Şimdi Ara

dvd-rom'a cd okutmanın zararı var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • var mıdır? ben 5,5 aydır okutuyorum da. bir sorun çıkmadı şimdiye kadar?

• yoktur ama cd-rom'lara göre daha yavaş okuma yapar
    saygılar...
  • azrael_13 yetişmişsin [:P]

artık sitemlerde genel olarak cd yazıcı ve dvd okuyucu var. CD birine koyulacaksa dvd okuyucu en mantıklısı bence. Ama cd romun varsa dvdromu yıpratmasan daha iyi olur. Cd rom varsa ama okumuyorsa yerine writer al bence

zarar burada biraz daha göreceli. çünkü koyduğun her cd cihazın çok az da olsa yıpranmasına ve ömrünün azalmasına neden olacaktır. O zaman hiç cd okutmayarak yıllarca saklayabilirsin, sonra antika olursa da köşe olursun. [sml2k]
  • eyvallah, sağolun.[frndsp]
    arkadaş dedi de çeşitli ikinci el forumlarda dvd-rom satan arkadaşlar, "hiç cd okutmadım" diyorlarmış. ben de dedim acaba cd okutmama olayının bir extrası mı var?
  • Yoktur derken her cdrom a cd okutmanın zararı vardır :o)
    cünkü belirli ömürleri vardır, Hele vcd izlerken ohoo :p
  • esasında demek istediğim. dvd-rom'a dvd okutmak doğruyken (illa ki ömrünü kısaltcak, o değil dediğim) cd okutmak yanlış mı?
  • öyle olsa neden şu hızda dvd bu hızda cd okuyor desinler ki ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cd key işi nasıl oluyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • YanLı$ değiL tabiki demek istediğim normal cdrom gibidir dvd
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gargoyle</i>
    <br />öyle olsa neden şu hızda dvd bu hızda cd okuyor desinler ki ?
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    haklısın, demek ki ikinci el forumunda dediğim gibi yazanlar boşa yazıyorlar. maksat laf olsun torba dolsun...
  • normalde bir şey olmaz ama
    istisnalar her zaman olabilir
  • dvd rom un cdrom dan farkı nedir? ekstra olarak dvd leri okuyabilmesi dvd lerde cdrom okutmanın zararlı olacağı diye bir şey ilk defa duyuyorum artık insanlar cdrom yerine dvd rom almaya başladılar
  • Yaw Sonuchta ikiside aynıdır demek istediğim.
    Cdroom a da okutsan aynı Dvd ye de.
    Zarar meselesine gelince
    zarar derken her cdromun dvdnin bir ömrü var o ömürden yer buda gayet normaldir.
  • yoktur
  • dvd rom ya da cd rom varsa dvd rw ı yıpratma ama kolay kolay bişe olmaz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gargoyle</i>
    <br />azrael_13 yetişmişsin [:P]

artık sitemlerde genel olarak cd yazıcı ve dvd okuyucu var. CD birine koyulacaksa dvd okuyucu en mantıklısı bence. Ama cd romun varsa dvdromu yıpratmasan daha iyi olur. Cd rom varsa ama okumuyorsa yerine writer al bence

zarar burada biraz daha göreceli. çünkü koyduğun her cd cihazın çok az da olsa yıpranmasına ve ömrünün azalmasına neden olacaktır. O zaman hiç cd okutmayarak yıllarca saklayabilirsin, sonra antika olursa da köşe olursun. [sml2k]
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

eheeee osssun okadar demi :)

• yok yaw olmasın ne gerek var ehuehu [evlol]
  • bişi olmaz :)
  • bişi olmaz olmasına ancak dvdromunu yıpratma derim cdrom ların ucuz olduğunu dvdromların pahalı olduğunu düşünürsen..

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim notebookta Bluray var sıkıntı yaratıyor okumuyor CD'yi garantiden gitti geldi ondan 5 ay sonra yine aynı durum oldu artık sökesim geliyor PC'den

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.