Şimdi Ara

DVI-HDMI Dönüşümü ve 1:1 Pixelmapping Deneyimleri... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
347
Cevap
0
Favori
32.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

son olarak hemen DVD film görüntüsünüde size göstermiş bulunup ardından hemen yatayım, bayağı çok geç oldu

aldığım fotoğraflar Canon A570 'e aittir foto kalitesi biraz düşük olabilir

sinema modu kapalı / contrast ve aydınık %50 değerlerde / arka panel ışığı 4. seviye ..
    seviye 10 a kadar yolu var ama

DVI-HDMI Dönüşümü ve 1:1 Pixelmapping Deneyimleri...

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

@ GOGOMEZ

son olarak hemen DVD film görüntüsünüde size göstermiş bulunup ardından hemen yatayım, bayağı çok geç oldu

aldığım fotoğraflar Canon A570 'e aittir foto kalitesi biraz düşük olabilir

sinema modu kapalı / contrast ve aydınık %50 değerlerde / arka panel ışığı 4. seviye ..
    seviye 10 a kadar yolu var ama

Daha Ne olsun Diyerekten Size İyi Geceler Diliyorum..DVD (640X535) lİK Bi ÇÖZ: + HD leri Düşünemiyorum + dediğinizde :Değerler Orta Seviyelerde+Kontrast 50 şU anda İse Çok ama Çok iyi Bi kalite Görüntü.. Çok İİİ Oldu Bu seriyi Düşünüpte Alanlar Biz Gibi Bu topik 1.1 Pixsel Deneyimlerini Hem Bu modelde (L4000) Serisinde 1.1 Pixsel Mapping'İn 18+pin Li Altın Uçlu (DVI TO HDMI) Kablo İle Ne kadar Güzel Bi görüntüye Ulaşabildiğini Görürler HD Görüntüleri İlla BekliyoruzTekrar İyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 10 Aralık 2008; 3:53:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rentts

http://www.egerate.com/Temel_urun_gruplari/HDMI_DVI/HDMI-DVI_kablo.jpg
    aldığım kablo yukardaki linkteki kablodan. 24 pin.

24 pin değilde ,

18.1 pinli olmak üzere biraz daha kaliteli bir dvi to hdmi kablo ile denerseniz %99 probleminizin çözüleceğine inanıyorum

çünkü bende 18.1 kullanıyorum ve böyle olması gerektiği için problem yok

• quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ
    Daha Ne olsun Diyerekten Size İyi Geceler Diliyorum..DVD (640X535) lİK Bi ÇÖZ: + HD leri Düşünemiyorum + dediğinizde :Değerler Orta Seviyelerde+Kontrast 50 şU anda İse Çok ama Çok iyi Bi kalite Görüntü.. Çok İİİ Oldu Bu seriyi Düşünüpte Alanlar Biz Gibi Bu topik 1.1 Pixsel Deneyimlerini Hem Bu modelde (L4000) Serisinde 1.1 Pixsel Mapping'İn 24+pin Li Altın Uçlu (DVI TO HDMI) Kablo İle Ne kadar Güzel Bi görüntüye Ulaşabildiğini Görürler HD Görüntüleri İlla BekliyoruzTekrar İyi geceler

yalnız, bir dakika. benim kullandığım dvi-hdmi kablo 18.1 pin ) 24.1 değil yanlış anlaşılmasın

24.1 pinlerin bazı PC ve TV bağlantılarında uyumsuzluklar çıkarttığını duyum aldım!
    örneğini: rentts arkadaşımızın mesajında görüyoruz.

yarın akşam sonrası devam edebiliriz. çok geç oldu

hayırlı geceler..

• Tamam Mesajı editledim AMa 24+ Sorun Çıkacağını sanmıyorum ama 18+ Lar daha veim taşıdığını Önceden bende biliyordum
  • SONY BRAVIA KDL-32L4000 LCD TV in vga-vga 'dan 1280x768 görüntüsü nasıl oluyor ? Var mı elinizde resim vesaire. Nede soruyorum, çünkü benim laptopumda malesef sadece VGA çıkış var ve LCD ye ancak ve ancak VGA_VGA bağlayabilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop

SONY BRAVIA KDL-32L4000 LCD TV in vga-vga 'dan 1280x768 görüntüsü nasıl oluyor ? Var mı elinizde resim vesaire. Nede soruyorum, çünkü benim laptopumda malesef sadece VGA çıkış var ve LCD ye ancak ve ancak VGA_VGA bağlayabilirim.

Hd-ready tüm Sony'ler Vga'dan 1280*768 değerinde max. olacak şekilde bağlanabiliyor. Ben de s3000 modeli vardı. O da aynısıydı. İstersen tüm ekrana yayabiliyorsun da bu görüntüyü. Tabi o zaman 1:1 bozuluyor ama film izlerken bir eksiğini hissetmezsin.
  • Anladım teşekürler peki Hd rip yani MKV filmlerde vga-vga performansı nasıl oluyor, görüntü kalitesinden hdmi-hdmi ye göre çok mu kayıp var.
  • quote:

Anladım teşekürler peki Hd rip yani MKV filmlerde vga-vga performansı nasıl oluyor, görüntü kalitesinden hdmi-hdmi ye göre çok mu kayıp var.

Hdmi bağlantıda biraz daha renkler netleşiyor, kontrast artıyor gibi oluyor. Ama film izlerken özellik hd-rip farkına varmak gerçekten çok zor. Hatta sana şöyle bir örnek vereyim...

Benim tv şu an full hd. Kullandığım notebooklardan bir tanesi eski model ve sadece vga çıkış var. Üstelik tv desteklese bile ekran çözünürlüğünü 1024*768 den yukarı ayarlayamıyorum. Geçen bu çözünürlükle bağlanarak bir hd-rip film izledim mükemmel demiyeyim ama oldukça güzeldi.

Fakat diğer hdmi çıkışa sahip notebook'u kullanır ve 1080p 1:1 olacak şekilde bağlantı yaparsam masa üstü uygulamarında bile netlik açısından oldukça belirgin bir fark oluşuyor. Film gibi video uygulamarında ise farkı görebilmek için kendini baya zorlaman lazım ki benim bahsettiğim tv full-hd ve 52".

32" te helede benim gibi 1024*768 değil de 1280*768 bağlantı sağlayabilirsen amacın hata bulmak olmadıktan sonra çok güzel netice alırsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Anladım teşekürler peki Hd rip yani MKV filmlerde vga-vga performansı nasıl oluyor, görüntü kalitesinden hdmi-hdmi ye göre çok mu kayıp var.

Hdmi bağlantıda biraz daha renkler netleşiyor, kontrast artıyor gibi oluyor. Ama film izlerken özellik hd-rip farkına varmak gerçekten çok zor. Hatta sana şöyle bir örnek vereyim...

Benim tv şu an full hd. Kullandığım notebooklardan bir tanesi eski model ve sadece vga çıkış var. Üstelik tv desteklese bile ekran çözünürlüğünü 1024*768 den yukarı ayarlayamıyorum. Geçen bu çözünürlükle bağlanarak bir hd-rip film izledim mükemmel demiyeyim ama oldukça güzeldi.

Fakat diğer hdmi çıkışa sahip notebook'u kullanır ve 1080p 1:1 olacak şekilde bağlantı yaparsam masa üstü uygulamarında bile netlik açısından oldukça belirgin bir fark oluşuyor. Film gibi video uygulamarında ise farkı görebilmek için kendini baya zorlaman lazım ki benim bahsettiğim tv full-hd ve 52".

32" te helede benim gibi 1024*768 değil de 1280*768 bağlantı sağlayabilirsen amacın hata bulmak olmadıktan sonra çok güzel netice alırsın.

Katılıyorum'Ki Şöle SONY Lerde Max Vga Çıkış Sinyali 1024x768 Ama 1.1 PM oLARAK dEİL hA çOK Kayıpmıdır'Bana Göre Kayıptır Ben LCD Monitörümde Alacağım Performansı HDTV De alıcağım Kardeşim 2+2=4 öTESİ yOK Bunun VGA TO VGA İle bağlanmış Bi sistemde HD-Rİpler Çokmu geri Kalır (HDMI) Bağlantı arasında Hayır Abi Ben fark Göremedim Çünkü Her Bağlantı Şeklini Denemiş Biri Olarak Fark yok Diyebilirim..fİLİMLER Konusunda

SKYNET_06

Öle Bi Fotolar Koymuşki'Şimdi Gelde Alma L4000 Serisini''

• quote:

24 pin değilde ,

18.1 pinli olmak üzere biraz daha kaliteli bir dvi to hdmi kablo ile denerseniz %99 probleminizin çözüleceğine inanıyorum

quote:

yalnız, bir dakika. benim kullandığım dvi-hdmi kablo 18.1 pin ) 24.1 değil yanlış anlaşılmasın

24.1 pinlerin bazı PC ve TV bağlantılarında uyumsuzluklar çıkarttığını duyum aldım!
    örneğini: rentts arkadaşımızın mesajında görüyoruz. çünkü bende 18.1 kullanıyorum ve böyle olması gerektiği için problem yok

arkadaşlar sorun kabloda değil. yani bendeki kablo 24 pin ama sorun bu değilmiş. çünkü bugün gidip teknosada kabloyu denedim. adam laptop a taktı diğer ucu da lcd ye bağladı kaynağı seçti ve cam gibi görüntü karşıma geldi. hiç bir sorun da çıkarmadı. yani burda bence tek sorun çıkartan eleman kalıyor o da tv. çünkü 22 inçlik lcd monitörümde dvi dan çok net gçrüntü alıyorum. bu arada şunu da söyleyim kitapçığında dvi/hdmi pc bağlantısında en fazla 1600x1200 çözünürlük desteklediği yazıyor bunu da dün gece yeni keşfettim. tamam dedim eyvallah o çözünürlüğü desteklesin dedim o çözünürlüğe getirdim dediği gibi de 60hz de çalıştırdım inanın kafayı yemek üzereyim dün gece sabah saat 4 e kadar bununla uğraştım. hala da bir çözüm yok.
    sorunumu tekrar özetleyim laptopın dvi ndan lcd nin (samsung 40a656)hdmi girişine (kitapçığında da belirtildiği gibi 2no lu hdmi girişine) kablomu takıyorum ve sinyal aranıyor diyor 2 saat bulmaya çalışıyor pc yi genelde bulamıyor. nvidia 8600mgs ekran kartının driverındaki nvidia control merkezindeki ayarları kurcalayıp tv yi tanıtınca anca görüntü geliyor. o da 1280x720 falan gbi acaip bir çözünürlükte ancak oturuyor lcd nin ekrana. yani desteklediği maksimum çöz. olan 1600x1200 e ayarlayınca yukardan aşağıdan büyük bir boşluk oluyor yani boşluk derken ekrana tam oturmuş oluryor ama mesela masaüstündeki sol en üstteki bilgsayarım simgesini mouse la seçince sol alttaki başlat görünmüyor. başlata gelince de üst taraf gözükmüyor. hadi onları geçiyorum asıl ve en önemli sorun ara ara lcd tv siyaha düşüyor. ara sıra dediğim mesela sorunsuz görebildiğim 1280x720 çözünürlğüne razı oluyorum bari böyle olsun diyorum bir dvd takıyorum laptop a açılıyor film başlıyor 10 sn falan sonra görntü tamamen siyaha düşüyor sonra tekrar geliyor ve bu sürekli oluyor. allahım ya sabır diyorum. bu arada bugün kabloyu denemek için teknosaya gittiğimde philipsin altın uçlu scart kablosunu da aldım.
    http://images.gittigidiyor.com/1033/10339935_0.jpg
    bunu 50 küsüre liraya aldım tereddüt ederek ama normal scart a göre nerdeyse %50 kalite farkı var diyebilirim. almak isteyenlere tavsiyem kesinlikle düşünmeyin. normal uydu yayınlarını çok daha kaliteli ve o küçük titreşimler olmadan izlemek isttyorsanz alın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rentts -- 10 Aralık 2008; 17:44:52 >

• bu arada sorun az çok şöyle çözdüm diyebilirim:
    hdmi2 girişinden bağladım laptop ı ve nvidia kontrol merkezinden 1080p yerine 720 yi, çözünürlük olarak da 1280x720 seçince sanki sorun çözüldü. yani artık çok nadir görüntü gidip geliyor. bayramdan sonra servisi çağırmayı düşünüyorum aynı sorun devam ederse. ayrıca şunu da merak ettym benim çözünürlüğüm 1280x720 iken ben netten indrdiğim full hd bir filmi 1920ye 1080 izleyemez miyim.(çöznrlüğü değiştrmeden) yani aslında sorum şu 720p yi desteklyor diye full dh bir filmi de kaliteyi düşürerek mi vercek bana bu alet. lanet olsun samsung a verdiğim o kadar paraya diyorum. herkes benim verdiğim paranın yarısıyla benim yapmaya çalıştığm şeyi yapabiliyorken samsung un hdmi/dvi dan 1:1 pixel mapping yapamaması kadar salakça bir şey olamaz. vga dan pixelmapping yapabiliyorum ama ne anladım ben dijital olarak o kaliteyi alamadıktan sonra.

• Kardeşim Sana uzun uzun yazıcam ama müsait değilim İNAN SENİN SORUNUN AKLIMDA çOK CANIN SIKILMIŞ oLMALI HELEKİ CEVAP aLAMAMAK iNSANI DAHA SIKIYOR Dostum bi çare bulucaz Bi işlerimi halledim Gece forumdayım
  • quote:

bu arada sorun az çok şöyle çözdüm diyebilirim:
    hdmi2 girişinden bağladım laptop ı ve nvidia kontrol merkezinden 1080p yerine 720 yi, çözünürlük olarak da 1280x720 seçince sanki sorun çözüldü. yani artık çok nadir görüntü gidip geliyor. bayramdan sonra servisi çağırmayı düşünüyorum aynı sorun devam ederse. ayrıca şunu da merak ettym benim çözünürlüğüm 1280x720 iken ben netten indrdiğim full hd bir filmi 1920ye 1080 izleyemez miyim.(çöznrlüğü değiştrmeden) yani aslında sorum şu 720p yi desteklyor diye full dh bir filmi de kaliteyi düşürerek mi vercek bana bu alet. lanet olsun samsung a verdiğim o kadar paraya diyorum. herkes benim verdiğim paranın yarısıyla benim yapmaya çalıştığm şeyi yapabiliyorken samsung un hdmi/dvi dan 1:1 pixel mapping yapamaması kadar salakça bir şey olamaz. vga dan pixelmapping yapabiliyorum ama ne anladım ben dijital olarak o kaliteyi alamadıktan sonra.

Şimdi senin durumunda yani masaüstü çözünürlüğü 1280*720 ye ayarlanıp tv'de 1920*1080 bir film izlendiğinde....

İlk önce 1920*1080 olan film çözünürlüğü ekran kartı tarafından 1280*720 ye düşürülür (downscale) ve tv'ye bu çözünürlükte yollanır...Tv bu 1280*720 çözünürlükteki görüntüyü alır tekrar 1920*1080 çözünürlüğe çıkarır. (upscale).

Dolayısıyla asıl kaynak görüntüde teoride bozulmalar olması muhakkaktır. Ama sen ne kadarını farkedebilirsin bilemiyeceğim.

Tabi ideali senin istediğin gibi pc-tv arasında 1920*1080 1:1 olacak şekilde bağlantı kurabilmektir ve bunun mutlaka bir yolu olmalı. İstersen forumdaki "Samsung lcd klüp" gibi konularda da sorununu dile getir.

• quote:

bu arada sorun az çok şöyle çözdüm diyebilirim:

http://img3.imagebanana.com/view/d583kexs/sdsadas.jpg

Manul Performan sende 1080 p Muahkka vardır Tıkla Bakalım 1080p yE Resim doğrultusunda aynı ekranı Pc den Masaüstüne Çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GOGOMEZ -- 10 Aralık 2008; 23:03:52 >

• quote:

http://img3.imagebanana.com/view/d583kexs/sdsadas.jpg

Manul Performan sende 1080 p Muahkka vardır Tıkla Bakalım 1080p yE Resim doğrultusunda aynı ekranı Pc den Masaüstüne Çıkar

hocam o dediğin yerlerle boğuşuyorum aha bak saat 23.10 olmuş. dün akşam saat 23 ten beri kafamda sadece bu iş var inan. halinden sen anlamışsın gogomez hocam. evet ordan 1080 i seçince çöznrlk değişiyor ama görüntü laptop ın da lcd nin de ekranına sığmıyor ve o hep bahsettiğim kararma oluyor.hadi onu anladım 1080 i hdmi dvi dan desteklemediğini kitabında da yazmış ama orda desteklediği 1600x1200 çöznrlüğü seçnce de olmuyor.

ya teknosa da adam aldı 1,5milyarlık samsunga taktı çat diye görüntü verdi inan en ufak bir ayar bile yapmadı ne ekran kartının driver ının kontrol paneliyle oynadı ne bi fonksiyon tuşuna bastı.

bayramdan sonra servisini çağırcam artık çok bunaldım. o gelene kadar da artık vga dan bağlanmaya devam edicem.

ama vga dan bağlayınca da böyle ufak bir pırpırlanma oluyor uzaktan farkedilmiyor çok fazla ama yakına gelince bariz göze batıyor. acaba altın uçlu bir vga vga kablo alsam düzelir mi? çünkü aynı sorun 22 inçlik lcd monitöre bağlayınca da oluyor. yani orda da pırpırlanma var. bu sefer sorun kabloda eyvallah. altın uçlu vga bunu değiştirir mi yoksa o pırpırlanma vga nın genel sorunu mu? yani herkesde böyle ufak pırpırlanma yapıyor mu?

• burdan sesleniyorum pixelmapping ile ilgilenen arkadaşlara samsung un 40a656 modelini aman diyim almayın. hdmi/dvi dan ya da hdmi/hdmi dan 1:1 pixelmapping yapılamıyor. sadece vga dan yapılabiliyor. ayrıca benmkisi gibi aptal problemlerle de boğuşursunuz. aman diyim.
  • quote:

burdan sesleniyorum pixelmapping ile ilgilenen arkadaşlara samsung un 40a656 modelini aman diyim almayın. hdmi/dvi dan ya da hdmi/hdmi dan 1:1 pixelmapping yapılamıyor. sadece vga dan yapılabiliyor. ayrıca benmkisi gibi aptal problemlerle de boğuşursunuz. aman diyim.

TV Yi Nerden Aldın Bilmiyorum Ama:

_____________________________________-

SAMSUNG LE40A656 LCD TV

Taksitli Fiyat: 24 X 133,79 YTL
    Peşin Fiyat: 1.079 € + KDV

12 Taksit Fiyatı: 2.469,92 YTL Dostum 1.1 Pixsel Mapping Yapamıyosun Digital Bağlantı İLe Ancak Analog VGA TO VGA)Eh Buda Seni Tatmin Etmiyo Nolcak Biraz Araştırsanda Bu Olaya Girsende Sana Acımıcam Ama Cebindeki Parana Acıdım İnan....Yani Tonla Para Veriyon VE 6.CRYSTAL Seri Bu Çok İİİ Bi Tv Benim Gördüğüm En İyi Tv Diyebilirim Ama Sende Zamanında Bilmiyorum PC Amaçlımı Aldın Yoksa Direk SD'HD Yayınlar İçinmi Aldın Ama Biraz Araştırıp Alsan Ne sen Üzülürdün Nede Cebindeki Paran Üzgünüm Dostum Senin İçin LCD Tvlerin Uzman Arkdaşımı Aradım Şu an Ssenin Modelde DVI TO HDMI İle 1.1 Pixsel Mapping Yokmuş Bu İyi Olmadı İşte

• Ama Dur DOstum Sende Laptop değilde Masa üstü Varmı Bide Kasanı Dene Bakalım.. Laptoplar Zaten Bu tür Bağlantılarda Lanet sorun Çıkarırki Benim Bi arkdaşımda

TOSHİBA 37PG3000 FULL HD LCD VAR.... LAptop İle (DVI TO HDMI) İle 1280x768 Üstü Çıkamadı'' Benim kasayı Verdim Şak diye 1920x1080p Gördü Nasıl Sevindi Görmelisin Şu Bayram Çıksın Olmassa Pullanma Olayını Altın Uçlu (VGA TO VGA) İle hallederiz bende Olması Lazım Boş yere Para verme Ben yollarım sana ...Pullanma ile de Senin Tv de Keskinlik Full+Full arttır son seviyede Tut Yada senin serideki Şu ayarları Bi Yazsana Buraya Ben Bi İnce Detayınba Girim senin sorunun Benim Sorunum Oldu Karoştık Bi kere İLllaki bişeyler Bulucaz DOSTUM

• quote:

burdan sesleniyorum pixelmapping ile ilgilenen arkadaşlara samsung un 40a656 modelini aman diyim almayın. hdmi/dvi dan ya da hdmi/hdmi dan 1:1 pixelmapping yapılamıyor. sadece vga dan yapılabiliyor. ayrıca benmkisi gibi aptal problemlerle de boğuşursunuz. aman diyim.

Arkadaşım sen yapamamışsın malesef, yanlış bilgilendirme, 656 serisi ile çook başarılı bir şekilde 1.1 yapılıyor. 40M87 modeli bile 1920.1080 çözünürlüğüne 1.1 piksel mappig yapıyor Ki 656 modeli M modelinden kaç gömlek yukarda bir tv .
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.