Şimdi Ara

dx11.2 ile dx12 arasındaki fark nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben ekran kartı almayı planlıyorum burda konu açmıştım bir arkadaş dx12 olan kartları tercih etmem gerektiğini söyledi benim bu konuda bilgim kısıtlı olduğu için ayrı bir konu açmak istedim öncelikle;
    dx11.2 ile dx12 kartlar arasında ne gibi farklar var
    sistemimde i5 2400s işlemci var dx12 kartlar darboğaz sorunu yapar mı
    dx12 teknolojisi dx11-11.2 kartlara göre daha mı pahalıdır
    en önemlisi dx12 kart almamı mutlaka öneriyo musunuz

(bu arada bütçem 600-700 arası ikinci el almayı düşünüyorum kartı)

• Daha kesin bişey yok ama dx 12 ile performans artışı olcağı söyleniyor ve pek tabi bu teknoloji ile yeni grafik ayarlarıda gelceği söyleniyor.Dx 11 kartların bazılarıda güncelleme ile dx 12 döncek ama tam destek vermiycek .Kesin tavsiye konusunda bişey diyemiycem çünki daha dx 12 destekli bir oyun çıkmadı .Ayrıca şuan dx 12 tam destek veren en düşük fiyat kartlar 600-700 lira civarında ki bu fiyatlar üst seviye kartlarla 1.200 ve 2.000 arası oluyor.Darboğaz konusunda bişey diyemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeTBLACK

arkadaşlar ben ekran kartı almayı planlıyorum burda konu açmıştım bir arkadaş dx12 olan kartları tercih etmem gerektiğini söyledi benim bu konuda bilgim kısıtlı olduğu için ayrı bir konu açmak istedim öncelikle;

Directx 12, AMD kartlarından sanki daha fazla ROP birimi varmış gibi performans almanı sağlıyor. ROP'lar ekran kartının hesapladığı resimi noktalar halinde son kareye kodlamanı sağlıyorlar. Aslında gtx 680 de HD7970 de 32 ROP'lu ama directx12/Mantle/AMD DirectCompute/ATi SteamCompute eşanlamlısı programlar kullanırken 54 ROP'u varmış performansında olacak HD7970. Kısaca directx11 ile donanımın iletişiminde olan performans engelini kaldıracak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

quote:

arkadaşlar ben ekran kartı almayı planlıyorum burda konu açmıştım bir arkadaş dx12 olan kartları tercih etmem gerektiğini söyledi benim bu konuda bilgim kısıtlı olduğu için ayrı bir konu açmak istedim öncelikle;

Directx 12, AMD kartlarından sanki daha fazla ROP birimi varmış gibi performans almanı sağlıyor. ROP'lar ekran kartının hesapladığı resimi noktalar halinde son kareye kodlamanı sağlıyorlar. Aslında gtx 680 de HD7970 de 32 ROP'lu ama directx12/Mantle/AMD DirectCompute/ATi SteamCompute eşanlamlısı programlar kullanırken 54 ROP'u varmış performansında olacak HD7970. Kısaca directx11 ile donanımın iletişiminde olan performans engelini kaldıracak.

dx12 galiba windows10 da olan bir teknoloji kısaca şöyle mi; dx12 ekrankartını tam performanslı kullanabilceğim teknoloji mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kebabs

Daha kesin bişey yok ama dx 12 ile performans artışı olcağı söyleniyor ve pek tabi bu teknoloji ile yeni grafik ayarlarıda gelceği söyleniyor.Dx 11 kartların bazılarıda güncelleme ile dx 12 döncek ama tam destek vermiycek .Kesin tavsiye konusunda bişey diyemiycem çünki daha dx 12 destekli bir oyun çıkmadı .Ayrıca şuan dx 12 tam destek veren en düşük fiyat kartlar 600-700 lira civarında ki bu fiyatlar üst seviye kartlarla 1.200 ve 2.000 arası oluyor.Darboğaz konusunda bişey diyemem.

dx12 şuan için çok gerekli değil mi ozaman gta5 fifa16 gibi oyunlar için ?
  • Ashes of the Singularity DX11 vs DX12
    http://www.anandtech.com/show/10067/ashes-of-the-singularity-revisited-beta/5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SCARF4CE

Ashes of the Singularity DX11 vs DX12
    http://www.anandtech.com/show/10067/ashes-of-the-singularity-revisited-beta/5

nedir bu dışardayım da bakamıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CeTBLACK C kullanıcısına yanıt
    Ashes of the Singularity(Beta) oyununun DX11 ve DX12 ile yapılmış testi. DX12'de AMD kartlar daha iyi performans veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: SCARF4CE

Ashes of the Singularity(Beta) oyununun DX11 ve DX12 ile yapılmış testi. DX12'de AMD kartlar daha iyi performans veriyor.

windows10 da varmış dx12 sanırım sadece 8.1 den 10 a geçince sistemde yavaşlama olur mu bi de gta5 de mesela etkisi olur mu dx12 bi kartın

Evet sadece win 10 da var ve sisteminiz iyiyse yavaşlama değil hızlanma olur win 10 ile.Ve gta 5 de hiçbir etkisi olmaz çünki gta 5 dx12 ile yapılmış bir oyun değil ama bundan sonra çıkacak yeni oyunlarda dx12 ile daha iyi performans alabilirsiniz.Önerim r9 380 4g almanız ya da gtx 960 4g.
  • quote:

Evet sadece win 10 da var ve sisteminiz iyiyse yavaşlama değil hızlanma olur win 10 ile.Ve gta 5 de hiçbir etkisi olmaz çünki gta 5 dx12 ile yapılmış bir oyun değil ama bundan sonra çıkacak yeni oyunlarda dx12 ile daha iyi performans alabilirsiniz.Önerim r9 380 4g almanız ya da gtx 960 4g.

sistemim iyi hocam ssdharddisk de aldım yeni hızlı baya ondan endişem yani ama dediğin gibiyse hızlanır bilgisayar 👍 r9 380 lerde ses problemi var mı

• quote:

quote:

sistemim iyi hocam ssdharddisk de aldım yeni hızlı baya ondan endişem yani ama dediğin gibiyse hızlanır bilgisayar 👍 r9 380 lerde ses problemi var mı

Alıntıları Göster
    http://oyungezer.com.tr/haber/40260-directx11-ve-directx12-farki-en-basit-haliyle

• Nvidia'da GTX 400, AMD'de HD 7000'den itibaren, kartlar Dx12'yi temel duzeyde destekliyor. Yani, en azindan islemci performans artisi yasanacak.

Grafik performans artisi ve yeni efekt konusu ise, seriye gore degisecek. AMD'de GCN 1.0(HD 7000 - 280X arasi), 1.1(HD 7790&260-290-390-295) ve 1.2(285-380-Nano-Fury) seklinde uc mimari var.
    Nvidia'da ise, Kepler(GTX 600-700) - Maxwell(GTX 900) arasinda buyuk fark bulunuyor.

Maxwell, Dx12.1 grafik ozelliklerini bile desteklemekle beraber, async computing konusunda AMD'nin ustun oldugu noktalar var.

Kisaca, neyin ne oldugu henuz net degil. Dx12'yi patchle degil de, bastan tasarlanarak destekleyen oyunlar ciktiginda fikrimiz olacak. Henuz patchle destekleyen oyunlar dahi cikmadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Şubat 2016; 16:07:07 >
  • AMD HD7xxx ve sonrasına tam destek verecek. Nvidianın kartları şu anda emulated düzeyinde destek vermekte. Nvidianın yeni nesil kartları tam destek verecek diye biliyorum. Yanlış da olabilir bir sitede dx12 yi destekleyen mimarileri tablo yapmışlardı orada görmüştüm.
    Zaman geçtikçe bu dx12 gerçekten işe yarıyor mu yoksa pazarlama taktiğinden öteye gidemeyecek mi göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 28 Şubat 2016; 16:26:46 >
  • quote:

Birinci katta oturan adamla altıncı katta oturan adamı düşün. Kazan dairesindeki sıcak su birine daha erken diğerine daha geç geliyor. DX11 ile DX12 arasındaki farkta buna benziyor. DX12 destekleyecek oyunlardaki grafik motoru ve kodlama, CPU gücüne çok ihtiyaç duymadan GPU donanımına daha hızlı erişiyor. Bu sayede oyunlarda geliştiricinin seçimine göre daha fazla Fps yada daha iyi grafik sağlanıyor.

i5 2400s DX12 destekli oyunlarda, kullandığın ekran kartının gücüne bağlı olarak sorun çıkartmayabilir ama yinede testlerini görmek lazım. Benim tavsiyem en az i5 2500k gibi bir işlemci kullanmaktır.

DX12 ile tam uyumlu amiral gemisi kartlar, GPU gücü ve özellikleri bakımından doğal olarak pahalı olacaktır. DX12 ile tam uyumlu bir kart, eninde sonunda PC oyuncusunun hayatına girmesi gereken bir donanım olacak.

Yok benim bildiğim çıkarsada şans işi zaten bu teknolojik aletlerde ama öyle gtx 970 gibi ses sorunundan şikayetçi olanı görmedim r9 380 alcaksanızda iki modeli var bir 2gb birde 4gb kesinlikle 4 olanı alın sonra zor duruma düşmeyin. http://www.teknavi.com/asp/show_stock.asp?product=11242-13-41G En ucuz bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kebabs -- 28 Şubat 2016; 16:47:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

Nvidia'da GTX 400, AMD'de HD 7000'den itibaren, kartlar Dx12'yi temel duzeyde destekliyor. Yani, en azindan islemci performans artisi yasanacak.

Grafik performans artisi ve yeni efekt konusu ise, seriye gore degisecek. AMD'de GCN 1.0(HD 7000 - 280X arasi), 1.1(HD 7790&260-290-390-295) ve 1.2(285-380-Nano-Fury) seklinde uc mimari var.
    Nvidia'da ise, Kepler(GTX 600-700) - Maxwell(GTX 900) arasinda buyuk fark bulunuyor.

Maxwell, Dx12.1 grafik ozelliklerini bile desteklemekle beraber, async computing konusunda AMD'nin ustun oldugu noktalar var.

Kisaca, neyin ne oldugu henuz net degil. Dx12'yi patchle degil de, bastan tasarlanarak destekleyen oyunlar ciktiginda fikrimiz olacak. Henuz patchle destekleyen oyunlar dahi cikmadi.

dx12 destekleyen bi kart almamı öneriyo musun peki

• quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

Birinci katta oturan adamla altıncı katta oturan adamı düşün. Kazan dairesindeki sıcak su birine daha erken diğerine daha geç geliyor. DX11 ile DX12 arasındaki farkta buna benziyor. DX12 destekleyecek oyunlardaki grafik motoru ve kodlama, CPU gücüne çok ihtiyaç duymadan GPU donanımına daha hızlı erişiyor. Bu sayede oyunlarda geliştiricinin seçimine göre daha fazla Fps yada daha iyi grafik sağlanıyor.

i5 2400s DX12 destekli oyunlarda, kullandığın ekran kartının gücüne bağlı olarak sorun çıkartmayabilir ama yinede testlerini görmek lazım. Benim tavsiyem en az i5 2500k gibi bir işlemci kullanmaktır.

DX12 ile tam uyumlu amiral gemisi kartlar, GPU gücü ve özellikleri bakımından doğal olarak pahalı olacaktır. DX12 ile tam uyumlu bir kart, eninde sonunda PC oyuncusunun hayatına girmesi gereken bir donanım olacak.

anladım hocam teşekkür ederim ne öneriyosun peki

• quote:

Yok benim bildiğim çıkarsada şans işi zaten bu teknolojik aletlerde ama öyle gtx 970 gibi ses sorunundan şikayetçi olanı görmedim r9 380 alcaksanızda iki modeli var bir 2gb birde 4gb kesinlikle 4 olanı alın sonra zor duruma düşmeyin. http://www.teknavi.com/asp/show_stock.asp?product=11242-13-41G En ucuz bu .

zaten 4gb alırım hocam anladım sağol darboğaz sorunu olmazsa onu alırım ikinci el falan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alito

quote:

anladım hocam teşekkür ederim ne öneriyosun peki

Bütçen iyi bir kart için biraz sıkıntı ama zamanın varsa yazı bekle, yeni kartlar gelsin ona göre bir değerlendir durumu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.