arkadaslar bi baktımda dvd yazıcıların fiatları oldukça düşümüş 60 dolara bile var ama maalesef tek format destekliyenlerinden. ama 80 dolara var dual olanlarından.sizce alınır mı bu fiyata? Birde bilidiğiniz gibi DVD de DVD-R,DVD+R olmak üzere 2 format var
1.DVD+Rne işe yarar 2.DVD-R ne işe yarar nedir bunlar. 3.8x dvd yazıcı 4,7gb bir diski ne kadar sürede yazar? 4.DVD Ram i bütün yazıcalar desteklermi desteliyorsa bütün dvd romlar okurmu?
şimdilik bu kadar arkadaslar bilenler açıklarsa çok sevinirim dvd yazıcı almayı arkadaslarım aklıma soktu olmazsa alıcaz bakalım
yarın 16x nec dvd wrıterım geliyor almak için hiçte geç değil
nec 2510a dual layer dvd-rw eksen bilgisayar dan 99 dolar 6 taksit aldım. bilgierinize...
benim esas öğrenmek istediim su sorular fiatlarını aşağı yukarı bende biliyorum
1.DVD+Rne işe yarar 2.DVD-R ne işe yarar nedir bunlar. 3.8x dvd yazıcı 4,7gb bir diski ne kadar sürede yazar? 4.DVD Ram i bütün yazıcalar desteklermi desteliyorsa bütün dvd romlar okurmu?
valla ben su an dusunmuyorum ve gereksiz goruyorum, kac gb dosyami bir dvd'ye emanet edip de o dvd'nin basina bisey geldiginde uzulmek istemiyorum, cd bozulsa gidecek boyut 700mb
İki tane yedek alırsın sen de, CD'lere emanet etmekten ne farkı var o bakımdan bakarsan?
Ben söliim: 2 tane DVD ile 14 tane CD ile yapacağın yedeklemeyi yaparsın
Hatta çok sağlamcıysan 3 olsun...
.oO°Oo.
orası öyle ama özellikle benim gibi çok yüksek boyutlarda veri depolayan biri için gerekli
DVD yazıcılar daha tam olarak yerşelemedi. Hala format sorunları var. Bu yüzden dvd yazıcı almak gereksiz. 2-3 ay sonra başka bir teknoloji çıkar ve elinde ki bir işe yaramaz olur.
Dvd yazıcı bence al derim cunku guzel kullanıyorum da ondan soyluyorum.İmzama bakarsan gorursun benim yazıcıyı vede gayet memnunum tavsiye ederim.Arkadaslarında dedigi gibi 1dvd=7cd yani diyecek baska bisey yok.Ve dvd cd de 750.000 fiyatta orta artık kendin karar ver.
henüz erken bence biraz daha gelişsin seneye yazın 16x dvdrw ler double layer olarak 50$a düşmüş olur hem medyalar ucuzlamış olur.
quote:
Orjinalden alıntı: caitlin
valla ben su an dusunmuyorum ve gereksiz goruyorum, kac gb dosyami bir dvd'ye emanet edip de o dvd'nin basina bisey geldiginde uzulmek istemiyorum, cd bozulsa gidecek boyut 700mb
Bir bakıma haklısın yedekler çok kıymetli ise dvd'ye yazdırmak güvenli olmıyabilir.Dvd özelliği bakımından çizilmeye çok dayanıksız.Yüz tane dvd film arşivi sahibi olarak yaklaşık yirmi adet dvd'yi çöpe atmak durumunda kaldım çizik yüzünden... Ama film arşivi yapmak isteyenler için dvd en iyisi.
quote:
Orjinalden alıntı: MoKoKo
benim esas öğrenmek istediim su sorular fiatlarını aşağı yukarı bende biliyorum
Her iki formatı da destekleyen modeller var.Daha doğrusu tek format kalmadı Piyasada bulunan writer'ların çoğu iki formatıda destekliyor.Aralarında önemli bir fark yok.Sadece + formatı (RW) bazında - formatından biraz daha hızlı. Bir diğer fark ise dvd+r session olarak yazılabiliyor.Dvd-r ise session olarak yazılamıyor. Yani dvd-r bir diski tamamını yazdırmazsan diğer kalan boş bölümü kullanamıyorsun. DVD Ram'i bütün yazıcılar desteklemez.Herhalde bu gidişle bu format kaybolacak. Benim bilmediğim başka farklar varsa arkadaşlar yazar herhalde!
peki arkadsalr dvd filmler - formattamı oluyo yoksa + mı çünkü ben cd ci de çalısıytomda bize gelen topatancı öle bişierden bahseytmişti
abi brakın nec miş Nu'ymuş hepsiburda.com da 16x asus 4xDL 107+kdv.
yalan olur diğerleri...
tabi bu fiyata alınabiliosa, b, arkadaş sepete eklenmio demişti..
walla dvd yazıcam diyosan al,ben uygun fiyatlı diye aldım simdiye kadar 1 dvd yazdım 10larca cd yazdım,ihtiyac varsa alınmalı..
quote:
peki arkadsalr dvd filmler - formattamı oluyo yoksa + mı çünkü ben cd ci de çalısıytomda bize gelen topatancı öle bişierden bahseytmişti
Onu söyleyen toptancı hikaye anlatmış.Dvd film her iki formatta da olur.Bende +- olmak üzere dvd filmlere sahibim. Hatta örnek vermek gerekirse dvd-rom'a (-) formatında bir film koyup dvd-writer'da(+) formatı olarak yazdırırsın.
quote:
Orjinalden alıntı: SPaCeLoRD
abi brakın nec miş Nu'ymuş hepsiburda.com da 16x asus 4xDL 107+kdv.
yalan olur diğerleri...
tabi bu fiyata alınabiliosa, b, arkadaş sepete eklenmio demişti..
Vay canına be!.. Aylar önce Asus 0402/P (4X) yazıcıyı 120 $+kdv'ye almıştım. Bu teknolojinin hızına para bile yetişemiyor.Şimdi 16X bir yazıcı alsak yarında çift taraflı yazılabilen dual layer boş medyalar çıkacak.Bu seferde dual layer yazıcı peşine düşeceğiz.Ondan sonrada blue ray diskler.Hiç sonu yok bu işlerin.
quote:
Aklıma geldikçe taksit taksit anlatıyorum.Kusura bakma!.. Bu saatten sonra alacağın dvd-writer'larda +- diye bir ayrım olmaz.Hemen hemen bütün markalar çift format desteğiyle çıkıyor.Sen anladığım kadarıyla film kopyalamakla da uğraşacaksın. O zaman önemli olan alacağın Dvd-Player her iki formatıda desteklemesi lazım.Önemli olan bu. Belki şimdi olmasa bile ilerde player almayı düşünüyorsan yukarıda yeteri kadar bilgi verdim. Alışverişini bu bilgiler doğrultusunda yaparsın.
arkadaşlar bu hepsiburada da spacelord arkadaşın verdiği lindeki dvd yazıcı hem 16x hemde dual yani 8.5 gb yaz alaınabilecek en iyisi bu sanırım fiyatıda gayet makul artık herkes alsında dvd takasa başlıyalım
bakalım elimdeki parayı rame yatırdım 1-2 ay daha beklicem hem o zman dahada ucuzlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme