Şimdi Ara

DVI-HDMI Dönüşümü ve 1:1 Pixelmapping Deneyimleri... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
347
Cevap
0
Favori
33.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda albani abimiz vardır. Biliyorsundur muhtemelen. Tv konusundaki Bilgisi üst düzeydir. Kendi deyimiyle "pc'den çakmaz" ama...

Toshiba zf serisi tv sini aldığında dvi-hdmi kablo ile bir türlü netice alamamıştı. Sonradan elindeki 18+1 pinli dvi kabloyu 24+1 pinli kablo ile değiştirince sorunu kalmadı.

Denemekte fayda var...

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Forumda albani abimiz vardır. Biliyorsundur muhtemelen. Tv konusundaki Bilgisi üst düzeydir. Kendi deyimiyle "pc'den çakmaz" ama...

Toshiba zf serisi tv sini aldığında dvi-hdmi kablo ile bir türlü netice alamamıştı. Sonradan elindeki 18+1 pinli dvi kabloyu 24+1 pinli kablo ile değiştirince sorunu kalmadı.

Denemekte fayda var...

Evet bende biliyorum O konuyu 24+ pIN DEĞİLDE 18+pIN Le sELAMETE Kavuşmuştu Sen para verme ÖmerEşin dostun Da elektronikçi Yada deneme Fırsatı olacak Bi kablo buL Dene

People are born free
    life chained forever NBC

• öyle miiiii? e o zaman bende de işe yarayabilir. şimdi gidip 18 pinli kabloya para vercez desene. etrafımda kimsede ne yazık ki öyle bir kablo yok gogomez kardeşim.

Orjinalden alıntı: rentts

öyle miiiii? e o zaman bende de işe yarayabilir. şimdi gidip 18 pinli kabloya para vercez desene. etrafımda kimsede ne yazık ki öyle bir kablo yok gogomez kardeşim.

Ya Ömer Kardeşim..Senin Sorunun İnan bizim Sorunumuz Oldu Ya Aklımı Kaçırıcam Yaaaa Şu İşi bi Hl etsek Hayırlısı İle Elimde Olsa Hemen Yollardım sana .

Bende 1.3 Full HDMI Kablo var (HDMI TO HDMI) HDMI DVI Dönüştürücü Altın Uçlu Aparat Var Burda 18+pin Olmasa Yollıcam Sana Bide öle Denicez

DVI-HDMI Dönüşümü ve 1:1 Pixelmapping Deneyimleri...

People are born free
    life chained forever NBC

• gogomez zaten sana ne kadar teşekkür etsem azdır. ben ilk kez bu kadar yardımsever birisiyle karşılaşıyorum, ne diyim valla elinden geleni yapıyorsun benim sorunum için. tabi ki diğer arkdaşlara da yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.
    aklıma şöyle bir fikir geldi bayramdan sonra gitcem bi elektronikçiye ve anlatcam olayı,
    dicem ki:
    bana 1 adet 18 pinli dvi-hdmi kablosu, bir adet altın uçlu vga-vga kablo, bir adet hdmi-dvi dönüştürücüyü sat ben bunları evde deneyim, hangisi sorunumu çözerse onu alayım, diğerlerini sana geri getireyim, sen de onların parasını iade et. (tabi alacağım kablolar ve dönüştürücünün havası alınmış sadece yırtılarak açılabilen ambalajlardan olmayacak ki adama geri iade edebileyim)

ya da istanbulda olup da elinde bu kablolardan olan bi arkadaş varsa ben ondan alayım bu kablolardan deneyip iade edeyim. tabi bu 2. ihtimal biraz daha zor görünüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: GOGOMEZ

Abi sana Bişey daha sorim ben Benim ekran kartım Asus Nvidia PCI-Express EN8400GS Silent/HTP/256MB Graphic Card özeloikleri_____________

0dB: Absolutely quiet thermal design
    Allow playback of HD DVD, Blu-Ray Disc and other protected content at full HD resolutions
    Chat and overclocking anytime without stopping the game
    Intelligent hardware protection and overclocking tool for your graphics card
    Watching movies on PC is as good as on Top-of-the-line consumer television (under winXP/2000)
    Keep an eye on your home at all times no matter where you are
    PCI Express & PCI Express 2.0 support
    Built for Microsoft Windows Vista
    Full support for Microsoft DirectX10 and Shader Model 4.0 enables stunning and complex special effects
    16x Anti-aliasing Technology
    NVIDIA PureVideo HD technology - Essential for the Ultimate HD Movie Experience on a PC
    NVIDIA Quantum Technology - Advanced Shader Processors architected for physics computation
    PCI-Express 2.0 & 1.0
    TV-Out
    HDTV-out
    DVI-I
    VGA

Buda Linki:http://www.plemix.com/macc-asus-DIEN84GSS-graphiccard?utm_source=getprice&utm_medium=cpc

SKYNET_06 ben Memnunum Abicim Vallaha Bi sorun teşkil edeceğinide sanmıyorum Ölekine 720p Ve1080p Lik Filimleri Şu anda olan monitörüm

BENQ FP94VW Dan dvı to dvı bAĞLantı Şeklinde sorunsuz DVI TO HDMI İLe sorun yaşamam ben geliyo bana umarım drıver yükle felan hesabı olmazki sanmıyorum SKYNET_06

Sİizin ekran kartınız ney ?????

Ekran kartım nvidia XFX 7900 GS xxx edition

DVI-HDMI Dönüşümü ve 1:1 Pixelmapping Deneyimleri...

özellikleri

GeForce 7900GS GPU
    600MHz Çekirdek Hızı
    256MBDDR3 Bellek
    256-bit Bellek Arayüzü
    1600MHz Bellek Hızı
    400MHz RAMDAC
    PCI-ExpressArayüz
    S-VideoKompozit
    Dual DVI-I
    SLI

128-bit Studio-Precision Computation
    90nm Process Technology
    Adaptable Programmable Video Processor
    Advanced Spatial Temporal De-interlacing
    Built for Microsoft® Windows Vista™
    High-Definition H.264, MPEG-2 and WMV Hardware Acceleration2
    Integrated HDTV Encoder
    Microsoft® DirectX® 9.0 Shader Model 3.0 Support
    Next-generation Superscalar GPU Architecture
    NVIDIA® CineFX™ 4.0 Engine
    NVIDIA® Digital Vibrance Control™ (DVC) 3.0 Technology
    NVIDIA® Intellisample™ 4.0 Technology
    NVIDIA® PureVideo™ Technology
    NVIDIA® UltraShadow™ II Technology
    nView™ Multi-Display Technology
    OpenGL™ 2.0 Optimizations and Support
    Video Color Correction

CineFX
    Yeni nesil CineFX 4.0 motorunun geliştirilmiş Pixel Shader üniteleri, önceki jenerasyon grafik işlemcilerine nazaran iki kat fazla kayar nokta pixel shader performansı sunmaktadır.

Intellisample HCT Performance Teknolojisi
    Antialiasing, anisotropic filtering ve kaplama sıkıştırma teknolojilerindeki geliştirmeler sayesinde, yüksek çözünürlüklerde, daha yüksek görüntü kalitesine olanak sağlar.

High-Precision Graphics
    nView Multi-display teknolojisi ile birden fazla monitör için operasyon desteği

Digital Vibrance Control(DVC)3.0
    DVC görüntü netleştirme kontrollerini ve DVC renk kontrollerini içerir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Aralık 2008; 23:21:42 >

• SKYNET_06 aH bE aBİİM Sabahtan beri Seni arıyorum Ben Konu açmışım Sen yoksun Ah benim Abiim Ne Ter Döktüm Ben Bugün Nerdesin Linki Tıkla A-DAN Z Ye Oku Sana İhtiyacım Var

http://resim.donanimhaber.com/m_28363787/tm.htm

People are born free
    life chained forever NBC
  • quote:

SKYNET_06 aH bE aBİİM Sabahtan beri Seni arıyorum Ben Konu açmışım Sen yoksun Ah benim Abiim Ne Ter Döktüm Ben Bugün Nerdesin Linki Tıkla A-DAN Z Ye Oku Sana İhtiyacım Var

Dışarıda işlerim vardı + sağolsunlar evde hiç misafir eksik olmuyor Bayram dolayısı ile

verdiğiniz link il ehemen ilgileneceğim

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

SKYNET_06 aH bE aBİİM Sabahtan beri Seni arıyorum Ben Konu açmışım Sen yoksun Ah benim Abiim Ne Ter Döktüm Ben Bugün Nerdesin Linki Tıkla A-DAN Z Ye Oku Sana İhtiyacım Var

Dışarıda işlerim vardı + sağolsunlar evde hiç misafir eksik olmuyor Bayram dolayısı ile

verdiğiniz link il ehemen ilgileneceğim

Abbim Bekletmiyosun Ömer Kablo İşini Hal ederiz dostum Sorun yok

People are born free
    life chained forever NBC

• A656 ile o zaman ps3 veya xbox 360 kullanıcalıları hdmi üzerinden 1080p(1920.1080) seçemecekler demek oluyor eğerki hdmi den 1600.1200 den yukarı desteklemiyorsa.

Forumda A656 kullanan vede hdmi den 1.1 mappig yapan yokmu.

A656 ile o zaman ps3 veya xbox 360 kullanıcalıları hdmi üzerinden 1080p(1920.1080) seçemecekler demek oluyor eğerki hdmi den 1600.1200 den yukarı desteklemiyorsa.

Forumda A656 kullanan vede hdmi den 1.1 mappig yapan yokmu.

hocam anlatamadım galiba hdmi/dvi dan pc bağlantısında en fazla 1600x1200 destekliyor
    diğer bağlantılarda (ps3,full hd dvd, ya da full hd baika bir cihazı) herhangi bi rproblem yok. sadece pc den yaptığın hdmi/dvi bağlantıdan alamıyorsun o çözünürlüğü. vga dan alabiliyorsun. ps3 hdmi dan bağladıında full hd alacaksın yani merak etme orda hiç bir sorun yok.
  • İşte benimde dediğim bu eğerki ps3 ile hdmi to hdmi üzerinden 1080p seçiliyor ise dvi to hdmi ile pc bağlantısından 1920.1080 çözünürlüğü alınması gerekiyor çünkü hdmı to hdmi ile dvi to hdmi arasında sadece ses taşıya bilme özelliğinden başka bir fark yoktur.

Sonunda pc kasamı alacam birgün elime samsung bayisine girip bir sürü lcd tv leri deneyecem 1.1 yapıyormu diye

@rentts

Vga ile 1920.1080 çöznürlüğünü alınıyor ise tv nın ayarlarından renk ve netlik ayarı kapanıyormu.
  • valla renk ve netlik ayarlarına bakmadım. bakınca yazayım buraya. ama hala ps3 ü destekliyorsa onu da destekler demeni anlamıyorum hocam. kitabında yazmış adam yani buna daha fazla ısrar etmeye gerek var mı=) adam demiş ki ben bu tv nin pc bağlantsını en fazla 1600x1200 destekli olarak üretiyorum. pc den hdmi/dvi olarak bağlıycaksan da en fazla bu kadar çözünürlük alırsın boşa kasma die belirtmiş. ama vga dan istersen o zaman full hd alırsın demiş.

diğer cihazların da full hd destekledğini belrtmişler bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rentts -- 12 Aralık 2008; 0:28:14 >

valla renk ve netlik ayarlarına bakmadım. bakınca yazayım buraya. ama hala ps3 ü destekliyorsa onu da destekler demeni anlamıyorum hocam. kitabında yazmış adam yani buna daha fazla ısrar etmeye gerek var mı=) adam demiş ki ben bu tv nin pc bağlantsını en fazla 1600x1200 destekli olarak üretiyorum. pc den hdmi/dvi olarak bağlıycaksan da en fazla bu kadar çözünürlük alırsın boşa kasma die belirtmiş. ama vga dan istersen o zaman full hd alırsın demiş.

diğer cihazların da full hd destekledğini belrtmişler bu kadar basit.

İşte o öyle olmuyor dostum. Sony'lerde ona bakarsan kılavuzda hdmi dan 1280*1024 pc algılaması vardır diyor. Ama ben 1920*1080 olarak bağlıyorum. Görüntüde taşmalar oluyor. Bunu da tv menüsündeki "tam pixel" seçeneği ile 1:1 yapacak şekilde ekrana oturtuyorum.

O kılavuzlarda verilen değerler haricinde tamam tv, pc sinyali olarak algılamıyor ama bunu bir görüntü kaynağı olarak algılıyor. PS3 gibi...sende bunu tv menüsündeki "just scan" ayarı ile ekrana oturtacaksın.

Zaten aradaki farkı rıdvanın dediği gibi örneğin 1600*1200 değerinde pc'yi bağladığında pc ile ilgili ayarların tv menüsüne yerleşmesinden, 1920*1080 bağladığında inşallah pc ayarlarının yerini normal görüntü ayarlarına bırakmasından anlayabilirsin.

• Benim bu kadar kasmamın sebebi bu tv nin 32A656 forumda bir arkdaş pc monitörü olarak hdmi to dvi ile 1920.1080 olarak kullanıyorum diyordu bu beni çok şaşırttı .

Birde SAmsung 40M87 modeli ile dvi to hdmi üzerinden 1920.1080 çözünürlüğüne 1.1 mappig ile bir sürü hd film izledim nasıl olurda samsung a656 dvi to hdmi den 1920.1080 a656 da yapamaz , bence çooook büyük bir eksiklik hadi vga üzerinden yapıyor diyelim ama o zamanda görüntüde ince pir pirlanmalar olabilir sonuçta 40'' bir panele analog görüntü gidiyor.

1600.1200 çözünürlüğü 4:3 görüntü tipidir , 16.9 bir panelde genişlemiş gibi duracaktır.

4:3 görüntü yayınını 16.9 yapmak gibi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 12 Aralık 2008; 0:46:51 >

İşte o öyle olmuyor dostum. Sony'lerde ona bakarsan kılavuzda hdmi dan 1280*1024 pc algılaması vardır diyor. Ama ben 1920*1080 olarak bağlıyorum. Görüntüde taşmalar oluyor. Bunu da tv menüsündeki "tam pixel" seçeneği ile 1:1 yapacak şekilde ekrana oturtuyorum.

O kılavuzlarda verilen değerler haricinde tamam tv, pc sinyali olarak algılamıyor ama bunu bir görüntü kaynağı olarak algılıyor. PS3 gibi...sende bunu tv menüsündeki "just scan" ayarı ile ekrana oturtacaksın.

Zaten aradaki farkı rıdvanın dediği gibi örneğin 1600*1200 değerinde pc'yi bağladığında pc ile ilgili ayarların tv menüsüne yerleşmesinden, 1920*1080 bağladığında inşallah pc ayarlarının yerini normal görüntü ayarlarına bırakmasından anlayabilirsin.

umarım öyledir ben de çok isterim öyle olmasını işallah sen haklısındır.

• quote:

quote:

umarım öyledir ben de çok isterim öyle olmasını işallah sen haklısındır.

Sen sıkma canını...Benim dediğim büyük olasılık doğrudur. Kablo, ekran kartı artık nerdeyse sorun çözersin inşallah. O zaman bir dua edersin bize...

• bu nvidia işi iyi biliyo ekran kartım 7800gtx sli yeni driverlarla sony hdtv yi şak diye oturttu, im sony 40w2000 1:1 pixel mapping kusursuz....
  • quote:

Orjinalden alıntı: rcwrx

bu nvidia işi iyi biliyo ekran kartım 7800gtx sli yeni driverlarla sony hdtv yi şak diye oturttu, im sony 40w2000 1:1 pixel mapping kusursuz....

Evet benimde gözlemlediğim genel itibari ile nvidia kartlar ati'ye göre lcd bağlantısında daha sorunsuz.

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: rcwrx

bu nvidia işi iyi biliyo ekran kartım 7800gtx sli yeni driverlarla sony hdtv yi şak diye oturttu, im sony 40w2000 1:1 pixel mapping kusursuz....

Evet benimde gözlemlediğim genel itibari ile nvidia kartlar ati'ye göre lcd bağlantısında daha sorunsuz.

Ekran'Kartım Yeterde Artar Dimi 720 p' HD-Rip 1080 p Hd-Rip lER Sorunsuz Üstelik NEUVİEW Player CORE AVC Codek yüklü Tek takılma yok detylar (HIGH) Pc de oYun oynamam her konsol Mevcut Zaten

http://www.plemix.com/macc-asus-DIEN84GSS-graphiccard?utm_source=getprice&utm_medium=cpc

People are born free
    life chained forever NBC

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.