Şimdi Ara

DVD-RW de CD yazamama sorunum çözüldü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SORUN ÇÖZÜLDÜ FISTIK GİBİ YAZIYOR. FİRMWARE UPDATE sayesinde

Olay şöyle oldu, artık sinirdenwww.nec.com 'a girdim ve mail atacaktım böle böle durum diye.

Girdüm ve bide ne göreyim Download bölümü var, sonra oraya tıkladım orada ne göreyim karşıma New: DVD R/W Firmware Updates yazıyor

Bi hışınla lnkden içeriye giriş yaptım benim modeli buldum ve yükledim şimdi ise mis gibi CD de yazıyor DVD de

Benim gibi olan arkadaşlara link vereyim
    http://support.necsam.com/optical/downloads/flashfirmware/

alın firmwarelerin hayrını görün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 4 Ocak 2006 0:26:13 >

• alan koruması ... buyuk buyuk film şirketleri bazı firmalarada kabul ettirerek dünyayı 7 ye bölmüşler-9 mudu yoksa-neyse bunun amacı abd de çıkan bi film mesal 3 ay sonra avrupaya türkiyeye geliyor ..bunu kopyalayıp vizyona girmeden önce seyretmemizi engellemek için böyle bir uygulama yapmayı denemişler ...bazı dvd üreticileri bunu hiç sallamayınca dvd player alanlarda o ürünleri tercih etti tabi...
    neyse sen bu ürünü sevdiysen kullanacaksan 2 numara sanırım bizim bölgeydi onu secmelisin...ama abd kökenli veya asya kökenli bi dvd izleyemezsin -bölge no değiştirmeden --
    dert etme turkçe dublaj veya altyazı içeren dvd lerin tamamı-desek yanlış olmaz-bizim bölgeden ...
    eğer bi sorun varsa bu acımasız kapitalizmde maalesef paranla rezil olmaya devam -üzerine alınma lütfen-
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

alan koruması ... buyuk buyuk film şirketleri bazı firmalarada kabul ettirerek dünyayı 7 ye bölmüşler-9 mudu yoksa-neyse bunun amacı abd de çıkan bi film mesal 3 ay sonra avrupaya türkiyeye geliyor ..bunu kopyalayıp vizyona girmeden önce seyretmemizi engellemek için böyle bir uygulama yapmayı denemişler ...bazı dvd üreticileri bunu hiç sallamayınca dvd player alanlarda o ürünleri tercih etti tabi...
    neyse sen bu ürünü sevdiysen kullanacaksan 2 numara sanırım bizim bölgeydi onu secmelisin...ama abd kökenli veya asya kökenli bi dvd izleyemezsin -bölge no değiştirmeden --
    dert etme turkçe dublaj veya altyazı içeren dvd lerin tamamı-desek yanlış olmaz-bizim bölgeden ...
    eğer bi sorun varsa bu acımasız kapitalizmde maalesef paranla rezil olmaya devam -üzerine alınma lütfen-

Yok hocam üstüme alınmam ama ben bunu hiç bilmiyordum vallaha.

Her DVD de varmı bu olay peki. İyice canım sıkıldı, parayla rezil olmak bi yana,

Benim amacım çoğunlukla DVD yazmak yani yedeklemek amaçlı kullanmak, film ise arada sırada seyrederim.

Benim DVD kullanmama mani olacak bişey mi peki bu.

Ayrıca DVD film alırsam zaten, bir kiralama usulü ile dükkandan orjinal alırım, onlarda da sorun çıkar mı.

son olarak ben bu DVD yerine diyelim LG ya da başka bi marka aldım aynı durum diğerlerinde de varmıdır.

tekrar teşekkür ederim.

Son olarak ben bu DVD ile CD yazamadım demin

Az sonra DVD yazmayı deneyecem, acaba bi ayarları falan mı varki. ben bulamadım.

sonuç olarak Bu DVD kötü mü NEC bence çok kaliteli bir marka diye biliyorum ben ve birçok ödülde aldı. delirecem nebiçim bi teknolojidir bu yaaaaa

Aklıma gelmişken bu DVD ler için yazılım gerekiyormu yani nerodan başka, tanıtmak için yani. Ben bunu PC gold'dan aldım ve bunda CD yok dedim bana bi CD verdi eve CD ye bi baktım LG'nin CD'si. Dediğim gibi acaba kullanmak için bir driver yüklemek lazım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Ocak 2006 22:26:32 >

• istanbuli nin de söylediği gibi Dünya bir takım bölgelere ayrılmış durumda DVD bakımından(RPC2 Kodludurlar).Bu durumu aşmanın bir yolu da RPC1( olarak hazırlanmış bir firmware i yüklemen DVD-Rom una, o zaman bütün bölgeler de bizim mahalle oluyor.Anlayacağın bölge falan kalmıyor ama bir sakıncası varki cihazın garanti kapsamı dışına çıkıyor.Bir de yapılan işlem bir nev'i bios güncellemesi olduğu için konu hakkında biraz deneyim sahibi olmakta fayda var (Gerçi artık Windows üzerinden flash yapabilen programlarda mevcut).
    Sonuç olarak illa da bu bölge muhabbetinden kurtulmak istiyorum dersen DVD-Rom una yeni bir bios yüklemen gerekecektir. Bu konuda daha geniş bilgiye-BURAYA- veya BURAYA tıklayarak ulaşabilirsin.
    Kolay Gelsin

• tabiki her dvd de yok bu olay ben paşa paşa lg aldım hiç soru sormadı bana ...neyse bu kötü yapmaz ürünü sadece nec safını belli etmiş -belki cıkarıda vardır---sen sec 2. bölgeyi unutursun bile böle bi sorun yaşadığını ileride ...eğer nero ile yazayorsan üstte cd/dvd gibi secenek cıkıyor cd yi secmediğin yazamamış olabilirsin yada 2. bi cd rw varsa dvd rw yi secili hale getirmen gerek ...bende alalı 1 ay olmadı bi dula dvd yazmak heyecanlı olacak ...hesap ettimde ortalama boş dvd ye 500 dersek 10 tanesi yani 5 ytl ye -ki bu fiyata aldın benq marka- 40 gb lik bi hdd almış gibi olcan ...hoşuma gitti yani..aa tabi tek bi dvd ile oyun yuklemekte ayrı keyifmiş tabi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: CİNALİS

istanbuli nin de söylediği gibi Dünya bir takım bölgelere ayrılmış durumda DVD bakımından(RPC2 Kodludurlar).Bu durumu aşmanın bir yolu da RPC1( olarak hazırlanmış bir firmware i yüklemen DVD-Rom una, o zaman bütün bölgeler de bizim mahalle oluyor.Anlayacağın bölge falan kalmıyor ama bir sakıncası varki cihazın garanti kapsamı dışına çıkıyor.Bir de yapılan işlem bir nev'i bios güncellemesi olduğu için konu hakkında biraz deneyim sahibi olmakta fayda var (Gerçi artık Windows üzerinden flash yapabilen programlarda mevcut).
    Sonuç olarak illa da bu bölge muhabbetinden kurtulmak istiyorum dersen DVD-Rom una yeni bir bios yüklemen gerekecektir. Bu konuda daha geniş bilgiye-BURAYA- veya BURAYA tıklayarak ulaşabilirsin.
    Kolay Gelsin

teşekkür ederim şimdi bakacağım linke.

quote:

Orjinalden alıntı: istanbuli

tabiki her dvd de yok bu olay ben paşa paşa lg aldım hiç soru sormadı bana ...neyse bu kötü yapmaz ürünü sadece nec safını belli etmiş -belki cıkarıda vardır---sen sec 2. bölgeyi unutursun bile böle bi sorun yaşadığını ileride ...eğer nero ile yazayorsan üstte cd/dvd gibi secenek cıkıyor cd yi secmediğin yazamamış olabilirsin yada 2. bi cd rw varsa dvd rw yi secili hale getirmen gerek ...bende alalı 1 ay olmadı bi dula dvd yazmak heyecanlı olacak ...hesap ettimde ortalama boş dvd ye 500 dersek 10 tanesi yani 5 ytl ye -ki bu fiyata aldın benq marka- 40 gb lik bi hdd almış gibi olcan ...hoşuma gitti yani..aa tabi tek bi dvd ile oyun yuklemekte ayrı keyifmiş tabi..

sana da teşekkür ederim yardımların için Bana da LG dediler ama nebileyim LG ye DVD konusunda pek sıcak bakmadım doğrusu ama senden duydum iyimiş her halde.

Sence DVD-RW 'em nasıl iyi mi(bu bölge konusu dışında) nec'in en son çıkardığı modelmiş. Eğer işe yaramaz dersen yarın değiştirebilirim. LG ile zaten PC GOLD daki salak kadın bana LG'nin CD'sini vermiş.

Bu arada CD yazarken başlıyor işte yamaya şu kadar hızda başlandı diyor pat diye hata geliyor ardından ve yazma işlemi duruyor.

hocam bakmak için şu linke tıklahttp://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=483&productid=BD60758

• benimn önerim philips ile değiş... +r ve -r yazabilirliğine dikkat et...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cd Yazma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • son bi yazı daha sana ...eğer sadece pc de kullancaksan yazdıklarını veri diski ile kaydet seceneğini sec ...
    gidip vcd de yada mp3 çalarda kullanmayacak pc de acacaksan herdaim veri cd/dvd si seceneğini secmen tavsiye olunur ..yazmak istediğinin ne olduğu önemli değil...
    kanımca dvd din oldukça iyi ...değiştirip değiştirmemek sana kalmış...eğer dual layer destekliyorsa ben değiştirmezdim-ileride bana kızmak yok-..ama hiç zahmetsiz değişecekse olabilir tabi...
  • hocam değiştirirsem tavsiyen ne olur. LG mi? onda Dual layer var mı?

peki benim kinde dual layer varmı ürün ;NEC-3550A 16X8X16 DOUBLE LAYER +/- DVD WRITER KUTUSUZ SİYAH olarak tanıtılıyor.

Nebileyim NEC alacam diye DVD-RW ilk çıktığından beri kendimi şartlamıştım yani gönlüm ondan yanaydı ve şimdi CD yazamamak ve bölge kodu sorunları falan çıkarınca canım sıkıldı, moralim bozuldu vallaha.

sen CD yazabiliyormusun hiç sorun yaşadın mı?

CD yazarken verdiği hata şu

DVD-RW de CD yazamama sorunum çözüldü

DVD nin özellikleride hoşuma gitmiyor değil doğrusu ama dediğim gibi yani.. Bi söz vardır sinek küçüktür ama mide bulandırır diye.

kararsız kaldım Çıkmazdayım Sorun yaşmayacağım DVD istiyorum 100 milyonu geçmesin. Tabi inşallah değiştirirler.

Peki değiştirmeden de bu sırunların bi çözümü yokmudur yaa.

neyse kafam çok karışık, gene şanssızlık benden yana, bu yüzden biraz salakca yazıyorum. Şu CD yazma sorunumda çözülsün değiştirmeyecem ama işteee.

yardımlarınızı benden esirgemediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum

Şöyle bir yazı buldum sizlerde faydalanın istedim

http://forum.donanimhaber.com/m_3668131/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 3 Ocak 2006 23:57:11 >

• Arkadaşım öncelikle şu DVD bölgesi olayına takılma sakın o birçok dvd rw de vardır

Ben samsung-toshiba ortak yapımı rw kullanıyorum benimkinde de var sen bölgeyi 2 seç ki bu bizim bölgeyi kapsar.Ama eğer amerikadan aldığın bir dvd okutmayacaksan bilgisayarına.Yani o kadar da önemli bir olay değil ama seçim sayına dikkat et kısıtlı sayıda değiştirme fırsatın var.

İkinci olarak değiştirmeyi düşünmenin nedeni sadece cd yazmaması ise bunun bir çözümü olmalı biraz araştırma yap bu yüzden dvd ni değiştirme derim ben NEC ii bir markadır..

DVD yazmayı denedin mi peki hiç?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sp@wn

Arkadaşım öncelikle şu DVD bölgesi olayına takılma sakın o birçok dvd rw de vardır

Ben samsung-toshiba ortak yapımı rw kullanıyorum benimkinde de var sen bölgeyi 2 seç ki bu bizim bölgeyi kapsar.Ama eğer amerikadan aldığın bir dvd okutmayacaksan bilgisayarına.Yani o kadar da önemli bir olay değil ama seçim sayına dikkat et kısıtlı sayıda değiştirme fırsatın var.

İkinci olarak değiştirmeyi düşünmenin nedeni sadece cd yazmaması ise bunun bir çözümü olmalı biraz araştırma yap bu yüzden dvd ni değiştirme derim ben NEC ii bir markadır..

DVD yazmayı denedin mi peki hiç?

yok vaz geçtim değiştirmeyeceğim sorunda çözüldü zaten CD de yazbiliyorum artık

NEC süper bi marka ya Tekrar güvenimi kazandı benim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.