Şimdi Ara

DVD YAZMA İLE İLGİLİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 100-120 arası dvd yazmam gerekiyor. kardeşimin bilgisayaına dvd yazıcı aldım(samsung-sata-20x ti galiba) taktım bilgisayara bi tane yazdıralım dedim tam 1 saatte yazdı. (1 adet dvd =1 saat :D) şok oldum. dizüstümde yazarken bile tam dolu dvd yi 15 dk falan yazıyorum. neyse yazarken baktım bilgisayar fazlasıyla kasıldı. her şey çok ağır çalışmaya başladı. evereset ten ram kullanımına baktım ram de 25 mb boş yer kalmış. bilgisayarın ram i 512 mb kullanılan 450 mb falan(ekran kartından kalan) DİYECEĞİM BİLGİSAYARA 1 GB RAM İLAVE ETSEM NORMAL YAZARMI.
    bi diğer sorum da kaç tane dvd yazabilirim bu yazıcıyla. peş peşe yazayımmı yoksa aralarda bekleyeyimmi.



  • yazıcı sata çıkışlı mı ?
    ram yetersiz kalabilir çünkü şuan ki standartlar en az 2 gb.
    önbelleğe aldığından dolayı kasıyor ram'i yükseltmelisin. ha bu arada kaç hızda yazdırıyorsun
  • eğer dvdrw ide ise bağlantıyı doğru yapmamış olabilirsin, sana tavsiyem öncelikle bios üzerinden sistemi optimal ayarlarını yüklet.

    sonrasında kullandığın yazılıma değinmek lazım, ne kullanıyorsun dvd yazma aracı olarak? tam dolu bir dvd max. 6 dak yazılıyor.

    yapacağın 1gb bellek takviyesi ile farkedilir bir rahatlama göreceksindir.
    bir dvdrw ile kaç dvd yazılır? sorusunun net bir cevabı yoktur sanırım, kullanım süresi saat cinsinden 10000 saatleri destekliyor bildiğim kadarıyla ki bu da 100 değil 1000 olarak ölçülür sanırsam.

    Saygılar..
  • açıkçası bunu da okuyunca seride donanımsal bir arızanın olduğunu düşünmeye başladım.

    2 gb ram çift çekirdek amd 4800+ işlemci ile dvd yazmam 50 dakikayı aşıyor. 16x medya ile oluyor bu. ve 16 x ile de yazsam 4 x ile de yazsam sonuç deişmiyor.

    samsungun 22x yazıcısında p4 2.8 ht 1 gb ram makinemde yaptığımda ise 8x hızda 12-13 dakikada yazma işlemini bitiriyor.

    ilgilenecek pek vaktim olmadı. birbiri arasında değiştirip deneyeceğim.

    ha bu arada her ikisinde de nero 7.0 farklı sürümlerini farklı yerden elde ettiğim versiyonlarını denedim. ama sonuç değişmedi.
  • ramı yükseltmelisin çünkü 512 ram ile asırı kasar fakat 2 saat çok kafamı karıstırdı dvd yazıcıda sıkıntı olabilir
  • PC konfigürasyonu pek etken değil bahsettiğimiz konuda. ufak ihtimal dvdrw ile boş dvd medyalar arasında uyum problemi olabilir. başka markalarla deneme yapabilirseniz bu seçeneği de elemiş olabilirz. bu arada daha önce belirttiğim gibi bios ekranından optimal ayarları yüklediniz mi?


    saygılar..
  • TEŞEKKÜR EDERİM CEVAPLARINIZ İÇİN SORUN DEDİĞİNİZ GİBİ, RAM DEN İMİŞ. 1 GB TAKTIM; DVD-R Yİ ŞU AN 5 DAKİKA 50 SANİYEDE YAZIYOR. İNANAMADIM. AMA DVD+R Yİ 14 DK DA YAZIYOR. Bİ DE DE TEUTARA ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ HERALDE YAKLAŞIK 800-900 ADET DVD YAZILABİLİYORMUŞ BU CİHAZLARLA.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.