinamerabade -- 22 Eylül 2025; 20:17:44 >

Nvidia kullanıcıları uzun zamandır sürücü sorunları ile uğraşıyor yeni sürücü kurup eski sürücüye dönmekten windows driverstore klasörü yalama oldu sürücü damlatıyor. Neredeyse her oyunda ram vram ne varsa tükeniyor.

Oyun benim radeon kartta sorunsuz deyince de rtx imi kıskanıyorsun nvidia kart alsaydın diyorlar.Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025}  

Radeonla sorunsuz oyun deneyimine devam.Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025} 

Arkadaşım burası forum, herkes kendince oyunla ilgili deneyimini aktarıyor, paylaşıyor. Rahatsız oluyorsan, hastaysan git doktora görün, gelip burada tanımadığın insanlara karşı manasızca ileri geri konuşup ayar vermeye kalkışma haddini hududunu bil.

Nvidia konusunda ise RTX 5000 serisinde sizin de aktardığınız gibi ve herkesin de bildiği bitmeyen sorunlar sebebiyle uzun yıllardan sonra kırmızı takıma geçtim ben de ve gayet memnunum.

Yani o kadar sert girmenin ne alemi var.

Oyunu yapanlar 12gb vrami esas alıp 4k da bile geçmeyecek şekilde ayarlamışlar gibi. FH5 de de böyle bir limit vardı 5K da bile belli bir seviyenin üstüne çıkmıyordu. RT gelince geçer ama.

Ama bu nvidia mesela tdu solar crown da 16gb vrami doldurup frame gen. kapatıyordu ben 4K native de bile 10gb kullanım görmüyordum. Çok örnekleri var bu durumun.

Nvidia konularında bundan bahsedilmez bu forumda nvidia kart alan kimse kartına toz kondurmaz oyun konularında görüyoruz çıkan sorunları. Sebep nvidia sürücüsü deyince sorunu yaşayanda ortadan kayboluyor gizemli bir şekilde.Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025} 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 23 Eylül 2025; 1:17:14 >

Nintendo Switch 2 | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnbry

Sabahın köründe marazlıların ne işi var etrafta diyordum ki bug varmış. Gecenin ikisinde günlük güneşlik hava oyunda  

Hocam siz marazlı mısınız?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

normalmiş gibi 12GB vram kullanımının üzerini görmedim diyor.

2 saatin sonunda 1080p'de 10500mb vram gördüm ve sıkıldığım için saldım oyunu az önce.

aynen! oyunu yapanlar 12Gb vram'i esas alıp yapmış he hee aynen;

insanlar tuhaf. delirtecek cevaplar verip karşı tarafın delirmemesini bekliyorlar. haddimi hududumu bilecekmişim. tamam kral!

bir de yeşil taraf kırmızı tarafa çekmişler işi alakasız şekilde. fanboy adam bana akıl veriyor. Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025} 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 23 Eylül 2025; 0:47:49 >

• Oyunu biraz önce bitirdim, final kusursuzdu.

Dying Light 3 için kapı açık bırakıldı. Techland üçüncü oyunu yapıyoruz demişti diye hatırlıyorum.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    İlk oyunun başında ki kadın bizim üstümüzdü sanırım, finalde helikopter de ki kadının sesinden tanıdım. Aiden'ı görmek sevindirdi. Spike'ın ölmesi çok üzdü. Ah Olivia ah sana da bir şey diyemiyorum sende kendince haklısın. Hep mi kıllanıyordum zaten, neyse sana bir şey olmadı ya :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heather Mason -- 23 Eylül 2025; 0:54:17 >
    CPU: AMD Ryzen 5 9600X | Motherboard: ASUS PRIME B650M-K | RAM: CORSAIR 32GB (2x16GB) Vengeance RGB 6400MHz CL36 | GPU: GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 | SSD: MSI 1TB SPATIUM M470 PRO | CASE: MSI MAG FORGE 121A | CPU Cooler: MSI MAG COREFROZR AA13 | PSU: MSI MAG A750BN 750W 80+ Bronze | Mouse: SteelSeries Rival 3 Gen 2 | Keyboard: Logitech G213 | Headset: SteelSeries Arctis Nova 7 | Monitör: ASUS ROG Strix XG259CS 24.5" 180Hz 1ms HDMI DP USB-C Adaptive Sync Pivot HDR400 FHD Fast IPS Gaming Monitör | Console: Steam Deck OLED 1TB | TV: LG 55'' OLED C5
  • Oyun bitince zaten DL3 düşüyor akla ama çok erken işte 1 ve 2 arasındaki zamana bakarsak. UE5 ile falan hızlıca yapın işte herkes gibi opti önemli değil.Dying Light: The Beast {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2025} 

Eed

Nintendo Switch 2 | Asrock A620M Pro RS WiFi | AMD Ryzen 5 7500F | GALAX RTX 4070 Ti Super SG | Corsair Vengeance 2x16 GB DDR5 6200MHz | Steelseries Arctis 7 Wireless | Gamesir Nova Lite Wireless | LG 55'' OLED C2 | Apple Macbook Air 13'' M4
  • Hotfix patch'i nihayet geldi 1 MB bile değilmiş KB'lık artık neyi nasıl hallettilerse neyse bakalım öyle olsun Techland.

Buralarda habire bahsedilen DLSS sorunları stuttering olması memory leak olayları vb derken, birde üstüne (bu oyuna gerçekten yakışırdı dediğimiz) Ray Tracing / Path Tracing / DLSS 4.0 Transformer ayarlarını geçici kapattık/pasif yaptık tekrar açılacak demeleri vs vs hiç hoş olmadı arkadaşlar. Yani anlayacağınız gerçekten bu oyuna büyük boyutta sağlam hakiki bir v1.1 / v1.01 gibi bir Patch beklemek sanki daha akıllıca olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 23 Eylül 2025; 14:4:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Aslında bunu nvidia sözde game ready driver ile yapması sürücüye eklemesi lazım ama 7 ay önce çıkan avrupada satışlarda birinci olan 5 milyon satmış oyunun profilini bile sürücüye eklememişler hala. Elle ReBar açınca performansı yükseliyor ac shadows.
    İnspector işini her oyunda yapmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 23 Eylül 2025; 12:50:21 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ne yazık ki gözümdeki en büyük eksisidir oyunun. Sırf oyun süresini uzatmak amaçlı koymadıklarını düşünüyorum. En azından safe zone to safe zone şeklinde olmalıydı.

Promises will go unfulfilled and faith will be let down.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.